2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

hoşgeldin elifcan aramıza.a.s. geçmiş olsun ama atlatmışsın ogünleri çok şükür az kaldı zaten hepimiz yakında alıcaz kucaklarımıza yavrucuklarımızı inş Allahın izniyle sağ salim. biraz bahsedermisin kendinden kaç haftalıksın bebişinin kilosu kendi kilon ne durumda? bebişin döndümü? ha bide muhtemel doğum tarihini yazda mayıs anneleri listemize ekliyelim hemen senide:teytey:

Merhaba arkadaşlar,

Kontrolden geldim ben..Geldim gelmesine de oğluşumla ilgili pek bişi öğrenemedim..Çünkü doktor değiştirdim..Bu kez, hastaneye haftanın belli günleri gelen bir proftan randevu almıştım..Görüşme sonucumu kısaca özetliyeyim

1- Prof hanım bebeği detaylı incelemedi (yanlış birşey söyleyip risk almak istemiyormuş ultrason işini uzmanı yapmalıymış ) Beni detaylı ultrason ve renkli dopler için radyoloji bölümlere yönlendirdi. Onun randevusunu da cumartesi gününe aldım.

2-Yeniden kan ve idrar testi yaptırdım sonuçlarına cumartesi baktırcam

3-Tuzu azaltmam gerekiyormuş, ödemim düşündüğüm gibi çok değilmiş..

4- Doktor hanım bugüne kadar hiç kalsiyum tableti almamış olmamı çok yadırgadı..halbuki hiçbir doktor bana kalsiyum al dememişti sizinde aklınızda olsun almıyorsanız bile başlamanızda fayda varmış bebişlerin kemikleri daha güçlü oluyormuş..

5-Beni tombullaştıran elevite yeniden başlamamı istedi

6-Ben korkudan hep soluma yatıyordum ama illaki de sola yat diye bir kural yokmuş, rahat edebiliyorsam sağıma da yatabilirmişim, bebeğe hiçbir zararı yokmuş..Yani boşuna bu zamana kadar kastırıp kollarımı parmaklarımı uyuşturmuşum.

7-Doğum sancılarım ve bebekle ilgili tüm detaylar cumartesi belli olacak..Muhtemelen bu son kontrolüm olur..Bir daha çağırsalarda gideceğimi pek sanmıyorum doğuma kadar sengözlerimebaksanab

Ayrıca Elifcancım aramıza hoşgeldin..Nazecim iyi olmana sevindim canım..Betülcüm bende aynı şeyi yaşıyorum, bebişin kolunu, bacağını, poposunu filan hissediyorum hep. Kardelencim ben anakucağının siparişini bir kaç güne kadar veririm heralde.. Gerçi eşim para konusunda cimrilik hiç yapmaz eli açıktır, benim hastane masraflarımı falanda ödüyo..Sadece internet üzerinden kredi kartı kullanmak istemiyo bizde havale çıkarıp alıyoruz herşeyi..Birtek gitti gidiyordaki sling için bunu yapamadık..O da benim sinirimi bozdu..En son oturup kendim dikecem öyle bir şeyi :roflol:

Ayrıca arkadaşlar doğum yaklaştıkça çok kafam karışıyor, heyecan yapıyorum, ders çalışırken hiç konsantre olamıyorum, okuduğumu anlamıyorum kendimi gerizekalı gibi hissetmeye başladım, hep bebişi düşünüyorum, sizdede heyecan artışı bu kadar yoğun oluyormu, halbuki düne kadar ne rahattım şimdi düşündükçe ellerim falan titremeye başladı..:uhm:.

Kızlar ben birazdan iş yerinden çıkıp doğruca doktoruma gidiyorum. :dance: bu gün kontrolümüz var oğluşumla . bakalım annesini geceleri uyutmayan yaramaz oğluşum ne durumdaymış yarın artık aldığım bilgileri yazarım. hepinizi öpüyorummmmm sırnaşık şey

[ebrucum, bebişinle ve sağlığınla ilgili güzel haberlerini bekliyoruz c.tesi günü...canım benim ödem bugün felaket dereceye ulaştı. iş yerindeyim şu anda ayaklarımı görseniz hayretler içinde kalırsınız, ben ayağımın şeklini unuttum..diyordum ama bu kez parmaklarımın birbirine yapıştığını gördüm..çok kötü görünüyorlar şu an..benim acilen bugün hemen tuzu kesmem şart oldu artık..
calsimax vermişti doktorum ama kullanmadım, şu an çekmecemden çıkardım ve uyarın üzerine aldım bitane...
elevite zamanı geçti ca ve fe kullan demişti doktorum. demiri de gizemin uyarısı üzerine alıyorum düzenli olarak (Allah ondan da razı olsun)
doktoru dinlemiyorum bakın arkadaşlar siz deyince hemen alıyorum ilaçlarımııı :))
bir de heyecanın yerini cesaret aldı bende (sanki)
normal doğuma meyilim arttı. inşallah bir aksilik olmaz..kendimi iyi motive etmişim meğer..
ama tabi ki son anda ne olur bilmiyorum
saadetcim senden de hayırlı haberler alırız inşallah..biz de seni öpüyoruz..hadi kolay gelsin sana canım... yarencim, sen de mi oğluşunu gördün bugün...amanın ne güzelll :)) bir problem yokmuş çok şükür..
gözün aydın diyelim
ama senin durumun hepimizin başında canım, sabahlar olmuyor...uykusuz geceler başladı şimdiden..
yarın bebişlerimiz olduğunda bu durumu pek yadırgamamak için iyi oluyor aslında ne dersin?tabi ağrılar filan da olmaz o zaman inş.bebişimizi beslemek için uyanırız, altlarını değiştiririz..aman Allahım ne güzel bişey!

ebrucuğum hayırlı olsun bakalım inş tahlillerde iyi çıkar. ya bende elevit kullanıyordum geçen ay değiştirdi drum megadyn verdi ilacı kullandığımdan beri iştahım eskisi gibi değil sen deyince farkettim bende bu gittiğimde elevit isticem çoçuk aç kalıyor yahu:icecream: yemem gereken şeyleri yiyemiyorum.
k.k yüzünden bizde muzdaripiz elimizdeki kartları iptal edip en çok kullanılan kartın başvurusunu yaptık 1 aydır bekliyoz eksik muamele felan yapmıştı oyüzden bende int beğenip modeli sonra o çaşı beni bu çarşı benim deyip gezip alıyoruz bittide eksik dahada göndermesinler zaten gerek kalmadısüprizzzzz
bebişlerimizi aklımızdan çıkarmak mümkündeğilki bu göbüşlerle herşeyde bizden önde gidiyorlar. onlarla yatıp onlarla kalkıyoruz unutsakta onlar hareketleriyle canımızı yakmalarıyla hatırlatıyorlar zaten.laelaelaelaelae insan aşık olur yemeden içmeden kesilir hep onu düşünürya gece gündüz işte bide bebişlerimize aşık olduk heralde:asigim::1hug:

ridacım oğluşumu gördüm teyzesibirbirimizin halinden
ancak biz anlarız dimi canım güzel dileklerine katılıyorum canım öptümŞeniz

Betülcüm sling gerçekten çok güzel ve pratik birşeye benziyor..Bütün bir yaz dışarda dolaşırken de kullanabiliriz..Hem bebek anneye çok yakın olduğu için huzursuzda olmuyor..Bu arada güzel dileklerin için teşekkür ederim..a.s.

Kardelencim ve Ridacım sizlerede çok teşekkür ederim..:1hug: İnşallah artık bir aksilik çıkmadan sağlıklı bir şekilde bebişlerimize kavuşuruz..Doktor bana bugün "sezeryan düşünüyorsun dimi" dedi..Bende "hayır normal doğum istiyorum" dedim..Çok şaşırdı demek ki sezeryana talep daha fazla.. Yada ben normal doğum yapacak kadar cesur bir tipe benzemiyorum :roflol:

Bu arada Kardelencim ben kendime ait tüm kartlarımı iptal ettirdim çünkü şuan aktif olarak çalışmıyorum ve kendimi zor durumlara sokmak istemiyorum..Böylesi de daha iyi oluyor çünkü ihtiyacın olmayan bir şeyi anlık hevesle karta güvenerek alıyorsun sonra elinde kalıyor verdiğin paraya üzülüyorsun..

Saadetçim oğluşunla ilgili güzel haberler alırsın inşallah canım..a.s.

kızlar mrb ben geldim bugünüm oldukça hareketli geçti iyi oldu valla:)
yarencim gözün aydın iyi olmanıza sevindim:sm_cool:
ne oldu varisleri sordunmu dr ne dedi ilaç verdimi
a.s.
ebrucum seninde güzel haberlerini bekliyos cumartesi kalsiyum ilacı bende kullanmıyorum drum gerekli görmedi hiç bir vitmini ve kalsiyumu sadece gynoferro sanol demir ilacını kullanıyorum yerimseniben ve maaşlh tahlilerimde herşey yolunda
amaaaa gerçekten çok düzenli besleniyorum ve kalsiyumuda yeterli m,iktarda oluyıoki sedece iki kere kramp girdi ayağıma tüm haMişlğimde(maaşlh) zaten dünya sağlık örgütünün gebelere önerdiği tek ilaç benim kulandığım ilaç gynoferro sanol
diğer tüm ilaçlar drların kendi insiyatifleri
a.s.
elifcan hoşgeldinn aramıza hamileliğin zor geçmiş inş kolayca doğurursunda tüm sıkıntılarını unutursun cnm
a.s.
ridacım demir ilacını alıyor almana sevindim ve bu hafta son haftan işte iyi dayandın valla
buarada senin kontrol ne zaman ya senin her kontrolünde tansiyonunua bakılıyomu ridacım tansiyon değerlerin nasıl çıkıyo?
a.s.

ya kızlar buarada ya iki gündür değişik bir ağrı oluyo bende ilk olduğunda korktum ama şimdi artık normal geliyo:sm_confused:
günde bir iki defa ayakta yürğrken oluyo sanki bebiş aşağı düşecekmiş gibi bir hisle beraber koca göbüşümün bittiği yer yani vajinamın tam üstüne sanki bıçak saplanıyoo çok değişk bir ağrı gibi bişiy bundan yaşayan varmıııııııı?
yaaaa bide şimdiye kadar nefesim kesilmezdi iki gündür nefesim kesiliyo artıkın çok yavaş yürümeye başladım çok komik oluyom yürürken demekki ağırlaşma dedikleri buymuş:uhm:
bide uyku konusunda herkes aynı düşüncede herhalde bide ben uyanınca aklıma doğum falan geliyo uykum tam kaçıyo
kızlar bi tek ben mi korkuyom doğumdan bee herkeste bi casaret maaşlh
ama cidden zaman daraldıkça beni afakanlar basıyoo:çok üzgünüm:

yazıları tam okudum happy sky ve nazecim düşüklerinize üzüldüm allh bi daha yaşatmasın
inş bu bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız
mercancım kontrol ne zaman bu hafta ne zaman belli olcak günün bizi habersiz bırakama lütfen
ridacım sende üzülme inş beişin yatağı da oğluşuna yetişecek öyle düşün belki onlarda maddi olarak kendilerini düşünüyolar
buarada kızlar bizdede adettir ilk bebeği kız tarfı yapar ama tabi ben aiileme lütfen bişiy almayındedim çünkü biz alabilecek durumdayız ve onlara yük olmak istedemedim
onlarda buna rağmen dayanmadılar bir çok şeyini aldılar özellikle izmire gittiğimizde tyatması için bebek yatğı uyku seti falanda aldı bebk arabası bu anakucağı falan hepsini annemler aldı
benim zaten sadece annemelr değil kayınvaldemlerdende beklent,m yok tabiki ama onlarda annmelere özendi herhalde onlarda yatak alcaklarmış ordayken yatması için yani benim bebişimin 3 yatağı olcak herhalde insanın ilk torun olası var haÇ:)
bide kayınvaldemler anladığım kadarıyla bana ya burda ünlü olan bi bilezik var ridacım senin kayınvaldenler bilir hasır bilezik yada yine buraya özgü bi altın set kişnişli set almayaı düşünüyolrmış bu sefer yok istemiyorum demedim(sarı yeşil altın takmam)düğünde yok almayın altın falan sevmem demiştimde eşim görümcem beni zorlamıştı iste diye yinede istememeiştim gerçi yinede getirmişlerdi biliyosunuz bizim buralarda altın çok takılr geline
neyseeeeee
gevezeliğim tuttu bugün ha
hepinizi öpüyorum

merhaba kızlar hafta sonu arada bir girip durumlara baktım ama yazamadım. kardeşim asker izin dönüşü yanıma gelmişti iki günlüğüne tüm zamanımı ona ayırdım. çok özlemişim ya.

bu arada tüm yazıları okumaya çalıştım. genel olarak durumlar iyi görünüyor. çok daha iyi olur umarım (hepimiz için).

elifcan hoş geldin canım gebeliğin zorlu olmuş ama doğumun kolay olur inşallah.

kızlar ayperin den haber yok galiba. umarım iyidirler ana-kız.

görüşürüz by

ya evet canım ayperin artık eve çıkmıştır herhaldede bize niye yazmıyoooo çatlatıyoo bilmiyom
kızlar lütfen doğum yapan bi yakınına söylesin en azından iyi olduklarının haberini alalım dimi yaaa

buarada selencim çok geçmiş olsun diş ağrının geçmemesi zücü ya bu halimizle bide o çekilmez ya allah şifanı versin

buarada selencim çok geçmiş olsun diş ağrının geçmemesi zücü ya bu halimizle bide o çekilmez ya allah şifanı versin

gizemcim selam canım :teytey:doktorum varisim için normal dedi korkmama gerek yokmuş bundan sonra bel ağrısı kasıklarımda acı karnımın sertleşmesi hepsi normalmiş doktor korkma dedi bence senin iki gündür olan ağrılarında normaldir canım uykusuzluk hepimizin ortak problemi gece olucak diye korkuyorum valla birde sağ kaşımın üstünde felaket zonklama var :uhm:anlamadım tansiyonmu yoksa yeni başladı duş aldım azcık faydası oldu allah hepimizin yardımcısı olsun birde yiğenim var benim 5 yıllık evli çocuğu olmuyo bugün aşılama yapıldı dua edin kızlar tutsun çok üzülüyo psikolojikmen çökmüş vaziyette inşallah tutarŞeniz

iyi canım inş doğumdan sonra gececek bu ağrıların o zaman,başl ağrında mevsim değişikliğinden olabilir benimde bugün ağrıyo burası çook sıcalk oldu birden bire ona bağladım
ay çok şükür bugün fazla olmadı o ağrılar gitgide zor oluyo bu hamişlik
yeğenininde inş tutmuştr canım allah isteyen herkese versin güzel sağlıklı hayırlı bebekler

Kizlar moralim cok bozuk o yuzden yazdiklarinia pek bakamdim.Ebrucum kontrolun insallah iyi gecmistir....Elifcan aramiza hosgeldin.....

Bugun nst ye gittim .Dunku iyilik halim geciciymis arkadaslar.Bugun muthis bir agriyla kalktim ama ne kasiklarimda ,ne de dogum sanciis gibi birsey.gobek deligimin uzerinde muthis bir agri ve 2gundur asiri mide bulantisi.Hastanede kizim cokkkkk uzun bir surehemen hemen hic oynamadi.zaten agrida artti.Bunun uzerine yarin icin gun verdiler.Gobekten aminiyosentez yapacaklarmis.Bebegin durumu kotuyse yarin ,eger normalse yogunluda gore cum aveye pazartesi sezeryan alacaklar.Hicbir kontole gelmeyen esim bile sivi alacaklarini duyunca kosa kosa geldi yanima.Birde kendisi duymak istedi..Internetten arastirdigim agore bu islem 16.hafta civarinda oluyormus..Neden simdi yapiyorlar,ne bulmayi duusnuyirlar,kotu bisey dedikleri ne?Hic bilmiyorum ve cokkkkk korkuyorum.Ben de igne fobisi yoktu bu ulkeye gelince olustu.cunku bir kanimi bile alamiyorlar bu isi nasil yapacaklar, yaptirmasam mi diye dusunmekten beynim agriyor.....Lutfen yarin icin dua edin.....Ridacim,yarencim umarim yazdiklarimi okuma firsatiniz olur... :a015::tomato:

gizemcim, kontrolüm bu hafta cuma günü..ama ben perşembe günü hastaneye gidip çalışamaz raporu almam gerekiyor. beni çalışırken bir görseniz..dayanabiliyor muyum, dayanamıyor muyum o zaman anlardınız arkadaşlar. çok zor yaa...benim tansiyonum hep düşük çıkıyor..bir de benim şu an ayaklarım hala şiş ve bir milim inmedi.. eve geldim, oh ayaklarımı uzatır, dinlenirim uyurum diye düşündüm ne mümkün...kapım abartısız 10 kez çaldı..bugüne kadar hiç gelmeyenler geldi evime..kimi iş için, kimi ziyaret, kimi teknik yardım talebi..kimi başka vesilelerle..deli oldum yahuu..halim yok. yerimden kalkacak durumda değilim, ayaklarım şişmiş bir de insanlara yardıma gittim..en sonunda geldim yatağıma uzandım ve 1-2 saat uyumuşum..ohhh...

:çok üzgünüm:canım ya çok üzüldüm ve yapılan işlemlere anlam veremedim anlamadığım şey niye direk almıyolar bebeği ayperinin bebeği seninkinden daha küçükken aldılar ve seninki gibi sorunları olmadığı halde
canım hayırlısı olsun lütfen bize bir şekil haber ver
benim arapçam yok ama sana türkçe dua etcem allah kabul eder canım inş dualarım seninle inş hiç bi sorun olmayacak canım olumlu düşün:çok üzgünüm:

aman ridacım tansiyonun düşük olsunda yüksek olmaın demekkiii o şişliklerin çok tuz yemendenklava:ve az su içincede ödem oluyo demekki sabret canım bak az kalmış inş izindeyken iyice dinlenecen canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…