2 yaş ( uyku ) sendromu..oof of..

Braavoo 17 yasindaki nasil 21.30 da uyuyor yahu :) benim 2yasindaki ergen, 17yi dusunemiyorumm..
Valla siz anlatirken kolaymis gibi de. Bilmiyorum o zombi uyku sarhosu halimleykem direnebilcek miyim. Dun 11den 1e kadar ugrastim uyutmak icin. Karanlik heryer.. ama iniyor yataktan cikartyorum. Olmadi salladim olmadj meme yedi yuvarlandi dondu olmadi kacti gene yakaladim falan.. ben bayilmis gitmisim gene ..sonra artik azarladim kizdm gel buraya yatcaksin uyu da buyu kucucuk kaldin dedim kizdim.. biraz sonra uyuyabildi hanfendi..
Hiç taviz vermediğim için uyuyor 17 yaşındaki de :)
İlk zamanlar kabus gibi olur , ama tavizsiz devam edin olumlu sonuç alırsınız
Arkadaşlarımda soruyor kazık kadar çocuk saat 21.30 da iyi geceler annecim diyerek nasıl yatıyor anlamıyorum diye :)

Uyku konusunda çocuklara çok baskı yapılmasını doğru bulmuyorum ben. Zira her çocuğun uyku ihtiyacı birbirinden farklı. Uyku düzeni konusunda evet eğitim verilebilir. Ancak ihtiyacından fazla uyumasının imkanı yok. Zorlamaya gerek de yok.

Benim oğlum üç yaşında. Doğduğundan beri uykuyu çok sevmedi. Uykuya geçişi hep zor oldu. Hala gece uyanıyor. Deliksiz uyumuyor. Bir aydır en geç dokuz buçukta yatağa yatırıyorum. Bir saat boyunca on kere su istiyor "annenin gözü burda, aaa ağzı da burdaymış" gibi akıl tutulmasına sebep olacak konuşmalar yapıyor. Her gün ağzımın gözümün yerini öğreniyorum sabırla. Delirmek üzereyken uykuya dalıyor. Saat iki gibi su içmek için kalkıyor. Geri uyuması yine zaman alıyor. Dün gece üç buçukta uyanıp şeker istedi. Evet, bildiğimiz şeker. Sabırla şeker veremeyeceğimi, acıktıysa bir şeyler yedirebileceğimi anlattım. Tam bir buçuk saat sürdü geri uyuması. Sabah da sekizde uyandı. Bunları neden yaşıyoruz, çünkü oğlum az uyku ile yetinen bir çocuk. Dokuz buçukta uyutmaya çalışınca böyle gece zıpkın gibi uyanıyor mübarek. Ben yine de bu çileyi çekip onun için sağlıklı ve doğru olan saatlerde uyumasına gayret gösteriyorum.

Eşimle benzer durumdayız çok dert etmiyoruz. Geçici bir durum sonuçta. Anlayış göstermeli bu konuda. Çok biliyorsa kendi vermeye çalışsın o uyku eğitimini. Velhasılı kelam bunları düşünerek daha çok yıpratmayın kendinizi. Bir şekilde düzelecek zamanla.

ah ah hele bide 4 ü görün tam kendini keşfetmeye başlıyor
anneyle babayla inatlaşmalara başlıyor çat çat cvp veriyor.
4 yaşındaki oğluma al annecim kilotlarını çekmeceye yerleştir dedim.
- tı tı tı senin elin mi yok ,kolun mu yok neden yapmıyosun diyor.
bu senin fikrin sen yapmalısın diyor.
Çok rahatladım suan:silah:

Yatıp kalkıp halinize şükredin.
2yaşında ve gece 20kere kalkan çocugum var.
Ya benjmki de deliksiz uyumuyo ki. Bazen yarim saatte bir uyaniyo. Saat 2den 6ya kadar 6 7 kere uyaniyo mesela. Sarhosa dõnuyorum azarliyorum artik sabirsiz olduhum zamanlarda da :KK43:
Siz yaninizda mi yatiriyorsunuz bir de meme emiyor mu?

Uyku konusunda çocuklara çok baskı yapılmasını doğru bulmuyorum ben. Zira her çocuğun uyku ihtiyacı birbirinden farklı. Uyku düzeni konusunda evet eğitim verilebilir. Ancak ihtiyacından fazla uyumasının imkanı yok. Zorlamaya gerek de yok.

Benim oğlum üç yaşında. Doğduğundan beri uykuyu çok sevmedi. Uykuya geçişi hep zor oldu. Hala gece uyanıyor. Deliksiz uyumuyor. Bir aydır en geç dokuz buçukta yatağa yatırıyorum. Bir saat boyunca on kere su istiyor "annenin gözü burda, aaa ağzı da burdaymış" gibi akıl tutulmasına sebep olacak konuşmalar yapıyor. Her gün ağzımın gözümün yerini öğreniyorum sabırla. Delirmek üzereyken uykuya dalıyor. Saat iki gibi su içmek için kalkıyor. Geri uyuması yine zaman alıyor. Dün gece üç buçukta uyanıp şeker istedi. Evet, bildiğimiz şeker. Sabırla şeker veremeyeceğimi, acıktıysa bir şeyler yedirebileceğimi anlattım. Tam bir buçuk saat sürdü geri uyuması. Sabah da sekizde uyandı. Bunları neden yaşıyoruz, çünkü oğlum az uyku ile yetinen bir çocuk. Dokuz buçukta uyutmaya çalışınca böyle gece zıpkın gibi uyanıyor mübarek. Ben yine de bu çileyi çekip onun için sağlıklı ve doğru olan saatlerde uyumasına gayret gösteriyorum.

Eşimle benzer durumdayız çok dert etmiyoruz. Geçici bir durum sonuçta. Anlayış göstermeli bu konuda. Çok biliyorsa kendi vermeye çalışsın o uyku eğitimini. Velhasılı kelam bunları düşünerek daha çok yıpratmayın kendinizi. Bir şekilde düzelecek zamanla.

Benimki de gecenin 12bucugunda cikolata istedi. Valla cok fena haldeydim snir olmustum ugrasamadim al dedim verdim eline. Yedi sonra suyunu icti uyumaya calismaya geri gittik.. :/

Ya benjmki de deliksiz uyumuyo ki. Bazen yarim saatte bir uyaniyo. Saat 2den 6ya kadar 6 7 kere uyaniyo mesela. Sarhosa dõnuyorum azarliyorum artik sabirsiz olduhum zamanlarda da :KK43:
Siz yaninizda mi yatiriyorsunuz bir de meme emiyor mu?
Hayr emmiyor yalnız yatıyor en başından beri.
Uyumayı sevmio doğduğundan beri hiç uyuyan bi bebek olmadı.
Öylede gidiyo.
Erkenden kalkar öğle uykusu hayatta katiyen uyumaz geceye kadar ayakta e tabi bende.
Doktor atarax verdi sakinler die ama ne fayda.
Erkeğe döndüm yorgunluk birkinlik uykusuzluk hepsi bi arada.
Bazen cinnet noktasına geldiğim oluyoda neyseki toparlıyorm.

Merhaba hanimlar. Ben isin icinden cikamiyorum. Sorun kizimin 2yas sendromuyla birlikte kendini ergen sanmasinin yani sira bir de gec uyumalari... :/
Esimle de birbirimize giriyoruz surekli bu yuzden. Hem birbirimize hic vakit ayiramaz olduk hem de kizimin gelisimi duzeni açisindan cok sacma oluyor bu durum..
Kizim hala meme emiyor 2yasina girmesine cok az kaldi. Oldu olasi hep memeyle uyumustur heralde. Memeye duskun de ..yani gun icinde de gelip gidip yapismak ister... uyku memeyle olunca uyumak icin hep bana bagimli. Hadi orasini gectim.. kizim (babasinin da istegiyle oldu biraz bu,ozluyorum yazik bilmem ne dedi) ortamizda uyuyor cogunlukla . Yani basimda besigi var. Gece icinde uyandigi vakitler meme verip geri dalinca oraya koyuyorm gerci ama.. ben de yorgun oluyorum sizip gidiveriyorum emzirirken. 3umuz uyuyoruz yani boylelikle..

Kendi odasinda uyutmayi denedim uyumuyor aglayip kalkiyor falan. Ondan once ben uyuyup kaliyorum zaten bi bakiyorum cocuk yok ,yataktan kacmis..ki zaten hadi uyuttum da geldim ben de yattim dyelim gece icinde hala 4 5kere kalkiyor ..biraz da kolayima geliyor sanirim yanimda yatmasi bu yuzden..

Ya napcam ben. Dun gece 12bucukta uyudu ve ben buna oh sukur dedim. Onceki gece 1bucukta uyumustu mesela.daha onceki gunlerde 2yi gecmisti..
Sabah erkenden kaldirayim diyorum uyanamiyor. Sinirli sinirli ihi ihi diye aglamalar falan..ya da meme cekistrmeler..geri uyuyor..
Gun icinde yorulsn gezelim diye disari da cikardm yordum da bana misin demedi. Sut bitki cayi ayran da pek ise yaramadi ki zaten 2 kasik bile zorla yer yarim caybardagi ancak icer. Istahli bi cocuk da degil. Hayir demeden yedigi tek sey cikolata hanfendinin zaten..
Ya bu bebekler bu kadar gec uyur mu? Valla esimle zaten olmayan muhabbetimiz iyice bitti. Soyle bi film izleyemiyoruz oturup kahve icemiyoruz. Cinsellik zaten bitik durumda. Saat 2de ben bayginlik geciriyorum mesela. Cocugu uyutcam diye iyice uyku moduna girmisim. Esim uyumus etmis..nasil olablir ki cinsellik. Bi de esim bana kiziyor sende bi numara yok ki,istesen gece uyandirirsin beni diye.. Ya ben cocuktan once bayilip gidiyorum ne sevismesi diyorum ..ama hep beni sucluyor. Bi uyku egitimi verememisim de..baska 2lerde uyuyan cocuk hic yokmus da. E buyur sen ver uyku egitimini nasil vericeksek..
Not: memeden kesme isini de dusundum geri caydim dusundm vazgectim.. yani kiyamiyorum sanki.. ve esas ben hazir degil gibiyim. Onu uzaklastircakmisim gibi sanki.. sanki bidaha hic oyle bi bagimiz kalmiycak ..cesaretim yok.. eger emmeyen zaten aramayan bi cocuk olsa kendiliginden bile birakirdi sanirim ne biliyim...

Not2: cok halsizlik uyku hali ile birlikte bas agrisi da cekiyorum. Kan sayimi yaptirdim b12im cok dusuk cikti sinirin baya altinda hatta.. demir de sinirda tam.. demir kullaniyorum ama b12 emzirdigim icin kullanamiyorum su an.. yani halsizsin uykusuzsun sabretmen gerek boyle annelik olmaz biz nasil dayaniyoz gece uyumuyoz vs diyecekler icin belirtiyim.. :/

Benim kiz 11 aylik ayni seninki gibi memede uyudugu icin yanimda yatiriyorum besige koysam ciglik atarak kalkiyor mecbur yanima aliyorum oda gece 1 2 3 gibi yatiyor dis cikarma donemindede bide ne yapacam bilmiyorum bende esimle ayniyim

Kizlar ya uff.. sinirden agliycam.
Dunden onceki gun 9da kaldrdim ve kizim gece 1de uyudu..
Dun,amaan dedim erken kaldirdim da noldu dedim ne zaman uyanirsa dedim,kendisi uyansin dedim ve 11de uyandi.. 1de uyudu gece..
Bugun de 9bùcukta uyandirdim ve su an haala uyumadi (01.35) ..basima yorgani cektim yatiyorum size yaziyorum. Kizim da aynanin onundeki taki toka kutularimi cekistirerek yere dusuruyor teker teker. Yani su yaramazliklari bu saatlerde pik yapiyor. 2kere uyuycak sandim geldi meme yedi ve geri kacti yataktan. Tamam beraber yatalim ya o sorun degil cidden. Ama ben uyumak istyorum. :KK43: basim zehir gibi agriyor. Kac zamandir idare ettigim agriyan bi disim var. O da basladi gene.. gittim ilac ictim geldim. Takaþim kalmadi.
Disimi neden idare ettigime gelince..
Anestezi,memeyi etkiliyor cunku. Sutumun tadi acilasiyor. Kizim sutsuz durmuyor. Pompam bozuldu ve almak para vermek ugrasmak hic bsey yapmak istemiyorum :KK43:
Ayni ergenden bende de var. Memeden kestim ama ellemesini kesemedim. Kucagimda tüm gün. Bana cok bagli. eger yatakta uyanirsa sinirli sinirli yanima gelir sucluymusum gibi.
Ben üc yasina kadar sabretmeyi tercih ediyorum. Aglamasina dayanamiyorum, benimle yatiyor kuzu kuzu.
Esimle tabiki zaman sikintimiz var, cok zor

valla belki söyleyen olmuştur ama bunların suçlusu hep meme. 2 yaşına kadar benim de gece 2de uyuyan,5 kez uyanan bi kızım vardı ve çalışıyordum. memeyi bıraktık,1 hafta kriz çıktı evde ama ne gece uyanması kaldı ne de geç yatması. gündüz sadece 1 kez ve 1 saat uyutup gece de 10da 11de yatırıyorum. 2 yılın sonunda dünya varmış dedim. yavaş yavaş kendini ve bebeği hazırla memeyi bırakmaya. gündüz uykusunu da kısaltırsan erken yatmaya başlar,eşin de sen de bi rahat nefes alırsınız. odasını da memeyi bıraktıktan sonra ayırın.memeyi bırakmayı gözünüzde bu kadar büyütmeyin.2 yıl emmiş maşallah daha ne olsun. bunlar bir anda olmuyor maalesef her alışkanlığı bıraktırma süreci sancılı geçiyor ama sabredip kararlı durunca 1-2 haftada düzene giriyor her şey

3 çocuğum var en kucugi daha 6 aylik.
Ama buyuklerde bu 2 yaş sendromunu dibine kadar yasadikk ....
Yasadiklarinizin anlattiklarinizin aynisi maleseff..
Oncelikle memeden kesmelisiniz .
Sonra yavas yavas sizin yaninizda yatmamasini beşiğinde yatmasina alistirmalisiniz. Gececek bu illet sendrom 3 yasina doğru malesef. Sadece biraz sabir.

Açıkcası bu yaştaki bir çoçuğun gece yarısına kadar oturması bana tuhaf geldi.
Çocuk için düzenli uyku o kadar önemli ki.
Bir de gece yarısı istedi diye niye çikolata veriyorsunuz? Onu hiç anlamadım.
Gerekirse evde hiç çikolata bulundurmam, sonuçta çocuk görmediği bir şeyi isteyemez.
Çocuğunuzu artık memeden kesin,zaten 2 yaşındaki bir çocuğun beslenme düzeni oturmuş olmalı.
Aletha Solter adlı yazarın çocuk eğitimi ile ilgili çok güzel kitapları var,tavsiye ederim.
Tamam 2 yaş sendromu denen bir olgu var ama sizdeki durum daha farklı.
Not:Hariçten gazel okumuyorum anne ve erken çocukluk uzmanıyım.

Ah arkadaşım ya yapılmaması gereken ne varsa yapmışsınız. Sizi üzmek istemem ama anti kamu spotu gibi yazdiklariniz. Yeni annelere nelerin yapılmaması gerektiği ancak bu kadar anlatılır. Bırak aynı yatağı aynı odada bile olmamanız lazım. Ayrıca iki yaşında bebenin çikolatayla işi ne... Ama emin olun çok geç değil. Sadece dik durmanız, yollamanız, dirayetli olmanız lazım. Öncelikle patlasa da çatlasa da memede uyumasina izin vermeyin. Odasını ayırın. Saat dokuzda yatağa sokun ve uyuyana kadar ne olursa olsun çıkarmayın.gerekirse dört saat bekleyin başında. Siz değil o yılsın ve uyusun. Ayrıca çikolata zaten büyük ihtimalle tetikliyor bütün dertlerinizi. Uyku kaçırır, iştah kapatır, gereksiz enerji verir. Ayrıca zehir zaten hazır satılanlar. Vermeyin. Ki baştan hiç verilmemeliydi. Gerekirse ve durumunuz uygunsa uyku terapisine başvurabilirsiniz ama ilk önce bir kendiniz deneyin. Çocuğun sıkıntıları büyük ölçüde sizden kaynaklı. Biraz sabretmeli dayanmalısınız. Şimdi demeyin ki uzaktan davulun sesi hoş geliyor. Bende de iki yaşına az kalmış bir sipa var. Emin olun sıkıntılar ortak.

Sabah kaçta kalkıyor, gündüz kacta ne kadar uyuyor?
Huysuzluğunu göze alıp erken kaldırın bir gün.
Yatma saati alışkanlık oluyor çocuklarda.

Hayr emmiyor yalnız yatıyor en başından beri.
Uyumayı sevmio doğduğundan beri hiç uyuyan bi bebek olmadı.
Öylede gidiyo.
Erkenden kalkar öğle uykusu hayatta katiyen uyumaz geceye kadar ayakta e tabi bende.
Doktor atarax verdi sakinler die ama ne fayda.
Erkeğe döndüm yorgunluk birkinlik uykusuzluk hepsi bi arada.
Bazen cinnet noktasına geldiğim oluyoda neyseki toparlıyorm.

Benim kiz 11 aylik ayni seninki gibi memede uyudugu icin yanimda yatiriyorum besige koysam ciglik atarak kalkiyor mecbur yanima aliyorum oda gece 1 2 3 gibi yatiyor dis cikarma donemindede bide ne yapacam bilmiyorum bende esimle ayniyim

Ha.. kizlar ..oglen uykusunu bugun 13.00 da 15.00da 16.00gibi denedim yok yok yok! Uyumadi. Oh dedim uyumaz artik 8 9 gibi bayilir aksam.. ama oyle olmadi. 18.00da uyudu.. 19.30gibi uyandirdim zorla.. ve smdi de hala uyumadi iste.. (01.44)

Bizde ayaktayız.
Sabah 9da kalktık.
Öğle uykumuz hiç yok zaten.
Birde hasta 38.5 ateşli.
Ona rağmen ayakta.
Sabır arkadaşım.
Bazı çocuklar uyku düşmanı.

Kizlar ya uff.. sinirden agliycam.
Dunden onceki gun 9da kaldrdim ve kizim gece 1de uyudu..
Dun,amaan dedim erken kaldirdim da noldu dedim ne zaman uyanirsa dedim,kendisi uyansin dedim ve 11de uyandi.. 1de uyudu gece..
Bugun de 9bùcukta uyandirdim ve su an haala uyumadi (01.35) ..basima yorgani cektim yatiyorum size yaziyorum. Kizim da aynanin onundeki taki toka kutularimi cekistirerek yere dusuruyor teker teker. Yani su yaramazliklari bu saatlerde pik yapiyor. 2kere uyuycak sandim geldi meme yedi ve geri kacti yataktan. Tamam beraber yatalim ya o sorun degil cidden. Ama ben uyumak istyorum. :KK43: basim zehir gibi agriyor. Kac zamandir idare ettigim agriyan bi disim var. O da basladi gene.. gittim ilac ictim geldim. Takaþim kalmadi.
Disimi neden idare ettigime gelince..
Anestezi,memeyi etkiliyor cunku. Sutumun tadi acilasiyor. Kizim sutsuz durmuyor. Pompam bozuldu ve almak para vermek ugrasmak hic bsey yapmak istemiyorum :KK43:

Ha.. kizlar ..oglen uykusunu bugun 13.00 da 15.00da 16.00gibi denedim yok yok yok! Uyumadi. Oh dedim uyumaz artik 8 9 gibi bayilir aksam.. ama oyle olmadi. 18.00da uyudu.. 19.30gibi uyandirdim zorla.. ve smdi de hala uyumadi iste.. (01.44)
Ah kıyamam ya. Ama bir süre uyku uymazsa zaten iyice kaçar uykusu. Ben normalde çok karsiyimdir ama doktoruyla konuşup papatya çayı falan denesen bir süreliğine. Bir de bu arada baba ne yapıyor. Böyle durumlarda o alsın çocuğu iki saat oyalasın sen uyu dinlen. Senin stresin de etkiliyordur çocuğu.

Merhaba
valla belki söyleyen olmuştur ama bunların suçlusu hep meme. 2 yaşına kadar benim de gece 2de uyuyan,5 kez uyanan bi kızım vardı ve çalışıyordum. memeyi bıraktık,1 hafta kriz çıktı evde ama ne gece uyanması kaldı ne de geç yatması. gündüz sadece 1 kez ve 1 saat uyutup gece de 10da 11de yatırıyorum. 2 yılın sonunda dünya varmış dedim. yavaş yavaş kendini ve bebeği hazırla memeyi bırakmaya. gündüz uykusunu da kısaltırsan erken yatmaya başlar,eşin de sen de bi rahat nefes alırsınız. odasını da memeyi bıraktıktan sonra ayırın.memeyi bırakmayı gözünüzde bu kadar büyütmeyin.2 yıl emmiş maşallah daha ne olsun. bunlar bir anda olmuyor maalesef her alışkanlığı bıraktırma süreci sancılı geçiyor ama sabredip kararlı durunca 1-2 haftada düzene giriyor her şey
2yasinaa kadar emdigine gore heralde duskundur baya bi..gerci calisiyorum demissiniz gun icinde ememiyordur..
Nasil biraktirdiniz memeyi?

Ah kıyamam ya. Ama bir süre uyku uymazsa zaten iyice kaçar uykusu. Ben normalde çok karsiyimdir ama doktoruyla konuşup papatya çayı falan denesen bir süreliğine. Bir de bu arada baba ne yapıyor. Böyle durumlarda o alsın çocuğu iki saat oyalasın sen uyu dinlen. Senin stresin de etkiliyordur çocuğu.

Ben babaya atiyorum atmasina da.. babasindan kacip kacip bana geliyor. Elimi tirmalayarak cekistiriyor beni illa kalk kalk diye. Oraya buraya cekistiriyor. Napcagini aslinda kendi de bilmiyor. :/

İyiki memeden kesmemişsiniz. Aslında bebeğin kendini hazır hissetmesi önemli ama çok yorulduysanız 24 ayı doldurunca kademeli olarak ayırabilirsiniz. Yatağınız da yatırarak da iyi yapmışsınız ikiniz içinde durumu konforlu hale getirmişsiniz. Memeden ayırınca yatağına geçirirsiniz. Şakın çatlasa da krize girse de bırak kendi uyusun yapmayın çünkü o şekilde uyumayı öğrenmiyor, öğrenilmiş çaresizlik yaşıyor ve en güvendiği insanın çağrısına cevap vermediği görüp ilerde yaşayacağı güvensinsizliğin temellerini atarsınız. Bu bi süreç lütfen onun açısından bakın duruma. Nedense hep annelerin nasıl rahat etmesi gerektiğine odaklanılıyor. İnsan yetiştirmenin sorumluluğunu alıyoruz bu sürecin çocuksuz hayatımız gibi olmasını beklememeliyiz bence kaldı ki bebek sahibi olma kararında bebeğin bir etkisi yok

Merhaba.. valla dediklerinizin kinaye mi yoksa gercek anlamli mi oldugunj tam anlayamadim :/. Iyi ki kesmemjssiniz memedèn derken coktaan kesmen lazimdi afferin sana mi demek istedinz yokaa cidden tasvip mi ettiniz. Kusura bakmayin valla kafam yok. B12 im de yok :KK70: .. ne bliyim herkes suclayici konusunca..(sonucta bi cok seyin mimari benim) yani degisik geldi yorumunuz. :)
Ama su konuda cok hak veriyorum size,en guvendìgi kisinin onu yuz ustu birakmasi gercekten bosluga iter cocugu. Yani memeyi kesip bi de odadan defedemem..yazik :KK43:

Kizlar hanginiz okursunuz bilmiyorum da.. fikir yazsin okuyan lutfeen..
Kizimi bugun artik kendi haline biraktim. Pes ettim cunku sabah ben de uyanamadim mal gibiydim. Ben 9bucukta uyandm..kizimi da denedim o saatte uyandramadim..11de uyandi kendi..
Oglen uykusunu 3 gibi denedim uyumadi ..4te de uyumadi..
5ten sonra zateñ hava karariyo bile ..aksam olmus ne uykusu.. uyutmayim dedim. Ama kizim 7de meme emerken uyuyakaldi..
Sizce uyandirsam miiii ellemesem mi?
Dun de buna benzer saatte uyumustu uyandrmistm 1saat bile uyutmamistim ama gece de 2den sonra uyudu..

Sizi çok iyi anlıyorum Rabbim kolaylık versin benim kızımda 2yaşında ve doğduğundan beri gece 3de uyur bu aralar 5-6 be dediğiniz gibi çok iştahsız zayıf çok üzülüyorum bu duruma yeni Doğum yaptım loğusalığımda bile kızımın başını bekledim çok enerjik oyun oynuyor keyfi yerinde gündüz uykulu oluyor mız mız oluyor doğal olarak ikinci çocuğum erken uyurdu kızım ses yaptığı için oda geç uyumaya başladı eşim çok yoğun çalışıyor ve biz aramız çok açıldı evli gibi değiliz hep çocuklarla ilgileniyoruz o uyuyor ben 5de yatıyorum sabah 8de eşim gidiyor akşamları da işte oluyor hiç görüşemiyruz nasılsın bile diyemiyoruz çok bunaldım bende ve konuşacak hiç arkadaşım Yok :110: bende içimi döktüm sayenizde Allah hepimizin yardımcısı olsun uyumayan çocuk çok zor be hayatımızı çok etkiliyor maalesef

Sizi çok iyi anlıyorum Rabbim kolaylık versin benim kızımda 2yaşında ve doğduğundan beri gece 3de uyur bu aralar 5-6 be dediğiniz gibi çok iştahsız zayıf çok üzülüyorum bu duruma yeni Doğum yaptım loğusalığımda bile kızımın başını bekledim çok enerjik oyun oynuyor keyfi yerinde gündüz uykulu oluyor mız mız oluyor doğal olarak ikinci çocuğum erken uyurdu kızım ses yaptığı için oda geç uyumaya başladı eşim çok yoğun çalışıyor ve biz aramız çok açıldı evli gibi değiliz hep çocuklarla ilgileniyoruz o uyuyor ben 5de yatıyorum sabah 8de eşim gidiyor akşamları da işte oluyor hiç görüşemiyruz nasılsın bile diyemiyoruz çok bunaldım bende ve konuşacak hiç arkadaşım Yok :110: bende içimi döktüm sayenizde Allah hepimizin yardımcısı olsun uyumayan çocuk çok zor be hayatımızı çok etkiliyor maalesef
Ama herkesin hayati boyle degil iste. Hatta sorsaniz hic bisey yemeyen cocuklar benimkinden 4 kilo fazla en az ve bi kahvaktida 10dilim sucuk yiyor mesela cocuk.. benimki gercekten yemiyor ama.. :/
Yada benimki de yaramaz diyorlar bakiyorum cocuk oturup cizgifilm izliyor ama elinde de kumanda dan dan yere atiyor yaramazligi oymus. Benimki 2dk biseyle ilgilenmez hep hareket halinde. Ilgisini cekmiyo cizgifilm falan da. Haa telefondakiler ayri tabi. Onlari izler :/..
Uykusu kotu cocugun diyorlar. Soruyorum gece 2kere uyaniyormus da blmem neymis de . Benimki 5 6 kere uyaniyor mesela ..cocuk kendi kendne uyuyabiliyor yada mesela oglen uykusunda uyansa da annesi yanina gtmiyor cocuk kendi kendne tekrar dalabiliyor. Baska odada yatabiliyor cocuk.. Ya herkesin hayati o kadar da etkilenmiyor iste. Biraz da kisiĺik meselesi ve genetik faktor sanirim :/ ..
Allah kolaylik versin. Ben de esimle hic bisey yapamiyorum oturup konusamiyoruz bi sarilip tv izleyemiyoruz. Uykudan mahvoluk durumdayiz her zaman. Sizinki daha da betermis icten diliyorum gercekten bakin..Insallah bi duzene girersiniz bu ne boyle pof :KK43:

Merhaba.. valla dediklerinizin kinaye mi yoksa gercek anlamli mi oldugunj tam anlayamadim :/. Iyi ki kesmemjssiniz memedèn derken coktaan kesmen lazimdi afferin sana mi demek istedinz yokaa cidden tasvip mi ettiniz. Kusura bakmayin valla kafam yok. B12 im de yok :KK70: .. ne bliyim herkes suclayici konusunca..(sonucta bi cok seyin mimari benim) yani degisik geldi yorumunuz. :)
Ama su konuda cok hak veriyorum size,en guvendìgi kisinin onu yuz ustu birakmasi gercekten bosluga iter cocugu. Yani memeyi kesip bi de odadan defedemem..yazik :KK43:
Hayır kesinlikle kinaye yapmadım. Malasef çoğu anne kendi rahatını düşünüyor ve eskiden kalma bilgilerle hareket ediyor. Mesela sağlık ocağında gittiğimizde her yerde ilk 6 ay anne sütü yazıyor ama orda çalışan ebe 4,5 aylık tadıma başla diyebiliyor. Ya da dünya sağlık örgütü en az 2 yaşa kadar anne sütü alımı diyor eskiler 17-18 aylık emen bebek gördü mü oo daha süt mü emiyor diyor. Eski bilgilerde 2 yaştan Sonra anne sütünün faydası Yok yazıyor, yeni bilgilerden bihaber doktor faydası yok kes diyor... daha söylemek istediğim çok şey var ama yazması zor oluyor.
Birde birçok şeyin mimarı benim demişsiniz ya bence doğru hareket etmişsiniz sonuçta robot üretmiyoruz çocuklarımızın da karakteri var ve onlarda kişiliklerini ortaya koyuyor. Bebeğinizi kılavuz edinin

X