2008 Eylülde Anne Olacaklar/arşiv

Papatya senin rahim boynun kaç cm?Rahim boynu farklı birşey rahim ağzının açılması farklı birşey.Rahim boynu kısaldıktan sonra da açılma oluyor sırasıyla yani.Karından bakılan usg hep yalnış çıkartıyor karından bakılınca 4 cm ken vajinal usgde 3,3 çıkıyor.Siz panik yapmayın bu herkesde olacak diye bişey yok ama o braxton hicks kasılmaları artarsa yani günde 5 den fazla olursa bu rahim boynunu kısaltıyor.Bende sertleşme oluyor günde 4-5 defa.

Merhaba kızlar benim doktorumun hep bağırsak hareketleridir diye tutturduğu sertlikler meğersem kasılmaymış.Ben 40 defa dedim adama kasılma gibi diye beni dinlemiyordu.Bugün acıbadem hastanesine gittim orada rahim boynumun yani serviksin yarım santim kısaldığı görüldü.Sınır 2,5 cm miş benimki 3,3 de.evvelden 3,8 cm di.Erken doğum tehlikem var.Haftaya gene gel bakalım kısalma devam edecek mi dedi.Ne olur arkadaşlar bana dua edin dr 34. haftadan önce doğmamalı dedi.Ben şimdi acıbademede yatamam inanılmaz pahalı ne yapacağımı şaşırmış durumdayım kızlar.Kendi doktorum anlatmalıyım bütün bunları ama çok çekiniyorum "bak sen ilgilenmedin ama ben başka doktora gittim" demişim gibi olur.Şuan sağlıklı düşünemiyorum bana akıl verirmisiniz?

Öncelikle geçmiş olsun bitanem meraktan çatladım valla,çok iyi yapmışsın başka dr.a görünmeyle çünkü sen hep dr.una söylüyordun sanırım,bu kasılmaların ve erken doğumun önlenmesi için bi ilaç falan yokmuymuş mesela hicran iğne vuruluyormuş ya,bide kısalmanın nedenini söyledimi dr.canım,bütün dualarım seninle Allah yardımcın ve yardımcımız olsun sen dr.una söyle bence içim rahat etmedi gittim kasılma olduğu anlaşıldı de bunda ayıp bişey yok o da sana ilaç falan versin daha yakın takipte bulunsun en azından sen kendini sıkma ahat düşün ve ihmal etme kendi dr.unla en kısa zamnda görüş tekrar geçmiş olsun canım

Teşekkür ederim arkadaşlar sağolun,serencim orası bana çok uzak ben devlet hastanesiyle çalışan bir doktor bulmam lazım.Çünkü erken doğarsa küveze konur hem.Acıbademde 1 gecelik küvez ücreti 2,250 ytl miş.Doğum ise 7000 ytl..

seda çok geçmiş olsun, sen hep söylüyordun bize de canım dr una anlatma konusunda çekinme bence endişe edip farklı bir dr a gitmeni anlayışla karşılar ama anlamadığım senin dr un nasıl anlayamadı bu olayı ?
sedacım bol bol dua edicem sana, inşAllah hayırlısıyla zamanını doldurur sağlıkla dünyaya gelir yavrun .. :1hug:

Son düzenleyen: Moderatör:
Papatya senin rahim boynun kaç cm?Rahim boynu farklı birşey rahim ağzının açılması farklı birşey.Rahim boynu kısaldıktan sonra da açılma oluyor sırasıyla yani.Karından bakılan usg hep yalnış çıkartıyor karından bakılınca 4 cm ken vajinal usgde 3,3 çıkıyor.Siz panik yapmayın bu herkesde olacak diye bişey yok ama o braxton hicks kasılmaları artarsa yani günde 5 den fazla olursa bu rahim boynunu kısaltıyor.Bende sertleşme oluyor günde 4-5 defa.

Seda bu olay bendede 4-5 kere falan oluyor senin ne kadar sürüyordu benm saniyeler sürüyo ama ben çok korkuyorum minicik bebeğim bişey olmasın diye benimkide sertleşme şimdi iyice panik oldum bende ya umarım bişey çıkmaz:çok üzgünüm:

Kısalma devam ederse ilaç verilecek, haftaya cuma hala aynıysa o zaman evde istirahat edersin dedi.Acıbademdeki dr a ben burada yatamam doğumda yapamam dedim evet haklısın burası çok pahalı bir hastane çok tutar dedi.Düşünsenize 1 ay yatsam gecelik 1 milyardan, doğum 7 milyar küvez 2,250 ki orada haftalarca kalabilir.İnşallah kısalmaz da bunlara gerek kalmaz..

sedacım inşAllah hiçbirisine gerek kalmaz vaktinde sağlıkla doğar bebeğin sen bol bol dinlen strese girme çoook iyi bak kendine canım.. Allah yardımıcın olsun..

Tekrar geçmiş olsun sedacım kendine ve bebişe çok dikkat et bolbol dinlen yat evde yorma kendini inşallah hepimiz bebeklerimizi vaktinde dünyaya getiririz bütün dualarım seninle

Merhaba kızlar benim doktorumun hep bağırsak hareketleridir diye tutturduğu sertlikler meğersem kasılmaymış.Ben 40 defa dedim adama kasılma gibi diye beni dinlemiyordu.Bugün acıbadem hastanesine gittim orada rahim boynumun yani serviksin yarım santim kısaldığı görüldü.Sınır 2,5 cm miş benimki 3,3 de.evvelden 3,8 cm di.Erken doğum tehlikem var.Haftaya gene gel bakalım kısalma devam edecek mi dedi.Ne olur arkadaşlar bana dua edin dr 34. haftadan önce doğmamalı dedi.Ben şimdi acıbademede yatamam inanılmaz pahalı ne yapacağımı şaşırmış durumdayım kızlar.Kendi doktorum anlatmalıyım bütün bunları ama çok çekiniyorum "bak sen ilgilenmedin ama ben başka doktora gittim" demişim gibi olur.Şuan sağlıklı düşünemiyorum bana akıl verirmisiniz?

çok gecmiş olsun cnm önceden yazmıştım benim de erken doğum riskim var ve ilç kullanıyorum nasıl muayene oldun anlayamadım bana rahim boynu falan denmedi ultrasonla bebeğime baktı karnıumı elledi göbegimin sağı ve solu için cok sertleşmiş kasılma var demişti

Kızlar bugün gittiğim dr bana en fazla 5 olması gerekir dedi.Bende bazen 7 kerede oluyor dedim oda 7 de normal sayılır ama düzenli olursa muhakkak gel dedi iki kasılma arası 20dk olduğu anda haberim olsun dedi.Benim rahmim kalp şeklindeydi kızlar kendşnizi benimle kıyaslamayın, lütfen panik yapmayın çok üzülürüm ama sadece önlem olsun diye vajinal usg den rahim boynunuza baktırın.Benim dr bakmıyordu söylememe ramen ama içime sinmedi gittim acıbademdeki iyi bir doktora o adam sertleşmem var der demez vajinalden bakmamız gerekiyor dedi.Yani benim dr rahat davrandı.Davranmamalıydı...Bu acıbademde gittiğim dr henüz panik yapma daha 2,5 cm olmammış korkma evde yat dinlen haftaya bir yol çizicez dedi.

slm kızlar
sedacım geçmiş olsun. Bu aylarda kasılmaların olması normal ama tabiki sık aralılarla olursa erken doğum tehlikesi var. Bende kendi doktoruma gittiğimde kasılmalarım vardı zaten doktorun yanında da olunca kasılmalarım için magnezyum yazdı. Rahim ağzına baktı kapalı dedi bu kadar. Bende güvenmediğim için başka doktora gittim idrar tahlili falan istedi enfeksiyon çıktı ilaçlar verdi magnezyum miktarını artırdı kasılmalar sıklaşırsa gel dedi. İlaçları kullandım kasılmalarım hala var ama eskisi kadar çok değil. Doktor bu kasılmalar normal saatte bir olmadığı sürece dedi.

Magnezyum diasporal alıyorum zaten günde iki defa...İdrar kültürümde, tahlilimde de birşey çıkmadı.Benimki tamamen rahmin yapısından kaynaklanıyor sanırım.Kızlar inanın size yazınca rahatladım çok sağolun.Demek sizde de oluyor günde 4-5 defa demek bu çok anormal bir olay değil?Benimki bazen 7 saniye bazen 25 sniye sürüyor bazen ardarda geliyor ve saatlerce olmadığı oluyor.

Benim kasılmayı tarif edeyim, karnımda bir anda oluşan bir sertlik ve rahatsızlık hissi o his sanki biraz dirseğini elektrik çarpar gibi olur ya hani vurunca onun gibi bir his karnımda oluyor.Birkaç saniye içinde yavaş yavaş gevşiyor.Parmağımı batırdığımda parmağım içeri zor giriyor, gevşeme olunca ise parmağım kolayca içeri girebiliyor.Böyle bişey işte:uhm:

Benim kasılmayı tarif edeyim, karnımda bir anda oluşan bir sertlik ve rahatsızlık hissi o his sanki biraz dirseğini elektrik çarpar gibi olur ya hani vurunca onun gibi bir his karnımda oluyor.Birkaç saniye içinde yavaş yavaş gevşiyor.Parmağımı batırdığımda parmağım içeri zor giriyor, gevşeme olunca ise parmağım kolayca içeri girebiliyor.Böyle bişey işte:uhm:

Canım benim kasılmada öyle zaten bi anda oluşuyo karnımda sanki orası kaskatı kesiliyo birden bi rahatsızlık yaratıyo zaten madem dr.da demiş 5 falan normal diye benimde biraz içim rahatladı arkadaşım ama inanıyorum inşallah kötü bişey olmayacak bize düşen şey sadece kendimize dikkat etmemiz ve artık çok yorulmamamız sende rahat ol canım sıkma kendini düşününce daha kötü oluyor insan dualarım seninle:1hug:

Bride'cim
canım çok geçmiş olun , tez zamanda acil şifalar versin. İşler yoğundu bakamadım bende, okumaktan anca yetiştim. CAnım inşallah her şey yolunda gider. Herşeyden önce nolur moralini yüksek tut. Bazen banada doktor ilgisiz gibi geliyo hatta duyduğum şeyleri söyleyip , benim nasıl olduğunu soruyorum , eşimde abarttığımı düşünüyo ama para veriyorum içimin rahatlaması ve herşeyi sormam lazım tabiiki .ama öyle bunaltacak kadar sormuyorum ki zaten...
Bendeki kemik ağrısı da neyin nesidir çok merak ediyorum. Sizde de genişleme oluyodur ,benimki gibi üst dudaktaki kemiğiniz ağrıyo mu? Ayağa kalktığımda sağ ayağımı atarken topallıyom ilk zamanda resmen.
Karnımda bazen sertleşiyo ama gaz sancısı demişti bana da. Allah yardımcımız olsun hepimizin. Allahın izni ile zamanında bebeklerimizi sağsalim kucağımıza alalım.

ee bendede ole oluyoo karnım bı anda gerılıyo patlıcak gıbı :uhm:korkma yaa allahın ıznıyle bısey olmaz cnm sen gıt doktoruna ozaman bı sor dogru benım doktor uzak sana bı baksın dıye demıstım ama sen gıt doktorunla konus cok sekınıyorsan sole annemler goturdu de yada benı sole bı cadı arkadasım var ılle kendı doktoruna goturecekmıs serenı kıramadım ve gıttım de aman nolucak sende yaa valla bebişler herseyden kıymetlı cnm bir problem oldugunda her doktora danısıcaksın nolucak gıt sole doktoruna bişey demez:icecream:

Teşekkür ederim arkadaşlar sağolun,serencim orası bana çok uzak ben devlet hastanesiyle çalışan bir doktor bulmam lazım.Çünkü erken doğarsa küveze konur hem.Acıbademde 1 gecelik küvez ücreti 2,250 ytl miş.Doğum ise 7000 ytl..

Canım çok geçmiş olsun.. Dualarım seninle ve mnik bebişinle olacak..
allah ın izniyle sorunsuz vaktin de gelecek bebeğin...

eğer istersen bende dr umdan çok memnunum...Fazla ince eleyip sık dokuyan bir dr.. Göztepe araştırma ve eğitim hast. sinin dr u.. istersen telefon numarasını verebilirim..
Yanlış da hatırlamıyorsam sen bana çok yakın oturuyordun.. O hastanede sana yakın olur hem..

Son düzenleme:
Canım çok geçmiş olsun.. Dualarım seninle ve mnik bebişinle olacak..
llah ın izniyle sorunsuz vaktin de gelecek bebeğin...

eğer istersen bende dr umdan çok memnunum...Fazla ince eleyip sık dokuyan bir dr.. Göztepe araştırma ve eğitim hast. sinin dr u.. istersen telefon numarasını verebilirim..
Yanlış da hatırlamıyorsam sen bana çok yakın oturuyordun.. O hastanede sana yakın olur hem..

Olur arkadaşım özelden atarmısın?

X