ben anlayamamışım canım, kusura bakma akıl gidik şu an bende
karnıma sıcak su torbası koydum, rahatlattı, iyi geldi :)
bugünlerde habire yeme bozukluğu ile ilgili makaleleri, yeni bilgileri araştırıyorum.
dünyada zayıfından şişmanına, gencinden yaşlısına ne kadar çok yeme bozukluğu olan insan varmış
yiyecek endüstrisi geliştikçe habire daha kalorili, daha büyük porsiyon yiyecekleri bir taraftan servis ediyorlar, diğer taraftan da mankenlerin beden ölçülerini gitgide küçültüyorlar.
36 bedenden başladı, 34 derken şimdi oldu 32 beden
hadi biz neyse de, yani neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt edebiliyoruz yetişkin olarak, ama gençlerin durumunu düşündükçe üzülüyorum.
onlar farkında olmasalar bile onlara dayatılan hastalık derecesindeki zayıflık imajıyla büyüyorlar
çevremde 8-9 yaşında çocuklar var, yemek yemeyi reddediyorlar kilo alıcam diye, kiloyu daha bu yaşta takıntı haline getiriyorlar, üstelik kilo problemleri olmadığı halde, ne kadar acı
canım çok güzel bir yazı yazmışsın ve o kadar güzel yerlere değinmişsin ki bende bazen nereye gidiyoruz diye düşünmüyor değilim bir tarafta bahsettiğin mankenlere özenen çocuklar diğer taraftada bilgisayar başında bizim oynadığımız saklambaç olsun istop olsun onlardan habersiz obez olma yplunda ilerleyen çocuklar gerçekten çok vahim durumdayız birde artık 5 yaşındaki çocuk hamburger yerken 2 yaşındaki telefon elinde dolaşırken üzülmemek elde değil:26: bizimde komşumuzun kızı var 8 yaşında hiç bir şey yemiyor geçen 2 kaşık yemek yiyip doydum ben dedi şok oldum biraz daha yesene falan dedim ben kiloma dikkat ediyorum dedi bana yabirde geçen gelmiş abla yemek yedikten sonra kusmak kötüymüş demi dedi kaldım böyle nerden duydun bunu dedim bilerek kusmak çok kötü birşey hasta olursun falan dedim ya sen bunu yazınca direk aklıma geldi gerçekten çok vahim:26:
Yeme bozukluğunu bende araştırıyorum, bende çok fazla olduğunu görünce şaşırmıştım.
Ve dediğiniz gibi bu zayıflık imajı sayesinde bir sürü gencimiz bulimik ve anoreksik olmaya başladı. Olmaları bir yere kadar, daha da acısı farkında olmamaları ve bu yüzden de yardım alamamaları. :-(
Kızlar bugün doktora gittim doktor hiç hoş olmayan şeyler soyledi eğer acil kilo vermezsen diye bir sürü cümle kurdu oruç falan yok dedi ki hemen bugün basliyosun dedi bende diyetime uyum 8 buçuk kilometre yürüdüm sabah tartı bildirimi yapcam hepinize iyi aksamlar
Kızlar ya 200 g vermisim ay çok moralim bozuk 😕 ama hata bende hiç dikkat etmedim ama artık çok dikkat edicem kızlar hepinize bol kilo vermeler
Moralinizi o kadar bozmayın. Bakın dikkat etmemişiniz, kilo da alabilirdiniz. En azından az da olsa vermişsiniz o yönden düşünün =)
Çok haklisin ama ne biliyim insan daha çok vermeyi bekliyor teşekkür ederim bu arada
Çok haklisin ama ne biliyim insan daha çok vermeyi bekliyor teşekkür ederim bu arada
hiç üzülme, bazen kilonu korumak en büyük başarıdır
Kızlar ya 200 g vermisim ay çok moralim bozuk 😕 ama hata bende hiç dikkat etmedim ama artık çok dikkat edicem kızlar hepinize bol kilo vermeler
Moralinizi bozmayın ya, @EmmaAutumn haklı, korumak da büyük bir başarı.
Teşekkür ederim kızlar hepinize tek tek az önce yürüyüşe çıkıyodum ama annemle kavga ettik odama geri döndüm 😑😑😑
Evde yürüyüş yapın. Leslie yapabilirsiniz. Hem içinizde rahat olur =)
Evde yürüyüş yapın. Leslie yapabilirsiniz. Hem içinizde rahat olur =)
Yok canım çıktım 6 buçuk kilometre yürüdüm yarın daha çok yururum umarım 😊😊😊
15-20 km yürüyebilen ben, Leslie yaparken zorlanıyorum
3-4 milden fazla yapamıyorum, ki 3-4 mil 5-6 km filan yapıyor.
Leslie yorucu yahu, bence normal yürüyüşle yaktığımızdan daha çok yakıyoruz Leslie yaparken, ben test ettim onayladım, inanın bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?