20 Gunluk evliyim evimde oturamiyorum!

Sinirimden kendimi tekmelemek istiyorum.

20 günlük evliyim. 20. Evlendiğim iz günden beri ailelerin gelin oturun az kaldınız çok gittiniz olayından bıktım usandım. Başta kendi ailem. Hayır ben üniversiteyi dışarda tek başıma bir evde kalarak okudum. 4 sene! Bağımsız bir insanım öyle gece tek kalamayan bir insan da değilim. Eşim is seyahatin gidecek 2 gün yok. Bir o taraf arıyor bir benim Ailem arıyor gelsene kalsana gelsene kalsana. Hayırdır dedim? Çocuk mu var karşınızda? Annem geldi ya. 10 günlük evliyken 29 yaşında 4 sene tek başına evde kalmış (21 yasindayken) kızına bakmaya geldi annem. Ertesi gün oldu tutturdu sen gel diye! Ama evi görün. Biz evlenirken yetistiremedik. Kolilerdeydi çoğu eşyamiz. Benim ilk 10 günüm. Koli açmakla geçti. Anlatıyorum anne bak isim var ev koli dolu siz gelin diye. Yok ben gelemen dedi. Küstü gitti ya!

Ertesi hafta da vicdan azabı çektim. Salı günü boş günü annemin aradım babamla bana kahvaltıya gelin dedim. Bekle bekle yok. Masa hazırlamışım. Tekrar aradım bana diyor ki sabah uyandım sana gelecegimi dusununce çok mutsuz oldum usendim gelmeye! Ayıptır ya bu laf denir mi? Gelmezseniz gelmeyin ya dedim.

Sonrasında bir acindirmalar. Seni özledik gece kalıyoruz yatağin boş bilmemne. Tekrar eşim is seyahatine gitti yine gel gel gel. Evin videolarını attım. Bakın dedim valla gelemem siz gelin. Yine 62829292 kere aramalar etmeler. Kalktım gittim bugün babam diyor ki o ne biçim ev o ev öyle bırakılır mi? İyi de kardeşim bin kere arıyorsun hem sende kalıp hem nasıl kendi evimde temizlik yapabilirim ben ya nasıl?

İnsan der ki bu kız 20 günlük evli. Bir evine alissin zaten is bilen adam değilim. Bir aramayalim etmeyelim yok ya yok. Sabah uyandım evime gidicem babam temizlik yapmam lazım diyorum otur gitme diyor. Ama onlara bu payı veren benim eşim. Anneci bir insan asla değil ama aşırı merhametli. 2 haftadır her pazar ozlwmislerdir gidelim ozlemisler gidelim kardeşim gidelim de yani bir pazar bize kalsın be. Zaten gidince kimse memnun olmuyor iki taraf da daha çok kalın diye surat aşıyor ya.

Anneme ben evimi çok seviyorum diyecek oldum yemedigim laf kalmadi be. Vay efendim hemen alıştım da onları aramadimda arkadaş fırsat mi kaldı zaten en gec 2 güne bir görüşüyoruz. Ben istiyorum azıcık evimde oturayim. Yemek yapayım 2 haftadır her yerden yemek geliyor. Yani bi gidin artık ya.
bilmem kim evlenince çok ağlamış hiç alışamamis söylenen bakar mısınız?

Şu An herşeyini emek emek aldigim evimde kapkaranlik salonda öylece oturuyorum. Gitmek istemiyorum eşim burda yok ama gitmek zorundayım çünkü annemlerin gel gel gel demesinden evle ilgili bir sorunu hallwdemedim evde elektirik yok.

Ya neden böyle ya neden. Neden evlendiğim için sadece bir kaç gün üst üste evimde kalamiyorum neden? Neden yemek yapamıyorum ben 3 sene çeyiz dizdim ya. İlerde yaparsın ilerde oturursun ya insanın bir hevesi var hevesi. 20 günlük evliyim 2 kere kıyamet kopartarak evde yemek yaptım. Ben iyilikten anlamazmisim nasıl sansliymisim é birlikte yaşasaydık keşke daha kolay olurdu dedim yine iki tarafta alındı.

Eşime de çok sinirliyim. Bir balayı süreci vardır ya bir akısma süreci vardır. Balayına gittik geldik sürekli bir aile aile aile hayır kendi ailesi de değil. Daha siklikla benim ailem yapıyor bunü. Şimdi carlayinca o da anladi. Keşke evlenmeseydik kendi Evlerimizde otursaydik hafta sonları otele falan gecerdik daha ekonomik olurdu.

Salak saçma yazdım. Sinirimden kusura bakmayın nolur belki sizde bana iyiliğini düşünüyor ne bencilsin diyebilirsiniz doğrudur ben artık kötü bir insan miyim diye düşünmeye başladım. Bende bir sorun var herhalde. Kimseye birsey diyemiyorum içime atıyorum bari buraya yazayim dedim.
Kız iyi yüne seninki senin ailene gidelim diyor benim ki habire annemlerde yiyelim annemlerde içelim evlenmeden önce anasını babasını sormazdı evlenince anacı babacı oldu lanet olasııı 🤬🤬🤬 boşver sen gün gelir dersin kü ben annemleri özledim valla ben şimdi diyorum oraya gitcemize keşke her gün kendi annemlere gitsem

Ne güzel yokluğunuzu hissediyorlar alışamamışlar.evet düşüncesizce abartılı davranıyor olabilir ama size düşkün bir aileniz olması aslında çok güzel bir nimet. Ya hiç arayanınız soranınız olmasaydı? İnanın böylesi içine daha çok batıyor insanın.

Keşke evlenmeden önce evin yaşamaya hazır olsaymış. Evliliğin ilk zamanları tadını çıkarabiliyorsun zaten. Seninki düzensizlik içinde çırpınmakla geçiyor. Ailene de uygun dille anlatmalısın. Anlamıyorlarsa kendi hallerine bırak bir süre. Alışırlar nasılsa.

Sinirimden kendimi tekmelemek istiyorum.

20 günlük evliyim. 20. Evlendiğim iz günden beri ailelerin gelin oturun az kaldınız çok gittiniz olayından bıktım usandım. Başta kendi ailem. Hayır ben üniversiteyi dışarda tek başıma bir evde kalarak okudum. 4 sene! Bağımsız bir insanım öyle gece tek kalamayan bir insan da değilim. Eşim is seyahatin gidecek 2 gün yok. Bir o taraf arıyor bir benim Ailem arıyor gelsene kalsana gelsene kalsana. Hayırdır dedim? Çocuk mu var karşınızda? Annem geldi ya. 10 günlük evliyken 29 yaşında 4 sene tek başına evde kalmış (21 yasindayken) kızına bakmaya geldi annem. Ertesi gün oldu tutturdu sen gel diye! Ama evi görün. Biz evlenirken yetistiremedik. Kolilerdeydi çoğu eşyamiz. Benim ilk 10 günüm. Koli açmakla geçti. Anlatıyorum anne bak isim var ev koli dolu siz gelin diye. Yok ben gelemen dedi. Küstü gitti ya!

Ertesi hafta da vicdan azabı çektim. Salı günü boş günü annemin aradım babamla bana kahvaltıya gelin dedim. Bekle bekle yok. Masa hazırlamışım. Tekrar aradım bana diyor ki sabah uyandım sana gelecegimi dusununce çok mutsuz oldum usendim gelmeye! Ayıptır ya bu laf denir mi? Gelmezseniz gelmeyin ya dedim.

Sonrasında bir acindirmalar. Seni özledik gece kalıyoruz yatağin boş bilmemne. Tekrar eşim is seyahatine gitti yine gel gel gel. Evin videolarını attım. Bakın dedim valla gelemem siz gelin. Yine 62829292 kere aramalar etmeler. Kalktım gittim bugün babam diyor ki o ne biçim ev o ev öyle bırakılır mi? İyi de kardeşim bin kere arıyorsun hem sende kalıp hem nasıl kendi evimde temizlik yapabilirim ben ya nasıl?

İnsan der ki bu kız 20 günlük evli. Bir evine alissin zaten is bilen adam değilim. Bir aramayalim etmeyelim yok ya yok. Sabah uyandım evime gidicem babam temizlik yapmam lazım diyorum otur gitme diyor. Ama onlara bu payı veren benim eşim. Anneci bir insan asla değil ama aşırı merhametli. 2 haftadır her pazar ozlwmislerdir gidelim ozlemisler gidelim kardeşim gidelim de yani bir pazar bize kalsın be. Zaten gidince kimse memnun olmuyor iki taraf da daha çok kalın diye surat aşıyor ya.

Anneme ben evimi çok seviyorum diyecek oldum yemedigim laf kalmadi be. Vay efendim hemen alıştım da onları aramadimda arkadaş fırsat mi kaldı zaten en gec 2 güne bir görüşüyoruz. Ben istiyorum azıcık evimde oturayim. Yemek yapayım 2 haftadır her yerden yemek geliyor. Yani bi gidin artık ya.
bilmem kim evlenince çok ağlamış hiç alışamamis söylenen bakar mısınız?

Şu An herşeyini emek emek aldigim evimde kapkaranlik salonda öylece oturuyorum. Gitmek istemiyorum eşim burda yok ama gitmek zorundayım çünkü annemlerin gel gel gel demesinden evle ilgili bir sorunu hallwdemedim evde elektirik yok.

Ya neden böyle ya neden. Neden evlendiğim için sadece bir kaç gün üst üste evimde kalamiyorum neden? Neden yemek yapamıyorum ben 3 sene çeyiz dizdim ya. İlerde yaparsın ilerde oturursun ya insanın bir hevesi var hevesi. 20 günlük evliyim 2 kere kıyamet kopartarak evde yemek yaptım. Ben iyilikten anlamazmisim nasıl sansliymisim é birlikte yaşasaydık keşke daha kolay olurdu dedim yine iki tarafta alındı.

Eşime de çok sinirliyim. Bir balayı süreci vardır ya bir akısma süreci vardır. Balayına gittik geldik sürekli bir aile aile aile hayır kendi ailesi de değil. Daha siklikla benim ailem yapıyor bunü. Şimdi carlayinca o da anladi. Keşke evlenmeseydik kendi Evlerimizde otursaydik hafta sonları otele falan gecerdik daha ekonomik olurdu.

Salak saçma yazdım. Sinirimden kusura bakmayın nolur belki sizde bana iyiliğini düşünüyor ne bencilsin diyebilirsiniz doğrudur ben artık kötü bir insan miyim diye düşünmeye başladım. Bende bir sorun var herhalde. Kimseye birsey diyemiyorum içime atıyorum bari buraya yazayim dedim.
Ne sanslisin belki sana fazla geliyor ama inan hic umursamamasindan sa bu ilgiyi istersin bizimkiler utanmadan gelme yatma etme derler yemek yapariz yok yagi fazla döktün yok cok tabak çıkardın aptal sacma şeyler

aileler cocuklarinin evlendigini biraz gec idrak ediyor sanirim bende 1 aylik evliydim anneme gelmistim benim bekar odamdan cikti senin bu yatagini degistirelim genis bisey alalimda rahat yat dedi ben bundan sonrasi icin soyluyo sandim once annem bi 30sn sonra kendi kendine gulmeye basladi noldu dedim kiz ben senin evlenigini unuttum ya dedi bana
onlar icinde zor maalesef bir sure sonra onlarda idrak edecek evlendiginizi
Ne sansli millet varmis be benim.odama babam.bana sormadan benim yatagimi atmış bide üstine çekyat almis üzüntüden boyun fitigi olmussun 1 ay yattim da küstüm diye kimse gelmedi ve hala aptal gibi bugün gel deseler gene giderim inan degerli ailede büyümek cok daha iyi

Abin ya da erkek kardesin varsa ben onlara üzüldüm asıl. Gerçekten iyi niyet bazen çok yanlış anlaşılıp insanı bunaltan bir duygu durumuna sokabiliyor. Benım annem de mesela bu aksam ne yemek yaptın dıyordu bende sayıyorum ıste yogurtlu havuc corba et kızartıcam dıyordum esımı arıyormus ıs cıkısı ben sarma sardım hobaaa bır kocaman tencere eve sarma gelıyor. Cok guzel olmus anamm ellerıne saglık dıye telefon edıyordum. Haydiii iki gün sonra o kocaman tencere bitmeden bir tencere daha sarma:KK51:inanın bu böyle sarmalık lahana turfanı bitene kadar devam etti yani aylarca🤦‍♀️görünüşte bende nankör pozisyonundaydım elbette. Ama inanın etli sarma iki günde bir başka yemek yapmayı unutmustum cunku hem pilav/makarna ihtiyacı hemde et/tavuk/köfte ihtiyacı aynı yemek içinde iki güne bir önüme geliyordu. Canım yogurtlu makarna istiyor ama sarma varken ne alaka etli sarma? Birşey desen alınacak kırılacak vayyy loveitred sen ugrasma dıye ben pazardan 3kiloluk lahana tasıdım sararken belim ıkıye ayrıldı sen mısın ıstemeyen deyıp ustune 4684bayram unutulmayacak tripler. Ben bır ay boyle devam edınce o sarma tenceresı bosaldıgı gıbı esıme dedım ben artık dayanamıyorum benı yemege gotur ertesı aksam cok yakın arkadasımı aradım benı yemege cagır o da yetmedı ertesı aksam sınema derken 3_5gun evde yemek yemedık ve annem vazgectı :KK45:bende anneyım ama bazen aıleler cok sıkbogaz edebılıyor bıze de ders olsun evlatlarımıza boyle yapıp bogmayalım ılerıde. Esım hem yurtdısı hem sehırdısı egıtım semınerlerıne gıdıyor. Bazıları 1günlük oluyor onda bile oglanı kıstır koltugunun altına atla arabana gel muhabbetı. annem ve babam evde ıkı kısıler kardesım yurtdısında sız gelın dıyorum aa bız babanla duzenımızı bozmayalım sımdı sen bagla oglanı koltuguna gel dıyor. Takdır edersınız kı bebekle ıkı saatlıgıne bıryere gıtmek bıle bana bır canta esyaya maloluyor bırde kalmaya bavulla gıdıyorum ama duzenı bozulan onlar:KK53: arabalarına bınıp gelecekler yanı 10dklık mesafeden, 🤦‍♀️😹 bosver aldırma hatta bır sure ıs seyahatlerınden bahsetmeyebılırsın kocam evde gondermıyor vs:deli:yıne de sagolsunlar basımızda olsunlar🌺ama senın durumunu cocuk olunca az cok kestırebılıyorum. Benımde amma içim şişmiş bak döktüm sayende kusura bakma :21:
Bu gece heralde bunlardan sonra aglama.krizine giricem ne kadar sanslisini, diger kizlarda yazmis heo ailesi isteyen odasını dayatmayan bu evde hep yerin hazır imaji veren 😪😪😪😪 bide bizimkilere bak tencereyle sarma anneme israr kıyamet zor kucuk tencereye sardiririm onuda 5 kisi yer anca 1 tabak ben annemden yemek istesem senin elin seyindemi der ki sen istemeden yapiyo 😪😪😪😪

Ne güzel yokluğunuzu hissediyorlar alışamamışlar.evet düşüncesizce abartılı davranıyor olabilir ama size düşkün bir aileniz olması aslında çok güzel bir nimet. Ya hiç arayanınız soranınız olmasaydı? İnanın böylesi içine daha çok batıyor insanın.
Bende onu dedim varken yokmus gibi hissetmek.kadar kötü bisey yok en azindan ilgililer ben kendim giderke bikr ne geldin heleki babam gened3 olurum onun icin kendime cok kızıyorum cok adam.ben gelmiyim.diye odami dagatti yatagimi atti ki ev 5 oda 1 salon üzüntüden ben boyun fitigi oldum genede laf sokar beter ol diye offf offf 😪😪😪😪

Bende onu dedim varken yokmus gibi hissetmek.kadar kötü bisey yok en azindan ilgililer ben kendim giderke bikr ne geldin heleki babam gened3 olurum onun icin kendime cok kızıyorum cok adam.ben gelmiyim.diye odami dagatti yatagimi atti ki ev 5 oda 1 salon üzüntüden ben boyun fitigi oldum genede laf sokar beter ol diye offf offf 😪😪😪😪
benimkilerde pek ilgili tipler değillerdir.ama sizinkilerde beter ol falan baya kötülermiş.bazen benimde zoruma gidiyor hala ama alıştımda.eskisi gibi takmıyorum fazlada gidip gelmem.

Anlıyorum sizi, ben de 22 yaşından 29 yaşına evlenene kadar yalnız ve ev arkadaşıyla yaşadım. Cep telefonum olmayan dönemler oldu haftada bir aradım annemi. Evlendim 2 ay sonra elim iş için 1 aylığına yurtdışına gitti annem gel bize kal diye tutturdu. Niye diyorum yalnız kalma diyor ben yollarca yalnız yaşadım niye yalnız kalmayacak ışım diyorum bir şey diyemiyor. Velhasıl 10 yıllık evliyim annem hala aynı şekilde eşim iş için bir yere gitse illa gel bize diye tutturur ama gitmiyorum tabii. Yani niyeyse evlenince daha kıymetli mi oluyor insan anlamadım
Özlüyor anneler bence.
Beraberken gecirdiginiz vakti iyi degerlendiremedigini,sizi yeterince sevip sarilamadigini düşünüyordur.
Yani ben olsam oyle düşünürüm sanirim(kiz anasi bildirdi:) )

benimkilerde pek ilgili tipler değillerdir.ama sizinkilerde beter ol falan baya kötülermiş.bazen benimde zoruma gidiyor hala ama alıştımda.eskisi gibi takmıyorum fazlada gidip gelmem.
Valla ben cok takiyorum yalan degil anne baba olmak.ne demek yaa benimmbikdigim dunyadaki herkezsen ve herseunden cocugun daha önemlidir onun mutlulugu yada üzüntüsü icin dunyayi yikarim ben olsam babama kızıyorum ama annem3 daha cok kızıyorum ya sen annesin babam ne derse hemen susturmalısın babam eşimi istemez tamam dogri ama dedimki bak ne olacağım belli degil odami dağıtma ne demek o orospumu olcana getirdi isi bizimm bi akraba vardi 2 kizida boşanmış annem diyo onun gibimi olcam inan o aN hani kaynar su olayı varya oylr oldum

Valla ben cok takiyorum yalan degil anne baba olmak.ne demek yaa benimmbikdigim dunyadaki herkezsen ve herseunden cocugun daha önemlidir onun mutlulugu yada üzüntüsü icin dunyayi yikarim ben olsam babama kızıyorum ama annem3 daha cok kızıyorum ya sen annesin babam ne derse hemen susturmalısın babam eşimi istemez tamam dogri ama dedimki bak ne olacağım belli degil odami dağıtma ne demek o orospumu olcana getirdi isi bizimm bi akraba vardi 2 kizida boşanmış annem diyo onun gibimi olcam inan o aN hani kaynar su olayı varya oylr oldum
ailelerimizi biz seçmedik.onların yanlışları yüzünden kendinizi üzmeyin.zaten üzülünce de birşey değişmiyor.kendi kendinize mutlu olmaya bakın hiçbir şey beklemeyin onlardan bir beklentiniz olmasın.ben böyleyim artık.

ailelerimizi biz seçmedik.onların yanlışları yüzünden kendinizi üzmeyin.zaten üzülünce de birşey değişmiyor.kendi kendinize mutlu olmaya bakın hiçbir şey beklemeyin onlardan bir beklentiniz olmasın.ben böyleyim artık.
Beklenti dedigin sonsuz sevgi bence bi ailede olmasi gereken 8insan fakir olur ama mutlu olur aman cocugum aman annecim diye hani youtubr ta bi klip varya kiz gelin babasoyla dugun gunu dans ediyo o kadar icimi acitiyoki hani insan birindenndem varya gene iyi bizimkilerinn2 side degisik annem.daha ben çocukken aaa cocuga deger verilmez canim.kocamm derdi millet aaa cocukk senin koca ne olcagi belli degil derlerdi mesela günlerde hatirladigim insanin icine kizgin yag doksan anca böyle acır daha 19 yasindaydim amcamin kizlari gec evlendi mesela annem.surellkli sende evlenemicen kalcan basima is yapmuyon bilmemne ulan daha 19 yasindayim ne evliligi ki sonra esimle tanistim 21 de evlendim belki de alttan allatn o laflar beni cok üzdü hani dersin ki annemin evliligi cok iyidi babamin dediğinden asla cikmayan kaynanasina gorumcesine kayninun cocuklarina bakan her bayramda kaynanasina gidip 0 tatil tapan ki biz 15 e geldik te zor tatile ciktik bagra cagra

Beklenti dedigin sonsuz sevgi bence bi ailede olmasi gereken 8insan fakir olur ama mutlu olur aman cocugum aman annecim diye hani youtubr ta bi klip varya kiz gelin babasoyla dugun gunu dans ediyo o kadar icimi acitiyoki hani insan birindenndem varya gene iyi bizimkilerinn2 side degisik annem.daha ben çocukken aaa cocuga deger verilmez canim.kocamm derdi millet aaa cocukk senin koca ne olcagi belli degil derlerdi mesela günlerde hatirladigim insanin icine kizgin yag doksan anca böyle acır daha 19 yasindaydim amcamin kizlari gec evlendi mesela annem.surellkli sende evlenemicen kalcan basima is yapmuyon bilmemne ulan daha 19 yasindayim ne evliligi ki sonra esimle tanistim 21 de evlendim belki de alttan allatn o laflar beni cok üzdü hani dersin ki annemin evliligi cok iyidi babamin dediğinden asla cikmayan kaynanasina gorumcesine kayninun cocuklarina bakan her bayramda kaynanasina gidip 0 tatil tapan ki biz 15 e geldik te zor tatile ciktik bagra cagra
haklısınız benim çevremde de var evladına çok düşkün anne babalar.bende bazen yokluklarını hissediyorum ama sürekli bu konular üstünde düşünmek bana zarar vermekten başka birşeye yaramadı zamanında.zaten alıştım da kendi eşim ailem önemli ve kendi kendinize yetebildiğinizde çok da aramıyorsunuz.içlerinden gelmeyen birşeyi zorla içlerine sokamayız neticede.kendi vicdanlarına kalmış.benim annem kötü bir kadın değildir hatta elinden gelen bişey oldugunda yapar fakat doğumumda yada birkaç önemli günde yeterince desteklerini göremedim ve kırgınım açıkca söylerimde yüzlerine.her anne baba evladına çok düşkün olmuyor benimkilerde düşkün olmayanlardan.

Bu gece heralde bunlardan sonra aglama.krizine giricem ne kadar sanslisini, diger kizlarda yazmis heo ailesi isteyen odasını dayatmayan bu evde hep yerin hazır imaji veren 😪😪😪😪 bide bizimkilere bak tencereyle sarma anneme israr kıyamet zor kucuk tencereye sardiririm onuda 5 kisi yer anca 1 tabak ben annemden yemek istesem senin elin seyindemi der ki sen istemeden yapiyo 😪😪😪😪
Yaa kıyamam sana. Çok üzüldüm gece gece. Insallah aılen senı hep cok sever sayar. Ne bıleyım bızım aıle yapımızdan mıdır nedır bıraz fazla verıcıler herkes aynı olmuyor. Keske bıraz daha evlat kıymetı bılseler dıyen oluyor aılemden bunaldım yakamdan düşsünler diyen oluyor. Sanırım herkes ulaştıgı seyın nankörü oluyor. Sen boyle yazınca ıcım cız ettı🙄😣😪

İlginin aşırısı da böyle can sıkıyor işte. İtidali beceremiyoruz milletçe..

Bizim millette şöyle bi geri düşünce vardır...Kız bekarken yaknız falan kalır okurken vs..Bişi denmez neden? Çünkü başka bi aile yok işin içinde..Sonra kız evlenir namus olur ...Adamın namusu...Aman ailesi ne der efendim, oyle evde tek basına alimallah...Kocası da yok başında...Başına bi iş gelirse kızına sahip çıkamadı der eller, karıma nie göz kulak olmadınız derler...Sanki adamın malısın...

Tamamen el ne der meselesi...Kendinize dokundurtmayın kesinlikle evinizde kalın

Daha çok yeni adaptasyon süreci iki taraf içinde ve zorlu...
Zamanla rayına oturur mutlaka :)

sizin artık ayrı bir eviniz aileniz olduğunu anlamalarını sağlayın belki biraz üzülecekler ama sonunda anlayacaklardır :)

Back