• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yaşında çocuk, boşanma ve yükseklisans

Selcenn

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2023
23
22
3
38
Merhaba, kafam çok karışık yardım lütfen..

7 yıllık evliyim. Kocam evlendikten 6 ay sonra işsiz kaldı. Kendisi mühendis ve çok egolu biri, 3 yıl boyunca iş beğenmedi, beğendiği işler de onu beğenmedi. Ben bankacıyım ve evi ben geçindirdim. Sıkıştık ve bütün düğün takılarını sattık, kredi çektim vs. Kendisi kompleks yaptı, her kavgada evdeki eşyaları kırdı, üstüme fırlattı, bir gün boğazıma bile yapıştı fotoğrafladım ama darp raporu almak aklıma gelmedi.

Yükseklisansa gitmek istedi, babası parasını verdi, ben onu kurslara yolladım. Bu arada hamile kaldım ve eşim İngiltere ye gitti.
Şuan iki yaşındaki çocuğumla 3 yıldır ailemin yanında yaşıyorum. Eşim orada düşük gelirli bir işte ve bizim için ev bile tutamıyor.

Bu arada çocuğuma bakmak İçin ve İngiltere planı yaptığımız İçin işi bırakmıştım. O da olamıyor.

Bu adam bize bağımsız bir konut sağlayamıyor, üstelik öfke problemi var birlikteyken evi yıkacak hale geliyoruz. Boşanmak istiyorum. Maddi manevi tazminat ve nafaka isteyeceğim. Yurtdışında olduğu İçin ödemekten kaçabilir mi? Boşanmak istediğimi söylediğimde çekişmeli olur velayeti bana ver filan diyor. Sizce çekişmeli davayı açayım mı?

Ben de seneye Almanya ya gidip yükseklisans yapıp yeni bir hayat kurmak istiyorum. Bu konuda da ayrıca tavsiyeye ihtiyacım var. Orada çocuğa kreş nasıl oluyor, ev tutmak zor mu vs.

Önerilerinizi bekliyorum

Şuan iki yaşındaki çocuğumla 3 yıldır ailemin yanında yaşıyorum.
şu nasıl oluyor ben anlamıyorum. yani anlaşamayıp 3 yıl once taşınmışsınız. 2 yaşında çocuk var. hamileliği de eklesen kavgalıyken bebek yaptığınız durumu çıkıyor. yani ben bu konularda çocuklara çok üzülüyorum. tabi doğmuş sağlıkla büyüsün yapacak bişi yok. siz boşanın şiddet uyguluyor, öfke sorunu var. sorumsuz... o adamdan eş olmaz. örnek baba da olmaz maalesef. çocuk tek sizinle yaşasa daha hayırlı gibi duruyor.

Bu soruların cevabı için avukatla görüşmeniz daha yararlı olun. Geciktirmeden bir avukata danışın. Planlamanız korkunç bu arada. Yoktan yere iş bırakmışsınız, bu evliliğe çocuk yapmışsınız. Boşanmanız için gereken her şey mevcut geç bile kalmışsınız. Siz önce bir hayatınızı yoluna koyun yüksek lisansı Almanya’yı kreşi o zaman düşünürsünüz, her şeyin bir sırası var

7 yıllık evliyim. Kocam evlendikten 6 ay sonra işsiz kaldı. Kendisi mühendis ve çok egolu biri, 3 yıl boyunca iş beğenmedi, beğendiği işler de onu beğenmedi. Ben bankacıyım ve evi ben geçindirdim. Sıkıştık ve bütün düğün takılarını sattık, kredi çektim vs. Kendisi kompleks yaptı, her kavgada evdeki eşyaları kırdı, üstüme fırlattı, bir gün boğazıma bile yapıştı fotoğrafladım ama darp raporu almak aklıma gelmedi.

Yükseklisansa gitmek istedi, babası parasını verdi, ben onu kurslara yolladım. Bu arada hamile kaldım ve eşim İngiltere ye gitti.
Şuan iki yaşındaki çocuğumla 3 yıldır ailemin yanında yaşıyorum. Eşim orada düşük gelirli bir işte ve bizim için ev bile tutamıyor.

Bu arada çocuğuma bakmak İçin ve İngiltere planı yaptığımız İçin işi bırakmıştım. O da olamıyor.

Bu adam bize bağımsız bir konut sağlayamıyor, üstelik öfke problemi var birlikteyken evi yıkacak hale geliyoruz. Boşanmak istiyorum. Maddi manevi tazminat ve nafaka isteyeceğim. Yurtdışında olduğu İçin ödemekten kaçabilir mi? Boşanmak istediğimi söylediğimde çekişmeli olur velayeti bana ver filan diyor. Sizce çekişmeli davayı açayım mı?

Ben de seneye Almanya ya gidip yükseklisans yapıp yeni bir hayat kurmak istiyorum. Bu konuda da ayrıca tavsiyeye ihtiyacım var. Orada çocuğa kreş nasıl oluyor, ev tutmak zor mu vs.

Önerilerinizi bekliyorum
Allah korusun eğitimli insanların şiddet olayları daha bir korkutuyor
Eğitimle bile düzelmemiş bir adamdan cacık olmaz olmuyor işte

Önerilerinizi bekliyorum
Kaç yaşındasınız ?

Önce bir işe girip boşanma davasını aç. Kendini toparla çocuğunla bir düzen kur. Bir anda küçük bir çocukla ülke değişip maceraya girilmez. 3 yılını boşa çöp etmişsin. Artım bundan sonrayı iyi değerlendir

oyyy

şimdi güzel ablacım
zaten ailenin yanındasın daha ne demeye çocuk bakmak için iş bırakıyorsun?
adam yükseğe gitmiş daha işi yok gücü yok oralarda
hadi bu adamdan çocuk yapmayı bir kenara bırakıyorum da
ingilterede kiraları arşı alaya ulaştı BBC her hafta başka bir şehirde ev kirası sorunu belgeseli yayınlıyor
daha iş yok bişey yok neyine güveniyorsun da onun yanına gidecem diye bakıyorsun???

yurtdışında olduğu için ödemeden kaçabilir mi
evet kaçabilir mahkemeye gelirim yok diyebilir hatta mahkemeye de gelmez uğraş dur
türkiyede haczedilecek bir şeyi yoksa mesela çok güzel kaçar --üstüne birşeyler varsa orası ayrı
ama
velayeti alıp ne yapacak? daha kendine bakacak işi yok çocuğu yanına hiç alamaz
adam egolu biriymiş tabii ki diyecek böyle şeyler de sizin de artık bunları yemiyor olmanız gerekmez mi?

çok egolu biri, 3 yıl boyunca iş beğenmedi, beğendiği işler de onu beğenmedi. Ben bankacıyım ve evi ben geçindirdim.
Bu prenses çok egolu gururluysa neden 3 yıl boyunca asalak gibi sizin paranızı yedi. Bir beğenme iki beğenmedi karımın eline bakmaktansa çalışırım demedi Mi çok egolu ya çok garip bir adam ve ben sizin yerinizde olsam çoktan soğumuştum. Yetersiz biri.
Ve ingiltere de özgür bir hayatı var parası az olursa olsun, maalesef ki aldatma durumu da olur.
Kıskanç , işe yaramaz, eve desteği olmaz hala baba parasına muhtaç en en önemlisi şiddet gösteren bir gereksizle kendinize yazık etmeyin keşke darp raporu falan alsaydınız. Duygusal olarak kendizi toparlayın ve boşanın derim. 3 yıl az bir süre mi orda kendi keyfine bakıyor gibi geldi

oyyy

şimdi güzel ablacım
zaten ailenin yanındasın daha ne demeye çocuk bakmak için iş bırakıyorsun?
adam yükseğe gitmiş daha işi yok gücü yok oralarda
hadi bu adamdan çocuk yapmayı bir kenara bırakıyorum da
ingilterede kiraları arşı alaya ulaştı BBC her hafta başka bir şehirde ev kirası sorunu belgeseli yayınlıyor
daha iş yok bişey yok neyine güveniyorsun da onun yanına gidecem diye bakıyorsun???

yurtdışında olduğu için ödemeden kaçabilir mi
evet kaçabilir mahkemeye gelirim yok diyebilir hatta mahkemeye de gelmez uğraş dur
türkiyede haczedilecek bir şeyi yoksa mesela çok güzel kaçar --üstüne birşeyler varsa orası ayrı
ama
velayeti alıp ne yapacak? daha kendine bakacak işi yok çocuğu yanına hiç alamaz
adam egolu biriymiş tabii ki diyecek böyle şeyler de sizin de artık bunları yemiyor olmanız gerekmez mi?
Valla çok güzel söylemişsin, teşekkürler :) evet duygusal davrandım ve çocuğumdan ayrılıp işe dönemedim. Çok pişman da değilim, 12 yıllık işimden sıkıldım ve sektör değiştirmek istiyorum.
Şimdilik tedbir nafakasına başvuracağım, onu da ödememe ihtimali var mı? Nafaka ödememek hapse kadar gidiyor diye duymuştum. Sürekli TR ye gelen biri, riske atmaz heralde.
Ailesine bağımsız konut sağlayamamak, eşine eşya fırlatmak, bir de fiziksel şiddet fotoları çekmiştim darp raporu olmaza bile. Heralde bu sebepler işimi görür. Bakalım daha avukatla görüşmedim. İzmir de boşanma avukatı tavsiyesi olan var mı?

Almancayı oradan kurslarla da halledersiniz ama yurt dışına çıkarken gerekli olacak olan en önemli şey en az 6 ay sizi idare edecek bir parayla çıkmanız. Çoğu iş yerleri işe alırken belirli bir süre orada yaşamanızı vs istiyor en azından ingiltere için böyleydi…

Back