- 13 Ağustos 2008
- 5.126
- 33
- 40
BLS canım ne güzel sanırım senin kızındı değil mi çişini söyleyen bizde ipuçları versene nasıl başladınız
bende klozet adaptörü aldım ama oturup duruyor üstünde çişş diyor benimle ama yapmıyor
bu arada neden özel yapmıyorlar şaşırdım bizim burda da özelde yapılıyor aslında sağlık ocağında yaptırmak daha güvenli
Canım bir kreş öğretmenine sormuş annem.Sanberke tuvalet eğtimi için ilgili.Öğretmenin öneri şöyle. Her bezi açtığınızda çişi yaptırmya çalışın.İlk baştan hemen yapmayacak hatta hiç yapmaz ama zamanla çocuk alışır ve her bezi açtiğinizda çişini yapmaya başlayacaktır.Ondan sonra bezi brakmayı düşünebilirsiniz.Çocuğun kaka ve çiş saatleri öğrenilir ve o saatl yaklaşınca çocuk oturaya oturtulur.
Benim ablamın çocuğu 2007 ağustosta doğumlu onun çocuğu çok akılı çok erken konuşmaya başldı.ama tuvaletini ancak 22 aylıkne söylmeey başladı.O da ondan önce çiş falan derdi ama yapmazdı veya yaptıktan sonra söylerdi.bu da vucut hala kendini kutrol edemediğinden kaynaklanıyormuş.Bazı çocuklar daha 12 aylıkken bile çişini kakanı tutumaya başlarmış ama genelde 18 aydan sonra.