2008 Eylülde Anne Olacaklar/arşiv

Hangi ayda, hangi aşı?

Doğumda : Hepatit B aşısı

1. ay : Hepatit B aşısı
2. ay : BCG (verem) aşısı (3. veya 4. ayda yapılabilir). Karma DBT (Difteri-Boğmaca- Tetanoz) + Çocuk Felci + HIB aşısı + Konjuge Pnömokok aşısı± Rotavirüs
4. ay : Karma + Çocuk Felci + Hib aşısı + Rotavirüs ± Konjuge Pnömokok aşısı
6. ay : Karma + Çocuk Felçi + Hib aşısı + Hepatit B aşısı ± Konjuge Pnömokok aşısı
12. ay : Kızamık + Kızamıkcık + Kabakulak aşısı
15. ay : Suçiçeği ± Pnömokok
18. ay : Karma + Çocuk Felci ± Hib aşısı
24 ay : Hepatit A aşısı
30. ay : Hepatit A aşısı
İlkokul 1. sınıf :
Karma (DT: Difteri-Tetanoz) + Çocuk Felci + Kızamık - Kızamıkcık - Kabakulak aşısı ± Suçiçeği
İlkokul 8. sınf :
Karma (DT: Difteri-Tetanoz) + Kızamık - Kızamıkcık - Kabakulak ± Suçiçeği

Hepatit B, Karma aşılar, Menenjit, Verem, Kızamık - Kızamıkcık - Kabakulak aşılarını, Sağlık ocakları, Verem Savaş Dispanserleri ve Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması 'AÇS/AP) Merkezleri’nde ücretsiz yaptırabilirsiniz.

Canım yaa,sen ne diyorsun...:1no2:
Şu geçen 1 ay boyunca öyle stresliydim ki...
Bazen çok kafam bozuldu ve kaç kere sigara bile içtim.Ben sıkıntıya girmeyimde kim girsin.Tek tesellim eşimin bu ayın 24ünde geleceğini haberini duymak oldu.Şimdi sıra gün saymakta.Allah hiç kimseye benim yaşadıklarımı yaşatmasın.Eşimin yokluğu,onun görevi,ondan günlerce haber alamamk,yalnızlık,bir de üstüne ya bebeğim etkileniyorsa düşünceleri beni mahvetti,çok hızlı kilo aldığımdan şikayet ediyordum,kilo alışım bile durdu,kuşumun hareketleri seyrekleşti,bunlara çok üzülüyorum çoook..:çok üzgünüm:
gunaydin hilarya ve butun arkadaslar :1hug:

mommy yasadiklarin bebegin acisindan hic iyi degil tabi ama senin isinde zor esinden uzak olamk eminim cok kotudur hele hamileyken ..ben o bilgileri bak bebeginize nasil zarar verdiniz amacli eklemedim sadece bundan sonra dikkat edin istedim..

ya insaniz ben bile bazen sabir sabir nereye kadar bazen olmadik bir seye sinirleniveriyorum :mymeka: ama ya cami acip disari bakmak yada yuruyuse cikmak yani temiz hava insani cok sakinlestiriyor ..:icecream:

mommy lutfen ne kadar uzulsende ne kadar stresli olsanda sigaraya hamileyken hic sokulma ,sende biliyorsun tabiki soylememe gerek yok ama o kucucuk alanda sadece gobek kordonuyla oksijen almaya calisan bir can var karninda ve sigara icince icerisi duman oksijen yok dusunsene :1ninca: sigarayi yakininda bulundurma ki belki o zaman icmezsin ..
HERKESE MUTLU SAGLIKLI HUZURLU BIR HAFTA DILIYORUM :teytey:

Günaydın kızlar;

Ayyy gülcüm ne güzel bilgiler bulmuşsunn ya...Ellerine sağlık valla..Çok iyi oldu. Ben işe başlayacağım izinden sonra , kreş var ama havalar soğuk olacağından ve çok küçük olacağından eşimin annesi ve benim annem bakacaklar heralde. Ama nasıl olacak bende bilmiyorum.Onun için heralde işteyken sağacağım evdede onu verecekler.Ama bu şekilde bırakır emmeyi diye korkuyorum.Anne sütü almasını istiyorum.Olmadı mecbur işe taşıyacağım her gün, buda zor olacak kışın...
Bu arada haftasonu hiç dinlenemedim.Cumartesi evi toparladım,akşama nişana gittik ve geç geldik ne yazıkki... Hamileyim diye hiç düşünmüyolar..Pazarda ağbimin 9 Ağustosta düğünü var.Ev toparlanıyo boya falan...Oraya gittik erkenden ,bi iş yapmadım ama çok ayakta kaldım.Akşamdan beri ayaklarımın altı gerilmiş yürüyemiyorum.Akşam belim de çok ağrıyordu.
Sizede bunlar oluyo mu? Gece yatamıyorum artık ben.Nereye dönsem rahatsız oluyo galiba, bebeğim'de hareket ediyo..Hep solumda uyumaya çalışıyom.Ama bacaklarım uyuşuyo, kramp giriyo arada bi...Karnımın altına yastık yada bacak arama yastık koyarak yatabiliyorum.Koymazsam yan yatarken karnım o tarafa doğru geldiğinden sanki diğer tarafım ağrıyo gibi oluyo..Havalar ısınmaya da başladı...Ben kendimi yataktan kaldıramamaya başladım.Nasıl geçireceğiz şu yazı yaaa.... Allah yardım etsin hepimize...

benımde uykularım yok.....aynen bacak arası yastıkla yatıyorum..yatağımı ayırdım zaten adam deli gibi yatıyo..salondaki çekyata gectim..sert yerde daha ediyorum...canım cok sıkılıyo bi uğraş bulmak gerek..ben oyle fırt fırt gezemıyorum hemen dalağım şişiyo ...bu yaz da geçerse heryaz geçermiş diyicem...amin:)

günaydın kızlar herkese iyi sabahlarsırnaşık şey
kızlar bende gece hıc uyumuyorum bır tarafa cok uzun sure yatınca bacaklarım uyuşuyor
baska tarafa dönüyorum bu sefer tekmelemeye başlıyor:1no2:
ben tam 3 yastıkla yatıyorum kızlar:))
bırısı bacak aramda,birisi göbegimin altında birde başımın altına alınca zaten yumak gibioluyorum:roflol:bir tarafa dönceğim zaman önce yastıklarımı yerleştiriyorum sonra dönüyorum offfffff offffffffff
hala eşimle yatıyoruz ama eşimi hiç uyutmuyorum..yatakların yavaş yavaş ayrılması lazım sanırım...

duygucum isim değişikliği senin dediğin gibiymiş..mesaj attım cuma günü dün değişmiş..ama haber vermediler dün deniyorum deniyorum olmadı sonra aklıma geldi Derya diye denedim açoldı :)

Gece uykularim benimde kalmadi,dün gece hic gözümü kirpmadim desem dogrudur.bir ara uyumusum,korkuyla uyandim.bazen korkunc rüyalar görüyorum,hergecede dua okumadan yatmam ama.
Sabaha kadar bir sag ,bir sol, bir de sirtüstü pozisyonu var,bu pozisyonlara girerkende yastiklarla bogusuyorum,derken sabah oluyor,gene uyku yok.

cansucum burada mısın?e bebek mağazasına gittim dün..çok güzelmiş ya..kendime mayo ,2 tane bluz aldım..hamilelik külodu emzirma atleti aldım..bebişime de senin aldığın travel sistemden aldım...baston buset ve ana kucağı..gerçi rengi mavi oldu kızıma maviş maviş :) kırmızıdan daha güzeldi valla...emzik aldım üzerinde Duru yazıyor :))

Gelebildim en sonunda.. biraz evi süpüreyim dedim ama artık iş yapınca belim çok fazla ağrıyor... Buna da şükür..Allah başka acı vermesin... :nazar: bebişlerimiz iyi olsunlarda herşeye katlanırız biz...
:enbuyukkk:
Geceleri aynı uyku derdi bende de var.. sırt üstü yattığımda belime çok fazla ağır geliyor oğluşum... Çok canım yanıyor... Bende bacak arasına bir yastıkla idare ediyorum.. Sol tarafa yatınca hep de uyuşuyor vucudum...
Allah yardımcımız olsun....

hoşgeldin..nasılsın?yeni katıldın sanırım aramıza?neredesin?çalışıyor muusn?

Merhaba,iyiyim tesekkür ederim.
Araniza yeni katildim sayilir,bende eylül annesiyim,kismetse 19 eylül. Muglaliyim,ama yurtdisinda yasiyorum. Simdi calismiyorum.Bol bol tembellik yapiyorum :dance:

Gelebildim en sonunda.. biraz evi süpüreyim dedim ama artık iş yapınca belim çok fazla ağrıyor... Buna da şükür..Allah başka acı vermesin... :nazar: bebişlerimiz iyi olsunlarda herşeye katlanırız biz...
:enbuyukkk:
Geceleri aynı uyku derdi bende de var.. sırt üstü yattığımda belime çok fazla ağır geliyor oğluşum... Çok canım yanıyor... Bende bacak arasına bir yastıkla idare ediyorum.. Sol tarafa yatınca hep de uyuşuyor vucudum...
Allah yardımcımız olsun....

aynen canım..çamaşır asıyorum mesela belim kopuyor sanki..yandık son aylarda valla :))

cansucum burada mısın?e bebek mağazasına gittim dün..çok güzelmiş ya..kendime mayo ,2 tane bluz aldım..hamilelik külodu emzirma atleti aldım..bebişime de senin aldığın travel sistemden aldım...baston buset ve ana kucağı..gerçi rengi mavi oldu kızıma maviş maviş :) kırmızıdan daha güzeldi valla...emzik aldım üzerinde Duru yazıyor :))

Çok sevindim canımm mağazayı beğenmene.. :teytey:
bizim arabamızdan almışsın.. turkuaz rengi daha çok arabada.. Kıza da yakışır erkeğe de... Benimde içime en sinen ve fiyatı en cazip olan ürün o diye hemen almıştım arabayı.. szin de beğenip almanıza sevindim.. Demek ki ii seçim yapmışım.. şakkıdı
iyi günlerde kullanın inşallah güzel prensesinle aldıklarınızı
:nazar:

Merhaba,iyiyim tesekkür ederim.
Araniza yeni katildim sayilir,bende eylül annesiyim,kismetse 19 eylül. Muglaliyim,ama yurtdisinda yasiyorum. Simdi calismiyorum.Bol bol tembellik yapiyorum :dance:

hoşgeldin canım aramıza hayırlısıyla allah tamamına erdirsin senide .

aynen canım..çamaşır asıyorum mesela belim kopuyor sanki..yandık son aylarda valla :))

aynen valla bende de bel ağrısı başladı accık iş yapayım diyorum ayaklar zaten davul gibi ldu sızlıyorlar hep bide bel ağrısı eklenince kopuyom valla senağlama

aynen valla bende de bel ağrısı başladı accık iş yapayım diyorum ayaklar zaten davul gibi ldu sızlıyorlar hep bide bel ağrısı eklenince kopuyom valla senağlama

canım tavsiyem.akşamları soğuk suyla ayaklarını yıkadıktan sonra.. Getir nemlendiriciyi kocişinden rice et.. Masaj yapsın ayaklarına.. Ben şimdi ne zaman yorgun olsam elimde nemlendirici şişesi ile kocişin karşınıa geçiyorum.. Masaj istiyorum ayaklarıma diye.. Çok ii geliyor.. çok rahatlıyor ayaklar...

X