20 yıllık dost kazığı !

kares

Asyam meleğim <3
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2012
262
24
43
merhaba bayanlar.
hem çok üzgün hem de çok sinirli olduğum bir konuda fikirlerinize danışmak istedim zira gecenin bu saatinde bile hala bunu düşünüyorum.
başlıkta da okuduğunuz gibi 20 yıllık çocukluktan beri arkadaşım,dostum,sırdaşım olan insanla artık görüşmüyoruz.maddi manevi güzel kazıklar yediğim için son 1.5 yıl içinde.en son geçen yaz kavga etmiş ve küsmüştük.8 ay sonra yani geçen kış evime geldi özür mahiyetinde bir konuşma yaptı ve barıştık.Ama birkaç ay sonra başka bir konudan yine tartıştık ve konuşmadık.anlayacağınız eskisi gibi değildik artık.hayatlarımızın zorluğu mudur nedir bilmiyorum her konuda bana batmaya başlamıştı artık,sanırım bende ona.
1 2 hafta önce arkadaşımla, geçen yıldan benim adıma olan bir borç yüzünden tartıştık yine.borcu insan gibi ödeyemeyecekse bile söylemek yerine reddetti bir de gündemdeki konularımız yetmemiş gibi sen eskiden şöyleydin böyleydin gibi inanılmaz hakaretlere girdi,bende karşılık verdim tabi mesajlarına.hiç alakasız bir şekilde eski nişanlımı kattı ortaya kendi erkek arkadaşıyla kıyaslıyormuşum falan gibi.gerçekten inanamadım yazdıklarına ve ben utandım eski dostumun bana verdiği sırları yüzüne vurarak hakaret ettiğim için.ama O'nda utanmanın zerresi yok.
Bu arkadaşımın 1 yıldır birlikte olduğu biri var.ve bizim çok yakın ve ortak gay bir arkadaşımızla zamanında bu şahsın küçük çapta bir ilişkisi olmuş.ve bu arkadaşım bu durumdan çok utandığı için 1 yıldır neredeyse sürekli davetlerine olumsuz yanıt verip O'nunla karşılaşmak istemiyor.
şimdi şeytan beni dürtüyor bunu bir şekilde arkadaşının kulağına gönder ilişkisi bitsin,benim nişanlımla kıyaslamak neymiş görsün.
ama bir yandan da düşünüyorum 20 yılın hatrına bu işi iyilikle söylesem,bunu bilmeden O'nunla evlenmesine de gönlüm pek razı gelmiyor açıkçası.tabi ortak arkadaşımızda bunu söylememi istemiyor.
biraz karışık oldu ama umarım anlamışsınızdır.
beni şu hayatta tanıyan en iyi tanıyan insanlardan biri olarak sırf canımı acıtmak için yalan yanlış ithamlarda bulunup beni günlerce ağlatan bu arkadaşıma bunu yapmalı mıyım sizce ?

YAPMAMALISINIZ,insanlık sizde kalsın

Erkek arkadaşının zamanında bir gayle ilişkisi olduğunu söylemek de size düşmez her ne kadar eski 20 yıllık dostunuz olsa bile

Madem çok kırıldınız tamamen ipleri koparın ama intikam alarak değil,Allah'a havale edin(böylece ileride de pişmanlık duymazsınız ).

Son düzenleme:
doğru söylüyorsunuz aslında zaten bende vicdan yapmasam burada paylaşmazdım ama şeytan dürtüyo işte.
inanılmaz kırıldım anlatacak cümle bulamıyorum.neler yaşadık biz neler paylaştık ne haklarımız var birbirimizin üzerinde.ama hiç mütevazi olamıcam kesinlikle benim hakkım daha fazla.çok savundum O'nu yeri geldi,asla kabul edilmeyecek hatalarını savundum insanlara sırf arkadaşım diye,zarar görmesin diye.
Allah'a havale etmek en iyisi doğru ama insanoğlu da sabırsız üzüldüğünü görmek istiyorum!
birde 2.evliliği olacak sonradan duyarsa bu evliliği de bitebilir belki :S

aranızda geçenlere çok üzüldüm 20 senelik dosttuk diyorsun
ama sen dost sanıyordun bellki ....
her neyse, çok zor bir durum söyelesen bi dert söylemesen bi dert..
bana kalırsa bu ciddi bişey ve böyle bir şey yüzünden muhtamelen o kişyle evlenmek istemeyecek
ve buna bile bile göz yummakda benim vicdanımı rahatsız ederdi açıkçası
bana böyle bir şey yapılsın istemem ya , evlendikten sonra öğrense çok daha zor
ama öğrenmeme ihtimalide var...
kim böyle bi insanla evlenmek ister ki, bence bilmek hakkı
ama unu şeytan dürttüğü için yapmamalısın
karışık olduysa kusura bakma :)

Niyetiniz arkadaşınızın bu bilgiyi sonradan öğrendiğinde evliliğinin ileride biteceği endişesiyse söyleyin,ama bana niyetinizin daha çok bu bilgiyle arkadaşınızı üzmek olduğu düşüncesi geliyor okuduklarımdan sonra.

Dediğim gibi bu bilgiyi paylaşmanızdaki amacınız iyi niyetinizse ileride pişman olmazsınız hiç değilse niyetinizi bildiğiniz için(ama ben yine de bu bilgiyi sizin paylaşmanızı doğru bulmuyorum,kendi cinsel tercihleri sonuçta,belki de adam tövbe etti ? )

Fakat niyetiniz sadece arkadaşınızı üzmekse emin olun üzeceksiniz bu davranışınızla ve belki de ileride kendinizi hiç affedemeyeceksiniz bu yüzden.

KARAR SİZİN

aslında ben kondurmak istemiyorum da artık diğer arkadaşlarım bana salak diye diye bende inanmaya başladım asıl derdine benimle olan.
bu çok sevdiğim arkadaşımın eşi yaklaşık 3 yıl önce bildiğiniz üzerime atladı pislik,yapabildiğim tek şey oradan kaçmaktı.ve geçen yıl ki ilk ciddi kavgamızda benim eski nişanlıma hakaret etmesi yüzünden çıkmış,silmiştim onu hayatımdan.
işte hazmedemedikleri bunlar.ve bana olan borçlarını eski eşi özellikle ödemiyormuş çünkü bana takıkmş yediği haltı eşine söylediğim için.
çok şeyler hakediyorlar aslında ya benim Allah'tan korkum var başka kimseden değil.

Nasıl üzerinize atladı ya ? Sinirle mi şehvetle mi ?

Arkadaşınız ilk eşinden bu yüzden mi ayrıldı ?

Kafam çok karıştı
:44:

valla yalan söyleyemicem üzülmesini istemem daha baskın tarafı.üzülsün ve pişman olsun istiyorum çok üzdü beni.
face te mutlu mutlu bişeyler yazmasına çok sinirleniyorum,ben burada ne haldeym O'nun umru değil.
ve bu borcu babam ödedi.ödediğini bilmiyor ama bilsede takmaz zaten.

anlıyorumki şu şartlarda senin bulunuğun durum iki ucu ... değnek hesabı :)
daha olaylarda yeni belli ki sinirlerde taze
sen en iyisi hiç karışma canım
bunu aslında gay olan arkadaşınız söylemeli ama işte..

ya böylede diyorum ama bir yandan kendi başıma böyle birşy gelse kesinlikle bilmek isterim ya saklansın istemem bu çok ağır bişey..
sen en iyisi şimdilik hiç bişey yapma araya bi zaman girsin
sıcağı sıcağına kararlar verip uygulama

Nasıl üzerinize atladı ya ? Sinirle mi şehvetle mi ?

Arkadaşınız ilk eşinden bu yüzden mi ayrıldı ?

Kafam çok karıştı
:44:

alkollü olduğu bir akşamda bildiğiniz şehvetle yaptı bunu.sonradan çok pişman olduğunu benden asla bir cesaret almadığını falan söylemişti eşine ama yaptı işte.uzun bir süre tecavüze uğramış gibi nasıl psikolojim bozuktu anlatamam.arkadaşıma da ağlayarak çok zor anlatmıştım.
bu yüzden ayrılmadılar,eşinin yaptığı ilk pislik değildi ayrıca bana yaptığı.bu olaydan 1,5 yıl sonra ayrıldılar ama benim arkadaşım eşini aldattığı için ayrıldılar.ve ben arkadaşımı bu kadar erdemsiz bir davranışında bile korumaya kollamaya çalışmıştım o dönem.ama sanırım artık bu laçka ilişkilerden midem bulandığı için saygım kalmadı arkadaşıma bu yüzden de herşeyi batar olmuştu.

işte bu gerçekten miğde bulandırıcı..
elini ayağını çek boşver Allah'a havale et

nasıl yaa eşine bişey demedimi bu kadın adam sizin üstünüze atlayınca...

bırakın allahından bulsun..sizin yapacağınız tek şey allaha havale etmek çünkü yapacağınız her bir kötülük dönüp dolaşır size bulur. haklıyken haksız konumuna düşmeyin..

senin bu arkadaşın baya bi nankör heralde

aynen söylediğin gibi iki ucu ... değnek ve sinirlerim çok bozuk.
söylediğin gibi ben bu ortak arkadaşımıza daha bugün konuştuk hatta söylemesi için baskı yapıyorum nereye kadar saklayabilecek ki?
yarın bir gün düğünleri olacak,evlerine davet edilecek illa ki yüz yüze gelecekler nasıl saklanır ki bu her iki taraf içinde hiçbirşey olmamış gibi biri eşinden diğeri çok yakın arkadaşından bunu saklayarak.
emin ol bunların fazlası var eksiği yok ama bu kadardan bile ne kadar nankör olduğu anlaşılabiliyor.
ama O'na sorsan hiç kendi bişey yapmamış sanki ben durup dururken O'na sarıyorum canım sıkılıyoda.

Arkadaşınız eski eşinin size meyletmesini hazmedememiş anlaşılan.Eşini de intikam almak için aldatmış kanaatimce.

Öyle ya da böyle,bence arkadaşınız kotasını çoktan doldurmuş.

Bana kalırsa böyle bir insana hiiiiç bulaşmayın,suya sabuna ellemeyin,şimdiki sevgilisi gay diye de endişelenmeyin.Bazı yorum yapan arkadaşlar "ben olsaydım bilmek isterdim,kim böyle biriyle evlenmek ister ki"demişler gay adam hakkında ama arkadaşınız da sütten çıkma ak kaşık değilmiş yani,eşini aldatmış.

Boşverin,dinsizin hakkından imansız gelirmiş

her mesajda farklı bir durum çıktı ortaya ... :26:
bu kadar şey üst üste gelmeden değerlendirmenizi yapıp hayatınızdan çıkaracaktınız o insanı...

bence, birşey söylemeyin. hiçbir şekilde aralarını bozan insan siz olmayın. bir şekilde gidecektir kulağına, er veya geç...
siz o arkadaşı tamamen hayatınızdan çıkarın. ilgilenmeyin, umursamayın...
eğer siz de bildiklerinizi ona anlatırsanız, art niyetle bunu yapacağınız için, ondan bir farkınız kalmaz... büyüklük sizde kalsın, uzak durun her türlü...

bırakın allahından bulsun..sizin yapacağınız tek şey allaha havale etmek çünkü yapacağınız her bir kötülük dönüp dolaşır size bulur. haklıyken haksız konumuna düşmeyin..

dedim ya bir Allah'tan korkarım diye bir de kızına acırım bu arkadaşımın.illa ki etkilenir bir şekilde.
hiçbir hakkımı helal etmicem hiçbirine.

nasıl yaa eşine bişey demedimi bu kadın adam sizin üstünüze atlayınca...

bana anlattığı kadarıyla evde kıyamet kopmuş o akşam.en çok korktuğum da eşinin benden yüz bulduğunu söylemesi olurdu ama Allah'tan yapmadı bunu.
böyle birşey saklanır mıydı Allah aşkına yine ben suçlu oldum söylediğim için.

bu tür insanlara hiç bir şeyi anlatamazsın canım
şu anda eminim onun gözünde sen herşeyinle yanlış bir insansındır ve bütün hatalar sende toplanmıştır
nankör insan adama cinnet geçirtir, o yüzden kendin içinen sağlıklısı hiç bi şekilde diyolağa girmemek
çünkü bu tür insanlar hiç bir şeyi söylemekten çekinmezler ki öylede olmuş
Allah bi daha böyleleriyle karşılaştırmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…