2008 eylülünde meleklerini kollarina alacak annişler

arkadaşlar..............gerçekten sizlerin de yazdığı gibi zor oluyo rböyle..bence de doğum yapanlar kısmına yazalım....daha kolay olur takip....
 
mehtapcım tebrık ederım allah analı babalı buyutsun canım.herkese senın gıbı kolay dogumlar nasıp etsın..
 

merhaba canım sımdıden kolay dogumlar dılerım.ben ızmırde karatas hastanesınde dogum yaptım.cok memnun kaldım.3 ve 4. katı yenılenmıs hastanenın 50 ytl ekstra para vererek (dogum ucretı dısında)bu odalarda kalabılıyorsun.gercekten cok guzeldı...
 
Merhaba kızlar;
Şükür kavuşturana valla ya... İki günden beri bloke diyordu açmıyordu kadınlarkulubunü internet. Öyle canım sıkıldı ki .. Bugün açınca çok sevindim. Öyle alışmışız ki buraya , giremeyince çoookk canım sıkıldı.
Doğum yapan arkadaşlar çok sevindim. Allahın izni ile sizde kurtuldunuz. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Sereni çok merak etmiştim hala gitmedi mi diye :)
Kızlar benim kızım gündüzleri düzgün uyumuyo. Geceleri ise iyi dalarsa 4-5 saat uyuyo. Bende gece o kalkana kadar kaldırmıyorum. Kaldırmam mı lazım sizce. Gündüz uyumuyo diye bende kaldırmıyorum 4-5 saat uyuyo. Sütüm bazen iyi oluyo bazen da olmuyo , çok yumuşak oluyo gibi göğüsüm. Sütüm yok diye tedirgin olup mama yapıyorum. Şu anda 4100 gr sizce çok mu zayıf? 3410 doğduk fakat ilk haftaa çok uzun aralarla emzirip kendime bakmadığımdan 2820 ye düşmüştü yavrum ve mama takviyesi vermişlerdi. Üstümden atamıyorum şimdi çok kilo verdiğini bu yüzdende sütüm biraz daha iyi gelmesine karşın kendimi yetersiz hissediyorum. Yumuşak olunca göğsüm yok gibi geliyo. Sonra sağmaya çalışıyorum sert olduğunda, 60 -85 cc arası iki göğsümden çıkarıyorum. Sütü arttıran neler yapıyorsunuz. BEnim gibi olan var mı aranızda.
 
nuraycım slm valla bende aynı seyı soyledım buraya ne cok alısmısız.sukur kavstuk bırbırımızekaydirigubbakcemile2
canım aynı seyı dogum yapanlara ben yazdım bıraz once benım oglumda hıc uyumuyor cıldırmak uzereyım nerdeyse benle yatıp benle kalkıcak yanı o durumdayız
yatıyor mesela yarım saat uyuyor.oda 1 saat besıkte sallıyorum ondan sonra.eskıden ne guzel emzırırdım hemen uyurdu neden boyle sımdı anlamıyorum
canım benımde goguslerım ılk zamanlar tas gıbıydı sımdı hep yumusacık sankı sut yokmus gıbı hep.bende cok arastırdım bunu ve sutun olup olmaması gogsun yumusak yada sert olması ıle alakası yokmus onemlı olan bebegının doyuyor olması.ben sagdıgımda super oldugunda 60cc cıkardım oda maksımum normalde 25 cc falan.senın super maşallah.bence hıc telaslanma canım
 

Duygucum selam canım;
Gerçekten mi 60 cc çıkıyo? İkisindende mi 60 cc çıkarıyon ? Ben sağlık ocağındaki hemşireye bi kerede ikisinden de 60-85 deyince çok az dedi. Günde 800 cc süt çıkarılıyomuş genelde. Ben çok sertken acıyo gibiyken bebiş uyanmadan sağdığımda çıkıyo. Ama işte yumuşakken az gibi hissedip biraz emzirip mama veriyom arkasından . Tam anlayamıyorum süt var mı o zaman.
Bu aralarda gündüz pek uyumuyor, bi ses duysa hemen açıyo gözleri. Emzik düşse ağzından ağlıyo.
İşede başlayacağım, bebeğimide işyerinin kreşine götüreceğim.İş yerinde 8.30 da, 11.30'da ve 14.30'da üç kere süt verme saati varmış. Evdeyken her ağladığında emzirip doyuruyoruz da işyerinde nasıl yapacağım düşünmeye başladım karakara..
İşe başlayına kadar 3 saat olacak araların zaten dedi arkadaş. Sıkışırsan mama verirsin diyolar. Sizde de kreşe götürecek olan var mı? Nasıl yapacaksınız.?
 
Duygucum bişey daha sorayım. 25 cc çıktığında da yada öyle olduğunda bebek doyuyor mu ve haftada ne kadar kilo alıyor?
 

gercekten canım ya hemde en sıs halıyle bır gogsumden 60 cc cıktı normalde maksımum 25 cc 30 cc:)sagmakla bebegın emmesı cok farklı seyler canım.oyle olsa benım bebegım aclıktan bayılırdı herhalde:ecrin_bebek:
bırde su yazıyı okursan faydası olur herhalde canıma.s.
 
22.10.2008 18:17

Sık Kullanılanlarıma Ekle

Anne Sütünü Nasıl Arttırabiliriz?
Emzirmek, annenin bebeğine vereceği en güzel armağan, onun için yapabileceği en iyi şeydir. Bebek için en iyi beslenme, hayata sağlıklı bir başlangıç yapma yoludur. Emzirmenin başlatılıp sürdürülebilmesi için özellikle bebeğin babası olmak üzere tüm aile anneyi desteklemeli; gebelikte takibini yapan doktoru, çocuk doktoru ve aile hep birlikte olumlu, destekleyici bir tutum içinde olmalıdırlar. Bu yazıda, annelere anne sütünü arttıracak bazı önerilerimizi sıralayacağız.

Daha Sık Emzirin: Yenidoğan bebeğinizi en az 2 saatte bir emzirin, uyuyorsa uyandırın. Gece ise, 4-5 saatten uzun uyumasına izin vermeyin, uyandırıp emzirin. Bebeğin sık sık emmesi anne sütünü arttıracak en önemli etkendir. Bu durum, ilk günlerde yeni anne için biraz yorucu olsa da, emzirmenin başarıyla sürmesi ve bebeğin kilo alması ona bu ilk sıkıntıları unutturacaktır.

Emzirmek İçin Göğsünüzün Dolmasını Beklemeyin: Göğsünüzde her zaman bebeğe yetecek süt vardır, emzirme sırasında da, hormonal uyarıyla vücut yeniden süt üretecektir. Göğüslerin çok dolu olması bebeğin daha çok doyduğunu göstermez. Aynı şekilde, bazen pompayla sütü sağan anneler gelen miktar karşında hayal kırıklığı yaşayabiliyorlar. Pompayla çektiğiniz miktar, bebeğin memede ne kadar alabildiğinin bir ölçüsü değildir. Bebeğin yeterince beslendiğini ancak kilo alışıyla anlayabiliriz.

Daha Uzun Süre Emzirin: Bebeğin belli bir süre değil, bir göğsü bitirene kadar emmesini sağlayın, sonra da öbür göğse geçin. Böylece, hem önce gelen sulu sütü, hem de sonra gelen yağlı sütü alacak, vücudunuz da süt yapımı için gereken uyarıları almış olacaktır.

Emzirme Sırasında Bebeği Mümkün Olduğunca Çıplak Bırakın: Emerken kolay yorulup bırakan, uyuyakalan bebekler; bezleri kalacak şekilde soyulup anneyle cilt teması sağlanırsa daha uzun ve etkili emmeleri sağlanabilmektedir. Üşümemesi için bir örtü ile korunarak emmesi sağlanabilir. Emerken özellikle bebeğe eldiven giydirmemeli, anneye dokunabilmesine fırsat vermeliyiz.

Emzirmeye ve Kendinize Odaklanın: Yenidoğan bebeğini emziren anne önceliğinin emzirme olduğunu bilmelidir. Dinlenmeye, dengeli beslenmeye zaman ayırmalı, babadan emzirme dışı işlerde yardım almalıdır. Ev işlerini de bebekle birlikte mükemmel bir şekilde yürütmesi gerekmediğini kabullenmeli, her şeyi hallederim deyip kendini strese sokmamalıdır.

Biberon, Emzik Vermeyin: Emzirme dengesi kurulup bebek kilo almaya başlayana kadar (tercihen ilk 1 ay ) bebeğe biberon, emzik vermeyin. Böylece tüm emme faaliyetini memede gerçekleştirecek, süt yapımını uyarmış olacaktır.

Sayfa başı

İlgili yazılar

:: Anne Sütüyle Beslenen Bebeğin Suya İhtiyacı Var Mı?

:: Anne sütünün yararları

:: Emzirmenin başarısına engel faktörler
 
Duygucum bişey daha sorayım. 25 cc çıktığında da yada öyle olduğunda bebek doyuyor mu ve haftada ne kadar kilo alıyor?

canım şükürki doyuyor cunku aslında 25 cc sagılan sut bebegım o kadar emmedıgıne ve yeterı kadar beslendıgıne emınım cunku kılo alımı normalın ustunde gıdıyor canım maşallah
onun ıcın kendıne bunu sutum gelmıyor gelmıcek dıye takıntı yapma.emınım sen emzırdıkce senınde sutun bol bol gelıcek ve bebısıne yetıcektıra.s.
 
Ayy duygucum ya Allah razı olsun senden. Valla içime su serptin ya. Nasıl sevindim anlatamam ya. Yazıyı da okudum çok sağol canım. Bende çıkanla mukayese edip kendimi çok kasıyodum. Bide biyerlere gittiğimizde de sıkıntı yapıp mama vermeye çalışıyodum. Ayy canım ya sağol.
Yalnız şu anda evde olduğumuz için tutabildiğim kadar meme de tutuyorum da, işe başlayınca yarım saat arada doyacak mı onu düşünüyorum.
 

canım benım ne demek bende senın mutlu olmana cok sevındım:1hug:
ınsallah ıse baslayıncada hersey yolunda gıder bebegını hep kendı sutunle doyurursun arkadaşıma.s.
 

çook teşekkür ederim duygucum a.s. karataş hastanesinin çook iyi bir hastane olduğunu duymuştum zaten orayı da bir araştıralım.gerçi benim doktorum özel gazide çalıştığı için başka hastaneye gidemiyormuş.bu arada karataş bana yürüme mesafesinde çünkü bende küçükyalıda oturuyorum :smiley-cool: senin doktorum kimdi?tanıdığımız biridir belki.

kaç gündür siteye girilmiyordu bu yüzden cevabını yeni gördüm
 

rıca ederım canım:1hug:benım doktorum resat bozoklar.karatasın doktoru aynı zamanda konak dogum hast.gorevlı.kendı muaynanesı var.cok ıyıdır.ben eskı calıstıgım ısyerınden tanıyorum ve cevremdekı butun arkadaslarımın dogumunu kendısı yaptı.referansları cok fazlaydı yanı:)bende cok memnun kaldım.gıtmeyı dusunursen sana telefonunu verebılırım.k.yalıda oturuyorsan karatas senın ıcın en ıyı tercıh olabılır canım.
 
sağolasın..valla düşünebilirim tavsiyelere açığım :) tabi fiyatı da söylersen telefon nosuyla birlikte daha çok sevinirim
 
kızlar iyi akşamlar allaha emanet olunnnnnnnn öptümm sizlerii cemre uyanıyordaa gitmem gerek...
 
kizlar hic vaktim yok ama bisey grendim tv de doktor soyledi.. nane , cok tuzlu yemek yemek ve sirke ,sirkeli seyler ,tursu falan sutu azaltirmis uzak durun ...en cok dereotu ve beyaz taze uzum sut yapar dedi ...sizede haber vereyim dedim.. gorusmek uzere
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…