- 27 Mart 2018
- 177
- 213
- 103
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkür ederim munecimGeçmiş olsun Allah şifa versin
Konuyu tam okuyamadım konu sahibinin mesajlarını da öyle ama burada mevzu konu sahibinin yaşı da değil, devlet hastanelerinin hiçbirisinde hemşire veya hastanede çalışan personel hastaların özel ihtiyaçlarıyla ilgilenmez, zaten görevleri bu değil vakitleri de yok.
Bu sebeple hasta yanına refakatçi istenir, hastanın yatışından taburcu edilene kadar ki tüm sorumluluk refakatçinindir, A’dan Z’ye her şeyle refakatçi ilgilenir buna gerekli hallerde talep edilmesi durumunda dışarıdan tıbbi malzeme temini de dahil.
Ameliyat olan hasta kuş kadar hafif de olsa onu yatırıp kaldırması, 3. kata çıkar tahlilleri yaptır, 1. kata in şunu yaptır, idare binasına git doktor x’e onaylat gibi şeyleri yapabilmesi için de cabbar olması gerekiyor.
Ailede o kadar insan varken toy bir kıza sorumluluk yüklüyorlar.
Aynen, annem ameliyat olmadı ama önemli bir sağlık sorunu yüzünden 20 gün hastanede yattı, devlet hastanelerinde refakatçiyi sarıp sarmalayıp siz burada oturun biz yaparız demiyorlar, ki zaten diğer mesajımda da belirttim hem görevleri değil hem de devlet hastanelerinin poliklinikleri kadar servisleri de hınca hınç hastayla dolu oluyor, hemşireler hastane personeli hangi birine yetişsin.Teşekkür ederim munecim
Evet o kadar haklısın ki
Tıbbi malzeme isteniyor
Oraya git buraya git deniyor
İdrar ölçümü yapılıyor
Annem 9 da girdi 1 gibi çıktı ameliyattan ve saat 6 ya kadar aralıksız kustu
Sürekli kaldır üzerini temizle üstelik fışkırarak kusuyordu
Çok zor geçti tek başıma 38 yaşındayım idare edebilecek durumda değildim
Yani 20 yaşında çok cevval bile olsa maddi imkan lazım
Diğer işlerle uğraşırken yanında kalacak başka biri lazım
Ailede ki herkes değişik geldi bana
Ben eğer kardeşim ve eşi gelmeseydi tutardım bir yardımcı ki o kadar çok kişi aradı ki biz de gelelim diye
Babamın halasının torununun eşi bile aradı ben gelip kalayım sen dinlen diye
Hiç mi kimse yok aklı başında etraflarında bilmiyorum
Tek kişiyle olacak iş mi
Ben konuyla alakali birsey yazmadim. Yasla ne alakasi var yazdim tekrar okuyun. 20 yasta hani kucuk degil. Bahane gibi geldi bana yoksa baksin bakmasin bananeBravo size. Sizin de mi babaneniz belden ameliyat olmustu? Aa pardon gunubirlik goturmussunuz siz.
Ya bu kiz da kendi kendine yuruyebilen bi hastaya cok rahat bakar. Kosturur eder. Ama bel fitigi hastasini banyoya da goturmek zorunda. Devlet hastanesiymis. Her sey ustune kalacak. Herkesin harci degil bu. Basina gelmeyen atar tutar anca. Bir nevi yataga bagimli birine refakat edecek kiz. Kolay mi. Hastaneye goturmekle nasi bir tutuyorsunuz?! Ha normal zamanda birine banyoda eslik edersiniz o da ok ama hem yasli hem belinden ameliyat olacak bir hasta var burada. Brlki kiz tutamayacak, halledemeyecek ananeye de zarar verecek. Duser kadin belki.
ben ananemle kaldigimda (eah) otel hizmeti aldim vallaAynen, annem ameliyat olmadı ama önemli bir sağlık sorunu yüzünden 20 gün hastanede yattı, devlet hastanelerinde refakatçiyi sarıp sarmalayıp siz burada oturun biz yaparız demiyorlar, ki zaten diğer mesajımda da belirttim hem görevleri değil hem de devlet hastanelerinin poliklinikleri kadar servisleri de hınca hınç hastayla dolu oluyor, hemşireler hastane personeli hangi birine yetişsin.
Hastanızın yatması gereken serviste boş yatak yoksa sizi bir süre boş yatak buldukları herhangi bir serviste yatırıyorlar, şanslıysanız 2 kişilik odada değilseniz 8 kişilik odada kalıyorsunuz
Bende 48 yaşında koca kadındım annemin yanında kaldığımda ama mecbur arada ya diğer refakatçilerden ya da annemi ziyarete gelenlerden yardım almak zorunda kaldım, tahlili görüntülemesi oradan oraya götürüp getirmesi, malzeme istiyorlar tedarikçisi şehrin diğer ucunda olabiliyor veya evrak kaşelet, tahlil sonuçlarına baktır, refakatçi bir tek sonda boşaltmıyor ki
Valla aklı başında kimse yok demek ki, sen de yaşamışsın ben de yaşadım hastane psikolojisi diye bir şeyde var üstelik, yan odandaki hastanın yoğun bakıma alınması gerekiyor yakınları feryat ediyor, ölen oluyor.
20 gün kaldık serviste kaç hasta vefat etti kaç hasta yoğun bakıma alınıp entübe edildi, tam da pandeminin patlamasına yakın bir dönemdi, hastane ağzına kadar hasta doluydu diğer hastaların yakınlarıyla da yakınlık kurup onlarla dertleniyorsun da, herkesin bünyesi kaldırmaz, Allah muhafaza bir şey olsa bu kızın üzerine yürümeyeceklerinin garantisi de yok.
Bilmiyorum ben babaannemle kaldığım zaman zaten sonda vardı onu da değiştirdiler. Alttan alınan durumla karşılaşmadım. Sadece tuvalete getirip götürdümyoğun bakımlar haricinde hasta altı alınan pek bir yer görmedim ben, ankaradaki tüm üniversite hastanelerinde de refakatçi kalmışımdır. son 5 senedir benim hastalığım daha ağır gittiği için ben artık pek kalamıyorum fakat böyleydi durum.
ama h.bakıcıya rica edip ücret verirseniz yapan oluyordu. bir de zaten bu işi parasıyla yapnlar var. (normalde bu işin tanımı şudur hemşire "gözetim" yapar, hastabakıcı hastaya pozisyon ve bakım verir, bakıcı personel yoksa, mesela gece nöbette tek hemşire var diyelim, aslında bu onun işi mi, işi, yapıyorlar mı %99 hayır).
normalde yapmaları gerekir mi, tabii ki gerekir. ama özellikle refakatçisi olan hastayı yapıyorlar mı hayır yapmıyorlar. benim tecrübem bu.
daha neler artık?
30 yaşına kadar da evde sınav çalışır, anası önüne çay getirir.
40-45 yaşta filan umuyoruz yetişkin olur, inşallah maşallah...bu işleri yapan hemşireler de 21 yaşında mezun oluyor yalnız onu ne yapacaz? teknikerler zaten 20 yaşta mezun çoktan....
yapmak istememek, çocukları varken torunun vazifesi olmamsı, eyvallah. bu ayrı. ama 20 yaş kusura kalmayın da eşşek kadar olmuş yetişkin bir yaş, daha ne kadar uzatacaksınız bu ergenliği?
bu işlerde her zaman günlük ücret aylıktan fazladır
bunun doğası bu.
maaşlı olarak çalışsa 2*30 diye hesap yapıp 60 bin almaz. 45 filan alır belki ama günlük alınca 2 bin alır (aynı kişi aynı hizmet üzerinden karşılaştırırsak)
ha ama şehirden şehire bu piyasa değişir, x kişi ben şu ücret istiyorum der o başka bir konu.
Allah sağlık versin anneanneciğineben ananemle kaldigimda (eah) otel hizmeti aldim vallaiki kişilik odaydi, sabah kahvaltiyi - aksam yemegi getirdiler (lezzetsizdi), TV vardi, birkac ayri ışık vardi kimsenin isigi kimseyi rahatsiz etmesin diye, kettle - cay kahve falan vardı odada :) baska kata gidilecekse gorevliler gelip sandalyeye bindirip götürdüler ben sadece peslerinden gittim. bir hizmet verilecekse odada verdiler. benim ananem kola girilip tuvalete gidecek kadar iyiydi tabii ki. bolbol güldük, eglendik. hatta firsattan istifade mustakbel damadiyla tanisti falan. biz cok keyif aldik:)
yani eger hasta yatalak degilse - konudaki gibi kemigine çivi falan cakilmadiysa - tuvalet sıkıntısı yoksa - yatak yarasi yoksa aslinda refakatcilik yapılmayacak sey degil - en azindan hayir duası alirsin :)
İlave olarak yemeklerine vs diyeceğim bir şey yok, ben yemek yemeye bile fırsat bulamadığım gibi annem yüzünden de yemedim neyse, ama kendi yaşadıklarımı söyleyeyim anneme acil ekg çekilmesi lazımdı hastanenin ekgsi çalışmıyordu ambulansla başka hastaneye gittik, Allah o ambulans şoförü çocukla Attci kıza da uzun ömür versin yolları açık olsun çok yardım ettiler, yani hastanede bir veya birkaç cihaz çalışmıyor olabiliyor, ki yani orası İstanbul, hastanelerin böyle eksikleri olmaması lazım ama sağlıkçılar ne yapsınAllah sağlık versin anneanneciğineyok ablam her hastane böyle değil, İstanbul’daki araştırma hastaneleri, üniversite hastaneleri vs gırtlağına kadar hasta dolu oluyor ve neredeeee öyle otel hizmeti :)))
Annem de 20 gün eğitim araştırmada yattı, oradan oraya koşturmayı bir kenara bırakayım, annemi hastaneye götürdüğüm gece silahlı 40-50 kişilik grup tarafından hastaneye baskın yaptılar, zaten 10 saatlik yol tepmişim, terminalden anneme git al hastaneye götür yatışı yapılmalı demişler, hooop bir bakmışsın vefat eden yakınlarının ardından gelen kalabalık grup hastaneyi dağıtıyor, hayatımda o kadar polisi bir arada görmedim daha da görmem herhalde, İstanbul’un tüm polisi oradaydı sanki öyle bir operasyon, hastaneyi basanlar tarafından rehin alındık resmen![]()
günü gününü tutmaz yaAllah sağlık versin anneanneciğineyok ablam her hastane böyle değil, İstanbul’daki araştırma hastaneleri, üniversite hastaneleri vs gırtlağına kadar hasta dolu oluyor ve neredeeee öyle otel hizmeti :)))
Annem de 20 gün eğitim araştırmada yattı, oradan oraya koşturmayı bir kenara bırakayım, annemi hastaneye götürdüğüm gece silahlı 40-50 kişilik grup tarafından hastaneye baskın yaptılar, zaten 10 saatlik yol tepmişim, terminalden anneme git al hastaneye götür yatışı yapılmalı demişler, hooop bir bakmışsın vefat eden yakınlarının ardından gelen kalabalık grup hastaneyi dağıtıyor, hayatımda o kadar polisi bir arada görmedim daha da görmem herhalde, İstanbul’un tüm polisi oradaydı sanki öyle bir operasyon, hastaneyi basanlar tarafından rehin alındık resmen![]()
Ben kalmistim. Rahim ameliyatiydi, ozeldeydi. Hic bir sey yapmamistim kayda deger. Aradan 20 sene gecti neredeyse hala tesekkur eder kaldigim kisi.Hemşire alt alacak öyle mi nerde bu.Hastabakıcı bile yapmıyor.Siz yaşadınız mı böyle bir şey.Hastaneler eski hast değil.İdrar torbası için bile sizden istiyor.
kesinlikle katiliyorum.İlave olarak yemeklerine vs diyeceğim bir şey yok, ben yemek yemeye bile fırsat bulamadığım gibi annem yüzünden de yemedim neyse, ama kendi yaşadıklarımı söyleyeyim anneme acil ekg çekilmesi lazımdı hastanenin ekgsi çalışmıyordu ambulansla başka hastaneye gittik, Allah o ambulans şoförü çocukla Attci kıza da uzun ömür versin yolları açık olsun çok yardım ettiler, yani hastanede bir veya birkaç cihaz çalışmıyor olabiliyor, ki yani orası İstanbul, hastanelerin böyle eksikleri olmaması lazım ama sağlıkçılar ne yapsın
Valla hasta olmak da hasta yakını olmak da sağlık emekçisi olmak da zor.
Mune yaşamadığın kalmamış. Rehin de alınmadım demezsin artık, torunlara anlatmalık 10 numara anı, tövbe yarabbim. İstemsizce güldüm kusura bakma. "Yine bir başka gün daha, ülkemde hayatta kalmayı başarmıştım"Allah sağlık versin anneanneciğineyok ablam her hastane böyle değil, İstanbul’daki araştırma hastaneleri, üniversite hastaneleri vs gırtlağına kadar hasta dolu oluyor ve neredeeee öyle otel hizmeti :)))
Öyle, devlet hastanelerine milyonlarca hasta gidiyor, dediğiniz gibi bazı dönemlerde yoğunluk artıyor, annemin yattığı dönem kış dönemindeydi ve dediğim gibi pandeminin patlamasına birkaç ay vardı, İstanbul’da boş yataklı veya acili, polikliniği sakin tek bir hastane yoktu, ki bunu bize söyleyenler ambulans personeli hastane personeli, anneme zor yatak bulduk, birkaç gün başka serviste taburcu olan hasta yerine yatırdılar mesela.günü gününü tutmaz ya
ben ankara da şehir hastanesine gidiyorum açıldığı günden beri mesela - hiç yatmadım hep kontrol veya günübirlik işlem.
burası da hep yoğundur hep koşuşturur herkes. cenaze hep vardır. ufak tefek olay hep vardır. (bahçede ufak tefek kapışmalar, hükümlü tutuklular, laf dalaşları vs.)
ama geçen hafta p.tesi 25 tane içkiden ölüm varmış, kıyametmiş ortalık.(sanırım pazar alkol alıp fenalaşıp gelenler pazar-p.tesi eks oldu, işlemleri vs bitti ve p.tesi morgdan alındılar)
benim çarşamba günü kontrolüm vardı hala herkes birbirine onu anlatıyordu
Artiriyorum babam eah de tek kisilik odada kaldi. Ozel hastane gibiydi. Luks degil tabi. Dedigin gibi, bir yere tekerlekli sandalyeyle gelip aldilar.ben ananemle kaldigimda (eah) otel hizmeti aldim vallaiki kişilik odaydi, sabah kahvaltiyi - aksam yemegi getirdiler (lezzetsizdi), TV vardi, birkac ayri ışık vardi kimsenin isigi kimseyi rahatsiz etmesin diye, kettle - cay kahve falan vardı odada :) baska kata gidilecekse gorevliler gelip sandalyeye bindirip götürdüler ben sadece peslerinden gittim. bir hizmet verilecekse odada verdiler. benim ananem kola girilip tuvalete gidecek kadar iyiydi tabii ki. bolbol güldük, eglendik. hatta firsattan istifade mustakbel damadiyla tanisti falan. biz cok keyif aldik:)
yani eger hasta yatalak degilse - konudaki gibi kemigine çivi falan cakilmadiysa - tuvalet sıkıntısı yoksa - yatak yarasi yoksa aslinda refakatcilik yapılmayacak sey degil - en azindan hayir duası alirsin :)
Bizim oda da anlattığın gibiydi yengenc ama yanımızda ki kadın çok kötü durumdaydıben ananemle kaldigimda (eah) otel hizmeti aldim vallaiki kişilik odaydi, sabah kahvaltiyi - aksam yemegi getirdiler (lezzetsizdi), TV vardi, birkac ayri ışık vardi kimsenin isigi kimseyi rahatsiz etmesin diye, kettle - cay kahve falan vardı odada :) baska kata gidilecekse gorevliler gelip sandalyeye bindirip götürdüler ben sadece peslerinden gittim. bir hizmet verilecekse odada verdiler. benim ananem kola girilip tuvalete gidecek kadar iyiydi tabii ki. bolbol güldük, eglendik. hatta firsattan istifade mustakbel damadiyla tanisti falan. biz cok keyif aldik:)
Hahahaha valla çok acayip bir tecrübe oldu, sabaha kadar rehin kaldık, yorgunluktan ölüyorum savcı polisler saldırganları etkisiz hale getirdi tam her şey normale döndü, ki sabah 6 olmuştu artık, dediler ki annenizi başka hastaneye götüreceğiz ekg için, atla ambulansa, ambulansla bir gidiyoruz yarış arabaları yanımızda halt etmişMune yaşamadığın kalmamış. Rehin de alınmadım demezsin artık, torunlara anlatmalık 10 numara anı, tövbe yarabbim. İstemsizce güldüm kusura bakma. "Yine bir başka gün daha, ülkemde hayatta kalmayı başarmıştım"![]()
Benim de ambulansla sevk anım var şehirler arası; gece üçte, 7 buçuk saatlik yolu neredeyse 4 buçuk saatte aldığımız (Ve içindeki muhabbetler). Torunlara onu saklıyorum. Ambulans mıydı f16 mıydı... Allah'a emanetHahahaha valla çok acayip bir tecrübe oldu, sabaha kadar rehin kaldık, yorgunluktan ölüyorum savcı polisler saldırganları etkisiz hale getirdi tam her şey normale döndü, ki sabah 6 olmuştu artık, dediler ki annenizi başka hastaneye götüreceğiz ekg için, atla ambulansa, ambulansla bir gidiyoruz yarış arabaları yanımızda halt etmişBeni de öne oturttular mı diyorum çocuğum daha ölmeye niyetim yok dikkatli git, abla korkma işimiz bu diyor
Erkeklerin askerlik anısı gibi hastane maceram oldu:)))))
Benim de ambulansla sevk anım var şehirler arası; gece üçte, 7 buçuk saatlik yolu neredeyse 4 buçuk saatte aldığımız (Ve içindeki muhabbetler). Torunlara onu saklıyorum. Ambulans mıydı f16 mıydı... Allah'a emanetAmbulans şoförlerimize saygılarımı sunuyorum.
![]()
Yine iyi ambulansa almışlar benim babam kalp krizi geçirdi özelden devlete gönderdiler beni almadılar ambulansa komşumun çocuğu balkondan düştü hastanede sevk edildi farklı bir şehire onda da almadılar ambulansa kimseyi. Karda kayarken düştük abimle köydeydik. Tek ambulans geldi yolda başka ambulans gelip beni almıştı normalde bekliyoruz almıyoruz iki hastayı demişlerdiBenim de ambulansla sevk anım var şehirler arası; gece üçte, 7 buçuk saatlik yolu neredeyse 4 buçuk saatte aldığımız (Ve içindeki muhabbetler). Torunlara onu saklıyorum. Ambulans mıydı f16 mıydı... Allah'a emanetAmbulans şoförlerimize saygılarımı sunuyorum.
![]()
Çok geçmiş olsun.Yine iyi ambulansa almışlar benim babam kalp krizi geçirdi özelden devlete gönderdiler beni almadılar ambulansa komşumun çocuğu balkondan düştü hastanede sevk edildi farklı bir şehire onda da almadılar ambulansa kimseyi. Karda kayarken düştük abimle köydeydik. Tek ambulans geldi yolda başka ambulans gelip beni almıştı normalde bekliyoruz almıyoruz iki hastayı demişlerdi