2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın avebru ve mercan dilara

sizde benim gibi erkencisiniz gerçi ben diş ağrısı yüzünden bu gece pek yatamadım ama neyse şimdi biraz diner gibi ağrı gidip yatıcam kendimi sersem gibi hissediyorum.

Ebrucum boşver canını sıkma sen onlara he he alıcam ay sonuna doğru kıyafet alıcam istediğim beden model yok filan de geçiştir nasılsa şurda sayılı günün kalmış sonlara doğru eşine ii bi naz yapar ağrılarım var arada birde yalancı sancı numarasıyl bu işten yırtabilirsin bence ben olsam böle yapardım bu kadar inat ve düşüncesiz insanlara layık olan bu çünkü..

Mercan dilara sendeki bu değişiklik normal canım doğumun son 10-15 gün öncesinde yüce rabbim böle bir enerji ve iyilik hali veriyor ama bunu asla iş yapmakla kendimizi yoracak sıkıntıya sokacak şeylerle uğraşarak harcamamız lazımki özellikle normal doğum esnasında bu 10-15 gün içinde depoladığımız güçle kolay doğum yapabiliyor ve sonrasında daha rahat bir lohusalık geçirebiliryoruz tabi bu sezeryan olacaklar iinde geçerli bak bunu deneyimini çok arkadaşımda gördüm kendimde yaşadım 1 gün arayla arkadaşımla sezeryan doğum yaptık ve o 10-15 günlük enerjik zamanını gezerek temizlik yaparak geçirdi bende annemi dinleyip enerjimi depo ettim ve ben 1 haftada iileştim o ise 15 günde anca iileşebildi... nesse benden tavsiye bu zamandaki enerji fazlalığını ii değerlendirin pişman olmazsınız sonrasında..

ya kıslar buarada hemen hemen aynı haftalardayız bana iice artan şikayetlerinizi ve neler yapınca iii geldiğini bahsederseniz çok sevinirim birde kilolu hamile kalan veya hamileliğinde çok aşırı kilo alıp sezeryan olacak arkadaş varmı bazı endişelerim varda onunla yazışmak istiyorum...Hepiniz kendinize ii bakın Doğum yapanlara Hayırlı olsun Yapacaklara Rabbim yardımcı olsun hepimize kolay gelsin...

kızlarrr günaydınnn :a015: acayip uykum var bu gece hiç uyumadım desem yeridir. gözlerimi açamıyorum. dün geceye kadar böyle olmamıştım. tatlicadiarzu sabaha kadar bir daldım bir uyandım şimdide bayılacakmışım gibi başım ağrıyoo gözlerim kapanıyooo offff :çok üzgünüm:

Saadetçim sanada günaydın canım..Geçmiş olsun..Hava değişiminden olabilir kendine dikkat et..Sanırım üşüttün biraz..Balla sütü karıştırıp içersen iyi gelebilir...

Selenscim benim şikayetim parmaklarımdaki şişliklerin artık inmemesi ve parmaklarıma ağrı yapması, birde ayakta fazla kalamıyorum..Biraz dolaşsam hemen sancılarım başlıyor..Dün markette resmen kıvrandım..Görevlilerde farketti sanırım tuhaf tuhaf bakıyolardı..Beni gördükten sonra heralde bebek yapma konusunu uzunca bir süre düşünürler..:roflol: Ben hamileliğimde çok kilo aldım ama bugün doktora da sorcam inşallah normal doğum yaparım..Sezeryan olmayı hiç istemiyorum çünkü bakanım olmayacak, sefil olurum bebekle beraber..Bu arada gece yatakta dönerken kasıklarıma çok sancı giriyordu ama bu gece olmadı..Biraz daha rahatım sanki..

Mercancım, ana kucağı kanguru gibi değilde oto koltuğu gibi oluyor ve oto koltuğu olarak kullanılanları da var..Bebeği içine yatırıyorsun ve evde beşik olarak kullanabiliyorsun böylece beşiği her yere taşımana gerek kalmıyor..

http://www.sanalmagaza.com.tr/Produ...472&n=Pilsan 07 502 Ana Kucağı ve Oto Koltuğu

Kanguru ise bebeği kucakta taşımak için kullanılıyor, çanta gibi..

http://www.mertbebe.com/productDetail.aspx?lngProductID=695

Ben kanguru değilde sling almak istiyorum.. Çünkü daha uzun dönem kullanabiliyorsun..

http://urun.gittigidiyor.com/BABY-SLING-UNLULERIN-BEBEK-TASIMA-CANTASI_W0QQidZZ7846387

Bu arada benim ellerimdeki şişlikler devam etsede yüzümdeki şişlik sanki kayboluyor.:1rolleyes: Bu arada mercan kardeşini kıskanmaz inşallah..Abimin ortanca kızı küçüğü baya bir kıskanmıştı, çocuk resmen kıskançlıktan eriyip bitti hala da çok kıskanıyor, oyuncakların iyisini saklayıp kötüsünü kardeşine veriyor :roflol: Bebeği ikide bir sıkıştırıp heryerini mıncıklıyor, insanlar ona sevgi gösterdiğinde kendiside ilgi görmek için taklalar atıyor..:roflol: Ama seninkilerin arasında çok yaş farkı olmayacağından birlikte büyüyecekler..İnşallah iyi anlaşırlar..

günaydın arkadaşlar, ben de bu gün hiç uyuyamadım, şu an da sancılarım var işin en kötü tarafı iş yerindeyim..bu haftasonu izne ayrılıyorum ama bu haftayı izinli gibi geçireceğim...ben yalnız çalışıyordum. Başka bir bölümden birini odama aldılar, o bakacakmış benim yerime geçici olarak..o da benim kuyumu kazmaya çalışıyor ya, hadi hayırlısı CADIARZU
Allah herkesin gönlüne göre versin ne diyeyim..??

elifcim, bebişin odasını Rabbim sağlıkla güle güle kullanmayı nasip etsin. Hayırlı uğurlu olsun.:teytey: ne kadar rahatladın kimbilir?ohhhh darısı benim başıma.. a.s
benim henüz bebişimin yatağı bile gelmedi. Bebişimin herşeyini kendim hazırladım. Yatağını alacaktım, babannesi onu da biz alalım dedi iyi dedik ama neyi bekliyorlar anlamadım.
Hafta sonu temizlik için gelmeyi düşünüyorlar..o zaman mı getireceksiniz, 3 hafta kaldı dedim..
temizlikten sonra yerini ayarlayalım öyle diyorlar.
Annesi yerini ayarladı oğluşunun ama bahaneeeeee bunlar..:çok üzgünüm:
Benim heyecanımı anlayan yok.
Eşim de hepsini sen alma ben gelince birlikte alalım diyor..bekleyip duruyorum..:çok üzgünüm:
hayırlısı olsun, bebişimin babası hayırlısıyla dönsün de yuvasına..
bu arada; geçmiş olsun elifcim.sonrasında yaşadığın rahatlama için ne diyeceğimi bilemiyorum..Sen yine de kendini yorma olur mu??
beni bir görsen, nasıl şiş her yerim..:çok üzgünüm:

selens sana da geçmiş olsun canım..hamişlikte son haftalarımızı yaşıyoruz. sabaha kadar yatağın için dönüp duruyorum, ağrılarım, kramplarım oluyor...ama az kaldı dayanın arkadaşlar..

ebrucum bugün bebişini görmeye gideceksin, inşallah güzel haberlerle dönersin. Kayınvalidenleri Allaha havale et canım..

Kızlar kaburgam ağrıyo yaa yaramaz oğlum hala acıtıyo birde kollarımda tuhaf uyuşmalar oluyor sizlerde de oluyormu hani kolumuzun üzerine yatarızda tutulurya o şekilde oluyor hayırlısıyla bir atlatsak şu zor günleri...
Oğluşumun beşiğini herşeyini hazırladık yerleştirdik bütün gece kalkıp kalkıp ona baktım eşyalarını açıp eşime gösteriyorum çocuğa şeker alırsında sevinirya onun gibi oldum :dance: ama eşimide yakaladım benden gizli oda gidip beşiğin başında eşyalarına bakıyor onlarla konuşuyor...
Bende taşıma çantasını 5'li takım aldım anakucağı+kanguru+çanta+altaçma+salıncak var anakucağını ilk aylarda çok kullanırmışız arkadaşlar öyle dedi

iyi haftalar kızlar...sağlıcakla kalın

Selamlar Kızlarr,
yazıları okudum...maşallah genel olarak durumlar iyi görünüyor..Son haftalarımız artık heyecanlı bekleyişler, hazırlıklar, endişeler az kaldı meleklerimizin yüzünü görmeye seslerini duymaya ayyy prensesimi çok merak ediyorum yüzünü sesini hele hele emzirmeyi ne kadar özledim...İlk yaşayacak arkadaşlar bebeğe ilk meme verdiklerinde nasıl irkilecekler :)) Ben oğlumu 2 yaşına kadar emzirmiştim harika ve yaşanılası bir duygu, eşi benzeri yok bebeğinle arandaki anlatılmaz bir duygu...Öylesine özledim ki emzirmeyi prensesimi bir kucağıma alsam...çok sabırsızım çooook...:))
Kızlar galiba hepimiz çeşitli şekilde uykusuzluk çekiyoruz..Az kaldı sabır.
Ebrucum bugün kontrolun varmış galiba güzel haberlerini bekliyoruz inşallah...
Mercan Dilaracım bahsettiğin o iyilik hali oluyormuş..Okumuştum doğum öncesi iyilik hali deniyormuş...Güzel hayırlı haberlerini bekliyoruz inşallah...Bu arada bebeğinin odasını tamamlamışsın hayırlı olsun sağlıklı mutlu günler geçirsin bebeğin odasının içinde inşallah...Mercan kardeşini kıskanmaz inşallah...Benim oğlum 8 yaşında ama kardeşi doğmadan kıskançlık belirtilerini gösterdi bile..Geçen karnımla konuşuyordum bebeğim diye...Bedirhandan şöyle bir ses çıktı "aaa anneee sen sadece bana bebeğim diyordun olmaz ama aaaa niye öyle diyorsun" deyip kaşlarını bir çattı ki sorma tabi açıklamasını yapsanda kıskanacaksa kıskanacak yine...Eee tacı elinden alınmış kral benzetmesini boşuna yapmıyorlar galiba...Büyük sorunlar dışında küçük kıskançlıklara hazırlıklıyım ne yapalım artık olacak o kadar...
Eylülcüm bebeğine aldıkların hayırlı olsun cnm..Sağlıklı günlerde kullan inşallah...
Happy arkadaşım yazdıklarından güçlü biri olduğun anlaşılıyor...Ama düşük olayına takılma onu yaşayan birçok kadın var..2 yıl önce bende hamile olduğumu bilmeden kullandığım ilaçlardan dolayı 5 haftalık bir bebek kaybetmiştim..Bizim bilmediğimizi Allah biliyor...Sizin şer bildiğiniz sizin için hayırlı, Hayırlı bildiğiniz şeer olabilir diyor...Ki çok şükür yeniden hamilesin Allah yeniden bir bebek nasip etmiş ne güzel...Herşeyin kıymetini bilmek ve şükretmek çok güzel diye düşünüyorum...
Ridacım, e artık izne ayrılma zamanın geldi de geçti bile..Maşallah iyi dayandın şimdiye kadar...Şu yerine bakacak kişi için ise endişe etme bence..kimse kimsenin yerini dolduramaz...Ve hep işinde iyi olan kazanır bilirsin :))

Kardelencim sizin minişlerinizin hazırlıkları tam gaz devam ederken, hatta tamamlanmışken bende pek bir kıpırdanma yok.yasakkelime üstelik, kimsenin bişey yaptığı yok benim yapacaklarımı da engelliyorlar...Rabbim hepinizin hazırlıklarını hayırlı kılsın, içini doldursun sağlıklı bebişlerinizlea.s.a.s.
tüm bebişler her şeyin en iyisine layıktır. Kimimiz İlk kez annelik duygusunu yaşayacağımız için, bu tür detaylara daha çok önem veriyoruz.Eşler pek anlamıyor, ama dediğin gibi gördüklerinde onlar da heyecanlanıyorlar..hevesleniyorlar...
Benim eşim de hep bebişle ilgili hayallerimi dinlemek istiyor.
Hadi, oğlumla ilgili hayallerinden bahset biraz diyor..
ben çok duygusal olduğum için, mektuplarımda olsun, telefonda, netteki sohbetlerimizde sürekli bebişimizle yaşayacağımız ilklerden bahsediyorum.çok hoşuna gidiyor..
belki şu an bizden uzak oluşu nedeniyle mi bilmiyorum kendisi diyor, oğlumuza şunu alalım bunu alalım..diye..oğlumu hep ben taşırım diyor..kanguru istiyor, ana kucağı istiyor..puset istiyor ama biz daha hiç birşeyini almadık. birlikte almak istiyor çünkü..
o kadar hevesli ki...eşimin arkadaşlarının hepsinin oğlu oldu..izne geldiğinde görmeye gittik. Onlar bizi ziyarete geldiler..o kadar hoşuna gitti ki..heyecanı her halinden belliydi..bana sürekli ne güzel değil mi biz de onlar gibi olacağızzzz deyip durdu. gözlerinin içi parlıyordu..sırnaşık şey:1rolleyes:
hepimize Allah bu duyguları yaşamayı nasip etsin, kimseyi kimseye imrendirmesin, Allah herkesin gönlüne göre versin (amin)

Ebrucum Bende Bu Gün Oğluşumu Görmeye Gidicem Benimde Kontrolüm Var Inşallah Ikimizde Hayirli Güzel Haberlerle Geliriz (amin) Ayrica Yeni Bir Kiyafete Bir Kaç Saat Için Para Harcama Eğer çok Istiyorlarsa Ne Alacaksin Diyenler Hediye Etsinler :)))

Ridacim Az Kaldi Bacim Dayan Biraz Daha Inşallah Herşey Gönlünce Olsun. Dur Bakalim Sen Canini Sikma Bunda Da Vardir Bir Hayir De Ve Bekle. Madem Alacağiz Demişler ( Gerçi Bende Sinir Olurdum Böyle Yapsalardi Ama Neysee...) Sen Sakin Ol.

Selens Geçmiş Olsun Canim Dikkat Et Kendine... Artik Zaman Yaklaştikda şikayetler çoğaliyor Yapacak Bişi Yok Bebişlerimiz Için Katlanacağiz :)

Mercan Dilaracim Bebişinini Odasi Hayirli Olsun. Için Eminimki çok Rahatlamiştir. Benimde Bu Cuma Evime Badana Yapilacak. Cumartesi Pazarda Ablalarim Temizliğime Yardim Edecekler Bende önümüzdeki Hafta Oğluşumun Odasini Düzenlemek Istiyorum. şu Badana Boya Ve Temizlik Işi Bitse Bende Rahatlacağim.

Nazecim Iyi Olduğunu Bilmek Ne Kadarda Güzel... Inşallah Tekrar Bebişini Emzirerek özlemini Dindirirsin. Benim Ilk Bebeğim Bunun Için çok Heyecanliyim Acaba Nasil Tutacağim, Acaba Nasil Emzireceğim, Sütüm Yetecekmi Gibi Sorulari Hep Soruyorum Kendime. Elimden Geldiğincede Araştirmaya çalişiyorum Bilgim Olsun Diye... Ayyy Içim Kipir Kipir Oldu Yine :) Hayirlisi Ile Kucağima Alsam Oğluşumu .

Allah Im Hepimize Sağlikli, Hayirli Evlatlar Nasip Etsin. (amin)

Selamlar Nazecim, özletiyorsun kendini, ama sağlığın yerinde olsun da..gerisi problem değil..İnşallah kızını sağlıklı bir şekilde kucağına alır ve emzirirsin..:dance:
geçenlerde rüyamda bebişimi emzirdiğimi gördüm. Rüyada bile beni öylesine etkiledi ki anlatamam. Çok tuhaf gelirdi emzirme olayı bana ama o rüyadan sonra onu emzirmek ve bebişimle aramızdaki bağı bir an önce kurmak için tarifsiz heyecan içindeyim..
Annelik hormonlarını Rabbim içimize enjekte ettikçe karşı çıktığımız bir sürü düşünceden ister istemez vazgeçer olduk..
Annemin sarı papatyası, anne oluyor..a.s.

Nazecim Iyi Olduğunu Bilmek Ne Kadarda Güzel... Inşallah Tekrar Bebişini Emzirerek özlemini Dindirirsin. Benim Ilk Bebeğim Bunun Için çok Heyecanliyim Acaba Nasil Tutacağim, Acaba Nasil Emzireceğim, Sütüm Yetecekmi Gibi Sorulari Hep Soruyorum Kendime. Elimden Geldiğincede Araştirmaya çalişiyorum Bilgim Olsun Diye... Ayyy Içim Kipir Kipir Oldu Yine :) Hayirlisi Ile Kucağima Alsam Oğluşumu .

Allah Im Hepimize Sağlikli, Hayirli Evlatlar Nasip Etsin. (amin)[/QUOTE]

Saadetcim çok teşekkür ederim cnm...Çok şükür önceye nazaran daha iyiym..Sağolsun annem yanımda varlığı yetiyor..Sancılarım olsada alıştım artık..Bebeğimin zamanını bekleyeceğinden ümitliyim..hepimize hayırlı zamanlı doğumlar olsun inşallah....
Sende bugün kontrole gideceksin galiba güzel haberlerle dönersin inşallah....

Ridacım emzirmek kadar güzel bir duygu yok...Alllah herkese nasip etsin...Bir de rüyalar....Bende bir ara takmıştım rüyalara hergece farklı bir rüya...hemen oturup tabirlere bakıyordum..Annem kızıyordu kızım psikolojine göre rüya görüyorsun...o kadar takma yorumlara rüya ile amel olmaz...diye... Her görülen rüya olmasada bazı rüyaların çıktığına inanırım ben..:) Tabi bebişlerimizle olan rüyalar kesin çıkacakdaaaa :)))

ya kızlar ne kadar çok yazmışınız hepsini okuyamaduım fazla zamanın yok bugün meşgülüm :)
sabah erken kalktım gerçi saat 4 ten beri yatamadım uykum kaçtı
kişisel temizliğimi yaptım ne olur ne olmaz yarın dra gitcem diye
eşim öğle yemeğine gelcek diye yemke yaptım şimcik geldi yiyecek beni kayınvaldrmlere bırakacak
akşam gelirimm
herkesi öpüyorum nazecimmmm iyi olmana sevindimmmmmm
ya burada benim iki gündür değişik ağrılarım oluyooo gelince size anlatırım byyyyy

ebrucuğum ya o dediğin gece ağrılarını bende 4-5 aylık hamileliğimden beri çekiyorum sağa sola dönerken yük kasıklara doğru biniyor ve acayip bi ağrı kasıkya tamdeğil rahmin olduğu yer gibi tarifte edilmiyor. dönsen bidert dönmesen bi dertfisfisfis almak istediğin şeylere baktım çok uygun anakucağını 80ytl aldık biz dün istediğim renk o modelde vardı kanz'ın. kandır kocanıda aldır sen bidahamı gelcez dünyaya peeeh:sm_cool: :enbuyukkk: güzel haberlerinide dört gözle belkliyoruz:teytey:

Merhaba arkadaşlar ,uzun süredir bu siteyi takip ediyorum hemen hemen hepinizi tanıdım.üye olup yazı yazmak bugüne kısmetmiş.ben de inşallah mayıs annesi olucam.şuan için çok şükür herşey yolunda .26. haftada kanama ve emr tansıyla hastanede yatmak zorunda kaldım uzunca bir süredir de yatak istirihatim vardı şuan yeni yeni geziniyorum. ama hiç bir ev işi yapmıyorum.aman siz çok dikkat edin kesinlikle ağır iş yapmayın.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

en iyi pozisyon başının altına yumuşak yün bir yastık alacaksın, yarı oturur vaziyette sağına yada soluna meyilli olarak yatacaksın, sonra sıkılırsan soluna dönüp bacaklarının arasına yorganı sıkıştırıp bacaklarını da büküp yatacaksın..(bebiş rahat bırakırsa tabi)
yoksa ne sağ tarafa yatmak, ne de sırtüstü yatmak rahatlatıyor...Az kaldııııı dayanınnnn kızlar

Hoşgeldin aramıza Elifcan
Benim de ilk dönemlerde düşük tehlikem oldu bir kez,sonra kanamalar oldu ara ara..ama 24.haftadan sonra hiç olmadı çok şükür.. Allah herkesin bebişine sağlık versin..

ELİFCİM ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN HOŞGELDİN CANIM. SENDE DİKKAT ET KENDİNE SAKIN EV İŞİ YAPMAYA KALKMA MADEM İSTİRHAT VERMİŞ DOKTORUN. İŞ-GÜÇ HERZAMAN YAPILIR NASİP OLURSA DOĞUMDAN SONRA TOPTAN YAPARSIN. :dance: BEBİŞİN KIZ MI ERKEK Mİ ?

Teşekkür ederim arkadaşalar.kısmetse oğluşum olucak Saadetçiğim .süre azaldıkça günler geçmiyor.evde olunca sürekli sıkıntıdan patlıyorum.tek eğlencem sizin yazılarınızı takip etmek ve oğluşumun hayalini kurmak oldu.bebişime yatağını,ana kucağını arabasını hep babası beğenip aldı.şöyle doyasıya beğenip alışveriş yapamadım.

CANIM BENİM ÜZÜLME SAKIN... a.s. ÖNEMLİ OLAN OĞLUŞUNUN SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE DÜNYAYA GELMESİ... SENDE ALLAH NASİP EDERSE EĞER DOĞUMDAN SONRA OĞLUŞUNUDA ALIRSIN KUCAĞINI MAĞAZA MAĞAZA DOLAŞIRSIN İSTEDİKLERİNİ ALIRSIN. :teytey: ZATEN BEBİŞLER ÇABUK BÜYÜYORLAR BABASININ ALDIKLARI KÜÇÜK GELİR SENDE GİDİP BÜYÜKLERİNİ ALIRSIN AKŞAMDA BABASINA OĞLUŞUNLA BİRLİKTE GÖSTERİRSİN :içelim:

selam kıslar hızınıza yetişmek ne mümkün bende doktordan geldim herşey yolunda gözüküyo oğluşum iyiymiş problem bende yatamıyorum uyuyamıyorum doktor dedi artık bu şikayetler normal 15 gün sonra tekrar çağırdı hayırlısı bakalım öptüm kızlar sizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…