arkadslar merhaba benim moralim altüst oldu
dün yazmıştım bebeğimi görmeye gidecem demiştim muayene oldum bebeğin herşeyi normal dedi tam muayene bitti kalkacam bebegin bası normalde olması gerekenden asagıdaymış erken doğum olabilir önlem almamız lazım dedi 2 ilaç verdi uterus kaslarını gevşetecekmiş dünden beri ağla ağla offf ya ne olur allahım bu zamana kadar sorunsuzdu herşey yardım et bize nolur
kızlar dikkat edin kendinize dr aneden böyle oldu bişeymi yaptım yanlış diye hayır alakası yok dedi ama kasılmalar 25. haftada başlayabiliyomuş sanırım
dün yazmıştım bebeğimi görmeye gidecem demiştim muayene oldum bebeğin herşeyi normal dedi tam muayene bitti kalkacam bebegin bası normalde olması gerekenden asagıdaymış erken doğum olabilir önlem almamız lazım dedi 2 ilaç verdi uterus kaslarını gevşetecekmiş dünden beri ağla ağla offf ya ne olur allahım bu zamana kadar sorunsuzdu herşey yardım et bize nolur
kızlar dikkat edin kendinize dr aneden böyle oldu bişeymi yaptım yanlış diye hayır alakası yok dedi ama kasılmalar 25. haftada başlayabiliyomuş sanırım
Selam kızlar...Bir hafta öncesine kafar çok rahat geçiyordu hamileliğim ama bir haftadır sıkıntılarım var.Doğuruyorum zannediyorum bazen.Altıma doğru bir vuruyor bebek çıktı zannediyorum.Bazende karnım taş kesiliveriyor kilitleniyorum o an.Bu sabahta bacağıma ilk kez kramp gitti bağırarak uyandım hâlâda acıyor.Bakalım bizi daha neler bekliyor.fisfisfis
Mavili bir haftadir bende bu belirtileri yasiyorum ,bebek asagiya dogru tekme atiyor saniyorsam o an cikti cikacak diyor insan :bbo: kramplarimada magnezyum verdi dr simdi kalmadi gibi ,artik son aylara yaklasiyoruz daha degisik seylerle karsilasacagiz,en kotusude tam en koca göbislerimiz oldugu zamanlar sicaklara rastliyor ,Allah yardimcimiz olsun
bizde bugun oglumun adina karar verdik bir degisiklik olmazsa TANER olucak ..ilk oglumun adi TARIK ..o kadar isim bakiyoruz insana hic sicak gelen olmuyor kismette ne ise o heralde TANER en sicak gelen isim oldu ..yerimseniben
Merhaba kızlar bu sertleşmeler bende de oluyor, sanırım çok sık olursa sakıncalı, düzenli olmaması gerekiyor bir de doktorum bana bebeğin aşağı doğru baskı yapıyor mu, sanki alt tarafa basınç varmış gibi hissediyormusun diyordu.Bu erken doğum belirtisiymiş.Ama tekme şeklinde vajinadan çıkacakmış gibi hissediyorsanız, bu mühim değilmiş.Bebeğin ayakları aşağıda oluyor o zamanlarda...Valla bugün bende yoruldum ve araba yolculuğu yaptım şimdi ara ara karnıma ağrılar giriyor.İnşallah birşey olmaz yaa, kızlar yürüyüş olayını abartmayın derim ben.Yarım saat yeter yani..
Hamilelik döneminde yaşanan stres bebeği nasıl etkiler?
Gebelik dönemindeki stres, gebelik sonuçları ve doğan çocuklar üzerine olumsuz etkilere sahip olabilmektedir. Yapılan bazı çalışmalar yüksek orandaki stresin erken doğum ve düşük doğum ağrılıklı bebek dünyaya getirme riskini arttırdığını göstermektedir.
Erken doğan bebeklerin kilolarının düşük olması normaldir. Ancak stres, zamanında doğan bebeklerin kilolarının da olması gerekenden daha düşük olmasına yol açmaktadır.
Bazı stres hormonları plasentaya giden damarlarda daralmaya neden olarak bebeğe daha az oksijen ve besin maddesi gitmesine neden olmaktadırlar. Bu durum bebeklerdeki gelişme geriliğinin sebebi olabilir.
Öte yandan yaşanan stres anne adayının davranış ve alışkanlıklarının değişmesine neden olarak erken doğum ve düşük doğum kilosuna yol açabilir. Örneğin yüksek oranda stres yaşayan bir kadın sağlıklı yaşam koşullarına dikkat etmeyebilir, yeterli ve düzgün beslenmeyebilir ve hatta alkol ve sigara gibi hamilelik üzerinde olumsuz etkileri olduğu kanıtlanmış alışkanlıklar edinebilir. Bu alışkanlıklar sadece erken doğum ve düşük doğum ağırlığına değil bebekte bazı yapısal anomalilere de yol açabilir.
Yapılan çalışmalar stresin bazı gebelik komplikasyonlarıyla da ilgisinin olabileceğini göstermektedir. Mesela gebeliğe bağlı yüksek tansiyon ve preeklampsinin yoğun stres yaşayan kadınlarda 2-3 kat daha fazla görüldüğü saptanmıştır.
Stres altında doğan çocuklarda uzun vadede Tip II diabet, obezite, hipertansiyon ve allerjik bünyeye sahip olma olasılığı artabilmektadir. Ayrıca stres altında olan annelerden doğan çocukların uzun vadede sinirlilik, konsantrasyon bozukluğu gibi davranış bozukluklarının genel topluma göre daha yüksek olabileceğini gösteren çalışmalar mevcuttur.
Hadi kizlar siz hamilesiniz unutmayin Şeniz hic bir seye uzulmek stres yapmak yok Şeniz
Canım yaa,sen ne diyorsun...:1no2:
Şu geçen 1 ay boyunca öyle stresliydim ki...
Bazen çok kafam bozuldu ve kaç kere sigara bile içtim.Ben sıkıntıya girmeyimde kim girsin.Tek tesellim eşimin bu ayın 24ünde geleceğini haberini duymak oldu.Şimdi sıra gün saymakta.Allah hiç kimseye benim yaşadıklarımı yaşatmasın.Eşimin yokluğu,onun görevi,ondan günlerce haber alamamk,yalnızlık,bir de üstüne ya bebeğim etkileniyorsa düşünceleri beni mahvetti,çok hızlı kilo aldığımdan şikayet ediyordum,kilo alışım bile durdu,kuşumun hareketleri seyrekleşti,bunlara çok üzülüyorum çoook..:çok üzgünüm:
canım senın esın ne ıs yapıyordu?neden günlerce haber alamıyorsun?az kaldı canım sık dişini...
merhaba arkadaşlar..Ben Özdecan kullanıcı adlı Derya :)) Kullanıı adımı değiştirdim...Nasılsınız?
Duygucum benim eşim subay.
Güneydoğuda görev yapıyor.benneyaptımki