yoğun bakımlar haricinde hasta altı alınan pek bir yer görmedim ben, ankaradaki tüm üniversite hastanelerinde de refakatçi kalmışımdır. son 5 senedir benim hastalığım daha ağır gittiği için ben artık pek kalamıyorum fakat böyleydi durum.
ama h.bakıcıya rica edip ücret verirseniz yapan oluyordu. bir de zaten bu işi parasıyla yapnlar var. (normalde bu işin tanımı şudur hemşire "gözetim" yapar, hastabakıcı hastaya pozisyon ve bakım verir, bakıcı personel yoksa, mesela gece nöbette tek hemşire var diyelim, aslında bu onun işi mi, işi, yapıyorlar mı %99 hayır).
normalde yapmaları gerekir mi, tabii ki gerekir. ama özellikle refakatçisi olan hastayı yapıyorlar mı hayır yapmıyorlar. benim tecrübem bu.
Kimse saçmalamasın lütfen, 2 aile birleşip hasta bakıcı tutacak.
20 yaşında insan anca grip olan hastaya bakar, beline vida takılacak hastaya bakmaz başka çare varken.
daha neler artık?
30 yaşına kadar da evde sınav çalışır, anası önüne çay getirir.
40-45 yaşta filan umuyoruz yetişkin olur, inşallah maşallah...bu işleri yapan hemşireler de 21 yaşında mezun oluyor yalnız onu ne yapacaz? teknikerler zaten 20 yaşta mezun çoktan....
yapmak istememek, çocukları varken torunun vazifesi olmamsı, eyvallah. bu ayrı. ama 20 yaş kusura kalmayın da eşşek kadar olmuş yetişkin bir yaş, daha ne kadar uzatacaksınız bu ergenliği?
o kadar da cok almiyor turkmenler. onlar memur degil freelance :) tanidigim turkmen yatalak hasta bakici var, yatili olmasina ragmen o bile gunde 2bin almiyor cok cok daha altinda aliyor.
ayrica 15 inegi var adamin. feda etsin annesine. 5/2sini onlar versin 5/2sini emily'nin babasi kalani da kocasinin emekli maaşindan. en azindan ortada kalmaz kadin.
yarin bu kiz baska sehre gitse ne olacak? akillica bir yol bulmalari gerekiyor.
bu işlerde her zaman günlük ücret aylıktan fazladır
bunun doğası bu.
maaşlı olarak çalışsa 2*30 diye hesap yapıp 60 bin almaz. 45 filan alır belki ama günlük alınca 2 bin alır (aynı kişi aynı hizmet üzerinden karşılaştırırsak)
ha ama şehirden şehire bu piyasa değişir, x kişi ben şu ücret istiyorum der o başka bir konu.