Merhaba, kafam çok karışık yardım lütfen..
7 yıllık evliyim. Kocam evlendikten 6 ay sonra işsiz kaldı. Kendisi mühendis ve çok egolu biri, 3 yıl boyunca iş beğenmedi, beğendiği işler de onu beğenmedi. Ben bankacıyım ve evi ben geçindirdim. Sıkıştık ve bütün düğün takılarını sattık, kredi çektim vs. Kendisi kompleks yaptı, her kavgada evdeki eşyaları kırdı, üstüme fırlattı, bir gün boğazıma bile yapıştı fotoğrafladım ama darp raporu almak aklıma gelmedi.
Yükseklisansa gitmek istedi, babası parasını verdi, ben onu kurslara yolladım. Bu arada hamile kaldım ve eşim İngiltere ye gitti.
Şuan iki yaşındaki çocuğumla 3 yıldır ailemin yanında yaşıyorum. Eşim orada düşük gelirli bir işte ve bizim için ev bile tutamıyor.
Bu arada çocuğuma bakmak İçin ve İngiltere planı yaptığımız İçin işi bırakmıştım. O da olamıyor.
Bu adam bize bağımsız bir konut sağlayamıyor, üstelik öfke problemi var birlikteyken evi yıkacak hale geliyoruz. Boşanmak istiyorum. Maddi manevi tazminat ve nafaka isteyeceğim. Yurtdışında olduğu İçin ödemekten kaçabilir mi? Boşanmak istediğimi söylediğimde çekişmeli olur velayeti bana ver filan diyor. Sizce çekişmeli davayı açayım mı?
Ben de seneye Almanya ya gidip yükseklisans yapıp yeni bir hayat kurmak istiyorum. Bu konuda da ayrıca tavsiyeye ihtiyacım var. Orada çocuğa kreş nasıl oluyor, ev tutmak zor mu vs.
Önerilerinizi bekliyorum