• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 yasinda refakatci olmak

Arkadaşlar bel ameliyatı alttan almalı bir ameliyat değil. Kendileri gidiyorlar tuvalete. Yanında yürürken tutuyorsunuz sadece.

Çok geçmiş olsun.
Yok bizimkileri de almadılar onlar peşimizden geldiler de zor yetiştiler (Sanırım bizden 1 saat sonra girdiler hastaneye), hasta olarak ben gittim içinde. Manisa Ruh Sağlığına acil sevk :D
4 kişiydik, bir sağlık görevlisi, bir şoför ve bir güvenlik görevlisi. "Neredeyiz?" diyorum "Afyonu geçiyoruz" diyorlar, kafam daha beter karışıyor filan ula bu kadar sürede Afyonda nasıl olabiliriz, bu nedir filan diyorum. Soruyorum bir daha "Denizli'yi çıkıyoruz" diyorlar. Ambulansta olduğumu unutmuştum, psikotik mani yaşıyordum. :D
Aaa ben sizi refakatçi sanmıştım size de geçmiş olsun. Gerçekten ambulans zor kovalanıyor ya sevdiğin birini takip etmek çok yorucu :( o 1 saat ailenize 10 saat gelmiştir

Benim kayınvalidem düştü kalça kemiği kırıldı üniversitede kalçasına platin takıldı tam 14 gün kaldık biz(14 gün ben kendim baktım sadece 1 defa eve çamaşır atmaya gittim 2 saat oda)Üniversitede hasta altını refakatçı alır idrar torbasını refakatçi boşaltır ve kağıda not alır kaç kere olduğunu yürütme işi refakatçidedir (bizde öyleydi)ameliyat bitişinde medikal malzeme ihtiyacı doğarsa yürütec ve klozet yükseltici gb onu refakatçi temin eder.bizde kayınvalidem kabız olmuştu ilaç verdiler bu sefer o fazla etki yaptı ishal oldu heryeri battı bunu hastabakıcılar temizlemez özel değilse.Bu durumda bizim burası gibiyse ya anne ya dayı kalacak.gece 12 ve 2 gb nöbetçi asistan doktorlar gelir kontrole sabah 6da kahvaltı (çok erken).Tüm düzen değişiyor birde sandalye yada koltuk tepesinde kuş gb tüneyeceksin.Annen yada baban olsa kalman gerekir ama anneanne , annen dayın yengen çözüm bulacak dayının çocukları yokmu onlara densin kal diye.

Aaa ben sizi refakatçi sanmıştım size de geçmiş olsun. Gerçekten ambulans zor kovalanıyor ya sevdiğin birini takip etmek çok yorucu :( o 1 saat ailenize 10 saat gelmiştir
Tabii. Bizimkilerle aranın yine de çok açılmamasının sebebi gece üçe denk gelmesiydi; onlar da basabildiler yollarda. Yoksa sabah saatleri, insanların trafikte daha yoğun olduğu saatler olsa takılırlardı ve saat farkı daha da açılırdı. Zor, insan sevdikleri için endişeleniyor, ambulansta ne olup bitiyor, yetişecek mi vs korkuyor ister istemez.

Bu arada bende ağır duyuyordum artık işitme cihazı kullanıyorum normal insanlardan daha iyi duyuyorum cihaz sayesinde eğer imkan varsa tıbbi ve maddi olarak anneniz deneyebilir.Çok büyük nimetmiş duymak ya .Anneniz işitme cihazına uygun değilmi acaba?(kaynım /90 işitme kaybı var neredeyse duyamıyordu bu cihaz sayesinde oda normal duyuyor artık)

Bu ameliyat zor bi ameliyat. Vida mida deniyor, ameliyat rast gider gitmrz, enfeksiyon vs olur, kalış süresi uzar. Bu iş torunun işi değil. Yapamam de gitme hastaneye. Zorla kolundan tutup götürecek değiller ya

ben 22 yaşındayken ananem açık kalp ameliyatı olmuştu, sırayla bütün çocukları ve torunları yanında refakatçi olmuştuk.
tuvalete de götürmüştüm poposunu da silmiştim, iyi ki de yapmışım...
ve ananem çok iri bi kadındı, kiloluydu.
bence ananenize refakatçi olun, hem vicdanınız rahat eder, hem de yaşlı bi kadının duasını alırsınız.

Gitmek istemiyorsanız söyleyin çocukları izin alsın. Ama annenizin işitme engelli olmasıyla refakatın ne ilgisi var ki? Bedensel eksikliği olur o zaman tamam derim kadını kaldıramaz, yürütemez falan ama duymasını gerektiren bir şey yok ki. Tam zamanlı kalmasanız bile 1 kişiye refakat olayı yüklenmemeli bence dönüşümlü kalınmalı

20 yaşta küçük bir şey yaş değil o yaşta olup 3 çocuk kaynana kayinbaba bakan var yani zorunda olmasalar istemezlerdi 13 yaşında çocuk değilsiniz hemşireler hasta bakıcılar da yardım edcektir bir durum olunca
20 yaşındaki insan evlenip çoluk çocuk sahibi oluyorsa sorunlulugunu bilmeli . Onun durumu ile benimki aynı değil

Sondayı siz değiştirmiyorsunuz, hemşireler ya da hasta bakıcılar değiştiriyor. Altı bağlanmıyor. Koluna girip yürüteceksiniz alt tarafı.
Hangi hastanede hasta bakıcı var ? Babam babaannemin yanında refakatçi kaldi. Yatak örtüsünü değiştirmeye kadar babam yapardi . Alt değiştirmek vs de dahil. Bu hastaneler hastaneler ya bir bize nasip olmadı. Beline vida takılmış bir hastayı alıp yürütmek öyle kolay birsey mi ya . Ne kadar basit konuşuyorsunuz böyle.

Iyi de siz bu konuyu daha oncede actiniz. Bu kadinin rahatsizligi oldugu belli hic konusulmuyor mu evde? Daha once de sizin bakacaginiz ihtimali vardi, hatirliyorum. Bukadar zaman gecti ustunden tek sorun tarihin size sorulmamasi mi? Tarihte henuz belli degilmis ki oda belliki ameliyat takvimine gore belirlenecek.
Ondan önce bana yengen izin alıp kalacak dendi bende okey dedim
Sonra bir anda iş bana döndü.

Hangi hastanede hasta bakıcı var ? Babam babaannemin yanında refakatçi kaldi. Yatak örtüsünü değiştirmeye kadar babam yapardi . Alt değiştirmek vs de dahil. Bu hastaneler hastaneler ya bir bize nasip olmadı. Beline vida takılmış bir hastayı alıp yürütmek öyle kolay birsey mi ya . Ne kadar basit konuşuyorsunuz böyle.
Ankarada, izmirde devlet ve üniversite hastanelerinde kaldık. Bazılarında aylarca. Hepsinde var hasta bakıcı. Çarşaf da değiştiriyorlar. Bu övünülecek bir şey değil ama ömrüm hasta bakmakla hastanelerde geçti. Bir sürü hastane deneyimlendim de yazıyorum.

Evet kolay. Annemi yürüttüm ben öyle. Hatta iki dizinden birden ameliyat olduğunda da yürüttüm. O da kolaydı. Tecrübe ettik ki konuşuyoruz. Sen varsayımlarla konuşuyorsun ben deneyimlerle.

Dayınızın maddı durumu ıyı ise özel hastanede yapsın amelıyatı.
Hiçbir ise yaramıyor barı maddi destek olsun.
Benım babam özel hastanede by pass oldu.
Bız 3kardes dönüsumlu baktık.
Sonda takma çıkarma hep hastanedeki görevli yaptı
Bız tuvalete götürken destek verdık.
Erkek adam kemiklı oluyor orada mecburen zorlandık ama hallettık bır sekılde.
Bence dayınıza deyın.

Back