2008 anneler nerdesiniz

Canım cok sevındım dılerım dahada ıyı olur....

slm herkese

arkadaslar canım cok sıkkın ne olur yardım edın ne yapacagımı bılemıyorum.

oglum tam 31 aylık 1 haftadır falan kekelemeye basladı... yanı bazı tekımelerde takılıyo mesela a a a t niye dişlerını dırcalamıyor .... dıye konusuyo yanı bellı kelımlerde oluyor bu.

cok erken konusan bır cocuk benım oglum düsünüyorum nedem oldu dıye genetık degıl bıseylerdende korkmadı yanı evımızde kavga falan olmaz hıcc..

1 haftadır böyle bazen güzel konusuyor ama bazen bariz takılıyo ...üfff

bence oğlunuzu bir müddet daha iyice gözlemleyin. Benim oğlum henüz

akıcı konuşamadığı için böyle bir durumu olsa da göremem . Sizin oğlunuz

herşeyi gayet güzel söyleyebiliyorsa cümle kurabiliyorsa daha iyi farkedersiniz.

Oğlunuzu 1 hafta kadar takip edin eğer sürekli devam eden bir durumsa

tedavi yolları var. erken teşhis önemli.

merhaba oğlum şuan 24 aylık ben tv izletmek konusunda hata yaptığımı düşünüyorum benim oğlum neredeyse 3 aylıktan buyana tv seyreden bir bebek özellikle karşısına koymadık tabi ama o sesler ilgisini çekti ve o zaman bu zaman oldu çok felakat bir tv düşkünü gayet doğal cümle kuramıyor arkadaşları ile oyun oynaması pek nadir genellikle yalnız takılıyor tek tük kelimelri var buaralar bazen sanki benim dediğim şeyleri takrarlıyoor yada bana öyle geliyor genelde sakin bir çocuk vurdusu kırdısı pek yok ama bazen çok hırçınlaşıyor eline ne geçirirse fırlatıyor boya kalemi kitabı falan aldık onları hiç görmek dahi istemiyor makine aşığı benim oğlan çamaşır mak.bulaşık mak.ütü süpürge deli oluyor bunalr için evede hep tek başımızada klamadık çok sosyal çevresi ve hayatı olan bir indsanım oda doğduğundan buyana bana eşlik ediyor hep kalabalıkta yaşıtları olan ortamlarda büyüdü bilmiyorum birşey öğrenmeye çok kapalı vede inatçöı beni dinlemiyor tv artık kapalı ancak akşam 1 2 saat falan bakıyor onunla vakit geçirmeye çelışıyorum bir sürü eğitici oyuncağı var ilgilenmiyor sinir oluyor onlara 2 dk. bakıyor sonra herşeyi sağa sola fırlatıyor ay destan yazdım galiba benim oğlumada böyle işte kendime kızıyorum tv yi evden yok edicem galiba

canım 2 yaş sendromu olabilir. Yada belki başka bir problemi vardır.

çocuklarda ay - ay fark ediyor. ama bu içe dönüklüğü ilgisizliği uzun süre devam ederse

psikiyatriye götürürsün.

slm nasilsiniz anneler...benim kizim bu siralar kime gitsek eve gelmiycem burda kalicam diye agliyor..tam bir savas halinde paltosunu giydiriyorum...bu beni cok rahatsiz eder oldu,sanki kizima kotu davraniyormusuz gibi...biliyorum evde cok sikiliyor ama elimden geldigince ilgileniyorum ..siz evde nasil oyaliyorsunuz cocuklarinizi...benim sasirdim kaldim artik ne oyun bulsamda oynasam diye..birde kizim hic yorulmak bilmiyorki ben birazda kendin oyna diyince kiyamet kopuyor sanki..

merhaba canim,senin yasadiklarini bende yasadim suan 2,5 yasinda ve hala konusamiyor oglum,iki ayliktan beri tv bakar benimkide,herkesin cocugu catir catir konusurken ben benimkine hic bisey ogretemezdim,24 aylikken yani 5 6 ay oncesine kadar cok hircin herkesle kavga eden hic bi cocukla oynamayan kendi kendin kimse dokunmayacak ellemeyecek firlatacak dokecek herseye avazi ciktigi kadar aglayan bi cocuktu halada var tabiki eski huylarindan,krese verdim biraz rahat ettim oyuncaklala oynamayan cocuk suan arabalariyla oynuyor lego yapmayan cocuk yapmaya calissiyor,kitaplara bakiyor,bi ara ben bunalima girmistim yani cildirmak uzereydim,pedegoga gittim kres onerdi ve 2-3 yas ergenlik donemi yasiyormus oglum,suan biraz atlattik,dahada iyi olacak insallah,sosyal bi cevrede buyumekte tabii onemli ama sosyal cevrede cocuk kural ogrenmiyor,eger imkanin varsa yarim gunde olsun krese vermeni tavsiye ederimm,,sevgiler

Merhaba arkadaslar benim kizimda bir aydir yuvaya basladi,kolay uyum sagladi dil problemi olmasina ragmen yurtdisinda yasiyoruz,simdi kendi uydurdugu dille beraber 4 dil biliyor heee:)3 dilde kendini ifade ediyor,yuva iyi kurallari ogreniyor ama yuvaya basladigindan beride cok cabuk sinirleniyor evde.yuvaya isteyerek gidiyor,almaya gitttigimde kalmak istiyor ama eve gelince arada kucuk seylerden problem cikartiyor herhalde kurallara uymak zor gelir bizede nazi geciyor bize patliyor...orda yoruluyor uyku saatide geciyor ondanda olabilir.tv konusundada bencede gunde bir saatte seviyesine gore bir cizgi film izlemeleri sorun yaratmaz aksine iyi bir cizgi film,o filmden orneklerle hikayelerle cocuklar cok sey ogreniyor benim kizim simdi turkceyi cok guzel konusuyor yurtdisindayiz burda turkce konusan az sadece ben den ve tvden duyuyor pratik yapiyor bir anlamda izlerken...opucuk:)

ronyam sanslisin canim benim kizimda haftada birgun krese gidiyor..isteyerek gitmiyor hic hep aglayarak birakiyorum ama eve gelmek istemiyor..bende yurt disindayim..kizim cok duzgun turkce konusuyor herkes hayret ediyor 2.5 yasindaki cocuk nasil boyle konusur diye..kreste ogretmenlerine bile ogretmis birkac kelime...gecen gun anne okula gitmek istemitorum dedi.bende nedenini sordugumda ablalar benimle hic konusmuyor demezmi..kizim yabanci dili anlamayinca gitmek istemiyor...

sevgili kibelacim burda herkes calisiyor diye 1 yasinda gonderiyorlar,ben evde olmama ragmen yolladim 2vbucuk yasinda sistemi erken ogrensin bu ulkenin dilini,okulda zorlanmasin diye,arkadaslar cok birde kurallar cok ilk gonderdigim gun sok oldum sanki askeriye,kucucuk cocuklar ne kadarda kurallar icinde bakiliyor,yemek yemek istemiyorsa diger arkadaslar bitirmeden kalkmak yok,yani 2 yasindaki cocuk nasil uysun buna diyordum ama iyi aslinda kucuklukden ogreniyorlar...

sevgili melekce haftada birgun alismasi icin az,ben araliksiz hafta ici hergun goturuyorum,bir aydir gidiyor sadece ilk hafta onunla gittim,dil konusunda benim kizimda zorlaniyor ama hergun bir suru kelime ogrenmis olarak geliyor,ama ordaki pedagoglariyla oyle uydurdugu burdaki dile benzeyen bir dil olusturmuski sorma...aten sinifindakilerin hepsi 3 yasin altinda bu yuzden dil konusunda onlarla ayni seviyede,birde benim kizim farkli bir dil oldugunu biliyor ogrenmek icinde ugrasiyor,yeni bir sey ogrendiginde her uc dilde karsiligini soyluyor,farkliligin farkinda yani...

ronyam canim biliyorum haftada bir gun cok az ama yer yokmus..biz israr ettigimiz icin sadece bir gunu kabul ettiler...ilerleyen gunlerde belki 2 gune cikarabiliriz dediler..bizde bekliyoruz..kizimda kendince bir dil kullaniyor...aslinda ben dil konusuna cok takilmiyorum nasil olsa ogrenir ama evde cok sikiliyor... cevremde hic tanidigim yok oynayabilsin..bu yuzden evimi dahi degistirmeyi dusunuyorum..cunku bende 4 yildir yalniz yasiyorum..kizimda benim gibi olmasin istiyorum..

merhaba arkadaşlar.
benim de oğlum 2 yaş 3 aylık.
çok erken konuştu maşallah ve aynı büyük insanlar gbi konuşabiliyor.
evde ona verebilecek pek bişeyimiz kalmadığını düşünüyrm, deişik aktiviteler için kreşe göndermek istyrum.
fakat sabah 10 da kalkıyor, öğlen 2 de tekrar öğlen uykusuna yatıp 2 saat uyuyor. oğlumu kreşe nasıl vericem, bana ne önerirsiniz?

oglun sabah onda kalkiyorsa gece gec yatiriyor demektir,biz krese basladik aksam 7 sabah 7 uyku duzenimizbazen aksam 8 sabah 8 de olabiliyor,ertesi gun krese gidecekse muhakkat erken yatiriyorum cunku uykusunu almazsa kreste mutsuz hircin bi cocuk oluyor,oglen uykusu kreste saat birden uce kadar,nekadar uykusu olursa olsun kaldiriyorlar okismi hic hosuma gitmiyor benim, evde degisebiliyor uykusu,yani sen oglunun uyku saatini degistirebilirsin kendin,zaten tum gun krese giden bi cocuk aksam 4 yada beste yorgunluktan oluyor gariplerim,biz yurtdisindayiz,belki turkiyenin kurallari farklidir onu kresle konusup bilgi alabilirsin,yada yarim gun verebilir ogle saati alip evinde uyutabilirsin,ama kresin yardimi cok oldu,,

Canım benim oğlumda 2008 Eylül doğumlu ve uyku saatleri senin oğlunla aynı.Bende bu sene oyun grubuna vermeyi düşünmüştüm ama burada kendi aramızda oyun grubu oluşturduk.Yani yaşadığımız şehirde,o yüzden vazgeçtim.Ama bende seninle aynı fikirdeyim.Evde yapılabilecek aktivite ona kazandırabileceğim birşeyler olsun istiyorum,bu yaşlar bu sneler çok önemli.Bende adım adım dergisini duydum henüz yeniacaba abone olsammı diye düşünüyorum,genelde yorumlar iyi.Zaten oyun grubumuz var,kendi yaşıtlarıyla vakit geçiriyor,doğrusu henüz beraber birşeyler yapamıyorlar,sadece oyuncak kavgası falan:)

ben adım adıma yaklaşık 1 seneden beri üyeyim 2 ayımız kaldı bitmesine açıkcası ben ilk 3 ay gelenleri görünce iptale uğraştım ama olmadı
keşke kızımın ayını biraz fazla söyleseymişim gelen aktiviteler bizim gerimizde kalıyor pek anlamı olmuyor mesela son gelen kitapta teşekkür etmeyi öğretiyor benim kızım rica ederim önemli değil diyor zaten o kitaplardan çok şey öğrendi diyemem ama içimde kalmadı ona da para verdim gelen hediyeler de 3 ay kalın kalın kocaman birer kalem yolladılar ama açack bulamadık onalar göre kaldı öyle bi ay 4 adet pastel boya..
bittikten sonra bi daha abone olmuycam
4 yaşından sonra anaokulu dergisini düşünüyorum bakalım

Sizin gibi anneler çocuğum saat 10 lara kadar yatıyor deyince nasıl imreniyorum

benim oğlum sabah 6 - 6.30 civarı hep ayakta ve beni hiç uyutmaz .. öğlen 13.30 - 14.00

civarı tekrar uyur. O yüzden sabahtan öğlene kadar kreşe gidiyor.

Kreşlerde acaba saat üzerinden ücret hesaplana biliyor mu ? Saat 10 ila 13 arası

gönderebilseniz ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…