2008 Eylülde Anne Olacaklar/arşiv

arkadaslr gercekten cok endişeleniyorum ama inşallah bu akdeniz anemisinin bebişime hiç bir zararı olmaz ya görünürde cok iyiyim ama bu akdeniz anemisi nasıl cıktı anlamıyorum ben tasıyıcı old için benimle ömür boyu gidecek yani hayırlısı inşallah canlarım bana ve bebişime dua edin lütfen
 
gamzeli ecrin güzel canımm erkek neden bedirhan.?

cansucum su içeren bi isim zor ama inşallah bulursunn kız.. ben başlarda cemresu istiyordumm ama sonra beyza cemre ye kara verdik.

cnm sorma yaaa bedirhan eşim çok istiyo daha evlenemeden önce öle dedi bende caydıramadım ille o olacak diyo ne yapacam bilmiyorum:sm_confused:bedirhan güzel ama çok degil ama eşime göre çok güzelllllll:1no2:
 
günaydın arkadaslar ben bayadır girememiştim sizinle yazısmak için internette sorun vardı
biliyor musunuz arkadaslar doktor bana kanında hastalık var dedi cok korkuyorum bebişim ve kendim için endişeleniyorum hastalıgın adı akdeniz anemisi tasıyıcısıymısım ben bilginiz varsa bana bisey söyleyin cnm lütfen :çok üzgünüm:
 
gamzeli ecrin güzel canımm erkek neden bedirhan.?

cansucum su içeren bi isim zor ama inşallah bulursunn kız.. ben başlarda cemresu istiyordumm ama sonra beyza cemre ye kara verdik.

cnm benimde kız olursa NEHİR,EYLÜL,ŞİMAL diye dusunduk ama daha arastıracam valla erkek olursa saha hiiiç bakmadım nedense:roflol:


cansucum sana içinde su olan isim solım hemen

SUUUUUUDEEEE:teytey: SUDENAZ AKLIMA GELEN BUNLAR
 
arkadaslarım ben bebişime su isimleri düsündüm esimle karar verdik zaten erkek olursa muhammet fatih kız olursa ebrusu yada ebrunur düsünüyoruz hayırlısı inşallah bende 13 haftalıgım simdi inşallah Allahım hepimizin bebişlerini saglıklı dünyaya getirmesini nasip eder bana dua edin canlarım lütfen
 
aaaa benimde bir kızım olucak wiski.2cim ne güzel bende kızıma NAZZZZZZ ismini koyucam hem benim ismimde NEVRUZ n yle başlıyo zyle bitiyo ikiside ama bir isim daha düşünüyoruz bakalımama degiş tabiii bulabilirsem:))
 
DOGUM

Son yıllarda, tıptaki mucizevi gelişmelerin yanı sıra doğuma hazırlık eğitimindeki gelişmelerde kadınların doğum ile ilgili korkularını azaltmaktadır. Ne var ki bu eğitim

ve hazırlıklar da kusursuz doğum şeklinde bir efsane yaratarak ana babaların bu ideale ulaşma konusunda baskı altında hissetmelerine yol açmadı değil.Çiftler doğum sanki bitirme sınavıymış gibi kendilerini hazırlamaya çalıştılar. Neyse ki doğum eğitimcilerinin çoğu bu konuda bilinçli davranarak her şeyin mükemmel olması diye bir şey olmadığını,tek amacın sağlıklı bir anne ve sağlıklı bir bebek olduğunu kavramış durumdalar. Ve ana babalara hangi şartlarda olursa olsun bunun bir sınav olmadığını ve her durumda, heyecandan yapacağınız her şeyi unutsanız bile, doğumun sonucunun değişmeyeceğini ve başarılı olacaklarını anlatıyorlar. Unutmayın ki kadınlar bu işi yüzyıllardır başarı ile yapıyorlar.Bazı kadınlar doğum sırasında olayları önceden kafalarında tasarlayıp erkenden endişeye kapılabilirler.Şu an yani doğumdan önce size bağırmak, istemeden idrar kesenizi yada bağırsaklarınızı boşaltmak utanç verici görünüyor olabilir. Ne var ki doğum sırasında utanmak aklınıza gelmeyecektir. Ayrıca doğum sırasında yapabileceğiniz yada söyleyebileceğiniz hiçbir şey doğumu yaptıran kişileri iğrendirmeyecek yada şaşırtmayacaktır, çünkü zaten bunları defalarca görmüş yada duymuş olacaklardır.Önemli olan kendiniz olmanız ve nasıl rahat ediyorsanız öyle davranmanızdır.
DOĞUM SANCILARI "SANCILARDAN KORKUYOR MUSUNUZ?"
Hemen her kadın çocuğunun doğumunu dört gözle bekler, ama pek azı doğum sancısı çekmeye heveslidir. Özellikle yaşamında önemli biracı çekmemiş olanlar için bilinmeyen bu durumdan duyulan korku çok gerçek ve çok da normaldir. Ne yazık ki bu korku sıklıkla anneler, teyzeler ve arkadaşların anlattıkları dehşet öyküleriyle iyice beslenir.Sancıdan korkmak anlamsızdır, yaşayacağınız sancı beklediğinizden çok daha kötü veya çok daha hafif olabilir. Ancak sancıya hazırlıklı olma konusunda çok şey söylenebilir.Doğumun coşku veren eşsiz bir deneyim olacağı beklentisinde ki kadınlar sonuçta sancı ile karşılaştıklarında düş kırıklığı yaşarlar. Sancı onlar için beklenmedik bir şey olduğu için de bununla başa çıkmakta zorlanırlar.Genelde, hem sancıdan en çok korkan kadınlar, hem de sancılanmayacağını sananlar daha güç bir doğum yaşarlar.Hem zihninizi hem de bedeninizi doğum olayına hazırlarsanız,bu gerginliğinizi azaltabilir ve doğum zamanı geldiğinde de sancıya daha rahat bir biçimde katlanabilirsiniz.


Bu konuda size bazı önerilerimiz var:
Eğitim alın: Eski kuşak kadınların doğumu katlanılmaz bulmalarının bir nedenide bedenlerinde neler olup bittiğinden habersiz olmalarıydı. Mümkünse eşinizle birlikte doğuma hazırlık kurslarına gidin yada mümkün olduğunca çok şey okuyun.


Harakete geçin: Uygun bedensel antremanları yapmadan bir maratona girmeyi aklınızdan geçirmezsiniz.Doğumada antremansız girmemelisiniz. Doktorunuzun yada eğitimcinizin önerdiği soluk alıp verme ve rahatlama egzersizlerini dikkatle uygulamalısınız, bunlar doğum sırasında çok işinize yarayacaklar.
Sancıya doğru açıdan bakın: Doğum sancısı ne kadar şiddetli olursa olsun, bu konuda en az iki şey söylenebilir. İlki bir zaman sınırı vardır. O sırada buna inanmasanız bile sonsuza kadar doğum odasında kalmayacaksınız.İlk çocukta doğum süresi ortalama 12-14 saattir ve bu saatlerin yalnızca birkaçı çok rahatsız geçecektir.İkincisi,kesin olarak olumlu bir amaca hizmet eden bir sancıdır.Kasılmalar ve sancılar giderek rahim ağzını inceltir ve açar,her kasılma bebeğinizin doğumunu yakınlaştırır. Olaya bu açıdan bakmaya kendinizi alıştırın.Tek başınıza olmayın: Doğum sırasında eşinizin elini tutmak istemiyorsanız bile, onun yada bir arkadaşınızın terinizi silmesi, kasılmalar sırasında antrenörlük yapması ve yakınlarınızda olması sizi rahatlatacaktır.
Doğuma başlamak için rahim kasıldığında, sancılarda başlar.Hatta düzenlilikleriyle birlikte kasılmaların sancılı özelliği doğumun başladığının işaretidir. Sancılar üzerine bilinmesi gereken iki önemli nokta vardır.


Birinci nokta: Doğum sancısı vardır ancak bu son derece değişken bir ağrıdır.Bazı kadınlar çok acı çekerken, bazıları hiç acı çekmeden ve ağrıkesiciye gereksinim duymadan çocuklarını dünyaya getirirler. Bu iki uç arasında dayanılır düzeyde acı çeken kadınlar vardır.Dolayısıyla sancı değişkendir. Daha az yada daha çok sinirli, yorgun ve hassas olmasına göre kadınlar kasılmaların neden olduğu sancıyı daha az yada daha çok hissedebilirler. Sancının kadınlar için bu değişkenliği bazı unsurlar ile açıklanabilir.Bazı ailelerde hava dingindir, doğumdan doğallıkla geçecek bir olay gibi sözedilir. Sonuçta bu ailelerde kadınlar doğuma daha gevşek girerler. Bu birçok kadın doğumcunun ve ebenin yaptığı bir tespittir. Bazı aileler ise olayı o kadar olağan dışı bir şeymiş gibi algılar ve büyütürler ki kadın doğuma son derece gergin ve stresli girer. Doğal olarak da en çok acıyı bu kadınlar çekerler.Bu sancı ister çok şiddetli ister dayanılır olsun, bunu nasıl azaltmalı hatta ortadan kaldırmalı?Bu soruya iki yanıt verilebilir.Birincisi ilaçlar yolu ile olan ağrı kesici tedavidir.İkinci yol ise doğuma acı çekmemek için hazırlanmaktan ibarettir.

Neden bazı kadınlar hiç acı çekmeden doğum olayını gerçekleştirirler?En az acı çeken kadınlar en gevşek olan kadınlardır.Eğer kadın gevşekse bu da korkmamasındandır.Kadın acı çeker çünkü korkuyordur, korkar çünkü doğumun acı veren bir sınav olduğunu hep duymuştur,yine cahil olduğu için korkar; dokuz ay boyunca bebeğin içinde nasıl yaşadığını hiç bilmez,nihayet ne kadar çok korkarsa okadar sinirli olur. Korku kaslarda bir gerilim yaratır. Çocuğun doğması için gevşek olması gereken kaslar gerilmiştir.Bu da sancıya neden olur, çünkü rahim çocuğu dışarı itmekte zorlanıyordur.Sancıyı yenmek için, korkuyu yenmek gerek. Bu nasıl olacak?Kadına içinde olup bitenleri anlatarak, bebek nasıl yaşıyor, nasıl doğacak açıklayarak.Kadına kaslarını, sinirlerini ve ruhunu gevşetmeyi öğreterek.Kadını doğuma hazırlayacak nefes ve vücut alıştırmalarını öğreterek.

Birçok doktorun katıldığı bir düşüncede şudur:Kadın acı çekiyor çünkü öncelikle konuşma diliyle sancıya koşullandırılıyor.Genelde “ilk kasılmaları hissettiğinizde” denmiyor, ”ilk sancıları hissettiğinizde” deniyor. Böylece şu iki sözcük arasında bir ortaklık oluşturuluyor:Kasılma ve sancı. Sancısız doğum tüm bu gerçeklerden yola çıkarak bulunan, kadınlara doğuma hazırlanabileceklerini anlatan, doğumun havasını değiştiren, doğumu yönetmenin öğrenilebileceğini gösteren,vücuda yararlı refleksler kazandırarak, oyuna katılacak kas ve sinirleri eğiten bir devrimdir. Bu başlangıçta sancısız doğum diye adlandırılırken, bugün adı doğuma hazırlanmadır.Ve artık birçok doktor bunu önermektedir
 
Ağrılarınız başladıktan sonra sıvı gıdaları tercih edin. Bağırsaklarınızın boş olması doğumu kolaylaştırır.



-Hastaneye gitmeden önce ılık bir duş alarak rahatlayın.
-Sularınız geldiyse ayakta durmayın, en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.
-Korkmayın. Korku ve endişe ağrılarınızın düzenini bozarak doğumun uzamasına neden olur.
-İki ağrı arasında düzenli nefes alıp vererek kendinizi ve bebeğinizi rahatlatın.
-Zamanı gelmeden ıkınmayın.
-Derin derin nefes alın. Sancı geldiğinde ağzınızı kapatın, çenenizi göğsünüze dayayıp, ellerinizle bir yerden (doğum masası veya yatağın kenardan) destek alarak bütün gücünüzle aşağıya doğru ıkının.
-Bebeğinizin başı doğuncaya kadar ıkınmalara devam edin.
-Bebeğinizin doğmasıyla doğum olayı henüz bitmemiştir. Sıra plasentanın (eşin) doğumuna gelmiştir. Bu safhada fazla ağrı hissedilmez.
-Karnınıza yapılacak masajla eşin ayrılması kolaylaşır.
-Derin derin nefes alın.
-İlk yarım saat içerisinde bebeğin eşi ayrılacaktır.
-Böylece doğum olayı sizin de yardımınızla sağlıklı ve kolay bir şekilde tamamlanmıştır.
-Doğumdan sonra rahim eski haline dönmek için kasılır. Buna bağlı olarak da karnınızda hafif sertlik ve ağrı oluşur. Bu durum normaldir. Karnınıza yapacağınız hafif masaj rahimin çabuk toplanmasını sağlayarak doğum sonu kanamalarını azaltır.
-Doğumdan sonraki ilk yarım saat içerisinde bebeğinizi emzirmeye başlayın. Bu hem doğum kanamalarını azaltır hem de bebeğinizle aranızda iyi bir bağ kurar.

UNUTMAYIN !

Bu bilgiler doğrultusunda göstereceğiniz gayretlerle rahat ve kolay bir doğum yapabilirsiniz!
 
DOGUM ÇANTASI

Öncelikle doğum çantanızı 35. haftadan itibaren hazır bulundurmanızda fayda olacaktır.

Bir anne adayının hastane çantasında olması gerekenler aşağıda sıralanmıştır. Ancak çantanızı hazırlarken doğum yapacağınız mevsime çok önem vermeli ona göre giysi koymalısınız. Ayrıca doğum yapacağınız hastane ile görüşmeli sizin ve bebeğiniz için temin edecekleri şeyleri öğrenmelisiniz. Böylece çantanızı gereksiz, kullanmayacağınız eşyalarla doldurmuş olmazsınız.

Bebek için
2 tane bady (Mevsime göre kisa veya uzun kollu)
2 tane tulum
2 tane çorap
2 tane agiz mendili
2 tane pijama alti
2 tane sapka ve eldiven
2 takim kiyafet (zibin takimi, pijama takimi ,patigi,basligi vs)
Yelek ve hirka
Battaniye
3-4 tane bebek bezi
Araba koltugu/ana kucagi veya portbebe
Havlu
2 tane önlük
2 tane yelek
2 adet Patik
Göbek Bagii
Saç Fırçası
Burun Temizleme Aspiratörü
Biberon

Anne için
2 adet gecelik
1 adet pijama
1 adet sabahlik Alti kaymayan terlik
2 adet çorap
3-4 adet kilot
1-2 adet atlet
2 adet emzirme sütyeni
Hirka ya da sal
Koyu renk havlu
Hijyenik Ped
Gögüs Pedi
Gögüs Kalkani
Gögüs ucu için krem
Gögüs pompasi
Tarak
Diş Macunu-Diş firçası
Şampuan
Sabun
Toka, Parfüm, makyaj malzemeleri
Kulak Pamuğu
Kağıt,kalem

Genel Gerekli Malzemeler
Fotograf Makinesi veya kamera
Telefonlar ve sarj aletleri
Yedek piller
Kolonya, islak Mendil
Kagit Havlu
Kitap, dergi v.s.
Çikolata
 
Slm.kızlar umarım siz ve bebişleriniz iyisinizdir,benimde eşim çok hasta onlunla uğraşıyorum.İsimlerden bahsetmişsiniz herhalde,benimde kızda favorim Nehir,Buse,Cemre erkek olursada Mert koymayı düşünüyorum hayırlısı bakalım
 
Bence En Güzeli Normal Arkadaşlar......... Allah Izin Ederse Ben Normal Istiyom..
Bu Arada Ben ölüyommm Galibaa Başim çatliyo Sürekli Kusuyomm (işyerindeyim)
Tansiyonum Düştü Rengim Sarardi Kasik Ve Karin Agrim Var. Ateşim çikti Elim Ayagim Buz Gibi.
 

AYSECIM IZIN AL BENCE EVE GIT DINLEN BITANEM YAA NORMAL OLSAN TMM DICEMDE IKICANLISIN SEN TATLIM İZİN AL EVE GIT BENCEE :çok üzgünüm:
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…