- 27 Kasım 2013
- 287
- 71
- 73
- 41
ben anlayamamışım canım, kusura bakma akıl gidik şu an bende
karnıma sıcak su torbası koydum, rahatlattı, iyi geldi :)
bugünlerde habire yeme bozukluğu ile ilgili makaleleri, yeni bilgileri araştırıyorum.
dünyada zayıfından şişmanına, gencinden yaşlısına ne kadar çok yeme bozukluğu olan insan varmış
yiyecek endüstrisi geliştikçe habire daha kalorili, daha büyük porsiyon yiyecekleri bir taraftan servis ediyorlar, diğer taraftan da mankenlerin beden ölçülerini gitgide küçültüyorlar.
36 bedenden başladı, 34 derken şimdi oldu 32 beden
hadi biz neyse de, yani neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt edebiliyoruz yetişkin olarak, ama gençlerin durumunu düşündükçe üzülüyorum.
onlar farkında olmasalar bile onlara dayatılan hastalık derecesindeki zayıflık imajıyla büyüyorlar
çevremde 8-9 yaşında çocuklar var, yemek yemeyi reddediyorlar kilo alıcam diye, kiloyu daha bu yaşta takıntı haline getiriyorlar, üstelik kilo problemleri olmadığı halde, ne kadar acı
Yeme bozukluğunu bende araştırıyorum, bende çok fazla olduğunu görünce şaşırmıştım.
Ve dediğiniz gibi bu zayıflık imajı sayesinde bir sürü gencimiz bulimik ve anoreksik olmaya başladı. Olmaları bir yere kadar, daha da acısı farkında olmamaları ve bu yüzden de yardım alamamaları. :-(