20 Gunluk evliyim evimde oturamiyorum!

ay sıkıntı resmen :)
bastan nasıl baslarsa oyle gıdıyor mesafe candır kım olursa olsun
sız evımı yerımı bılmelıyım bırakın da duzenımı oturtayım evlendıgımı kabul edın deyın baskada hıc bu konuda konusmayın der der bıkar durulurlar bence

Sinirimden kendimi tekmelemek istiyorum.

20 günlük evliyim. 20. Evlendiğim iz günden beri ailelerin gelin oturun az kaldınız çok gittiniz olayından bıktım usandım. Başta kendi ailem. Hayır ben üniversiteyi dışarda tek başıma bir evde kalarak okudum. 4 sene! Bağımsız bir insanım öyle gece tek kalamayan bir insan da değilim. Eşim is seyahatin gidecek 2 gün yok. Bir o taraf arıyor bir benim Ailem arıyor gelsene kalsana gelsene kalsana. Hayırdır dedim? Çocuk mu var karşınızda? Annem geldi ya. 10 günlük evliyken 29 yaşında 4 sene tek başına evde kalmış (21 yasindayken) kızına bakmaya geldi annem. Ertesi gün oldu tutturdu sen gel diye! Ama evi görün. Biz evlenirken yetistiremedik. Kolilerdeydi çoğu eşyamiz. Benim ilk 10 günüm. Koli açmakla geçti. Anlatıyorum anne bak isim var ev koli dolu siz gelin diye. Yok ben gelemen dedi. Küstü gitti ya!

Ertesi hafta da vicdan azabı çektim. Salı günü boş günü annemin aradım babamla bana kahvaltıya gelin dedim. Bekle bekle yok. Masa hazırlamışım. Tekrar aradım bana diyor ki sabah uyandım sana gelecegimi dusununce çok mutsuz oldum usendim gelmeye! Ayıptır ya bu laf denir mi? Gelmezseniz gelmeyin ya dedim.

Sonrasında bir acindirmalar. Seni özledik gece kalıyoruz yatağin boş bilmemne. Tekrar eşim is seyahatine gitti yine gel gel gel. Evin videolarını attım. Bakın dedim valla gelemem siz gelin. Yine 62829292 kere aramalar etmeler. Kalktım gittim bugün babam diyor ki o ne biçim ev o ev öyle bırakılır mi? İyi de kardeşim bin kere arıyorsun hem sende kalıp hem nasıl kendi evimde temizlik yapabilirim ben ya nasıl?

İnsan der ki bu kız 20 günlük evli. Bir evine alissin zaten is bilen adam değilim. Bir aramayalim etmeyelim yok ya yok. Sabah uyandım evime gidicem babam temizlik yapmam lazım diyorum otur gitme diyor. Ama onlara bu payı veren benim eşim. Anneci bir insan asla değil ama aşırı merhametli. 2 haftadır her pazar ozlwmislerdir gidelim ozlemisler gidelim kardeşim gidelim de yani bir pazar bize kalsın be. Zaten gidince kimse memnun olmuyor iki taraf da daha çok kalın diye surat aşıyor ya.

Anneme ben evimi çok seviyorum diyecek oldum yemedigim laf kalmadi be. Vay efendim hemen alıştım da onları aramadimda arkadaş fırsat mi kaldı zaten en gec 2 güne bir görüşüyoruz. Ben istiyorum azıcık evimde oturayim. Yemek yapayım 2 haftadır her yerden yemek geliyor. Yani bi gidin artık ya.
bilmem kim evlenince çok ağlamış hiç alışamamis söylenen bakar mısınız?

Şu An herşeyini emek emek aldigim evimde kapkaranlik salonda öylece oturuyorum. Gitmek istemiyorum eşim burda yok ama gitmek zorundayım çünkü annemlerin gel gel gel demesinden evle ilgili bir sorunu hallwdemedim evde elektirik yok.

Ya neden böyle ya neden. Neden evlendiğim için sadece bir kaç gün üst üste evimde kalamiyorum neden? Neden yemek yapamıyorum ben 3 sene çeyiz dizdim ya. İlerde yaparsın ilerde oturursun ya insanın bir hevesi var hevesi. 20 günlük evliyim 2 kere kıyamet kopartarak evde yemek yaptım. Ben iyilikten anlamazmisim nasıl sansliymisim é birlikte yaşasaydık keşke daha kolay olurdu dedim yine iki tarafta alındı.

Eşime de çok sinirliyim. Bir balayı süreci vardır ya bir akısma süreci vardır. Balayına gittik geldik sürekli bir aile aile aile hayır kendi ailesi de değil. Daha siklikla benim ailem yapıyor bunü. Şimdi carlayinca o da anladi. Keşke evlenmeseydik kendi Evlerimizde otursaydik hafta sonları otele falan gecerdik daha ekonomik olurdu.

Salak saçma yazdım. Sinirimden kusura bakmayın nolur belki sizde bana iyiliğini düşünüyor ne bencilsin diyebilirsiniz doğrudur ben artık kötü bir insan miyim diye düşünmeye başladım. Bende bir sorun var herhalde. Kimseye birsey diyemiyorum içime atıyorum bari buraya yazayim dedim.

Vallaha yazdıklarını okudukça benim kaçasım geldi sen yine iyi sabrediyorsun :D

Valla artık aradıklarında bir işin olduğunu söyle al telefonu da sessize bak keyfine.. Canın isteyince git.. Böyle alıştır yoksa belli sen önünü alamayacaksın. Bu ne ya insanı bir rahat bıraksınlar..

Bırak alınsınlar boş ver.. Bak böyle böyle bundan sonra sana bir şey derken çekinirler aman yine kızacak diye :D Bence doğru yoldasın... Öyle küsünce çok da üstlerine de gitme...

Gulumsedim kusura bakmayin.ben bi kac ay once surekli gelip uyumami engelleyen tetzeme kizmistim.ne dusuncesiz evine gitmiyo gece diye.bugun vefat etti.kirmadan uzmeden kendinizi de sinir etmeden.sakin olun.bunlar tatli dertler.
Allah rahmet eylesin..

Minicik caktiracak oldum, ne yasliyizi kaldı ne anne baba hakkı kaldı ne tek çocukluğum kaldı bende böyle içime ata ata ata kendimi yiyorum. Valla gitmiyim demiyorum yemin olsun sadece isim gücüm evim yerlessin diyorum sonra gideyim diyorum ya. 20 gülüm evliyim 11 gün balayı 9 gündür evdeyim 1 gecesi annem vardı 1 gece annemde kaldım 7 gece eşimle kaldık ustalar is Vs derken daha bitmedi ki ne bekliyorlar ben anlamadım ki ya. Neyse Sohbetleri biz ölünce rahat edersingelme istemiyoruz ile bitti. Bende aldım esyami gittim yine 😑
yani oyle bi yazmissiniz ki 20 gunun 15 gunu annenizle kaldiniz sandim.
alti ustu 2 gun berabermissiniz. :deli:

20 günlük evliyim. 20. Evlendiğim iz günden beri ailelerin gelin oturun az kaldınız çok gittiniz olayından bıktım usandım. Başta kendi ailem. Hayır ben üniversiteyi dışarda tek başıma bir evde kalarak okudum. 4 sene! Bağımsız bir insanım öyle gece tek kalamayan bir insan da değilim. Eşim is seyahatin gidecek 2 gün yok. Bir o taraf arıyor bir benim Ailem arıyor gelsene kalsana gelsene kalsana. Hayırdır dedim? Çocuk mu var karşınızda? Annem geldi ya. 10 günlük evliyken 29 yaşında 4 sene tek başına evde kalmış (21 yasindayken) kızına bakmaya geldi annem. Ertesi gün oldu tutturdu sen gel diye! Ama evi görün. Biz evlenirken yetistiremedik. Kolilerdeydi çoğu eşyamiz. Benim ilk 10 günüm. Koli açmakla geçti. Anlatıyorum anne bak isim var ev koli dolu siz gelin diye. Yok ben gelemen dedi. Küstü gitti ya!

Ertesi hafta da vicdan azabı çektim. Salı günü boş günü annemin aradım babamla bana kahvaltıya gelin dedim. Bekle bekle yok. Masa hazırlamışım. Tekrar aradım bana diyor ki sabah uyandım sana gelecegimi dusununce çok mutsuz oldum usendim gelmeye! Ayıptır ya bu laf denir mi? Gelmezseniz gelmeyin ya dedim.

Sonrasında bir acindirmalar. Seni özledik gece kalıyoruz yatağin boş bilmemne. Tekrar eşim is seyahatine gitti yine gel gel gel. Evin videolarını attım. Bakın dedim valla gelemem siz gelin. Yine 62829292 kere aramalar etmeler. Kalktım gittim bugün babam diyor ki o ne biçim ev o ev öyle bırakılır mi? İyi de kardeşim bin kere arıyorsun hem sende kalıp hem nasıl kendi evimde temizlik yapabilirim ben ya nasıl?

İnsan der ki bu kız 20 günlük evli. Bir evine alissin zaten is bilen adam değilim. Bir aramayalim etmeyelim yok ya yok. Sabah uyandım evime gidicem babam temizlik yapmam lazım diyorum otur gitme diyor. Ama onlara bu payı veren benim eşim. Anneci bir insan asla değil ama aşırı merhametli. 2 haftadır her pazar ozlwmislerdir gidelim ozlemisler gidelim kardeşim gidelim de yani bir pazar bize kalsın be. Zaten gidince kimse memnun olmuyor iki taraf da daha çok kalın diye surat aşıyor ya.

Anneme ben evimi çok seviyorum diyecek oldum yemedigim laf kalmadi be. Vay efendim hemen alıştım da onları aramadimda arkadaş fırsat mi kaldı zaten en gec 2 güne bir görüşüyoruz. Ben istiyorum azıcık evimde oturayim. Yemek yapayım 2 haftadır her yerden yemek geliyor. Yani bi gidin artık ya.

Şu An herşeyini emek emek aldigim evimde kapkaranlik salonda öylece oturuyorum. Gitmek istemiyorum eşim burda yok ama gitmek zorundayım çünkü annemlerin gel gel gel demesinden evle ilgili bir sorunu hallwdemedim evde elektirik yok.

Ya neden böyle ya neden. Neden evlendiğim için sadece bir kaç gün üst üste evimde kalamiyorum neden? Neden yemek yapamıyorum ben 3 sene çeyiz dizdim ya. İlerde yaparsın ilerde oturursun ya insanın bir hevesi var hevesi. 20 günlük evliyim 2 kere kıyamet kopartarak evde yemek yaptım. Ben iyilikten anlamazmisim nasıl sansliymisim é birlikte yaşasaydık keşke daha kolay olurdu dedim yine iki tarafta alındı.

Eşime de çok sinirliyim. Bir balayı süreci vardır ya bir akısma süreci vardır. Balayına gittik geldik sürekli bir aile aile aile hayır kendi ailesi de değil. Daha siklikla benim ailem yapıyor bunü. Şimdi carlayinca o da anladi. Keşke evlenmeseydik kendi Evlerimizde otursaydik hafta sonları otele falan gecerdik daha ekonomik olurdu.

Salak saçma yazdım. Sinirimden kusura bakmayın nolur belki sizde bana iyiliğini düşünüyor ne bencilsin diyebilirsiniz doğrudur ben artık kötü bir insan miyim diye düşünmeye başladım. Bende bir sorun var herhalde. Kimseye birsey diyemiyorum içime atıyorum bari buraya yazayim dedim.
Tek suçlu eşiniz değil sizsiniz. O gel demiş bu git demiş ama vurguladığınız gibi 4 sene dışarda okuyan siz hayır kelimesini ağzınızın ucuyla söyleyip söyleyip gitmişsiniz. Açıklama yapmayın onlara. Gelmiyorum deyin bitti.

ben evlenince ilk defa evden ayrildim universiteyi bile yasadigim yerde okudum.ilk zamanlar telefonla konusurken surekli aglardim tabi ailemle aramdaki mesafe arabayla 15 dk uzak degil.neyse ben ilk ay gitmedim evime alismak icin sonrasinda alistim.bizimkiler de hep istiyor ama sizinki kadar degil

Abin ya da erkek kardesin varsa ben onlara üzüldüm asıl. Gerçekten iyi niyet bazen çok yanlış anlaşılıp insanı bunaltan bir duygu durumuna sokabiliyor. Benım annem de mesela bu aksam ne yemek yaptın dıyordu bende sayıyorum ıste yogurtlu havuc corba et kızartıcam dıyordum esımı arıyormus ıs cıkısı ben sarma sardım hobaaa bır kocaman tencere eve sarma gelıyor. Cok guzel olmus anamm ellerıne saglık dıye telefon edıyordum. Haydiii iki gün sonra o kocaman tencere bitmeden bir tencere daha sarma:KK51:inanın bu böyle sarmalık lahana turfanı bitene kadar devam etti yani aylarca🤦‍♀️görünüşte bende nankör pozisyonundaydım elbette. Ama inanın etli sarma iki günde bir başka yemek yapmayı unutmustum cunku hem pilav/makarna ihtiyacı hemde et/tavuk/köfte ihtiyacı aynı yemek içinde iki güne bir önüme geliyordu. Canım yogurtlu makarna istiyor ama sarma varken ne alaka etli sarma? Birşey desen alınacak kırılacak vayyy loveitred sen ugrasma dıye ben pazardan 3kiloluk lahana tasıdım sararken belim ıkıye ayrıldı sen mısın ıstemeyen deyıp ustune 4684bayram unutulmayacak tripler. Ben bır ay boyle devam edınce o sarma tenceresı bosaldıgı gıbı esıme dedım ben artık dayanamıyorum benı yemege gotur ertesı aksam cok yakın arkadasımı aradım benı yemege cagır o da yetmedı ertesı aksam sınema derken 3_5gun evde yemek yemedık ve annem vazgectı :KK45:bende anneyım ama bazen aıleler cok sıkbogaz edebılıyor bıze de ders olsun evlatlarımıza boyle yapıp bogmayalım ılerıde. Esım hem yurtdısı hem sehırdısı egıtım semınerlerıne gıdıyor. Bazıları 1günlük oluyor onda bile oglanı kıstır koltugunun altına atla arabana gel muhabbetı. annem ve babam evde ıkı kısıler kardesım yurtdısında sız gelın dıyorum aa bız babanla duzenımızı bozmayalım sımdı sen bagla oglanı koltuguna gel dıyor. Takdır edersınız kı bebekle ıkı saatlıgıne bıryere gıtmek bıle bana bır canta esyaya maloluyor bırde kalmaya bavulla gıdıyorum ama duzenı bozulan onlar:KK53: arabalarına bınıp gelecekler yanı 10dklık mesafeden, 🤦‍♀️😹 bosver aldırma hatta bır sure ıs seyahatlerınden bahsetmeyebılırsın kocam evde gondermıyor vs:deli:yıne de sagolsunlar basımızda olsunlar🌺ama senın durumunu cocuk olunca az cok kestırebılıyorum. Benımde amma içim şişmiş bak döktüm sayende kusura bakma :21:

Cok fazla her cume sonunda ya ya ya kullanmissiniz resmen konuya odaklanamadim. Ayrica ne kadar sitemkar bir yapiniz var nolacak gitseniz tutturmussunuz bi yeni evliyim lafi. Bahsettiginiz kisiler anne babaniz farkindasinizdir umarim. Kusura bakmayin cok itici buldum yakarisinizi

Kusura bakmayin ama güldüm benimkilerde tipkisinin ayniyiydi her gece yemeğe çağirmalar gündüz tek basina napiyosun bize gel 14 senelik evliyim 8 senedir başka segirdeyiz simdi de tatillerde gelmediniz diye trip atarlar dönüş tarihimiz her zaman onlara kısa kalmisiz gibi küserler ben artik takmiyorum benim evim var ve evimde rahatim maalesef bu ısrarlar tripler küsmeler bitmiyo 14 sene olsa da tecrubeyle sabit sizin yasinizda var ben 22 yaşinda evlenmisiz ilk yillarda tepki veremedim icimde yasadim siz açiklamanizi yapin diger 3474992 tane aramayi acmayin müsait değilim mesaji atin belki anlarlar cok zor ama

Cok iyi bi insandi sag olun.amin.güzelin sansi olmaz derler ya en guzel ornekti sanirim.cok guzelmis gencken ama hayat ona guzel davranmadi cok cekti erken vefat etti.dileeim mekani cennet olsun
Amin, inşallah..🙏

Ayy evliliğe alışamadım diyen gelin ile sizin aileniz aynı kafan ,düzelir alışırlar,
Çok tatlısınız :)

Yeni evli sendromu olsa gerek 🤭 bende anneci babaci bir insan degildim. Evli degilkende o evde tektim kimse yzuume bakmazdi bir kardeşimle konuşurdum. Evlendim degere bindim hergun arar gel derdi. Gitmiyorum. Şimdi gitmememe alisti kendileri geliyor ozleyince. Ha ozledik geldik demiyorlar orasi ayri. Sizde gitmeyin her trip attiginda giderseniz daha cok orda kalirsiniz

Konunuz agrayan başimi daha da agritti.
Okurken icim daraldi, boguldum resmen.
Sert bir sekilde tavrinizi gosterin her defasinda.
Zamanla alisirlar.

Hiç anlamam böyle aileleri de annesinin evinden çıkmayanları da, 18 yaşımdan beri ayrıyım ailemden 28 yaşındayım, hayata kendisi yön verebilmeli insan, sadece reşit değil birey olduktan sonra evlenmeli hatta ülkemizdeki eeen büyük sorunlardan biri maalesef bu .

Back