Yengenc ya yazacaklarım içimde patladı
benim anane nine yok. Kayınvalidem var. Gözden katarak oldu. Eşimle beni toplayınca 1 refakatçi zor ettik. Kvalidemi giydirdim sadece . Oğlumun sünnetinde de hemşireyle kardeşim giydirdi. Benim tansiyonum düştü.
Bunları yazdıktan sonra aman bak ne olacak diyemem. Bakma da diyemem kimin kime düşeceği belli değil
Parayla birini tutmazlar sana kalır gibi görünüyor
ben herkesin bir üst/ alt nufusun sorumlulugunu baskasina kitlemesine kılım. mesela kadin cocuk doguruyor annesine kaynanasinq baktirmak istiyor- olmayinca gönül koyuyorlar falan. iyi de o cocugun bir üst soyu sensin. ne yapılacaksa senin gorevin.
ayni sekilde anneye babaya bakilacaksa - bakici tutulacaksa - mezar yeri yapilacaksa vs bunlarin hepsi bir alt soyun görevi.
benim bakisim bu yani. bugun sağlıklilar. allah korusun yarin anne babama bir sey olsa yanlarinda durmasi - masraf yapmasi gereken ablam ve benim- biz bir sebepten uygun degilsek ablamin kocasi ve benim kocam. bu yani hiyerarşi
tutup da niye torunlari baksin? cok sacma
ha ister sever bakar. ona bir sey diyemem.
ama dayi inekleri varmis, yenge calisiyormus, kendi annesi duymuyormus, kendi babasi calisiyormus.
eee, yarın bu babaanne masada kalsa ölse dayı inekleri birine emanet etmeyecek, yenge - baba isten izin almayacak mi? hepsi belki 3 gun belki 5 gün cenaze isleriyle ilgilenmeyecek mi?
tabii ki ilgilenecekler.
eeee, madem o zaman birakilabilecek - kadin yasarken niye birakilmiyor?
herkes sorumluluktan kaciyor. hele konu sahibinin annesi hepten bahane. kulaklari duymuyormus.
iyi de alt tarafi hastane refakati. kulaklara gerek yok ki. bjr sey konusulacaksa doktorla hasta konusur hasta kizina anlatir. olur biter yani. duymayan kisi evleniyor, cocuk doguruyor yetistiriyor, masallah hayatin her alaninda var. ama "anneme refakat edemem"
bahane yani.