2008 Kasım Anneleri

julianne sen ne yaptın karanfil yuttunmu geçtimi ishalin?darkçım başlarda çok ıkındıysan zorlanmadan kanayabilir bende de bikaç sefer olmuştu çok ıkınmamama rağmen.korkma ama genede doktoruna sor.bi de tarifi biraz ayıp olucak ama rahatlamanız herşeyden daha çok önemli.bi papiks alın zeytinyağına bolca banın ve makatınızın içine dışına sürün o da çok yardımcı oluyor rahatlatıyor.bunu aklınızda tutun bebekler kabız olduğunda da bu sık sık yapılıyor çünkü.

Arkadaşlar, kabızlığı yenmek için bol bol su içmenizde fayda var, diğer taraftan lifli besinler almanız lazım..

Belki durmuşsunuzdur benim kolti diye bir hastalığım var. Bu bir barsak hastalığı ve kronik yani ömrümün sonuna kadar benimle yaşayacak bu hastalık. Allahtan benimki ileri seviyede değil, barsağımın ilk 15 cm.sinde iltihaplanma var ve bununla birlikte hem fissür hem de iç hemoroidim var.. Bu hastalık insanı hiç kabız yapmıyor, tam tersi bir durum oluyor çünkü ama demir hapını kullanmaya başladığım günden bu yana bende bile hafif hafif kabızlık oldu.. işin kötüsü benim kepekli ya da lifli besiler yemem kolitim için yasak ama bir şekilde idare ediyorum işte..

ayy canım bende de o problem var aman nasıl yendım bılıyormusun cok cıgnıyorum ve su cok ıcıyorum bırde sabahları mesela yarım saat lavaboda otur canım mutlaka duzene gırecektır kendınıde zorlama karnına masaj yap cok ıyı gelıyor taramızmdan denenmıstır sonra her sabah aynı saatte wc ye gıtme ıhtıyacı duyacaksınn :1hug:

Ne güzel çok sevindim cinisyetleri bellimi senin canım?
canım daha belli olmadı 12+1 deler bugün.. bakalım bizde merakla bekliyoruz ne zaman kısmetse..

ata_tanem bende bugün bir kere gittim yine aynıydı ishalim 3-4 gündür çekiyorum ya 2-3 posta gidiyordum.. bugün biraz daha iyyim ama akşama bir deneyeceğim bende karanfili..

sevgili dark kabızlık çok önemli bir sorun malesef ilk hamileliğimde perişan oldum ve sürekli kabızlıktan ve normal doğum sonrasında bayağı sıkıntılı hemoroid hastası oldum şimdi çok dikkat ediyorum sabah aç karnını 1-2 bardak ılık su içiyorum 4-5 tane kuru kayısı (ama günkurusu denenden) ve kuru incir yiyorum ve her gün soframda hoşafım veya kompostom var allaha şükür şimdilik sıkıntım yok bunları bir dene iyi gelecektir eğer hala sürerse veya yiyemezsen yiyeceğin yemeklere tabağına aldıktan sonra 1 tçay kaşığı zeytinyağı ekle iyi gelecektir bebişine ve kendine iyi bak

ata_tanem bende bugün bir kere gittim yine aynıydı ishalim 3-4 gündür çekiyorum ya 2-3 posta gidiyordum.. bugün biraz daha iyyim ama akşama bir deneyeceğim bende karanfili..

dene hayatım inan bak oh be dünya varmış diyceksin.ilk önce lavaboya gitmen kesiliyo sonra karnındaki gurultular bi bakıyosun lavaboya hiç gitmemişsin.kendiliğinden normale dönüyo sonra:dance:

Herkese iyi akşamlar kızlar!!

Umarım herkesin keyfi yerindedir..Ben de doktora yarın gidecektim ama ani bir kararla bugün gittik..bebişimi gördüm.Kıpır kıpırdı yavrukuşum.Ense kalınlığı 1.57 mm çıktı çok şükür iyi yani.Sonuçlarım salı günü çıkacak inşallah..

a.s.a.s.

yıldız,hisem ve barısım aramıza hoş geldiniz.
kabızlık çeken arkadaşlar,sıcak süt ve bal iyi geliyor süt içemeyenler sıcak suyla ballı şerbet yapıp içebilirler.birde erik ve üzüm ikisinden karışık hoşaf yapıp deneyin oda iyi geliyor,bana iyi gelmişti bunlar,

ya kızlar bende garip bişey oluyo size de oldumu.akşamları karnım baya şişiyo göbişim belli oluyo.ki öğlen yemeğinden sonra bişey yemiyorum hatta akşamları midem bulantım olduğu için 1 haftadır akşam yemeği yemiyorum.akşam göbişim şişiyo.sabah bi kalkıyom göbekten eser yok korkuyom noluyoz böyle her seferinde.buarada kızlar ben erkenden çatlamaya başladım yaa çok moralim bozuk bacaklarımın yanlarında basenlerde çatlaklar oluşmuş ki yağ da kullanmaya başlamıştım.etim çok sıkı benim herhalde çatır çatır çatlıycam bu gidişle off çok moralim bozuk yaaa

Ata tanem, sen yanlış hatırlıyorsun. Benim ishalim değil, kabızlığım vardı Keşke ishalim olsaydı da karanfilleri deneseydim. Ama bu haldeyken üstüne karanfil alsam, heralde beni dokuz aylık falan sanarlar. Zaten kabızlık nedeniyle göbeğim değil, midem büyüyor, o yüzden de herkes aaa ne çabuk büyüdü bebek diyorlar. Tabii diyemiyorum kabızım ondan büyüdü diye :)

Hisem üzüldüm kolit hastalığın için. Umarım kısa sürede dengesine kavuşur bünyen.

Çitooosss, çok güzel çıkmış test sonucun da ne güzel. Ultrasonda gördün mü bebişini. Neler yapıyordu. Ben hala inanamıyorum o kadar küçücük haliyle nasıl o hareketleri yaptığına. Elini ensesinde kavuşturmuştu benim küçük bebişim de gördüğümde :)

arkadaşlar bende 3 gündür şiddetli baş ağrısı çekiyorum omuzlarımdan burun kemiğime kadar müthiş bir ağrıydı mideme vurup bulantı yapıyordu.çok şükür buğün tam olarak geçmesede hafifledi.baş ağrılarıda hamilelikte oluyomuş.ama benim kasılma ağrılarım ondan önce de vardı.ama ilaç alınca geçiyordu.şimdi ilaç da alamayınca çok zor oldu.

Sağol canım öneriler için.Bu arada bugün biraz rahatlamış gördüm kendimi bu konuda en azından yanma çok çok azdı ve kanamaolmadı.Sanırım başarılı oluyorum yavaş yavaş

Geçmiş olsun canım ya senin sorunun daha zormuş.Umarım devam etmez de rahatlarsın.
Bol su içen birisiyim ben aslında ama hamilelikte biraz azalttım çok içince bulantı yapıyo hala.Sanırım bu bulantılar da yakında tamamen geçer de içerim gönlümce.

Acıkınca deli dana gibi hızlı hızlı yiyorum haklısın çiğnemem lazım biraz daha.Birde açkarna şu ılık suyu deneyeyim.Sadec su içemem ballı içsem olur heralde?

Yok yok kayısıyı komposta da içemedim.İncir koydum çantama bugün okulda yerim diye unutmuşum ya hemen şimdi yemem lazım.Ilık suyu yapmam lazım hemen yarın.Ballı yapcam olur değil mi? Zentinyağını da yemeklere ekleyeceğim.

Ne güzel senin adına sevindim.bende yarın görcem bebişimi.
Allahım nazarlardan saklasın tüm kasım bebeklerini ve anneleriniiiiiiiiiii

Nazlımelekcim bugün baya yorulmuşsun canım.İmza günü düzenlenmiş.ne güzel ne güzel.Sevindim böyle takip etmek daha güzel.
Gerçi ben takvimden az biraz öndeyim ya olsun.

Sakuracım,
Takvimin hayırlı olsun canım...

Atatanem badem yağını dene mutlaka.

Atatanem badem yağını dene mutlaka.

şekerim sakın badem yağı kullanma kıllanma yapıyo.kakao yağı iyiymiş.bebe yağı kullanıyorum ben şimdi şu 10 kat fazla nemlendirenden.ama ne fayaaa cilt yapısına bağlıymış işte ne yaparsam yapayım çatlıycam üffffkafamçokkarıştı

Bunu çatlak konusuna yazmıştım ama buraya da yazayım, aranızda görmeyenler olabilir. Doktorum (ki her sözüne çok güvendiğim bir profesör) çatlaklar için önerdiği tek şeyin badem yağı olduğunu söyledi. Benim de senin gibi ilk tepkim tüylenme yaptığını söylemek oldu. Fakat dr. 'hamile tüylenmesi yaşayanlar buna badem yağının neden olduğunu sanıyor. tüylenme yaşayacaksan zaten badem yağını sürmesen de yaşarsın. bu hormonlarınla alakalı bir şey. badem yağını mutlaka sür' dedi. Hani ben söyleyeyim, belki işinize yarar.

ata_tanem canım sen gene bacaklardan çatlamaya başladın.. bana noluyosa göbişten başladım çatırdamaya:roflol:
napcaz biz bilmiom yaa... :uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…