- 23 Kasım 2007
- 990
- 30
- 46
Merhaba kızlar benim doktorumun hep bağırsak hareketleridir diye tutturduğu sertlikler meğersem kasılmaymış.Ben 40 defa dedim adama kasılma gibi diye beni dinlemiyordu.Bugün acıbadem hastanesine gittim orada rahim boynumun yani serviksin yarım santim kısaldığı görüldü.Sınır 2,5 cm miş benimki 3,3 de.evvelden 3,8 cm di.Erken doğum tehlikem var.Haftaya gene gel bakalım kısalma devam edecek mi dedi.Ne olur arkadaşlar bana dua edin dr 34. haftadan önce doğmamalı dedi.Ben şimdi acıbademede yatamam inanılmaz pahalı ne yapacağımı şaşırmış durumdayım kızlar.Kendi doktorum anlatmalıyım bütün bunları ama çok çekiniyorum "bak sen ilgilenmedin ama ben başka doktora gittim" demişim gibi olur.Şuan sağlıklı düşünemiyorum bana akıl verirmisiniz?
Papatya senin rahim boynun kaç cm?Rahim boynu farklı birşey rahim ağzının açılması farklı birşey.Rahim boynu kısaldıktan sonra da açılma oluyor sırasıyla yani.Karından bakılan usg hep yalnış çıkartıyor karından bakılınca 4 cm ken vajinal usgde 3,3 çıkıyor.Siz panik yapmayın bu herkesde olacak diye bişey yok ama o braxton hicks kasılmaları artarsa yani günde 5 den fazla olursa bu rahim boynunu kısaltıyor.Bende sertleşme oluyor günde 4-5 defa.
Teşekkür ederim arkadaşlar sağolun,serencim orası bana çok uzak ben devlet hastanesiyle çalışan bir doktor bulmam lazım.Çünkü erken doğarsa küveze konur hem.Acıbademde 1 gecelik küvez ücreti 2,250 ytl miş.Doğum ise 7000 ytl..
kısalma Devam Ederse Ilaç Verilecek, Haftaya Cuma Hala Aynıysa O Zaman Evde Istirahat Edersin Dedi.acıbademdeki Dr A Ben Burada Yatamam Doğumda Yapamam Dedim Evet Haklısın Burası çok Pahalı Bir Hastane çok Tutar Dedi.düşünsenize 1 Ay Yatsam Gecelik 1 Milyardan, Doğum 7 Milyar Küvez 2,250 Ki Orada Haftalarca Kalabilir.inşallah Kısalmaz Da Bunlara Gerek Kalmaz..
iyi Akşamlar Anne Adayları .........
Nasılsınız???
Sizinde Ayaklarda şişmeler Başladımı....
Benim 1 Aydır Var Sabit Durunca şişme çok Oluyor..............
Inşallah Bebeğin Acele Etmez Umarim 9 Ayi Tamamlarsiniz Canim Dualrimiz Seninle Merak Etme Sen De Dua Et Bol Bol Ve Ayaklarini Duvara Doğru Daya Hep Yukarida Olsun Ayaklarin Benim Kardeşime öle Sölemişti Doktorun Biri
Sağol hicrancım...
Şimdilik beklemedeyim...
Şaşkınım...Kendi doktoruma anlatıcam tüm derdimi.
Şimdi benimde rahim boynum normal, ama belliki kısalma var...
Umarım iyi haberler veririm kardeşinin bebeği 27 haftalık doğdu demişsin yaşıyormu, sağlıklı mı?
Ah maşallah canım benimmmmm, kocaman kız olmuş minicikmiş yavrucuk...Kaç kilo doğmuştu hicran?
merhabaaa güzel arkadaşlarımmm. sedacımm çokk geçmiş olsun canımm. allahın izniyle inşllah bugünleri atlatırsınız bebişte zamanında saglıkla gelsin inşllah. hicrana sormuşsun ama canım ben agustos annelerini de okuyorum inanın okuduklarımdan sonra ne yapacagımı şaşırıyorum. dün sırt üstü yatmanında sakıncalı oldugunu ögrendim hatta bir arkadaşa dru söylemiş sanırım. hem bebek için hemde anne için iyi olmayabiliyormuş tabi ben okuduklarımı söylüyorum. sola yatmak en iyisiymiş hem anne hemde bebek için. ayak şişmeleri içinde bir arkadaş uygulama yapmış ve çok faydasını görmüş sizin için ekliyorum deneyin isterseniz ayaklarında şişme yaşayan arkadaşlar.
şişen ayaklar için super bir sey öğrendim fizyoterapistimden.
1 sıcak, 1 de soguk su dolu kova yada legen
3 dk sıcak
1 dk soguk
3 dk sıcak
1 dak soguk
3 dk sıcak
1 dk soguk
3 dk sıcak suda ayaklarınızı tutun
sonra kurulayıp ayaklarınız havaya kaldırın
ben denedim sonuç
superrrrrrrrrrrrr
günaydinnnnn Kizlar Nasilsinizzzzzzz...............