2008 Eylülde Anne Olacaklar/arşiv


günaydın canım hoşgeldin
bende de özellikle çok sıkışık olduğum zaman sağ kasığım çok ağrıyor :çok üzgünüm:
 

merhaba cnm takmamaya çalış .olur bazen böyle durumlar. üzülmede bak bebişinde kızar sonra sana .bebişini düşün a.s.
 
GEBELİKTE CİLT ÇATLAKLARI

Gebelikte kadınların önemli bir kısmında karın cildinde, kalçalarda ve göğüslerde çatlaklar ortaya çıkar. Cildin aşırı gerilmesine bağlı olarak ortaya çıkan değişikliklerdir ve çoğu zaman çatlayan bölgelerde tabloya rahatsız edici bir kaşıntı da eşlik eder. Gebelik döneminde kırmızı görünümde olan çatlaklar bebeğin doğmasından sonra kısa zamanda gümüş bir renk alırlar ve kalıcıdırlar. Çatlaklar çok ender durumlarda kozmetik sorun yaratacak kadar yaygın olabilirler. Bazı anne adaylarında gebelik döneminde oldukça fazla kilo alınmasına karşın çatlak oluşmamakta, bazılarında ise gebeliğin erken dönemlerinden itibaren çatlaklar ortaya çıkmaktadır. Yine bazı anne adaylarında gebeliğin en erken dönemlerinden itibaren "çatlak kremleri" kullanmalarına rağmen yaygın çatlaklar oluşabilmekte, bazılarında ise hiçbir "koruyucu önlem" almamalarına rağmen hiç bir çatlak oluşmamaktadır. Bu nedenle çatlakların kalıtımsal özelliklerle çok yakın bir ilişkisi olduğu düşünülmektedir.



Çatlakları tümüyle önlemek mümkün olmamakla beraber alınan bazı önlemlerle çatlakların kalıcı kozmetik sorunlar yaratması önlenebilir. Piyasada bulunan "çatlak kremlerinin" tümünün ortak özelliği cildi nemlendirmeleri ve esnemesine yardımcı olmalarıdır. Bu özellikleriyle "çatlak kremleri" çatlakların beraberinde getirdiği kaşıntının da dinmesine yardımcı olurlar. Anne adaylarının bir kısmı ise çoğunlukla yüksek fiyatlı bu "çatlak kremlerinin" yerine badem yağı kullanmayı tercih etmekte ve bu maddenin ciltlerinin nemli kalmasına ve kaşıntı şikayetinin ortadan kalkmasına yardımcı olduğunu belirtmektedirler. Son zamanlarda moda olan "aromaterapi" adı verilen tedavi yönteminde kullanılan yağlardan gebelikte kaçınılmalıdır. Bu yağlar her ne kadar bitkisel kökenli olsalar da, ilaçların da çoğunun bitkisel kökenli olduğu unutulmamalıdır.Son olarak da sıvı alımının öneminden burada da bahsedilmelidir: Vücuda giren su miktarı yetersiz olduğunda cildin elastikiyeti azalır ve çatlaklar daha kolay oluşur. Aksine, sıvı miktarı yeterli bir cilt, tonusunu daha iyi korur ve gerilmeye karşı daha dayanıklı hale gelir.
 
kızlarrrr bence artık eski pantolonlarınızı giymeyin eğer bacak kısımları darsa bunlar da başka yerlerinizi sıkıştırıp ağrıtabilir bol ve rahat kıyafetler giymemiz lazımmış hele de bazı arkadaşlar kilo aldığını söylüyor kesin genişleme olmuştur bacak bölgelerinde de ben karnım çıkmasa da bayadır lastikli pantolon giyiyorum hiç düğmeli giymiyorum..
 
GEBELİKTE CİLT DEĞİŞİKLİKLERİ
Genişlemekte olan karın cildi kaşıntı şikayetine yol açar. Gebeliğe zararsız losyon ya da kremlerle yapılacak masaj gebeyi rahatlatacaktır.
Gebelikte oluşan çatlaklar tamamen kişinin cilt yapısına , rahmin büyüklüğüne ve gebenin aşırı kilo alımına bağlıdır. Gebelik esnasında oluşan cilt çatlakları gebelik sonunda kendiliğinden geçebildiği gibi bir kısmı da kalıcı olmaktadır. Piyasada çatlakları engellemek için çeşitli ürünler pazarlanmaktadır. Bu ürünleri doktorunuzun bilgisi dahilinde kullanabilirsiniz.

Gebelikte artan hormonlardan bazıları (Melanosit stimülan hormon, ACTH) ciltte pigmentasyon artışına(bölgesel koyu renkli lekelerin oluşmasına) neden olur. Cilt koyulaşması genellikle meme uçlarında ,karın ön duvarında (orta hatta çizgi şeklinde), yara izlerinde, dış genital organlarda, v.s. olur. Bu genellikle esmer şahıslarda daha sık görülür. Bu değişiklikler gebelik hormonları ortadan kalktıktan sonra kendiliğinden geriler veya kaybolur.

Gebelik maskesi yüz, alın, yanak, üst çene bölgesi cildinde açık kahve renginden, siyaha yakın kahve rengine varan simetrik renk koyulaşmasına verilen addır. Oluşumundan ultraviole ışınları sorumlu tutulmaktadır. Korunmak için güneşte fazla kalmaktan kaçınmak, koruyucu güneş yağları yada kremleri yeterli olmaktadır.

Kaşıntı
Kaşıntı gebelikte çok sık rastladığımız sorunlardan bir tanesidir. Etkene bağlı olarak değişik klinik bulgular ile ortaya çıkar. Gebelikte karın ön yüzünde ve memelerde görülen kaşıntının nedeni cildin gerilmesidir. Ayrıca kuru cilt de kendi başına bir kaşıntı nedenidir.

Şeker hastalığı, parazitler (uyuz), sedef hastalığı, egzema sık rastlanan kaşıntı nedenleridir. Hepsinin bulguları birbirinden farklıdır.

Hamilelikte kanda yükselen gebelik hormonları bilüribin ve safra tuzlarının kan seviyelerini yükseltir, bunlar cilt altında birikip kaşıntıya yol açar.

Gebelikte sık görülen bu kaşıntı yakınması gebeliğe özgü olup, gebeliğin son üç ayı içinde ciltte her hangi bir bulgu ya da belirti vermeden ortaya çıkar ve doğumdan sonra kaybolur. Buna tıp dilinde pruritus gravidarum denir. Türkçe karşılığı “gebeliğin neden olduğu kaşıntı”dır.

Mentollü solüsyonlar, ılık banyolar, anti allerjik ilaçlar bu tabloyu düzeltmek için yeterlidir.

Tırnaklar
Gebelik hormonların etkisi ile tırnaklar daha hızlı büyür ve kolay çatlama eğilimindedir. Tırnakları kısa kesmek ve ev işi yaparken koruyucu eldiven giymek bu sorunu çözecektir.

Saçlar
Bir saç kılının ömrü büyüme (uzama),dinlenme, dökülme olarak üç evreden oluşur. Gebelikte hormonların etkisi ile saçların büyüme evresi uzar, bu da saçların daha fazla uzamasına gür görünmesine ve daha geç dökülmesine yol açar. Doğumla birlikte hormonların etkisi ortadan kalkınca büyüme evresi eski süresine döner ve normal zamanında dökülmeye başlar. Bu da loğusalık döneminde geçici bir süre saçlarda seyrelmeye neden olur 1-4 ay). Ortalama altı ila on ay sonra saçlar gebelikten önceki görünümüne kavuşur. Gebelik süresince yüzde, bacaklarda, sırtta kıllanmada artış görülür. Doğumdan sonra bunlar genellikle geriler ve kaybolur.
 
kızlarrr benim giydigim kot çok sıkıyoduuu ve dün kasık agrım çok oldu hemde çok şiddetli çok korktum ama biraz uzanınca geçtiiiii kızlarrr sanırım işi bırakıcam patronla knşacam eger kabul ederse dediklerimi çalışacam etmezse bana elveda:
 
Canim Bende Başladimm Bugün Kapri Giyindim Klasik Ve Lastiklii Yani Kumasi Aciliyooo Beli Düğmeli çok Rahay.. Zaten Artikk Karnim üzerine Yaslanamiyomm Mutlaka Dik Oturuyom Ve Genelde Arkama Yaslaniyom..
 

bende 1 kilo almama rağmen ayarlı hamile pantolonlarından giyiyorum.çünkü kendi pantolonlarım genelde dar ve kot.sıkar diye korkuyorum dar pantolon kasık ağrısı yapıyormuş arkadaşım söylemişti ondan giymiyorum bende.çok şık hamile pantolonları var sizden başka kimse anlamıyor hamile pantolonu olduğunu anlasalar ne olur ki hamileyiz biz ve bundan çok memnunuz dimi ama :teytey:
 

Sende mi arkadaşım bende tartıştım dün gece, tartışmaktan ziyade daha çok konuştuklarına çok içerledim.Aslına bakarsan eşim kısmen haklıydı.Offf yaaa neyse uzun hikaye...

Bu arada bu çin takvimi hususunda soracaklarım var, ay olarak son adet tarihinimi baz alıyoruz ve yaş olarak içine yeni girmiş olduğumuz yaşa göre mi hesaplıyoruz??Yoksa bitirdiğimiz yaşa göre mi hesaplanıyor?Thanx
 
ANA HAMİLELİKTE NE KADAR SORUN VARMIŞ



BEBEK AMNİYON SIVISI AZLIĞI
BEBEK AMNİYON SIVISI ÇOKLUĞU
BEBEK NÖRAL TÜP (DEFEKTİ) BOZUKLUKLARI
BEBEĞİN RAHİMDE GELİŞME GERİLİĞİ
BEBEKTE EDWARDS SENDROMU (TRİZOMİ 18)
BOŞ GEBELİK
BULANTI VE KUSMA
DIŞ GEBELİK
DOĞUMSAL KALP HASTALIKLARI
DOWN SENDROMU
DÜŞÜK RİSKİ
GEBELİKTE ELDE AĞRI VE UYUŞUKLUK
GEBELİK VE HEMOROİD
GEBELİK VE KANAMALAR
GEBELİK VE KIZAMIKÇIK
GEBELİK VE MYOMLAR
GEBELİKTE RİSK FAKTÖRLERİ
GEBELİKTE AKINTI
GEBELİKTE CİLT ÇATLAKLARI
GEBELİKTE CİLT DEĞİŞİMLERİ
GEBELİKTE EL VE AYAKTA ŞİŞME
GEBELİKTE GUATR
GEBELİKTE HAZIMSIZLIK
GEBELİKTE İDRAR YOLU ENFEKSİYONLARI
GEBELİKTE KABIZLIK
GEBELİKTE SİNDİRİM SORUNLARI
GEBELİKTE UYKU SORUNLARI
GEBELİKTE YORGUNLUK
GEBELİKTE GÜN AŞIMI
GEBELİK VE GÖĞÜSTEN SÜT GELMESİ
GEBELİKTE MİGREN
GEBELiKTE REFLÜ HASTALIĞI
HAMİLELİKLE İLGİLİ GENEL ŞİKAYETLER
HAMİLELİKTE CİLT LEKELERİ
HAMİLELİKTE İLERİ ANNE YAŞI
KAN UYUŞMAZLIĞI
HAMİLELİKTE MİDEDE YANMA
MOL GEBELİK
PLASENTANIN RAHİM AĞZINI KAPATMASI
SIK İDRARA ÇIKMA
SOLUK ALMA GÜÇLÜĞÜ
TEKRARLAYAN DÜŞÜKLER
HAMİLELİKTE UNUTKANLIK
YALANCI GEBELİK
HAMİLELİKTE ASTIM
DİYABETLİ ANNELERDE GEBELİK
HAMİLELİKTE AŞIRI TÜKÜRÜK SALGISI
GEBELİKTE BÖBREK HASTALIKLARI
GEBELİKTE EPİLEPSİ (SARA) HASTALIĞI
AKRABA EVLİLİKLERİ
HAMİLELİK VE STRES
GEBELİKTE KAŞINTI
GEBELİKTE BEL AĞRILARI
HAMİLELİKTE YÜKSEK TANSİYON
HAMİLELİKTE DÜŞÜK TANSİYON
GEBELİKTE VARİS OLUŞUMU
GEBELİKTE İDRAR KAÇIRMA
GEBELİKTE TOKSOPLAZMA
GEBELİK DİYABETİ
GEBELİK VE ŞEKER HASTALIĞI
HAMİLELİK VE HEPATİT B
GEBELİKTE AŞERME
 
günaydın hamişler nasılsınız iyisinizdir insallah bebişler nasıl cinsiyetini ögrenen varmı aranızda arkadaslar hangi haftada ögreniliyor acabaa.s.
 
günaydın hamişler nasılsınız iyisinizdir insallah bebişler nasıl cinsiyetini ögrenen varmı aranızda arkadaslar hangi haftada ögreniliyor acabaa.s.

günaydın hoşgeldin a.s.

iyiyiz canım çok şükürr sen nasılsın :)
cinsiyetini daha öğrneemedik 16. haftada göreceğiz dedi doktorum inşAllah
haftaya yani :))
 
Haa Bende Hani Kot Sikiyo Falan Dedinn Yaa Sanirimm Kiyafette Sorun Yasiyon Sandimm

Valla Ben Sabah 8,30 Başliomm Akşam 17,30 çikiomm Bazen 18,00 Oluyoo
 
arkadaşlar ben ismimi söylememişim ismim Merve
çok memnun oldum hepinizi tanıdığıma
şimdi çıkıyorum herkese sağlıklı iyi günler :)
 
günaydın hoşgeldin a.s.

iyiyiz canım çok şükürr sen nasılsın :)
cinsiyetini daha öğrneemedik 16. haftada göreceğiz dedi doktorum inşAllah
haftaya yani :))

hoşbulduk canım teşekkür ederim bende iyyim inşallah dr hayırlı haberlerle gider ve geliriz Allahım hepimize bebişlerimizi saglıklı kucagımıza almayı nasip eder inşallah a.s.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…