2008 kpss gk-gy yapamadığımız soruları paylaşalım.

axsxina

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2007
1.133
18
arkadaşlar gk-gy den sınava giren herkese geçmiş olsun,
inşallah güzel sonuçlar alırız, sınavda aklımıza takılan soruları paylaşmaya ne dersiniz?

ilk soru benden:
kimler genel seçimlerde oy kullanamaz diye bir soru vardı, doğru cevabı bilen var mı? emin olamadığım için boş bıraktım ben, cevaplarınızı bekliyorum
.

ah bi hatırlasam
askeri öğrenciler bide taksirli suçtan yatanları işaretledim heralde

güncelleri hatırlıyorum..kosova;65 ve pekin..
bide 1.inönü sakarya yaptım bitane.yabgu sorusunu federal yapı işaretledim..

askeri öğrenciler vardı cavaplar arasında.ama gerisini hatırlayamıyorumki...benim kitapçığımda b şıkkıydı ama onu hatırlıyorum birtek.

yurt dısındakiler kullanıyor
bir de hapishanede olanlar
bir tane daha var mıydı hatırlamıyorum
ee 4 secenegi eledik
bir tane daha birsey olacaktıbenneyaptımki

konya-maden işaretledim ..

matematikten s1s3/s5 li soruyu 3/5 işaretledim..

ayy hiçbişey hatılamıyorum deli olacağım ya
!!

bence eğitim zordu, gy-gk çok zor değildi biraz türkçeyi kasmışlar o kadar, ama eğitim varya o eğitim of off

bence zordu sınav genel olarak özellikle egitim son yılların gelmiş geçmiş en zor kpss si olarak tarihe geçti.sınavı hazırlayanları tebrik ediyorum soru tarzı haber vermeden bu kadar güzel degiştirilebilirdiistasyon ne parson kim ya ben bunları yapamadım(

arkadaşlar benim matematiğe bakmaya vaktim kalmadı desem yeridir, son 20 dk baktım zaten birşey yapamadım, türkçede çok oyalandım.
tarih çok zor geldi bana, sizce de öğle miydi?

kızlar haritada akdenizin taralı olduğu bir soru vardı, ben turunçgil olan şıkkı işaretledim, siz ne yaptınız?

evet turunçgil olması lazım..diğer işaretli kısımda tütün yaptım ben ama doğrumu bilmiyorump

ben eğitimi hazırlayanları Allah'a havale ediyorum:mymeka:Kötü Kazen, gerçekten öyle birşey yaptılarki şaka gibi ya. herkes ters köşe oldu hayatımda duymadığım anlamsız şeyler, edebiyat sorusu gibi metinler, çelişkili bir ton soru of of, bizim için değilde resmen işin ticaretini yapanlar için soru hazırlamışlar, dersaneciler, kitap basanlar yaşadı seneye, bşr de dalga geçer gibi sınavdan önce dersane broşürü dağıtıyorlarya:tomato:.. hepimeze sabır sabır ya sabır diyorum:teselli:

kızlar ya şu sorular ne zaman açıklanır, internette ya da gazetede yayınlanır mı acaba?

gülüm memurlarnete (ya bunu yazmak yasak bilmiyorum, walla kötü bir niyetim yok) gir orda soruların bir kısmı var cevaplarla beraber, gazeteye çıkmaz daha

1982 TC Anayasasına göre, 18 yaşını dolduran her vatandaş seçimlerle oy kullanabilir. Fakat 67. maddenin 5. fıkrasına göre, silah altında bulunan er ve erbaşlar ile askeri öğrenciler, taksirli suçlarla hüküm giyenler hariç ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlüler oy kullanamazlar.

arkadaşlar coğrafyada bir soru vardı, hangisi bulunduğu bölgenin nüfusunu olumlu etkiler diye, karstik şekiller akdeniz ve akarsu tabanlarının geniş yarıklar oluşturması-ege diye onu ne yaptınız? ben ege yaptım ama emin değilim, cevabınızı bekliyorum.

İstasyon Yöntemi:

Bu yöntem bütün sınıfın her aşamada (her istasyonda) çalışarak bir önceki grubun yaptıklarına katkı sağlayarak bir basamak iler götürmeyi, yarım kalan işi tamamlamayı öğreten bir yöntemdir. Sınıfın tamamı 3-4-5 ya da daha fazla istasyona bölünür. Bu istasyonlar örnek olay, neden sonuç değişkenlerini yazma, slogan yazma, afiş hazırlama, şiir –öykü yazma gibi istasyonlar olabilir. Her istasyona gidecek öğrenciler belirlenir. Tüm öğrenciler görev alır. Her gruba bir gözlemci yada istasyon şefi atanır (bu işi öğretmende üstlenebilir). Şef gruba klavuzluk yapar, iş bitince ürünleri toparlar. Gruplar istasyonlara dağılı, her grup gittiği istasyonda 10 dakika çalışır. Süre sonunda gruplar yer değiştirir. Tüm grupların tüm istasyonda çalışması sağlanır.İstasyona gelen her yeni grup bir önceki grubun bıraktığı yerden devam eder. Süre sonunda tüm grupların işleri toparlanır.Yapılan çalışmalar sergilenir, şiirler öyküler okunur, afişler asılır.(Sönmez,S:255,2007.Gözütok,S:254,2006. Aykaç,S:232,2006)

Etkinlik Örneği: 5.Sınıf 8.Ünite-My Favorite Activites

Öğrencilere kasetten Konu ile ilgili diyalog dinletilir. İngilizce ders kitabından 71.sayfadaki resimler incelenir ve sevilerek yapılan aktiviteler okutulur(Skating,reading,playing computer games,listening to music,doing puzzles,playing football,swimming,dancing, v.b) Mümkünse projeksiyondan çeşitli aktiviteler gösterilerek bunların ne olduğu öğrencilere buldurulur. Sınıf 4 istasyona ayrılır. Her gruba bir istasyon şefi seçilir.
1.İstasyon:Öykü
Sevilen ve sevilmeyen aktivitelerden oluşan bir öykü oluşturulur.(I love skating,I don’t like cyling,I like listening to music,I hate doing puzzles v.b)
2.İstasyon:Şiir:
Sevilen yada sevilmeyen aktiviteleri içeren bir şiir yazdırılır.
3.İstasyon:Slogan yazma
Sağlıklı aktivitelerle ilgili sloganlar bulunup yazdırılır.
4.İstasyon:Afiş
Sevilen aktivitelerin resimle anlatıldığı bir afiş hazırlatılır.
Her grubun her istasyonda on dakika çalışması, bir önceki grubun çalışmasını sürdürmesi, son on dakikada ise çalışmaların tamamlanması belirtilir. Süre sonunda istasyon şefleri yada öğretmen tarafında bitirilen işler toparlar.Her istasyonun çalışması öğrenciler tarafından sınıfa sunulur. Slogan ve afişler asılır, öykü ve şiirler okunur.

Sonuç
2007-2008 öğretim yılında uygulanmaya başlayan İlköğretim okulları İngilizce programı ve kitapları incelendiğinde her konunun farklı etkinliklerle anlatıldığı, renkli bulmaca ve oyunlarla süslenmiş çalışmalar olduğu, ancak yeni yöntem ve tekniklerin yer almadığı görülmektedir. Bu kitaplar hem öğretmen hem öğrenciler açısından oldukça yararlıdır. Ancak bu çalışmalarda çeşitli yöntem ve teknikler kullanıldığında yabancı dil öğretimi daha zevkli ve öğretici olacağı düşünülmektedir. Yukarda etkinlik örneği verilmiş olan yöntem ve teknikler çoklu zeka teorisine de uygundur.

Öneriler
Yabancı dil öğretmen kılavuzlarında yeni yöntem ve tekniklerin uygulamasına dönük etkinlikler de yer almalıdır.
Milli Eğitim Bakanlığı sitesinde yabancı dil dersi etkinliklerine yer verilmelidir.
Yabancı dil derslerine giren farklı branşlardaki öğretmenlere yeni yöntem ve tekniklerin yabancı dil derslerinde kullanılmasına yönelik hizmet içi eğitim seminerleri verilmelidir.

sorular çook kolaydı bu kadar kolay beklemıyordum iyi ki çok çalışmamışım hepimize geçmiş olsun kızlar...:teytey:

merhaba siz sınavdan kaçta cıktınız. buçuktamı kırkbeştemi. saat 11,30 oldu görevli zorla topladı kağıtları. tahtada 11,45 yazıyordu. biz cıktık daha bütün sınıflar doluydu. cok sinir oldum.türkce cok oyaladı. tarihte cok celdirici soru vardı. onlarla uğrasırken matematiğe zamanım yetmedi. 15-20 dakika daha olsa yapardım matematiğide. hayırlısı artık 5-6 doğrum var gibi matematikten. 75-80 puan alsam bana yetecek ama bilmiyorum sadece sözellerle o kadar puan alabilirmiyim. aylardır ders çalısıyorum. tarihte okadar konu calıştım. sacma sacma bilgiye dayanmayan sorular vardı. bilgi sorusu sor calışan calışmayan belli olsun değilmi.
Çok üzgünüm çoook:mymeka:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…