20 Gunluk evliyim evimde oturamiyorum!

Fotosentez

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2010
1.129
598
323
Diğer
Sinirimden kendimi tekmelemek istiyorum.

20 günlük evliyim. 20. Evlendiğim iz günden beri ailelerin gelin oturun az kaldınız çok gittiniz olayından bıktım usandım. Başta kendi ailem. Hayır ben üniversiteyi dışarda tek başıma bir evde kalarak okudum. 4 sene! Bağımsız bir insanım öyle gece tek kalamayan bir insan da değilim. Eşim is seyahatin gidecek 2 gün yok. Bir o taraf arıyor bir benim Ailem arıyor gelsene kalsana gelsene kalsana. Hayırdır dedim? Çocuk mu var karşınızda? Annem geldi ya. 10 günlük evliyken 29 yaşında 4 sene tek başına evde kalmış (21 yasindayken) kızına bakmaya geldi annem. Ertesi gün oldu tutturdu sen gel diye! Ama evi görün. Biz evlenirken yetistiremedik. Kolilerdeydi çoğu eşyamiz. Benim ilk 10 günüm. Koli açmakla geçti. Anlatıyorum anne bak isim var ev koli dolu siz gelin diye. Yok ben gelemen dedi. Küstü gitti ya!

Ertesi hafta da vicdan azabı çektim. Salı günü boş günü annemin aradım babamla bana kahvaltıya gelin dedim. Bekle bekle yok. Masa hazırlamışım. Tekrar aradım bana diyor ki sabah uyandım sana gelecegimi dusununce çok mutsuz oldum usendim gelmeye! Ayıptır ya bu laf denir mi? Gelmezseniz gelmeyin ya dedim.

Sonrasında bir acindirmalar. Seni özledik gece kalıyoruz yatağin boş bilmemne. Tekrar eşim is seyahatine gitti yine gel gel gel. Evin videolarını attım. Bakın dedim valla gelemem siz gelin. Yine 62829292 kere aramalar etmeler. Kalktım gittim bugün babam diyor ki o ne biçim ev o ev öyle bırakılır mi? İyi de kardeşim bin kere arıyorsun hem sende kalıp hem nasıl kendi evimde temizlik yapabilirim ben ya nasıl?

İnsan der ki bu kız 20 günlük evli. Bir evine alissin zaten is bilen adam değilim. Bir aramayalim etmeyelim yok ya yok. Sabah uyandım evime gidicem babam temizlik yapmam lazım diyorum otur gitme diyor. Ama onlara bu payı veren benim eşim. Anneci bir insan asla değil ama aşırı merhametli. 2 haftadır her pazar ozlwmislerdir gidelim ozlemisler gidelim kardeşim gidelim de yani bir pazar bize kalsın be. Zaten gidince kimse memnun olmuyor iki taraf da daha çok kalın diye surat aşıyor ya.

Anneme ben evimi çok seviyorum diyecek oldum yemedigim laf kalmadi be. Vay efendim hemen alıştım da onları aramadimda arkadaş fırsat mi kaldı zaten en gec 2 güne bir görüşüyoruz. Ben istiyorum azıcık evimde oturayim. Yemek yapayım 2 haftadır her yerden yemek geliyor. Yani bi gidin artık ya.
bilmem kim evlenince çok ağlamış hiç alışamamis söylenen bakar mısınız?

Şu An herşeyini emek emek aldigim evimde kapkaranlik salonda öylece oturuyorum. Gitmek istemiyorum eşim burda yok ama gitmek zorundayım çünkü annemlerin gel gel gel demesinden evle ilgili bir sorunu hallwdemedim evde elektirik yok.

Ya neden böyle ya neden. Neden evlendiğim için sadece bir kaç gün üst üste evimde kalamiyorum neden? Neden yemek yapamıyorum ben 3 sene çeyiz dizdim ya. İlerde yaparsın ilerde oturursun ya insanın bir hevesi var hevesi. 20 günlük evliyim 2 kere kıyamet kopartarak evde yemek yaptım. Ben iyilikten anlamazmisim nasıl sansliymisim é birlikte yaşasaydık keşke daha kolay olurdu dedim yine iki tarafta alındı.

Eşime de çok sinirliyim. Bir balayı süreci vardır ya bir akısma süreci vardır. Balayına gittik geldik sürekli bir aile aile aile hayır kendi ailesi de değil. Daha siklikla benim ailem yapıyor bunü. Şimdi carlayinca o da anladi. Keşke evlenmeseydik kendi Evlerimizde otursaydik hafta sonları otele falan gecerdik daha ekonomik olurdu.

Salak saçma yazdım. Sinirimden kusura bakmayın nolur belki sizde bana iyiliğini düşünüyor ne bencilsin diyebilirsiniz doğrudur ben artık kötü bir insan miyim diye düşünmeye başladım. Bende bir sorun var herhalde. Kimseye birsey diyemiyorum içime atıyorum bari buraya yazayim dedim.

Yeni evlenen arkadaşımın annesi baş ağrısı dolayısı ile mr çektirmişti ve çektirdiği mr’ın sorumlusu olarak kızının sık sık evlerine gitmemesini göstermişti . Gökten meteor düşse kızın onlara gitmemesine bağlayacaktı ve daha 10 günlük evliydi :KK48: aklıma o geldi birden kusura bakmayın
Siz kalplerini kırmadan sebepleriyle izah edin her seferinde
Zamanla o düzen oturur merak etmeyin

Gulumsedim kusura bakmayin.ben bi kac ay once surekli gelip uyumami engelleyen tetzeme kizmistim.ne dusuncesiz evine gitmiyo gece diye.bugun vefat etti.kirmadan uzmeden kendinizi de sinir etmeden.sakin olun.bunlar tatli dertler.
Yok valla ben size böyle yaziyyorum yoksa kimseye saygisizligim yok ama çok bunaldim şu An evim les gibi. Kirli berbat. Ama gitmek zorundayım. Birde memnun kalsalar ya. Dün gece gittim kaldım sabah markete gidip eve alışveriş yapıcam dedim ona bile ne gerek var otursaydin diyor ya. Eşimin annesine gidiyoruz bu sefer kizmiyorum hafta az Kalırsaniz kizarim Size diyor ya. Valla ben bilsem evlenmezdim. Benim başıma ne geliyorsa aman sus ayıptır kirilmasin uzulmesinden geliyor. Birde babamın sesini bir duysaydiniz! Böyle ev mi bırakılır niye toplamadin diyör bana. Isinlanma var da ben kullanmıyorum sanki.

Çok haklısın . Aynı şeyleri yaşadım . Yavaş yavaş azaltmaya çalış gittiğin günleri . Söylenirlerse de duymazdan gel başka Türlü evine alışamazsın. Sen her şeyin farkındasın ama aileler ilk 1 sene kabullenemiyorlar . Her hafta gidiyosun bu sefer az oturdun kalmadın ateş almaya mı geldin diyorlar . Alınmaya devam etsinler sen tavrını koy yoksa böyle sürüp gider . Kendi ailem ve kaynanamla aynı şehirde olmama rağmen 4-5 haftada bir gidiyoruz iki tarafa da artık alıştılar . Alıştırmak tamamen senin elinde

Yeni evlenen arkadaşımın annesi baş ağrısı dolayısı ile mr çektirmişti ve çektirdiği mr’ın sorumlusu olarak kızının sık sık evlerine gitmemesini göstermişti . Gökten meteor düşse kızın onlara gitmemesine bağlayacaktı ve daha 10 günlük evliydi :KK48: aklıma o geldi birden kusura bakmayın
Siz kalplerini kırmadan sebepleriyle izah edin her seferinde
Zamanla o düzen oturur merak etmeyin

Minicik caktiracak oldum, ne yasliyizi kaldı ne anne baba hakkı kaldı ne tek çocukluğum kaldı bende böyle içime ata ata ata kendimi yiyorum. Valla gitmiyim demiyorum yemin olsun sadece isim gücüm evim yerlessin diyorum sonra gideyim diyorum ya. 20 gülüm evliyim 11 gün balayı 9 gündür evdeyim 1 gecesi annem vardı 1 gece annemde kaldım 7 gece eşimle kaldık ustalar is Vs derken daha bitmedi ki ne bekliyorlar ben anlamadım ki ya. Neyse Sohbetleri biz ölünce rahat edersingelme istemiyoruz ile bitti. Bende aldım esyami gittim yine 😑

Mesafeni koruyacaksin bir,mesafeyi korumak icinde kararli olucaksin!ilk zamanlar duygu somuruleri,acindirmalar vs olabilir pek fazla onemsemeyeceksin.bekarken cokta umursanmayan evlatlarin evlenince kiymetli olma mantiklarini anlayamiyorum.

Vallahi çok haklısın. Belli ki birey olmuşsun ki bu bizim ülkemizde alışık olunan bir durum değil. Bizim gibilerde ceremesini çekiyor işte. Başka takdir ettiğim bir özelliğin de ailene karşı da oldukça objektifsin. Normalde böyle konularda erkek ailesi olunca kv yerden yere vurulur ama kız annesi olunca nedense iyi niyetli olunur genellikle ( bu lafım kimseye değil genel) Ben de çok çabuk alıştım ve hiç ağlamadım. 29 yaşında evlendim Allahaşkına! Zaten ondan önce de senin gibi yalnız yaşadım ama işte maalesef illa oluyor o beklenti. Gitmeye gitmeye düzeliyorlar ama tecrübe ile sabit.

Konu o kadar tanıdık ki :)
Evlendik balayına gittik geldik ondan sonraki her hafta haftada birer akşam ailelere gitmeye başladık.
İkimizde çalışıyoruz diye alışamadık, özledik moduna girdiler bizimkiler de.
İnan var ya her hafta gittik.
Uykusuz kaldım, işlerim aksadı anlattım yine de anlamadılar.
Baktım olmayacak hiç bir şeye vakit ayıramıyorum, söylendim bir kaç kere gergin gergin.
Yeni evliyiz bir rahat verin dedim.
Bir kaç kez ağladı, sızladılar, takmadım inan.
En son eşimin işten çıkmasıyla araba da gitti.
İkisine de uzak oturuyoruz diye gidemem, gelemem dedim.
Gitmiyorum da öyle bir bıktırdılar ki, anlatamam.
Şimdi iki aileyi de en son 3 hafta önce gittik geldik.
Geliyorsanız siz gelin dedim, onlar da gelemiyorlar.
Nasıl rahatladım anlatamam :)

Minicik caktiracak oldum, ne yasliyizi kaldı ne anne baba hakkı kaldı ne tek çocukluğum kaldı bende böyle içime ata ata ata kendimi yiyorum. Valla gitmiyim demiyorum yemin olsun sadece isim gücüm evim yerlessin diyorum sonra gideyim diyorum ya. 20 gülüm evliyim 11 gün balayı 9 gündür evdeyim 1 gecesi annem vardı 1 gece annemde kaldım 7 gece eşimle kaldık ustalar is Vs derken daha bitmedi ki ne bekliyorlar ben anlamadım ki ya. Neyse Sohbetleri biz ölünce rahat edersingelme istemiyoruz ile bitti. Bende aldım esyami gittim yine 😑
Bu kadarı duygusal sömürüye girer . Üzmeyin kendinizi haklısınız . Sizsabrınızı koruyarak sebepleriyle tatlı bir dille anlatmaya devam edin . Zamanla adapte olacaklardır

Sinirimden kendimi tekmelemek istiyorum.

20 günlük evliyim. 20. Evlendiğim iz günden beri ailelerin gelin oturun az kaldınız çok gittiniz olayından bıktım usandım. Başta kendi ailem. Hayır ben üniversiteyi dışarda tek başıma bir evde kalarak okudum. 4 sene! Bağımsız bir insanım öyle gece tek kalamayan bir insan da değilim. Eşim is seyahatin gidecek 2 gün yok. Bir o taraf arıyor bir benim Ailem arıyor gelsene kalsana gelsene kalsana. Hayırdır dedim? Çocuk mu var karşınızda? Annem geldi ya. 10 günlük evliyken 29 yaşında 4 sene tek başına evde kalmış (21 yasindayken) kızına bakmaya geldi annem. Ertesi gün oldu tutturdu sen gel diye! Ama evi görün. Biz evlenirken yetistiremedik. Kolilerdeydi çoğu eşyamiz. Benim ilk 10 günüm. Koli açmakla geçti. Anlatıyorum anne bak isim var ev koli dolu siz gelin diye. Yok ben gelemen dedi. Küstü gitti ya!

Ertesi hafta da vicdan azabı çektim. Salı günü boş günü annemin aradım babamla bana kahvaltıya gelin dedim. Bekle bekle yok. Masa hazırlamışım. Tekrar aradım bana diyor ki sabah uyandım sana gelecegimi dusununce çok mutsuz oldum usendim gelmeye! Ayıptır ya bu laf denir mi? Gelmezseniz gelmeyin ya dedim.

Sonrasında bir acindirmalar. Seni özledik gece kalıyoruz yatağin boş bilmemne. Tekrar eşim is seyahatine gitti yine gel gel gel. Evin videolarını attım. Bakın dedim valla gelemem siz gelin. Yine 62829292 kere aramalar etmeler. Kalktım gittim bugün babam diyor ki o ne biçim ev o ev öyle bırakılır mi? İyi de kardeşim bin kere arıyorsun hem sende kalıp hem nasıl kendi evimde temizlik yapabilirim ben ya nasıl?

İnsan der ki bu kız 20 günlük evli. Bir evine alissin zaten is bilen adam değilim. Bir aramayalim etmeyelim yok ya yok. Sabah uyandım evime gidicem babam temizlik yapmam lazım diyorum otur gitme diyor. Ama onlara bu payı veren benim eşim. Anneci bir insan asla değil ama aşırı merhametli. 2 haftadır her pazar ozlwmislerdir gidelim ozlemisler gidelim kardeşim gidelim de yani bir pazar bize kalsın be. Zaten gidince kimse memnun olmuyor iki taraf da daha çok kalın diye surat aşıyor ya.

Anneme ben evimi çok seviyorum diyecek oldum yemedigim laf kalmadi be. Vay efendim hemen alıştım da onları aramadimda arkadaş fırsat mi kaldı zaten en gec 2 güne bir görüşüyoruz. Ben istiyorum azıcık evimde oturayim. Yemek yapayım 2 haftadır her yerden yemek geliyor. Yani bi gidin artık ya.
bilmem kim evlenince çok ağlamış hiç alışamamis söylenen bakar mısınız?

Şu An herşeyini emek emek aldigim evimde kapkaranlik salonda öylece oturuyorum. Gitmek istemiyorum eşim burda yok ama gitmek zorundayım çünkü annemlerin gel gel gel demesinden evle ilgili bir sorunu hallwdemedim evde elektirik yok.

Ya neden böyle ya neden. Neden evlendiğim için sadece bir kaç gün üst üste evimde kalamiyorum neden? Neden yemek yapamıyorum ben 3 sene çeyiz dizdim ya. İlerde yaparsın ilerde oturursun ya insanın bir hevesi var hevesi. 20 günlük evliyim 2 kere kıyamet kopartarak evde yemek yaptım. Ben iyilikten anlamazmisim nasıl sansliymisim é birlikte yaşasaydık keşke daha kolay olurdu dedim yine iki tarafta alındı.

Eşime de çok sinirliyim. Bir balayı süreci vardır ya bir akısma süreci vardır. Balayına gittik geldik sürekli bir aile aile aile hayır kendi ailesi de değil. Daha siklikla benim ailem yapıyor bunü. Şimdi carlayinca o da anladi. Keşke evlenmeseydik kendi Evlerimizde otursaydik hafta sonları otele falan gecerdik daha ekonomik olurdu.

Salak saçma yazdım. Sinirimden kusura bakmayın nolur belki sizde bana iyiliğini düşünüyor ne bencilsin diyebilirsiniz doğrudur ben artık kötü bir insan miyim diye düşünmeye başladım. Bende bir sorun var herhalde. Kimseye birsey diyemiyorum içime atıyorum bari buraya yazayim dedim.
Telefonunuzu sessize alın. Aradıklarında işim vardı diyin. Net olun onlara karşı. İnsana vicdanda yaptırıyolar ama yapacak bişey yok. Evinize alışmanız lazım.

6 yıllık evliyim, hala eve gideceğim dediğimde işin mi var der annem.
Hayır kendi evimde oturmak için bir işimin mi olması lazım :)
İlk zamanlar annem de çok sık gideyim isterdi, eşim de sizinki gibi oraya gidelim buraya gidelim insanlar mutlu olsun kafasındaydı.
Eşime patladım.
Annemi zamanla alıştırdım mı ben mi alıştım bilmiyorum.
Bazen kırdığım da olmuştur, beklentisi yüksek yetişemedim ona ne yapayım.

4 senelik evliyim ve bekarkende boyleydi baska yerde kalmaktan nefret ederdim uyuyamiyorum baska biyerde kendi düzenimde uyanmak istiyorum ya benim annem ya kaynanam her gittigimizde kalin diyolardi bi 2 kaldik yok yani olmuyo.genelde kendi annem yapiyo bunu cocukta yok ya napcakmisim evde illa kal kalmazsamda haftada bi kac kez gitmek zorundayim ! En sonunda patladim bi evlendigimin farkina varin artik diye.

aileler cocuklarinin evlendigini biraz gec idrak ediyor sanirim bende 1 aylik evliydim anneme gelmistim benim bekar odamdan cikti senin bu yatagini degistirelim genis bisey alalimda rahat yat dedi ben bundan sonrasi icin soyluyo sandim once annem bi 30sn sonra kendi kendine gulmeye basladi noldu dedim kiz ben senin evlenigini unuttum ya dedi bana
onlar icinde zor maalesef bir sure sonra onlarda idrak edecek evlendiginizi

Yok valla ben size böyle yaziyyorum yoksa kimseye saygisizligim yok ama çok bunaldim şu An evim les gibi. Kirli berbat. Ama gitmek zorundayım. Birde memnun kalsalar ya. Dün gece gittim kaldım sabah markete gidip eve alışveriş yapıcam dedim ona bile ne gerek var otursaydin diyor ya. Eşimin annesine gidiyoruz bu sefer kizmiyorum hafta az Kalırsaniz kizarim Size diyor ya. Valla ben bilsem evlenmezdim. Benim başıma ne geliyorsa aman sus ayıptır kirilmasin uzulmesinden geliyor. Birde babamın sesini bir duysaydiniz! Böyle ev mi bırakılır niye toplamadin diyör bana. Isinlanma var da ben kullanmıyorum sanki.
Desinler takma kafana.kibarca bildigini uap kirmadan.bi sure sinra birakirlar

Sizi çok iyi anlıyorum hatta daha iyi kimse anlayamaz. Balayına gittik maalesef eşimin 2 amcası aynı ildeler bizi yemeğe çağırdılar... Bir de kalın diye ısrar ettiler 🤣 Evlendik her gün biri geliyor arkadaşı, annesi, babası vs. Bizi yemeğe çağırıyorlar 20 günlük evliyim kahvaltıya çağırmadınız, yemeğe çağırmadınız diye küsüyorlar ailesi... 1 ay oldu kutlayalım diye içmeye gideceğiz dedim eşime aynı gün annesi yemek yapmış gelin siz de yiyin diyor. Yok dedik planımız var ama bize alındı. 😑 Hala diyorlar ki bize neden gelmiyor bu kız hiç sıkılmıyor mu ? Oysa işim gücüm var evde bir ağdaya gidecek vakit bulamıyorum kociş askerlik arkadaşı ilan etti beni 🤣🤣 Akşam onun mu bacağı daha kıllı yoksa benimki mi diye bakıyoruz.. 1 ayda bu seviyeye nasıl geldik anlamadım 🙈 Bir de benim ailem var 10 gün bizde kaldılar geçenlerde.. Oyy oy.. Gel sarılalım bacım :KK19:

O kadar haklısınız ki....
İnsanı bir rahat bırakmıyorlar. Bence sabah erkenden evinize gidin. Telefonu sessize alıp bi kenara koyun. Arasın dursunlar. Açma. Akşam üstü işini hafifleticince ay görmemişim sessizde kalmış iş yapıyordum dersiniz.
Benim eşim işten gelince ailem zaruri olmadığı müddetçe aramazlar rahat vakit geçirelim diye. Hele ilk evlendiğimde aramaya çekiniyorlardı müsait miyim değil miyim diye. İnsan biraz dikkat etmeli.

Anlıyorum sizi, ben de 22 yaşından 29 yaşına evlenene kadar yalnız ve ev arkadaşıyla yaşadım. Cep telefonum olmayan dönemler oldu haftada bir aradım annemi. Evlendim 2 ay sonra elim iş için 1 aylığına yurtdışına gitti annem gel bize kal diye tutturdu. Niye diyorum yalnız kalma diyor ben yollarca yalnız yaşadım niye yalnız kalmayacak ışım diyorum bir şey diyemiyor. Velhasıl 10 yıllık evliyim annem hala aynı şekilde eşim iş için bir yere gitse illa gel bize diye tutturur ama gitmiyorum tabii. Yani niyeyse evlenince daha kıymetli mi oluyor insan anlamadım

Back