20-25 arası verecek kilosu olanlar, yapabiliriz :))

ben anlayamamışım canım, kusura bakma akıl gidik şu an bende :52::9:

karnıma sıcak su torbası koydum, rahatlattı, iyi geldi :)

bugünlerde habire yeme bozukluğu ile ilgili makaleleri, yeni bilgileri araştırıyorum.

dünyada zayıfından şişmanına, gencinden yaşlısına ne kadar çok yeme bozukluğu olan insan varmış :31:

yiyecek endüstrisi geliştikçe habire daha kalorili, daha büyük porsiyon yiyecekleri bir taraftan servis ediyorlar, diğer taraftan da mankenlerin beden ölçülerini gitgide küçültüyorlar.
36 bedenden başladı, 34 derken şimdi oldu 32 beden :ssz:

hadi biz neyse de, yani neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt edebiliyoruz yetişkin olarak, ama gençlerin durumunu düşündükçe üzülüyorum.

onlar farkında olmasalar bile onlara dayatılan hastalık derecesindeki zayıflık imajıyla büyüyorlar :50:

çevremde 8-9 yaşında çocuklar var, yemek yemeyi reddediyorlar kilo alıcam diye, kiloyu daha bu yaşta takıntı haline getiriyorlar, üstelik kilo problemleri olmadığı halde, ne kadar acı :43:

Yeme bozukluğunu bende araştırıyorum, bende çok fazla olduğunu görünce şaşırmıştım.
Ve dediğiniz gibi bu zayıflık imajı sayesinde bir sürü gencimiz bulimik ve anoreksik olmaya başladı. Olmaları bir yere kadar, daha da acısı farkında olmamaları ve bu yüzden de yardım alamamaları. :-(

Kızlar bugün doktora gittim doktor hiç hoş olmayan şeyler soyledi eğer acil kilo vermezsen diye bir sürü cümle kurdu oruç falan yok dedi ki hemen bugün basliyosun dedi bende diyetime uyum 8 buçuk kilometre yürüdüm sabah tartı bildirimi yapcam hepinize iyi aksamlar

canım çok güzel bir yazı yazmışsın ve o kadar güzel yerlere değinmişsin ki bende bazen nereye gidiyoruz diye düşünmüyor değilim bir tarafta bahsettiğin mankenlere özenen çocuklar diğer taraftada bilgisayar başında bizim oynadığımız saklambaç olsun istop olsun onlardan habersiz obez olma yplunda ilerleyen çocuklar gerçekten çok vahim durumdayız birde artık 5 yaşındaki çocuk hamburger yerken 2 yaşındaki telefon elinde dolaşırken üzülmemek elde değil:26: bizimde komşumuzun kızı var 8 yaşında hiç bir şey yemiyor geçen 2 kaşık yemek yiyip doydum ben dedi şok oldum biraz daha yesene falan dedim ben kiloma dikkat ediyorum dedi bana ya:47: birde geçen gelmiş abla yemek yedikten sonra kusmak kötüymüş demi dedi kaldım böyle nerden duydun bunu dedim bilerek kusmak çok kötü birşey hasta olursun falan dedim ya sen bunu yazınca direk aklıma geldi gerçekten çok vahim:26:

benim de yeğenim var, henüz -8 yaşlarında ve yemek vakti sürekli olarak "ben yemek istemiyorum, tokum" diyor.

bu kadar süre tok olamayacağını söylediğimde de "benim kilo vermem lazım, çok göbeğim çıktı" gibi anlamsız cümleler kuruyor.

bence en önemli faktör rol model aldıkları kişiler, sonra da medya ve çevre tabii ki.

ben kuzenime de kızıyorum, annesi olarak sürekli kiloya takmış bir vaziyette dolanma etrafta, kiloyu bu kadar takıntı yaptığını çocuğa gösterme diye.

kuzenim zaten zayıf, hoş bir kadın ama nedense sürekli kilolu olduğunu düşünüyor.

dışarıda gezerken az biraz kilolu bir kadın görsün hemen eleştirir, yargılar, arkasından konuşur.

beni de yerden yere vuruyor, "şu halinle erkek olsam ben de sana bakmam" gibi hiç yakışık almayan, kırıcı cümleler kuruyor ama ben ağzının payını veriyorum.

ama ne yazık ki çocuk bunlara şahit oluyor ve yavaş yavaş hareketlerine de yansımaya başladı.

senin verdiğin örnek de vahim.

bir çocuk yemek sonrası kusmayı nereden öğrenir ki?

mutlaka konuşulmuş ve o da duymuş.

ben ne kadar kilolu olsam da çocuğumu asla bu mentalite ile "aman ben şişmanım, şu kadar yemem lazım, ah göbeğim çıktı" kompleksleriyle büyütmem.

hadi medyayı geçtim, biz aileler olarak çocuklara kötü örnek oluyoruz.

Yeme bozukluğunu bende araştırıyorum, bende çok fazla olduğunu görünce şaşırmıştım.
Ve dediğiniz gibi bu zayıflık imajı sayesinde bir sürü gencimiz bulimik ve anoreksik olmaya başladı. Olmaları bir yere kadar, daha da acısı farkında olmamaları ve bu yüzden de yardım alamamaları. :-(

maalesef :(

abd'de zaten ilkokula kadar inmiş bu hastalığa yakalanma yaşı.

çocuklara birbirinden duyarak uyguluyorlar kusma yöntemlerini, laksatif kullanmayı vs.

çok yazık.

Kızlar bugün doktora gittim doktor hiç hoş olmayan şeyler soyledi eğer acil kilo vermezsen diye bir sürü cümle kurdu oruç falan yok dedi ki hemen bugün basliyosun dedi bende diyetime uyum 8 buçuk kilometre yürüdüm sabah tartı bildirimi yapcam hepinize iyi aksamlar

sağlıktan ötesi yok canım :16:

inşallah sağlıklı bir şekilde kilo vericez :16:

bugün ikimiz de 8 km yürümüşüz :)

Son düzenleme:
bugün iftardan sonra 8 km yürüdüm, gün içinde spor yapamadım halsiz olduğum için.

sahur: 7-8 kaşık müsli, yarım bardak kadar yağsız süt, 2 kuru kayısı, 1 şekersiz kahve

iftar: 1 tabak lahana yemeği, 3 dilim kepekli ekmek, 1-2 kaşık müsli, yarım bardak kadar süt, 1 kase çorba

az önce: 1 kase kiraz

akşam yemeğinde zararlı bir sürü yiyecek olduğu için lahana yemeği ve çorbayla doymayınca biraz da müsli atıştırdım.

şimdi dolmadır, pidedir, türlü kızartmadır vs yemeye başlasam kendimi durduramayacağımı biliyorum, o yüzden hiç yemedim.

Kızlar ya 200 g vermisim ay çok moralim bozuk 😕 ama hata bende hiç dikkat etmedim ama artık çok dikkat edicem kızlar hepinize bol kilo vermeler

Moralinizi o kadar bozmayın. Bakın dikkat etmemişiniz, kilo da alabilirdiniz. En azından az da olsa vermişsiniz o yönden düşünün =)

Başlangıç tarihi: 26 Mayıs 2014
Başlangıç Kilo: 80.2
Güncel Kilo: 76.8
Verilen Kilo: 3.4
Hedef:57

Bambaşka renklerimiz var bizim bir araya geldiğinde tek renge dönüşen..

Son düzenleme:
Evde yürüyüş yapın. Leslie yapabilirsiniz. Hem içinizde rahat olur =)

Yok canım çıktım 6 buçuk kilometre yürüdüm yarın daha çok yururum umarım 😊😊😊

15-20 km yürüyebilen ben, Leslie yaparken zorlanıyorum :27::27:

3-4 milden fazla yapamıyorum, ki 3-4 mil 5-6 km filan yapıyor.

Leslie yorucu yahu, bence normal yürüyüşle yaktığımızdan daha çok yakıyoruz Leslie yaparken, ben test ettim onayladım, inanın bana :9::9::9:

bugün diyet miyet kalmadı :27:

evdeyken kendime engel olamıyorum, daha doğrusu bir meşgalem olmadığı zaman can sıkıntısından yemeklere sarıyorum, aç mıyım tok muyum dinlemeden yiyorum :27:

gerçi yaz okulum var ama yine de bir sürü boş vaktim var yaz boyunca.

sabah kalktığım andan akşam yatan kadar "yemek yememeliyim" düşüncesi bile aslında farkında olmadan binge eating i körüklüyor.

kendime sezonluk bir iş bakıcam en kısa zamanda.

ailem kızıyor, o kadar okuttuk öyle boş yere kendini yorma, diyorlar ama maksat sürekli hareket halinde olmak ve bir şeylerle meşgul olmak.

çok yorucu bir iş olsun istiyorum, öyle ki ordan oraya koştursunlar, spor yapmama gerek kalmasın, sporun alası olur yorucu bir iş :9::9:

ne iş yapsam ki kızlar? hani şöyle yemeği düşünmeye vaktim olmasın, aynı zamanda spora gerek kalmayacak kadar çok yoracak, kalori harcatacak bir şey olsun :52::52::52:

taktım kafaya, kesin çalışıcam :ssz:

Son düzenleme:
müge nerelerde kaldı ya?

bıcır bıcırdı, başlığı bir dk boş bırakmazdı :52:

kötü bir durum yoktur inşallah :26:

özletti kendini :16:

bu arada yunanistan- kosta rika maçı var kızlar.

izliyor musunuz? :52:

bu yaz Dünya Kupası nedeniyle maça doyduk vallahi :9:

15-20 km yürüyebilen ben, Leslie yaparken zorlanıyorum :27::27:

3-4 milden fazla yapamıyorum, ki 3-4 mil 5-6 km filan yapıyor.

Leslie yorucu yahu, bence normal yürüyüşle yaktığımızdan daha çok yakıyoruz Leslie yaparken, ben test ettim onayladım, inanın bana :9::9::9:

Bende bugün başladım Leslieye, aynen beni de yordu. Hatta tamamlayamadım maalesef. Ki bende 10 km falan yürüyebiliyorum. Ama kesinlikle katılıyorum, bence de daha fazla kalori yakılıyordur.

Back