2008 Ekim Anneleri

:çok üzgünüm:herkese merhaba
kızlar moralim acayip bozuk..az önce yağız düştü ve ağzını sehpaya çarptımafoldumbenbi baktım ağzından kanlar geliyomafoldumbenmafoldumbenacayip derecede kanadı napcamı şaşırdım..eşimi aradım kanama durmazsa beni ara dedi.üstüne kompres yap durdur kanamayı dedi...ama canı çok yandı elletmedi bile oğluş ağzını.aldım koştum karşı komşuya,kadında şaşırdı yağızda,ben de salya sümük ağlıyozmafoldumbenüst dudağının altındaki et parçası varya dudağı tutan,orası hafiften yarılmış.ikimizinde üstü başı kan içinde kaldı..mafoldumbenneyse dıştan bastırdım sargı beziyle falan..durdu kanaması..elini yüzünü yıkadım,üstünü değiştirdim..emzirdim.iç çeke çeke uyudu yavrum..Allah'ım sen koru onları yarabbim:Saruboceq:ömrümden ömür gitti.
dünde düşüp kulak kepçesini morarttı..sürekli peşindeyim ama saniyede oluyo hepsi..yetişipte tutamadım yavrumumafoldumbenhayırlısıyla yürümeyi öğrense.hem doğru dürüst ayakta duramıyo,hem de tüm evi turlamak istiyo:çok üzgünüm:
off biraz kendime geleyim ya,elim ayağım titriyo halaasenağlama

Ah canım benim kıyamam gelmiş geçmiş olsun! Allah korusun bidaha yaşatmasın inşaallah. Ama bunlar olacak ne kadar gözün üzerindede olsa oluyor daha çok düşüp kalkacaklar bu yaramazlar... Ne ağlamıştır paşa çocuk daha çok korkmuştur! Böle durumlarda çok soğukkanlı olacaksın canım. Bak bi keresinde benim oğlan ozaman daha 2yaşında falan şeker yiyo ve nefesinle tıkamış şeker bunu çocuk hıg hıg demeye başladı ve odada düşün anneannem, annem ve yengem var her kez şok napcanı bilemio serpil koş demelerinde ben çocuğu aldığım bigi kolumla kaldırıp miğdesinden bastırdım ters çevirdim ve şeker lüp diye çıktı. O an bende panik yapsam morarım kalcak çocuk! Allah korusun! Rabbim bizi onlarla sınamasın yar ve yardımcımız olsun! Şimdi nasıl yara olmuştur dudak içi demi? fisfisfis a.s.

selamün hello len :çok üzgünüm: kocamlan küsüz morelleem bosuk benmde :mymeka: neyse allah sağlık versinde gecer gider bunlarda :a015:

hayırlı olsun dişleriniz :1hug: sağlık getirsin prensese :asigim:

Teşekkür ederiz celencim sağol canım senin prensesin dişleri ne alemde be? Sizin kaç dene dişiniz oldu?

Takma kız kafana kocanı falan bak ben geçende taktımda nolcu? Kedi gibim şimdi pisi pisi... tırmalıyo...:umursamaz: Valla sana yazık boşver gitsin kendimizi üzdümüzle kalıyoz! Bozma morallerini :teselli:

bence de çok iyi fikir ikisini aynı gün yapmak.kocamann bir doğum günü partisikaydirigubbakcemile3:tomato:

Elif küçükken olurda ilerde netcez? Büyücek tam tarıhi bilcek bu sefer hediyedende anlıcak cadım benim... Ay zor be bak oğlan sıraladı şimdiden hediyeleri şunu şunu dedem alsın bunu anneannem bunu babannem dayısı dıdısı dıdısı falan filan işini bilio bide söylüyo bak benim doğum günüm var dedeee diye eşşek sıpası! kaydirigubbakcemile3 Soruyo bide anne Elifede hediye alıncakmı diye? Bunun altında kıskançlık yoksa merakmı yatıyo anlayamadım ama neyse ... CADIARZU Şimdiki çocuklar çok şanslı valla herşey var ne isterlerse dedeler medeler alıp hoop getirio!

Arkadaşlar bişi sorcam...

Kuzularımıza süt veriyormuyuz? :ecrin_bebek: Ben bi yaşından sonra diye biliyorum ama etrafımda verenler varmış... Bu doğrumudur? Yani dokunmazmı ? Ben daha hiç vermedim dün kayınvaldeme söledim oda kızım bi iki ay daha bekleyelim bide dokunur falan dedi ama yinede sen bilirsin dedi bende şimdi kararsız kaldım!
a.s.

celencim ben de araştırıyorum.ben sana haber veririm tamam mı canım.hem eylülle cemrenin doğum günleri birer gün arayla olim.tabi biz ilk önce yapacıkk
lülülülülülü
9 ekim eylül,10 ekim cemre
bizim 8 ekim kaydirigubbakcemile3
Teşekkür ederiz celencim sağol canım senin prensesin dişleri ne alemde be? Sizin kaç dene dişiniz oldu?

Takma kız kafana kocanı falan bak ben geçende taktımda nolcu? Kedi gibim şimdi pisi pisi... tırmalıyo...:umursamaz: Valla sana yazık boşver gitsin kendimizi üzdümüzle kalıyoz! Bozma morallerini :teselli:
bizim üstte 1 altta 2 :asigim:

Kuzularımıza süt veriyormuyuz? :ecrin_bebek: Ben bi yaşından sonra diye biliyorum ama etrafımda verenler varmış... Bu doğrumudur? Yani dokunmazmı ? Ben daha hiç vermedim dün kayınvaldeme söledim oda kızım bi iki ay daha bekleyelim bide dokunur falan dedi ama yinede sen bilirsin dedi bende şimdi kararsız kaldım!
a.s.

evet ben veriyorum artık..kendi içtiğim süte su karıstırıorum ve sabah kahvaltısına gece mamasına koyuyorum..basla artık sende.ama 2 gün dene.ve baska hiöbirsey verme yeni süprizzzzz

off ne sıkıcı bi gün yaa..zaten olaylı başladık güne..bide hava zindan gibi kapalı olunca içimde daraldı.:nazar:.yaaaa kış gelmesin hep yaz olsuuuuuunnnn:nazar:

oyyyyyyy kıyamam onaa.bununla gelmiş geçmiş olsun.çok hareketlendiler.ne oluyosa 2 saniye içinde oluyo.artık bunları tutmak zor.canım benim yaa.çok üzüldüm.Şeniz çok çok geçmiş olsun tekrar canımm.öperim onun tontiş yanaklarından bena.s.
çok teşekkür ederim canımŞenizbende eylülü öpüyorum kocamanopuyorumnanaktan
selamün hello len :çok üzgünüm: kocamlan küsüz morelleem bosuk benmde :mymeka: neyse allah sağlık versinde gecer gider bunlarda :a015:

hakikaten nazar değdi oğlusuma :eek:klava: benm bile okurken tüylerim diken diken oldu kıyamam ben size :teselli: cok gecmiş olsun patoşum..rabbim beterinden korusun

hayırlı olsun dişleriniz :1hug: sağlık getirsin prensese :asigim:
teşekkür ederim canım..evet bu aralar ciddi anlamda kötü düşüşler yaşıyo.daha dün kulağının keğpçesi mosmor oldu.bugünde bu..napalım bunlarla kalsın inşallah..sürekli 3 felak,3 nas,3 ayetel kürsi,3 ihlas,3 fatiha okuyorum üstüne..nazara birebir ama oluyo işte...
kocana küstün demek:bbo:bu erkekeler bi gün anlıcakmı bizim kıymetimizi acabaaÇok üzgünüm çoookboşveer..nasılsa küsüp küsüp barşıyoz sonunda.:umursamaz:
Ah canım benim kıyamam gelmiş geçmiş olsun! Allah korusun bidaha yaşatmasın inşaallah. Ama bunlar olacak ne kadar gözün üzerindede olsa oluyor daha çok düşüp kalkacaklar bu yaramazlar... Ne ağlamıştır paşa çocuk daha çok korkmuştur! Böle durumlarda çok soğukkanlı olacaksın canım. Bak bi keresinde benim oğlan ozaman daha 2yaşında falan şeker yiyo ve nefesinle tıkamış şeker bunu çocuk hıg hıg demeye başladı ve odada düşün anneannem, annem ve yengem var her kez şok napcanı bilemio serpil koş demelerinde ben çocuğu aldığım bigi kolumla kaldırıp miğdesinden bastırdım ters çevirdim ve şeker lüp diye çıktı. O an bende panik yapsam morarım kalcak çocuk! Allah korusun! Rabbim bizi onlarla sınamasın yar ve yardımcımız olsun! Şimdi nasıl yara olmuştur dudak içi demi? fisfisfis a.s.
çok teşekkür ederim canım..amin:Saruboceq:ya serpilcim ben bu tip durumlarda soğukkanlı olduğumu düşünürdüm..yanımda birine bişey olsa direkt müdahale ederim.ilkyardım dersi aldım,işim gereği sık sık müdahalede de bulundum.ama iş kendi yavruma gelince hiçte öyle olamadım.:1no2:sonradan bende kendime kızdım.ben öyle ağlayınca çocukta korktu.daha çok ağladı.ne biliim ya kanları görünce tutuldum bi anda.aslında acil bi durum olsa nasıl müdahale ederim diye sık sık düşünmemiz gerekir.başımıza geldiği takdirde olaya el atmak kolay olur.

a.s.

ben veriyorum canım.11 aylık olana kadar vermedim.yaşımıza az kaldı.pınarın ilkadım sütünü veriyorum ben vanilyalısını çok seviyo.6-12 ay arası için sonuçta..bi müddet sonra normal süte geçcem.çok gazlı bi bebek olduğu için ilkadım sütüyle başladım.mamalarına koyuyorum..arada az az içiriyorumda.

kızar hacer i çagrınca neyy diyo ya nereden öğrendiyse haceerr diyoz dönüp neyy diyoo gel diyoz hııı diyoo kaba şey seside bi kalınkı erkek gibi ayyy kuşum bide bana gliyo anneciiii diyo kucagma almam için yağ yakıyo anneciiiiiiii
maşalalh çok tatlı hacer gülçe ancak harekette geçer haceri lafta da hacer geçer gülçeyi çok lafazan bişey olcak bu hecer
9 ekim eylül,10 ekim cemre

he he he biz sizden önceyiz bugün 11 aylık olduk biz ama doğum günü kutlamıycazz
babamız yok :çok üzgünüm: babasız doğum günü istemiyorum gelince yaparız inşallah

maşalalh çok tatlı hacer gülçe ancak harekette geçer haceri lafta da hacer geçer gülçeyi çok lafazan bişey olcak bu hecer

he he he biz sizden önceyiz bugün 11 aylık olduk biz ama doğum günü kutlamıycazz
babamız yok :çok üzgünüm: babasız doğum günü istemiyorum gelince yaparız inşallah

11.ayınız kutlu ve hayırlı olsun canım:teytey::teytey::teytey:

kızlar yaa,şimdi beni çok çok iyi özel havayollarının birinden aradılar.kabin memurluğu için çağırdılar...ama ben reddetmek zorunda kaldım..ağlamamak için kendimi zor tutuyorum:çok üzgünüm:eek:ysaki uçmayı çok özledim..oğluşum ya,sen dünyalara değersin.senin için nelerden vazgeçiyo annen bi bilsenmafoldumben

patoşcum çok geçmiiş olsun canım çok üzüldüm

çok teşekkür ederim canım:çok üzgünüm:

phatoshcum ve yağmurcum sizlerede çok teşekkür ederim şimdi gördüm yazılarınızı kusura bakmayım! Öpüyorum! a.s.

bizim üstte 1 altta 2 :asigim:

evet ben veriyorum artık..kendi içtiğim süte su karıstırıorum ve sabah kahvaltısına gece mamasına koyuyorum..basla artık sende.ama 2 gün dene.ve baska hiöbirsey verme yeni süprizzzzz

Kız celen sula karıştırınca ishal yapar diolar yapıyomu kız? Ama yapsa sen vermezsin dimi? Kafam karıştı he! Phatosh bebekler için olan sütten veriomuş onlardanmı alsak? En iyisi aslında ama mesela ben bugün içirsem evde normal bizim içtimiz sütten var su ilemi karıştırayım ben bunu şimdi? yarı su yarı sütmü mamaya yaptımız gibi yani? Ay sanki ilk çocuğum ya her seferinde bi tecrübesizlik yaşıyorum ne tuhafım bende! Offf :çok üzgünüm:

kızlar yaa,şimdi beni çok çok iyi özel havayollarının birinden aradılar.kabin memurluğu için çağırdılar...ama ben reddetmek zorunda kaldım..ağlamamak için kendimi zor tutuyorum:çok üzgünüm:eek:ysaki uçmayı çok özledim..oğluşum ya,sen dünyalara değersin.senin için nelerden vazgeçiyo annen bi bilsenmafoldumben

Phatosh sen hostesmisin canım? Ya benim hayalimdi hostes olmak ama nedense muhasebeyi okudum almanyada! Salak kafam istediğin mesleği yap işte dimi? :çok üzgünüm: Bayılırım onların giyinişine duruşuna ay imrendim bak yine!

Biraz dahamı beklemek istiosun iş hayatına tekrar atılmak için? Yada ne kadar beklemek istiosun? Bakacak kimse varmı ? Anneanne yada babaanne gibi?
Onlar için herşeyden vazgeçilir ama mecburiyet oldumu iş değişiyor! Ben kuzumun kırkı çıktı ertesi gün işe başladım! mafoldumben nasıl özlüo beni eve geldiğimde paçama sarılıo çekiştiriyo kucama aldığımda kafasını omzuma koyuşu yokmu bitiyorum ya mafoldumben

canım yaaa çok haklısın evlat bambaşka iş aradığın zaman bulunmazdı şimdide senin gönlün yok ama iş gelip seni buluyor:sm_confused:bende bırakamıyorum bak evden çalışmaya çalışıyorum 1 dk bile ayrı kalsam özlüyorum kuzumusenağlama

yaaa kızlar çok kötü bişey oldu ezana tam tamına 1 dakika kala orucum bozuldu çok kötü yaaaa

Canım nasıl bozuldu? İstemeyerek bişi yediysen bozulmaz bile bile yersen bozulur diye biliyorum ben! unutursan bozulmaz hemen azını çalkala tükür derler!
Allah kabul etsin canım!

Ben çıkıyorum şimdi! Celencim bu süt olayını hemen deniycem eve gidince uyuca zaman vereyim bakalım az biraz içsin bakalım içecekmi keçi oda var? Herşeyi dilinle tadıyo önce... Akıllı bıdık!

hadi yarın görüşürüz arkadaşlar hayırlı geceler şimdiden!
Öpüyorum sizleri... :1hug:

a.s.

ben veriyorum canım.11 aylık olana kadar vermedim.yaşımıza az kaldı.pınarın ilkadım sütünü veriyorum ben vanilyalısını çok seviyo.6-12 ay arası için sonuçta..bi müddet sonra normal süte geçcem.çok gazlı bi bebek olduğu için ilkadım sütüyle başladım.mamalarına koyuyorum..arada az az içiriyorumda.

ben de ilk adım sütüyle başladım.vanilyalı ve muzlu.sabah kahvaltısını sulandırmak için kullanıyorum.ama bardakla öbür aya başlayacam.biberon almıyo ya o bakımdan.ama ilk sütü bardakla verirken ben de mi azcık sulandırcam yoksa direk mi verecem orasını bilemiyorum:1no2:

hımmm olsun be siz de gelince kutlarsınız.yeter ki canları sağ olsunŞeniz

X