2008 Ekim Anneleri

kızlar bebeğimin resmini koydum avatar resmime. bir haftadır koyucam hep unutuyorum. uyuyor burda prensesim. seçebiliyormusunuz meleğimin yüzünü.

o ne leyyynnnn iki dakka arkamı döndüm şerbet merbet nerden geldi aklınıza :kızgın:
edhak nerde ya benim yerime o geri sayacaktı , kaç günüm kaldıııı fisfisfis
bu arada lohusa şerbetini ilk ben içecem :lepi::içelim:

günaydın kızlar nasılsınız bakalım bugün
biz pek iyi değiliz oğluşum çok rahatsız ediyo bi tarafıma toplanıp duruyo dün iş çıkışı zor gittim eve, hatta bi ara doğuracam sandım,sıcaktan bunaldı galiba yavrucak,bi duş aldık oda rahatladı bende

tarif isterseniz veriim. ben şuan bi taraftan vişneleri ayıklıyomm yapmaya başladım bilee.

belli oluyo kevsercimm.:nazar::nazar:nazarlar değmesin defnemize gerçi ben hala demir bekliyom o göbekten amasırnaşık şey
melsacım aynı pozisyonda çok oturuyosan bi tarafa toplanması ondan olabilirr..

tarif isterseniz veriim. ben şuan bi taraftan vişneleri ayıklıyomm yapmaya başladım bilee.

hayatım konsantre mi yapıyorsun, yani istediğin kadar saklıyorsun, içmek istediğinde sulandırıp içiyorsun öyle mi? isterim valla tarifini anneme yaptırırım

bak bak bakkkk olcay yok, bızdık yok, celen yok, ekim anneleri hanım hanımcık oldu :))))))

hayatım konsantre mi yapıyorsun, yani istediğin kadar saklıyorsun, içmek istediğinde sulandırıp içiyorsun öyle mi? isterim valla tarifini anneme yaptırırım

ewt sulandırıyosun ama çok fazala değil.
vişnelerin saplarını ayıkla yıka ve geniş bi tencereye koy. ben üzerlerini 2 parmak geçecek kadar su ekliyom tencerenin üstüne. ve kaynatmaya başlıyom. vişneler baya bi kendinden geçiyo sonra süzüp bi tencereye alıyom. oradada 1-2 dk kaynatıyom ki kavanozlara kaynar şekilde koyayım diye. sonrada kavanozlara dolduruyom. kavanozun kapağını kapatıp ters çeviriyom. istediğin zaman sulandır şeker karıştır ve iç. (ama kavonozların eski bile olsa onlara yeni kapak alman lazım. mutlaka kapakları yeni olacak. yoksa bozulabilir çünkü eski kapaklar tutmaya biliyo.). bu arada şekeri istersen kaynarkende katabilirsin. ama ben içeceğim zaman katmayı tercih ediom. şekerli içen var şekersiz içen var. herkesin şeker konusunda damak tadı birbirine uymuyo.

eğer ilk defa yapacaksan sana tavsiyem önce 1 kilo bi vişne al dene. kavanoza koymana gerek de yok hemen bi yemeğin yanında servis yap. beğenirsen sonra fazla alırsın

eğer ilk defa yapacaksan sana tavsiyem önce 1 kilo bi vişne al dene. kavanoza koymana gerek de yok hemen bi yemeğin yanında servis yap. beğenirsen sonra fazla alırsın

teşekkür ederim canımcımmmmm.........................
ben içemem , vişne suyu midemi mahvediyor benim, sadece kayısı ve şeftali suyu içebiliyorum o da hazır meyve sularını pek sevmiyorum eğer % 100 doğal olursa içebiliyorum ama misafirlere ikram için çok güzel , bu arada vişne olgun mu olmalı , hoş pembe olsun desen de artık geçti şimdi olgunlaştı vişneler de , hani çok olgun olunce reçeli olmuyor rengi kararıyor ya ondan sordum.............
diğer meyveler de aynı yöntemle mi yapılıyor

ben vişneyi (şu sıra tam zamanı) yıkayıp poşetleyip buzluğa koyuyorum. kışın iyi oluyor. güzelce kaynatıp yarı limon ve şekerle çok nefis oluyor.

olgun olabilir. bunda renk öyle önemli deil zati kaynayınca tüm renk suyuna çıkıyoo. ama yapacaksanda elini biraz çabuk tutman lazım heralde 1 haftadan sonra vişne falan bulamazsın

ben vişneyi (şu sıra tam zamanı) yıkayıp poşetleyip buzluğa koyuyorum. kışın iyi oluyor. güzelce kaynatıp yarı limon ve şekerle çok nefis oluyor.

evet ben de buzluğa koyuyorum, ramazanda iftara aniden misafir gelirse kompostu yapıyorum kolay oluyor

Slm Kızlar Herkese Tünaydın
Ben dün doktora gittim Allah'a şükür bebişimde bende iyiymişiz 26+6 bebiş 1172 gr imiş iyi mi sizce kilo almak yasak toplam 10 kg almışım oysa ne varki demi neyse ben yemeğe çıkıyorum öğleden sonra görüşmek üzere hepinizi öptüm

GÜNAYDINNNNNNNNNNN

ÇAKILIM geldim geldim burdayım.Aslında anlaştıydık CELEN ve BIZDIK la dermişimmmmmmmm...Ama nasıl yokluğumuzu farkettin aferimmmmmm bir a.s.hakettin şimdi bak...:1hug:FULYA-79 yoktur güzelim bişey meraklanma ama git bi tabii bence de için rahatlasın.Çakılın dediği gb bebek büyüdüğünden baskı yapıyodur sana,iyi haberlerini bekliyoruz...Bu arada ne oluyo ööleee lohusa şerbetleri felan doğurdularda şerbetleri eksik kaldı ayyy ben yıllar önce içmiştim hiçte güzel değildi aman zati kim pişircek bana :dilcikar:Ben istemem siz için...ZEYNEP' cim iyi etmişiz demi evlenmekle ALLAH hepimize sağlık ve huzur dolu bi yaşam nasip etsin...BIZDIK CELEN nerdesiniz ayol yoksa bunlar yaramazlık yapıpta:roflol: :roflol::roflol:ayılamadılar mı daha bak merak ettim şimdi...Aaaaaaaaaa bu varmıydı ayol kim koydu bunu buraya hiç dikkatimi çekmemişti varmıydı kızlar bu burda bizim gb hamiş civciv bu........:CüvCüv:

Ben dün doktora gittim Allah'a şükür bebişimde bende iyiymişiz 26+6 bebiş 1172 gr imiş iyi mi sizce kilo almak yasak toplam 10 kg almışım oysa ne varki demi neyse ben yemeğe çıkıyorum öğleden sonra görüşmek üzere hepinizi öptüm

BIZDIK hoşgeldin nerdesin yavvvv hiç söylemediydin dr.gideceğini he sen şimdi evvel akşamki süte takılıp takmışındır kafaya ondan gitmişindir sordun mu dr normalmiymiş sen benden 1 hf.öndesin şimdilik bende bişey yok ama olurmuymuş...Bu arada bebğin maşallah süper kilosu öyle değil mi???Ay senin 10 kilona kızdı mı demek banada kızacak çünkü bende 10 kilo aldım ve cmt bende gideceğim...Hem kontrol hem şeker hem diğer tahliller şen şeker tahlili yaptırmadın mı sahi bana önce 1 saatlik olana bakalım dedi normalse yükleme yapmayacakmış.Bu arada tok gel dedi yaptıranlar nasıl oluyor bu iş tok mu gittiniz sizde tokluk şekere bir de 1 saat sonraki şekere mi bakacaklar bence bunların üst sınırları neler bilen var mı???

Ben geldim.Bişeyim yokmuş sadece benim yaramaz kız midemin üstüne dayamış ayaklarını tepikliyo beni bi görseniz ultrasonda.Eşşek kızım benim annesinin canını yaktığının farkında değil orda oyun oynuyo.Bi problem yokmuş normalmiş herşey.Allaha şükür.Bu arada bebeğim 960 gr olmuş.:teytey:
Ben ise 9,50 kiloyavedaartık 11 kg almış bulunuyorum.senağlama

o ne leyyynnnn iki dakka arkamı döndüm şerbet merbet nerden geldi aklınıza :kızgın:
edhak nerde ya benim yerime o geri sayacaktı , kaç günüm kaldıııı fisfisfis
bu arada lohusa şerbetini ilk ben içecem :lepi::içelim:

ben geldimmmmmmmmm çakılım valla bi sen merak etmişin beni diğer herkese küstüm işte :dilcikar: bu arada son 54 tesin:teytey::teytey::teytey:

bızdıkcım gözünaydın canım kilon bu hafta için çok fazla değil ama niye kızıyo ki bu dr lar bu haftada 8-11 arası normalmiş valla benimki benim kiloma hiç karışmıyo
:CüvCüv:bu arada hakkaten ne tatlı bi civcivmiş bu

Hem kontrol hem şeker hem diğer tahliller şen şeker tahlili yaptırmadın mı sahi bana önce 1 saatlik olana bakalım dedi normalse yükleme yapmayacakmış.Bu arada tok gel dedi yaptıranlar nasıl oluyor bu iş tok mu gittiniz sizde tokluk şekere bir de 1 saat sonraki şekere mi bakacaklar bence bunların üst sınırları neler bilen var mı???
olcayım ben aç karnına gitmiştim sabah su bilem içmemiştim karnım gurulduyodu o derece önce kanımı aldılar açlık şekeri için sonra 50 gr şeker yükleme yaptılar 1 saat sonra tokluk şekerini aldılar açlık 90 tokluk 130 benim bildiğim sınır ama yalnış da olabilir

X