- 22 Mayıs 2013
- 2.025
- 5.971
- 358
Cidden mi ya arkadaşlarımın ablaları evliyken okuyorlardı ama ...
Son 1 yılın kalır, okursun bitirirsin. Ancak 4 yıl bana ütopik geldi kusura bakmayın. Hamile kaldığını bir düşün...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Cidden mi ya arkadaşlarımın ablaları evliyken okuyorlardı ama ...
Lise mezunu 20 yaşında delikanlı düzenli işinden ne kadar maaş alıyor?Evet öyle, ama kendisi çalışıyor şu an düzenli bir işi var elhamdülillah sadece biraz daha beklememiz gerektiğini düşünüyorum artık. :)
Evlenmek demek okuyamamak demek değil öncelikle bunun altını çizmek istiyorum :) tanışıklığımız bir ayla sınırlı değil biz sadece bir aydır konuşuyoruz :) Evlilik işi yaş şu an onu anladım en azından 2-3 sene daha beklemeliyiz :)
Haklısınız, ama evlilik şu an için bu yaşta ikimiz için de mantıklı durmuyor. Mecburen kesilecek konuşma. Bana seni beklerim ama hayat bu ne olacağı belli olmaz nasibim değilsen konuşsak da konuşmasak da olmayacak dediO zaman ya evlenin (karsinizdaki kişiyi yine de cok iyi tanidiginizi sanmiyorum ve ailem izin vermez diyorsunuz) ya da tamamen kestirip atin. Sizin hayat tarziniza gore cevap veriyorum. Yani 3-4 yil kadar gorusurseniz sevgiliden bir farkiniz kalmayacak malesef.
Evet gerçekçi düşünmek zorundayımSiz şu an evliliği evcilik oynamak sanıyorsunuz. Tabi ki evlenerek okuyanlar var ama hem azınlıktılar hem de genelde belli bir yaş olgunluğuna erişmiş oluyorlar yüksek lisans, doktora, ikinci üniversite vb durumlarda. 20 yaşında evlenip üstelik daha 1.sınıfın sonunda okuluna devam edene ben hiç denk gelemedim. Hem evin sorumluluğu hem dersler hem ileride olursa çocuk sorumluluğu bir arada yürütebileceğinizi düşünmüyorum daha çok küçüksünüz. Dahası evi tek maaş ile geçindirmek çok zor. Buna ek olarak çalışmanız da gerekebilir. Uzun zamandır tanıyor olabilirsiniz ama şahsi tanışıklığınız yani evlilik üzerine konuşmalarınız birbirinizin daha yakından tanımak için çaba sarf ettiğiniz süre 1 ay. Okulunuzu bitirip meslek sahibi olmadan sakın sakın evlenmeyin ileride çok pişman olursunuz
Doğru düşünüyorsunuz. İnsanlar sevgili olayına normal bakarken evliliğe karşı çıkıyor. Yani sevgilin olması doğru kocan olması yanlışAma yıllarca sevgili kalmak da istemiyoruz
Haklısınız çok zorlanacağım büyük ihtimalle bunu kaldırabilir miyim bunları düşünmem gerekiyordu o yüzden buaraya yazdımSon 1 yılın kalır, okursun bitirirsin. Ancak 4 yıl bana ütopik geldi kusura bakmayın. Hamile kaldığını bir düşün...
Kesinlikle okul bitmeli . Evlilik hayatı öyle düşündüğünüz gibi değil bambaşka sorumlulukları var eğitiminiz ikinci hatta üçüncü planda kalır o sorumlulukların yanında. Madem seviyorsunuz ikiniz de bekletin ki ilerde kafanızı taşlara vurmayın . Bu aşamada evlenmeyi düşünen herkes zaten güvendiği için evlenmeyi düşünüyo ama evlilikte tanıdığınız insana aklınız hayaliniz şaşar ben bunu nasıl göremedim dersiniz. O da şimdi yaparım ederim der ama evlenince hep evdesin ne yapıyorsun ki olur.Merhaba hanımlar, ben yirmi yaşında üniversite birinci sınıfı henüz bitirmiş bir genç kızım. Sevdiğim biri var. Bir aydır görüşüyoruz. Baya uzaktan akrabamız annesi bizim köylü sadece. O da beni seviyor. O şu an çalışıyor aynı yaştayız. Ben lise yıllarından beri evliliğe hevesi olan bir insanım. Muhafazakar bir ailede büyüdüm, kendim de bu zihniyette olduğumdan sevgili olaylarına girmek istemiyorum... Elbette herkese her zihniyete saygım var bu konuya takılmayın lütfen. Her neyse, görüştüğüm kişi de baya ciddi düşünüyor babamla konuşmak istedi ama ailem daha önce beni isteyenleri okulumdan dolayı reddetmişti. Şimdi ailelerimize söylesek yine reddederler diye korkuyorum ama artık evlenmek istiyorum. Görüştüğüm kişi " Benim yanımda da okuyabilirsin benim için hiçbir sıkıntı yok gerektiğinde evin işini yemeğini bile yaparım " diyen bir tip. Elbette lafla olacak şeyler değil ama güveniyorum bu konuda ona. Kısacası evlenmek istiyorum ama ailemi nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum üniversitenin son senesine kadar nişan bile yapmamı istemiyorlar. Bana yardımcı olur musunuz lütfen?
Ailem en mantıklı kararı bana söyler diye düşünüyorum korktuğum için söyleyemiyorum ama onların bir hayat tecrübesi var sonuçta söylesem ne olacak ki? Konuşmayın derler en fazla. Seven de 2-3 sene beklemez mi? Ben beklerim nasipse olur zaten...Doğru düşünüyorsunuz. İnsanlar sevgili olayına normal bakarken evliliğe karşı çıkıyor. Yani sevgilin olması doğru kocan olması yanlış
Yıllarca flört ettikten sonra evlenince de o evlilikten hayır gelmiyor.
Ama şu yemeği temizliği ben yaparım olayına inanmadım ben ya yine de günahını almıyım
Ailene de burda yazdıklarınızı söyleyin birbirimizi seviyoruz nikahsız görüşmek de istemiyoruz deyin belki ikna olurlar.
Bu da sizin icin bir sınav olacak işte seven insan bekler hiçbirşey engel değil çünkü sevgiye yeter ki gercek olsun.Tamam abla :) Bende aklı selim düşünebilmek için insanlara danışıyorum zaten :) Ama yüreğim de seviyor o yüzden ya kaybedersem konuşmayı kesince diye korkuyorum
Benzeri bişey üniversiteyi bitirmek üzereyken yaşamıştım, herkesin öve öve bitiremediği çocuk sapığın teki çıkmıştı. Hatta bana inanmamışlardı büyüklerine davranışıyla ilişki içindeki kişilikler kesinlikle aynı değilevet bir ay kısa ama benim ailem onu tanıyor kuzenlerim amcalarım dayılarım, hepside çok temiz ahlaklı dürüst çocuk diyorlar. Bende bir ay konuşunca gönlüm düştü şimdi konuşmayı kesersek onu kaybederim diye korkuyorum açıkçası
Yaşayan insanlardan öğüt alınca çok daha ikna edici oluyor teşekkür ederim, peki ailemi bu durumdan haberdar etmeli miyim sizce?Kesinlikle okul bitmeli . Evlilik hayatı öyle düşündüğünüz gibi değil bambaşka sorumlulukları var eğitiminiz ikinci hatta üçüncü planda kalır o sorumlulukların yanında. Madem seviyorsunuz ikiniz de bekletin ki ilerde kafanızı taşlara vurmayın . Bu aşamada evlenmeyi düşünen herkes zaten güvendiği için evlenmeyi düşünüyo ama evlilikte tanıdığınız insana aklınız hayaliniz şaşar ben bunu nasıl göremedim dersiniz. O da şimdi yaparım ederim der ama evlenince hep evdesin ne yapıyorsun ki olur.
Yapma yapma kendine bunu . Ben evlilikte çeken bir insan değilim çok mutluyum huzurluyum inanılmaz anlayışlı hoşgörülü bir eşim var ama buna rağmen içinde bulunduğun sartlarda evlilik doğru değil diyorum
hmm şaşırdımBenzeri bişey üniversiteyi bitirmek üzereyken yaşamıştım, herkesin öve öve bitiremediği çocuk sapığın teki çıkmıştı. Hatta bana inanmamışlardı büyüklerine davranışıyla ilişki içindeki kişilikler kesinlikle aynı değil
Bence sakın evlenme.. Her şeyi derler de iş icraate gelince.. Kıllarını kıpırdatmazlar.. Benden söylemesi.. Evlenince demişti dersin..Merhaba hanımlar, ben yirmi yaşında üniversite birinci sınıfı henüz bitirmiş bir genç kızım. Sevdiğim biri var. Bir aydır görüşüyoruz. Baya uzaktan akrabamız annesi bizim köylü sadece. O da beni seviyor. O şu an çalışıyor aynı yaştayız. Ben lise yıllarından beri evliliğe hevesi olan bir insanım. Muhafazakar bir ailede büyüdüm, kendim de bu zihniyette olduğumdan sevgili olaylarına girmek istemiyorum... Elbette herkese her zihniyete saygım var bu konuya takılmayın lütfen. Her neyse, görüştüğüm kişi de baya ciddi düşünüyor babamla konuşmak istedi ama ailem daha önce beni isteyenleri okulumdan dolayı reddetmişti. Şimdi ailelerimize söylesek yine reddederler diye korkuyorum ama artık evlenmek istiyorum. Görüştüğüm kişi " Benim yanımda da okuyabilirsin benim için hiçbir sıkıntı yok gerektiğinde evin işini yemeğini bile yaparım " diyen bir tip. Elbette lafla olacak şeyler değil ama güveniyorum bu konuda ona. Kısacası evlenmek istiyorum ama ailemi nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum üniversitenin son senesine kadar nişan bile yapmamı istemiyorlar. Bana yardımcı olur musunuz lütfen?
Haklısınız çok zorlanacağım büyük ihtimalle bunu kaldırabilir miyim bunları düşünmem gerekiyordu o yüzden buaraya yazdım