2008 Aralık Anneleri

ve yapsam mı diyen arkadaşlara tavsiye ederim çok keyifli bişi oldu bizim.ayrıntıları yarın geçerim hazırlık kısmı süperdi.bakıcım ve kızları evi süslediler oğluşum süslendi yeni ciciler giydi.örtüsüne nazar boncukları takıldı.gelen misafirlere giderken vermek üzere süslü şekerler yapıldı.

loracım tatil haberine sevindim canımmm
bizim alamancılar genelde ispanyayı tercih ediyorlar ama size uyarmı bilmem...
bana kalırsa seçeceğin yerin önce bebişine uygun özelliklere sahip olup olmadığına bak derim canımmm
güzel ve keyifli tatiller dilerimmmmmopuyorumnanaktan

mızmızlık konusuna gelince bence normal güzelim ya ..bizlerin bile yetişkin olduğumuz halde saatimiz saatimize uymuyor...
onlarıda bu gözle değerlendirip rahat olmak lazım ama belirgin ateş halsizlik iştahsızlık varsa o ayrı konu tabi....

Son düzenleme:
kızlar kocaman bir süprizle izin alarak yarım saatliğine oğlumun partisine gidip gelebildim süpperdi süpper.başına kırmızı ve nazar boncuklarıyla süslenmiş örtüsünü örttük bereket duasını okuyarak başından buğday döktük bir avuç örtüyü açtık önüne tepsiyi koyduk ve oğlum aynı anda sol eli ile kitap sağ eliyle kalemi aldı.herşey ve hepsi çok güzeldi.

gidebilmene çok sevindim cnm
bak sen kuzucuğa biz hangisini alacak acaba derken ikisinide kapıvermiş yerimseniben

cok sevindim canım inşallah bende yaparım ayrıntıları anlatırmısın sana zahmet
a.s.

ayyyyyyyyyy kıyamam ya bizimki kalabalıgı gördükce coştu :teytey:kuzenler halalar amcalar teyzeler dayıların kucagına gide gide şimdi zabdedemiyom:bbo: bizimkilerde yastaydılar:jeyyar: biberonunun kapagı anakucagı orda kalmış iyadeyi ziyarete gelecekler onları getirmek için bahaneye baksırnaşık şey

hhhhhhhhıııııım bide loram gidecekmiş tatile tam gitme vkti diyebilirim biraz daha büyür yagız paşamız inşALLAH güzel gecer bütün kışın acısını cıkarın canım

bide bhk nazlı kızımız betüş ateşlenmiş gecmiş olsun canım cok zor vallah tatildeyken ilk dfa başımıza geldi inşALLAH bide olmaz

unuttuklarım varsa affola kızlar inanın aklıma gelen şimdilik bu arda akıl diye bişe bırakmadı ki

hayırlısı olsun gökdeniz sağlıkla daha çook dişler çıkarsın..misafirlere ne ikram ettiniz buğdaylı yiyecek olarak neyaptınız bende çok az kişi çağırıcam anane babanne teyze yenge okadar

Kızlar selam ne zamanmdır bi türlü zaman bulamıyorum girmeye, herkesleri çok özledim..

canımcım şu diyet listeni topiğe yazarmısın belki faydalanacak birileri olur şahsen ben
hani iştaha geliriz belkim...
zemuszemus

canım şimdi ben 2. diyet listesini uyguluyorum. 8 öğün yiyorum. sabah kalkar kalkmaz 2 bardak su + bi avuç kuru üzüm veya yaban mersini veya 4 kuru kayısı veya 1 meyve ile açıyorum dükkanı.. zemuszemus sonra kahvaltı sonra 11 de ara öğün var. 12 de öğle yemeği.. 15 te ve 17 de ara öğün 8 gibi akşam yemeği bi de gece öğünü 10 gibi .
ha bire yiyorum yani anlayacağn..ana öğünler ızgara + salata ara öğünler badem veya fındık veya yoğurt veya süt veya kuru incir veya ceviz gibi şeylerden oluşuyo.. gece öğünü mutlaka meyve+yoğurt genel olarak öyle bişi işte..

hoşbuldum sarı şekerimmmopuyorumnanaktan

nasılsın SZKcim ,hayat nasıl gidiyor...paşamız neler yapıyor???

iyi canımcım nasıl olsun. çok hasta oldu 2 hafta kadar önce bizim tatil dönüşünde.. viral enfeksiyon oldu.. Allaha şükür şimdi iyi verdiği kiloları aldırmaya çalışıyoruz.. :)) Bal tatlısı kızın nasıl?

Gökdenizcim hayırlı olsun canım yaa.. Gidebildiğini okuyunca inan gözlerim doldu.. kaydirigubbakcemile5

hihoyyythihoyyyt günaydınnnnnnnnnnnn hihoyyythihoyyyt

Gökdenizcim cok güzel bi haber di .gözlerin aydın olsun canım benimmmm:teselli:

günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnn
hepinize teşekkür ederim size birşey itiraf edeyim mi.ben burada hep bir kalple yaptığımız duaların ve dileklerin kabul olduğğunu düşünüyorum.hepiniz gitmemi dilemiştiniz ve oldu inanın çok mutlu oldum.
ayrıntılar ise süslemeler dışında buğday ve nohutu akşamdan ıslattık.sabahdan ikisi ayrı haşlanıp sonra birleştirildi içine tuz konuldu ve çok lezzetliydi.yanında ise yapamadığım için hazır kuru pasta aldım içeçek kola meyva suyu falan.herşey hazırlanıp misafirler geldikden sonra ortaya bir örtü seriliyor bebek üzerine oturtuluyor başına kırmızı bir örtü serilip bereket duası okunmaya başlanıyor ve o esnada bebeğin başından buğday dökülüyor bir avuç kadar.duanın bitimiyle örtü açılıyor aynı anda önüne tepsi konuyor içinde makas tarak kitap kalem .... gibi meslek dallarını ifade eden malzemeler konuyor.bizimki çok eğlenceli geçti.buğdayıda hem misafirlere hem çevreden oğlumu tanıyanlara dağıttık severek yenildi.ve biiir sürü hediyemiz oldu yeni ciciler oyuncaklar birde ayakkabımız.çok güzeldi Allah hepimize mutlu günlerini göstersin.

slm lilyumcum
bizde ispanyayi dusunduk ama bu ara orada olaylar varmis aslinda bu olaylardan okadar ucuzladiki orda tatil ama yinede göze alamiyor insan bide bebis olunca daha bir korkutuyor
bebisler konusuna gelince haklisin aslinda eger yagiz hergun aglasaydi dra götürecektim ama sukur biraz duruldu dönem geciriyorlar sanirim lilyumcum

ohh ne guzel seyler yapmisiniz daha nice partilere gökdenizcimopuyorumnanaktan

sagol canimcimopuyorumnanaktan

Keçi sütü mucizesi!

Yeni doğan bebeklerin beslenmesinin yanı sıra bir çok hastalığın tedavisine de yardımcı olduğu bildirildi.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celalettin Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, laktoz oranı bakımından yüksek proteinlere sahip olan keçi sütünün değerli besin ögelerini içerdiğini söyledi.

Keçi sütündeki yağ asitlerinin bazı rahatsızlıklara iyi geldiğini ifade eden Prof. Dr. Koçak, bu sütün organizmada iltihaplanmayı önlediği gibi diş ve kemik gelişimi için de iyi bir kalsiyum kaynağı olduğunu kaydetti.

Doğal homojenize olan sütün, vitamin A, fosfor, magnezyum ve selenyum miktarı açısından anne sütüne en yakın süt olduğunu bildiren Prof. Dr. Koçak, şöyle devam etti: "100 gram anne sütünde kalsiyum oranı 32, inek sütünde 119, keçi sütünde 134 miligramdır. Keçi sütündeki bakteri miktarı ve yağ oranı diğer hayvanlardan daha azdır.

Laktoz oranı bakımından yüksek proteinlerine sahip olması nedeniyle keçi sütü değerli besin ögelerini içeriyor. Yeni doğan bebekler, anne sütü alamadığı dönemlerde ihtiyaç duyacağı besin elementlerini en iyi keçi sütünden alabilir."

Keçi sütünden yapılmış ürünlerin Avrupa’da "özel sağlık marketlerinde" özel fiyatlarla satıldığını ve bebeklere anne sütünün alternatifi olarak verilebileceğini bildiren Prof. Dr. Koçak, "Ancak bazı kişiler tat anlamında sevmeyebilir, onlara ağır gelebilir. Örneğin koyun sütü ya da peyniri de tat ve koku anlamında herkes tarafından tercih edilmeyebilir" dedi.

"ılaç değil"

Keçi sütünün serum proteinlerinin alerjik özelliği olmamasından dolayı sindirim sistemi rahatsızları ile bazı cilt hastalıkları için tedavi edici olabileceğini ifade eden Prof. Dr. Koçak, "Ama ne olursa olsun, aşırıya gidip abartılmaması lazım. Keçi sütü ilaç değildir. Yani hiç bir gıda tek başına tedavi edici özelliğe sahip değildir. Ne olursa olsun abartmayalım. Öncelikle her türlü rahatsızlıkta ilaçla tedavi yolunu seçilmelidir" dedi.

"1.François'yi iyileştirmiş"

Tarihte de keçi sütünün bazı faydalarına rastlandığını bildiren Prof. Dr.Koçak, "16. yüzyılda 1. François rahatsızlanmış ve hastalığına hiç kimse çare bulamamış. O dönemde Kanuni Sultan Süleyman’dan yardım istemişler. Kanuni kendi doktorunu ve yanında keçisini göndermiş.

Keçinin sütünü ve yoğurdunu her gün içen François bir süre sonra eski sağlığına kavuşmuş ve Fransa’da yoğurt, ilaç niyetine kullanılmaya başlamış. Tıp kitaplarında da keçi sütünün iyileştirici gücüne yönelik çeşitli eserler yer alır" diye konuştu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…