20 yasinda refakatci olmak

ben bu konuyu hatırlıyorum . hatta "ne munasebet onca cocugi varken sana mi kaldi ananene bakmak" yazmistim, haftasina ananem hastaneye kaldirilmisti cok üzülmüştüm, refakatci kalmistim:)))
ama tabii ki severek ve isteyerek.
Yengenc ya yazacaklarım içimde patladı

benim anane nine yok. Kayınvalidem var. Gözden katarak oldu. Eşimle beni toplayınca 1 refakatçi zor ettik. Kvalidemi giydirdim sadece . Oğlumun sünnetinde de hemşireyle kardeşim giydirdi. Benim tansiyonum düştü.

Bunları yazdıktan sonra aman bak ne olacak diyemem. Bakma da diyemem kimin kime düşeceği belli değil

Parayla birini tutmazlar sana kalır gibi görünüyor

Bide kendini bişey sanıp saygısızca yorum yapıyor yorumlarımız işine gelmiyo edepsiz kitapsiz:)

Ben 16 yaşımdayken ananemin yanında 16 gün kalmıştım hiç eve gelmeden başka bir şehirde ameliyat olmuştu. Kalçaya pilatin takılmıştı şimdi düşünüyorum nasıl bakmışım o yaşta:) ananem iyileşince hemen bana kaldığım gün sayısı kadar bilezik yapmıştı (16 gram ) hala o bilezik duruyor insan sevdikten sonra yakınlarına bakmalı bence karşılık beklemeden ki bana sürpriz olmuştu bilezik

ben herkesin bir üst/ alt nufusun sorumlulugunu baskasina kitlemesine kılım. mesela kadin cocuk doguruyor annesine kaynanasinq baktirmak istiyor- olmayinca gönül koyuyorlar falan. iyi de o cocugun bir üst soyu sensin. ne yapılacaksa senin gorevin.
ayni sekilde anneye babaya bakilacaksa - bakici tutulacaksa - mezar yeri yapilacaksa vs bunlarin hepsi bir alt soyun görevi.
benim bakisim bu yani. bugun sağlıklilar. allah korusun yarin anne babama bir sey olsa yanlarinda durmasi - masraf yapmasi gereken ablam ve benim- biz bir sebepten uygun degilsek ablamin kocasi ve benim kocam. bu yani hiyerarşi
tutup da niye torunlari baksin? cok sacma
ha ister sever bakar. ona bir sey diyemem.
ama dayi inekleri varmis, yenge calisiyormus, kendi annesi duymuyormus, kendi babasi calisiyormus.
eee, yarın bu babaanne masada kalsa ölse dayı inekleri birine emanet etmeyecek, yenge - baba isten izin almayacak mi? hepsi belki 3 gun belki 5 gün cenaze isleriyle ilgilenmeyecek mi?
tabii ki ilgilenecekler.
eeee, madem o zaman birakilabilecek - kadin yasarken niye birakilmiyor?
herkes sorumluluktan kaciyor. hele konu sahibinin annesi hepten bahane. kulaklari duymuyormus.
iyi de alt tarafi hastane refakati. kulaklara gerek yok ki. bjr sey konusulacaksa doktorla hasta konusur hasta kizina anlatir. olur biter yani. duymayan kisi evleniyor, cocuk doguruyor yetistiriyor, masallah hayatin her alaninda var. ama "anneme refakat edemem"
bahane yani.

14 yaşımda annemin doğumda refakatçisi olmustum .. öncelikle sakin olun siz size dayatmayla gideceksin dedikleri için gıcık yapmışsın hırsın buraya kadar geldi.. neyse herkesin kendine göre işleri var belliki seni uygun gördüler derslerin pamuk ninenden daha önemli değil .. ameliyatta komplikasyon olur Allah korusun birşey olur vicdan azabı çekersin .. gitmelisin geçmiş olsun

Yani benim fikrimi sormadılar bile kendi kafalarına göre gitmislar sıra almışlar gün almışlar doktor da her an çağırabilirim demis

Anneniz niye kalamasın ki hiç mi duymuyor kulaklık takıyorsa ya da dudak okuyorsa gayette kalabilir. Açıkca ben kalmak istemiyorum bana sormadan iş yapmayın evlatları varken bana düşmez deyin olay bakamamak değil siz sadece istemiyorsunuz ayrıca 20 yaşta çocuk değil koca yetişkinsiniz mecbur kalsanız çokta güzel bakarsınız bence.

Bunun yasla ilgisi yok. 30 yasindaki de yapamazsa yapamaz. Kizin amma ustune gitmissiniz. Anlamadigim konu su kimse kalmamis da sira toruna mi gelmis?! Ayrica annenin engeli kulagindaymis ne alaka bunu one suruyorsun. fiziksel bi is yapacak orada sonucta. Ananenin okuma yazmasi yoktur belki ama zaten el kol isaretiyle bile anlasilir hastane isi bu. Ne soyleyecek en fazla. Beni kaldir, banyoya gotur vs. Sen git gene ananenin yanina ama banyoyu kullanma isleri icin bi hasta bakici ayarlasin annenler, deden. Ben kalirim kalmasina, su ister veririm, bi yere kosulmasi gerekir kosarim ama ben banyoya goturemem mesela de. Bunda utanacak bi sey yok. Asil utanmasi gerekenler annen ve dayin. Annen de iyi bahane bulmus yani kulagim duymuyor diyip.

Torunu olarak size dusmez.
Anneniz pekala bakabilir, yengeniz isten izin alabilir, dayiniz ineklerini birine emanet edebilir.
Siz butun bu konulara dahil olmayacaksiniz ya da babaniz sizi bu durumdan koruyacak.

İstediğim kadar uzatacağım.

20 yaşındaki insan, hastanın çoluğu çocuğu varken, hasta bakıcı imkanı varken büyükanne altı değiştirmeli refakate zorlanmaz.
Yapabilse yapar, yapamaması da çok normal.

Annen kalsın işitme engeli refakatçiliğe engel değil ki... kuzenim işitme engelli kendimi bildim bileli bizden hiç bir farkı yok. İşitme engeli bizim onunla engelimiz değil oturup her şeyi konuşabiliriz.Kuzenimde tek başına her şeyi yapabilir. 45 yaşında şimdi kayınvalide olmaya hazırlanıyor.Size gelince sınavı çok ciddiye alsaydınız zaten net kullanmazdınız. Sınav öğrencilerim telefon bile kullanmıyor çok gerekliyse tuşlu kullandırıyorum. Sizin bakmaya zaten gönlünüz yok torun olduğunuz için zorunluluğunuz da yok ama anneniz evlat o mecbur...

Hala anne diyor . Ablacım sende inatla ANANEM yazmama rağmen anne demek için ısrarla g*t atıyorsun
Yahu hadi anneannen olsun hiç mi hakkı yok üzerinde yapma edepsizliğe ver ortalığı ne büyüttün be sen bakma olayına alt üstü yanında duracan okadar hemşire var orda korkma sana altını değştirtmezler

Konunuzun 20 yasinda olmakla ne alakasi var? Ben 16 yasinda babaannemi hastaneye goturuyordum, gerekirse kalirdim yaninda. Yasla baglantiyi kuramadim?

Nasıl değiştirtmezler ya hu, hemşireler alt mı değiştiriyor?
Her şeyi bu kız yapacak.

Özel hastanede annem ameliyat geçirdi biz alt değiştirmedik hiç ama devleti bilmiyorum
işte bilmeden yazmayın
devlette alt değiştiren personel bulma şansınız %5 filan
hele üniversite hastanesinde kolay kolay bulamazsınız, sondanın torbasını bile değiştirmiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…