mutlaka haber ver ne zaman dr a gideceksin.haberlerini bekliyorum.
ayperin msj yeni gördüm özür demek aramızda sadece 1 gün var hesaplara göre :). ben 14 haftada öğrendim cinsiyetini erkek olacak ben gerçi kız bekliyordum ama herşeyin hayırlısı değilmi?sende belli onuca haber ver olurmu?
Kayracım,
Muayene güzel geçmiş anladığım kadarıyla :dance: Hadi bakalım kısmet 18. haftadan sonra cinsiyet kesinleşiyor zaten. Ama bizim önceliğimiz cinsiyetten önce sağlıklı olması zaten..yerimseniben Sen üçlü teste karar vermişsin..Valla bu kararı veren tüm anne adayları tebrik ediyorum..Ben cesaret edemedim..Çünkü ne olursa olsun hamileliğimin geri kalan döneminde benim canımı sıkacak herhangi bir şeyle kafamı meşgul etmek istemiyorum, zaten duygusalım iyice kötü olurum heralde öyle bir durumda..Bu arada bugün haberlerde 4 boyutlu ultrasonu tanıttılar..Sanırım özel bir hastanede hem fotoğraf hemde cd veriyorlarmış..Ama neresi tam anlamadım ama bebişin suratını çok net bir şekilde gösteriyordu..Dudak kıvrımları bile belliydi yerimseniben Ankara'da bulabilirsem ve Allah nasip ederse bende girmek istiyorum o ultrasona..Bu arada doktorun bulantıların için sana ilaç tavsiye etmedi mi ?? Benimde üşüdüğüm zamanlarda mide yanmalarım oluyor ve bugün yine nefes alırken zorlandım hatta öğle yemeğini yerken o kadar yordu ki beni nefes alamamak resmen bitkin düştüm, gittim uyudum..
Bu arada kan haplarını kansızlığın olmasa bile veriyorlarmış..Doktorumun söylediğine göre amaç kanı artırmak değil normal seviyelerde tutmakmış..Çünkü hamilelikten sonra vücudun fazladan 2 litre daha kan taşımaya başlıyor ve kan değerlerin düşmeden önce bunun önleminin alınması gerekiyor..Bunu bir tedavi olarak değilde tedbir olarak veriyorlar..Birde bulantılarından dolayı eğer yeterince beslenemiyorsan o yüzden takviye amaçlı olsun diye de vermiştir..Haplarını ihmal etme canım bende alıyorum vitaminleri mi :1rolleyes: Ve yapabiliyorsan pekmez ye..
Kardelen' cim merhaba,
Bulantı için kullandığın ilacın adı "Dramamine" mi?
Bulantılarının azalmasına çok sevindim canım. Ben de bugün ismini yazdığım ilacı kullanmaya başladım. Aslında hiç istemiyorum ama durumum bunu kaçınılmaz hale getirdi ne yazık ki!
Tamamen güveneceğini düşündüğün bi doktora gitmeni önemle tavsiye ediyorum canım. Evet ben özele gidiyorum, daha ilk hamileliğimden beri nerdeyse bi abla gibi sevdiğim bi doktorum var çok şükür. İnşallah sen de hem mesleğinde, hem de kişiliğinde iyi olan bi doktorla karşılaşırsın...
Galiba "kız" kardelen; ama çok da inanmak istemiyorum. Ben biraz sağlamcıyım galiba onun için 20 gün sonrasını bekliyorum. İnşallah hepimizin gönlüne göre ama ilk başta sağlıklı bebişlerimiz olur canım...
Ebru' cum slm canım..
Evet çok şükür hayırlısıyla bunu da atlattık.klava:Bu düşünce tarzına fena halde kızıyorum senin.. Ne demek "hiçbir testi yaptırmıycam" Ebru? "Zaten duygusalım kötü bişey çıkarsa hepten kötü olurum" demek ne kadar doğru sence? Burda artık birbirimizle herşeyimizi paylaşıyoruz hamileliğe dair ve istersen sen de bana kız, ama aklındaki şu fikri ortadan kaldırtmazsam kendimi çok rahatsız hissedicem.. Oldu da "down sendromu" bulundu; hani en kötüsünü düşünelim (Allah korusun!), bunu bebeği kucağına aldıktan, onun yüzünü gördükten sonra kaldırabilir misin? Ama şimdi öğrendiğin taktirde önlemini de ona göre alırsın.. Hadi Ebru' cum ben de seni 3' lü teste karar vermiş olarak aramızda görmek istiyorum. Zor bişey değil ki, bu kadar kati düşünüyorsun. Hem bana da " bizim için önemli olan sağlığı " diyen sen değil misin canım. O halde ne ölçüde sağlıklı olduğunu bilmek de ilk yapmamız gereken şey olmalı... Bu konuda senden özellikle mesaj bekliyorum unutma..İyi geceler ..a.s.
bende bebişimin doğum tarihini kendim hesapladım.benim bebişde 4 gün önce gidiyor.nisan sonu doğurabilirim:teytey:.ama dr um buna fazla takılma dedi.hafta hafta değişirmiş.bende bu hafta ilçedeki dr a gidecem.bebişimi görmeyeli uzun zaman oldu.4-5 haftadır göremedimsenağlama.haftayada konya merkezdeki dr a gidecem böylece 2 hafta üst üstte görmüş olurum.:icecream:perşembe dr dayım...güzel haberler alacağım inşallah..gelince paylaşırım cnm...dr a özellikle doğum tarihini soracağım cünkü benim hesaplarıma göre mayıs başı doğuyor ama bazen ultras.değişebiliyormuş...nisan sonu olabilirmi acaba diyemerak ediyorum..:uhm:
cnm senin bebeşinin doğum tarihini kendinmi hesapladın dr mu söyledi?
kızlar bel ağrısı için neler yapıyorsunuz?belim baya ağrıyorya
kayracım ...
doktorun bana verdiği hap metpamid...
ama ben azla kullanmadım desem yeridir..
sabah bulantılarım çok oluyodu ve geceleri...
sadece çok bulandığı zamanlarda gerek duydum biraz dişimi sıkıyodum
zaten biraz dayanıklı bir insanımdır yada fazla salmam kendimi kolay kolay
yoksa inanki bende çok çıkarırdım..
ben bu hapı aç karna yutuyodum etkisi daha çabuk oluyomuş...
inşallah bir kızın olur
benim içime erkek doğuyo benimki...
kısmet 1 ay sonra...
bu zamana kadar kaç kilo aldın
ben 3 kilo almışım 1 kilo fazla sanırım ama..
herşey gönlünce olsun tatlım...a.s.
tüm iyi dileklerin için ben diyorum ki.....AMİNNNNNNN.....
Kayracım,
Bu konuyu doktora da sordum ben..Yapılan testlerin hiçbiri gerçekte %100 güvenilir değil..Yani testin iyi çıkması bebeğin iyi olduğuna kötü çıkması kötü olduğuna işaret olmuyor..İnternettende araştırdım..Şu da var ki olaki 3 lü test kötü çıktı diyelim hadi amniyosentez diyecekler..Onda da aslında sağlıklı olan bebişini bile kaybetme riskin oluyor..Hem doktorumun dediğine göre zaten o vakte kadar bebiş kocaman oluyor yani artık insan oluyor ve o saatten sonra kürtaj yaptırmak cinayet gibi..Ben söylediğim gibi Allah'a sığınıyorum bu konuda aklıma kötü birşey getirmekte istemiyorum..Çünkü herkes kaderini yaşar %100 sağlıklı doğan bir bebiş bile Allah korusun ileride herhangi bir sebeple sakat olabilir..Hayatta hiçbirşeyin garantisi yok ki..Allah sonuçta benim bebişime can vermiş kalbi atıyor şimdi, kesin sonuç bile vermeyen testler yüzünden ben o cana kıyamam..Dua ediyorum sadece..Zaten ense kalınlığı da normal çıktı ultrasonda..Sorduğum pek çok insanda bu testleri yaptırmamış zaten..Forumlarda okuduğum kadarıylada test yaptıktan sonra sonucu kötü çıkan arkadaşların moralleri gerçekten çok bozuluyor..Bunları yaşamak istemem açıkçası..
günaydın kızlar..herkes iyi Allaha şükür..bizde iyiyiz oğluşumla..kötü günleri atlattık teyzeleri..valla mayıs ayı erkek ayı bu gidişle kız bulamıcaz yaww :)) Allah herpimize güç kuvvet versin sağlıcakla alalım kucağımıza yaramazları :) hepimiz burda acı tatlı geçen günleri paylaşıyoruz bu harika birşey..hepiniz iyiki varsınız..:1hug: a.s.
yasemin bol bol dinlencen yatarken sırtına yastık koyabilirsin.belki bu biraz rahatlatır.dr um çok ağrırsa minoset kullanabilirsin demişti ama ben kullanmadım
yasemin en iyi yol dinlenmek ve özellikle koltık veya kanapede uzanırken belini yastıkla destekle canım,,,,buarada niye takvim yapmıyon yasemin,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,kızlar buarada ben çok sakkar olmuşum yafffffff az önce eşimin parfümünü kırdım her taraf cam oldu ,,,,buaralar elimi neye atsam düşüyo elimden
yasemin en iyi yol dinlenmek ve özellikle koltık veya kanapede uzanırken belini yastıkla destekle canım,,,,buarada niye takvim yapmıyon yasemin,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,kızlar buarada ben çok sakkar olmuşum yafffffff az önce eşimin parfümünü kırdım her taraf cam oldu ,,,,buaralar elimi neye atsam düşüyo elimden
slm kızlar ne kadar çoğalmış mayıs anneleri benden bi haber yok daha kızlar
karnınız çok büyüdümü bide gebeliğinizin başından beri kaç kilo aldınız ben 2
kilo aldım daha acaba gelişmiyormu çok merak ettim