2008 anneler nerdesiniz

canim 1 ayda 2 kere grip oldu kizim..salgin varmis okullarda..malesef cocugu hasta olan annelerde getirince cocuklarini kizimada bulasmis..normalde sik hastalanan biri degildir kizim...

Merhabalar..Bi süredir yazmiyordum buraya..

Anladigim kadariyla 2 yas sendromuna hepimizin bebeleri girdi,iyide ne zaaman cikcaklar?Ben bazen fenalik geciriyorum.Günü gününe tutmuyor.Bazen bir hafta gayet akli selim bi cocuk oluyor,bazende yemin ederim burnumdan getiriyor.

Sabirla yaklasiyorum her defasinda ama icimden fena sinirlenmiyor diilim.

Bizim iyice dilimiz cözüldü,herseyi anlatip konusabiliyor.Cok erken konustuk zaten ama bu aralar dahada ilerletti.

Bende haftada iki gün oyun grubuna göndermek istiyorum ama tam karar veremedim.Cok sosyal bi cocuk sorun yasiycagimizi sanmiyorum.

Bu arada biz hala bezliyiz,hicte umrunda diil rahatsizda olmuyor..

günaydınlar,,,

benim oğlum kasım 25 kasım 2008 doğumlu. oğlum 9 aylıkken işi bırakmıştım ama şimdi yeniden başladım artık 2 yaşında oldu oğlum. ama sabahları beni çileden çıkarıyor ya. bırakamıyorum onu. anne seni istiyom diyor yaa.
zaten benim oğlum 10 sene sonra geldi aramıza.tüp bebek yani. can dayanırmı buna.

Merhabalar..Bi süredir yazmiyordum buraya..

Anladigim kadariyla 2 yas sendromuna hepimizin bebeleri girdi,iyide ne zaaman cikcaklar?Ben bazen fenalik geciriyorum.Günü gününe tutmuyor.Bazen bir hafta gayet akli selim bi cocuk oluyor,bazende yemin ederim burnumdan getiriyor.

Sabirla yaklasiyorum her defasinda ama icimden fena sinirlenmiyor diilim.

Bizim iyice dilimiz cözüldü,herseyi anlatip konusabiliyor.Cok erken konustuk zaten ama bu aralar dahada ilerletti.

Bende haftada iki gün oyun grubuna göndermek istiyorum ama tam karar veremedim.Cok sosyal bi cocuk sorun yasiycagimizi sanmiyorum.

Bu arada biz hala bezliyiz,hicte umrunda diil rahatsizda olmuyor..

bizimkide bezli hala belki kreşe giderse orda bırakır yani inşallah

merhaba kızlar
topiğe fazla yazılmıyo daha.yeniden canlandıralım topiği ...
çocuklarımıızn gelişimlerini buradan paylaşalım...
benim oğlum gibi hala konuşması tam netleşmeyen var mı?

Merhabalar benim oğlumda konuşuyor ama bazen ne dediğini anlayamıyoruz çıpladım (zıpladım), oynuyoyum gibi..Bez konusu ayrı bir dert son 6 aydır uğraşıyorum bence biraz geç kaldı Şubat doğumlu üstelik...Kreşe eylülde gidecekti ama devlet kreşi bezli kabul etmiyor...

Son düzenleme:
Merhabalar benim oğlumda konuşuyor ama bazen ne dediğini anlayamıyoruz çıpladım (zıpladım), oynuyoyum gibi..Bez konusu ayrı bir dert son 6 aydır uğraşıyorum bence biraz geç kaldı Şubat doğumlu üstelik...Kreşe eylülde gidecekti ama devlet kreşi bezli kabul etmiyor...

benim oğlum da hala bezli...
bende eylülde devlet kreşine yollamayı düşünüyorum.evet bezli olmaması en önemli şart.onun için mart gibi falan bende bez konusunu halletmeye çalışıcam. bakalım inşallah herşey yolunda gider

benim kizim 12 subat dogumlu ama bu 2 yas sendromu gecmedi kizlar...gorseniz bizi sanki karsimda 12 yasinda cocuk varmis gibi ..o kadar cok bilmiski...gecen gun odani toplarmisin bebegim dedim.kizimin cevabi..ben bebek degilim.ben 3 yasina gircem adim var benim dedi....inanin o kadar guldumki...artik kucuk hanim diyorum kendisine..

merhabalar,benim kızım 8 mayıs 2008 doğumlu, kızkardeşimin oğlu da 24 mayıs 2008 doğumlu yani aralarında 15 gün var. benim kızım bıcır bıcır konuşurken kardeşimin oğlunun halen ne dediğini tam olarak anlayamıyoruz. kardeşim de önceleri buna çok üzülüyordu ama erkek çocuklarının genel olarak daha geç konuşabildikleri de bir gerçek çevresinde buna örnekleri de görünce artık üzülmüyor .
bir de ben kızımı 7. ayından beri bakıcıya bırakıyordum bakıcımızın da çocukları vardı sonraki bakıcımın da helinden 6 ay büyük oğlu vardı . kızımın çocuklarla iletişimi de iyiydi. sanırım işin sırrı kalabalık ortamlarda çocukların daha çabuk sosyalleştiği ...

Son düzenleme:
etrafında çocuk olduğunda daha çabuk konuşuyorlar benim oğlumda hala bazı kelimeleri söylüyemiyor bugün yarım günlüğüne kreşe başladı inşallah artık tam anlamıyla açılır dili
bizde de var öyle değişik kelimeler mesela yumurtaya (kırt) diyo düğmeye bastığı zaman da (bibittim diyo) kırmızaya (çüven) ama en çok sevmim lafına bitiyorum ben :)))))

ben yurtdisinda yalnizim..oyle apartmanimdada komsum filan yok ama kizimin masallahi var subatta 3 yasina girdi normal biz gibi konusuyor..kizim cok erken basladi konusmaya...magazalarda filan aklina gelince bagara bagara sarki soyler susturamayiz...herkes sasiriyor nasil duzgun turkcesi var diye...

cok sukur bende ogluma tuvaletı ogrettımm

2008 annelerı sızler nasıl degışımler var[/QUOT

senin adina cok sevindim canim geceyide ogrendimi oglusun...biz bu ay 3 yasimiza girdik ama hala 2 yas sendromundayiz..haftada 2 gun ogleden sonralari krese gidiyoruz yasitlariyla oynasin diye..surekli canimiz sikiliyor ne oynayacami sasirdim artik....

melekce gecede bezlemıyorum bazen uyaıyor soylıyor bazen kacırıyor...

benım ogluma bakıcı bakıyor..seneye krese verecegım
kreste memnunmusuuz

melekce gecede bezlemıyorum bazen uyaıyor soylıyor bazen kacırıyor...

benım ogluma bakıcı bakıyor..seneye krese verecegım
kreste memnunmusuuz

cok sevindim canim senin adina bezden kurtulmussun...canim kizim 2 yildir krese gidiyor...ben cok memnunum yasitlariyla oynuyor....kizimda cok memnun cok mutlu oluyor arkadaslarinin yaninda....birde ben yurtdisindayim kizim kreste cat pat yabanci dilide ogreniyor..zaten seneye okula basliycak...tek kotu tarafi kisin hastalik..kizim bu kis 2 kere girip oldu...allahtan hafif atlattik...

merhabalar,

bende 2008 ekim annesiyim :) 2 yaşını yeni doldurdu kızım.önceleri ayağımda sallayarak yada kucağımda uyuturdum.tabi küçükken sorun olmuyordu.biraz daha büyüyünce o uyuyana kadar bende yanında yatıyordum ve buna alıştı.
şimdi yanında ben olmadan uyumuyor.bende her defasında onu uyutayim de kalkarım diyorum ama bende uyuyakalıyorum onunla :) her işim kalıyor bu durumda.
zaten çalışan bir anneyim akşama kadar görmüyorum o yüzden akşam 8 de yatırmak ta istemiyorum.ama bu seferde geç yatmaya alıştı.
erken yatmayı sevmiyor.kaç kez alışsın diye 9 da girdik yatağa 11 e kadar dönüp duruyoruz.
bu durumda sizler neler yapıyorsunuz ?
biraz daha erken ve kendi kendine uyutmanın yolları nedir acaba?
deneyimli annelerden tavsiye istiyorum :80:

cok sevindim canim senin adina bezden kurtulmussun...canim kizim 2 yildir krese gidiyor...ben cok memnunum yasitlariyla oynuyor....kizimda cok memnun cok mutlu oluyor arkadaslarinin yaninda....birde ben yurtdisindayim kizim kreste cat pat yabanci dilide ogreniyor..zaten seneye okula basliycak...tek kotu tarafi kisin hastalik..kizim bu kis 2 kere girip oldu...allahtan hafif atlattik...

bende hastalıkta korkuyorum...cok hastalık oluyor ya ..

Beril benımkıde kendılıgınden uyumuyor..

erken yatırmaya alıştırmak lazım 10 gun falan suruyor ısrarcı olmak lazım

Back