• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. yabancı dil

1)benımde hem ıngılızcem hem almancam var
2)su anda işim geregı ıtalyancaya basladım bakalım nasıpse onuda cozcem ınsallah :)
3) Herkesın en az bır tane yabancı dılı olmalı gercı gelecekte artık 3 dil ısteyecek herkes
4)iş veren kurumlar dahil,o yuzden kendınıze ıyılık yapacaksanız dunya ınsanı olmanın cok yararı var.
5)Tabı maddıyatta onemlı.

1-Aranızda 2. yabancı dili olan var mı?
2- İkinci bir dil için tavsiyeleriniz neler? Hangi dili tavsiye edersiniz? Nedenleri?
3- 2. bir dil öğrenmek zor mu olur daha mı kolay olur?
4- iki dil birbirine karışırmı? Yani birinde ki kelime bir diğerinde kullanılır mı?
5- alışkanlık yapar mı devmında bünye 3. dil ister mi ?

Her soru 20 puan Dilediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. kaydirigubbakcemile2

1- Evet ingilizce almanca ve italyanca ( orta)

2- size en gerekecek olan ve en yatkin hissettiginiz dili secin...

3. ögrenilen 1. ve 2. dile bagli ... örnegin ingilizceden sonra almanca daha zor.. ama tersi almancadan sonra ingilizce cok daha kolay gelir...

4. Hayir karismiyor... ama hepsini düzenli kullaniyorsaniz bir müddet sonra araya diger dilden kelimeler girebiliyor :)

5. kesinlikle bende yapti.. italyanca tam akici olunca 4. dil ispanyolca istiyorum. hatta kitaplari hazirladim. hatta biraz da basladim ara ara :))

ikinci yabanci dilim var.
zorlugu sectiginiz dile bagli ama tabiki yabanci bir dil mantigini bilmenin kolayligi var.
ispanyolca,arapca veya ruscayi öneririm.hepsi bircok ülkede konusuluyor.
2.dilin almancaysa zaten bunu ögrendim yeter bana diyorsun bünyede aliskanlik yapmiyor,ama degilse yapabilir..

1- Anadilim gibi Almancam, ileri seviyede İngilizcem ve başlangıç seviyesinde İtalyancam var...
2- Hangi dili en çok kullanabileceksen onu öğren.
3- Eğer bildiğiniz yabancı dil ile benzerlikleri varsa çok kolay ama yapıları falan zıtsa zor olabiliyor.
4- Çok nadiren karışıyor ama dili tamamen öprendikten sonra problem yok.
5- Sanmıyorum :)

Son düzenleme:
1)anadilim gini ingilizcem, çok iyi seviyede fransızcam var
alman lisesi mezunuyum ama kullanmadığım için biraz unuttm orta seviye denilebilir şuan, yakın zamanda çalışıp hatırlicam :)
2)mesleğine göre çok değişir bu konuda bişey söylemiym =)
3)diller hiç benzemese bile bi yabancı dil bilince üzerine ikinciyi koymak kolaydır
çünkü türkçe düşünmemeyi, türkçeden kelime kelime çevirmemeyi biliyo oluyosun en azından
4)diğer diller tam oturmamışsa sürekli hepsi karışır, ama biri oturunca diğerine başlarsan bişey olmaz
5)bağımlılık yapar :)) okulda ispanyolca dersim var ama henüz başlangıç, bu btsin almnca tamamlansın da rusçaya başliym diyorum :)
afedersin doğmamış bebeğe don biçmeye benziyo bnmki. çünkü o zamana yıllar var daha

1.ingilizce,almanca ve italyanca biliyorum.
2.ben şahsen ingilizceden sonra ikinci dil olarak ispanyolcayı veya çinceyi isterdim çünkü geçerli diller.ama lisede ikinci yabancı dilim almancaydı. şu anda da italya'da olduğum için italyanca öğrenmek zorunda kaldım.
3. bence zor değil hele aynı aileden diller öğreniyorsan daha da kolay. genel mantık aynı çünkü
4.ilk öğrendiğin dili tamamen öğrenememişsen yani belli bir seviyeye gelememişsen evet karışır.
5.ben en az 5-6 dil bilmek istiyorum. öğrendikçe istiyor sanırım insan. ama benimki belki de çocukluktan beri yabancı dile ilgim olmasındandır. ama siz böyle bir başlık açtığınıza göre sanırım sizin de ilginiz var :)
kolay gelsin

anadilim gibi advanced ve academic düzeyde ingilizcem var zorunluluktan ortaokuldan beri 2.dil olarak almanca öğrendim ama kullanmıyorum unuttum gibi bu yıl fransızcaya başladım çok guzel birde arapça ve ispanyolca istiyorum

2- İkinci bir dil için tavsiyeleriniz neler? Hangi dili tavsiye edersiniz? Nedenleri?
4- iki dil birbirine karışırmı? Yani birinde ki kelime bir diğerinde kullanılır mı?

1) ingilizce, fransızca ve italyanca biliyorum. çok az almanca koklamışlığım var.
2) italyanca, ispanyolca veya almanca öğren derim. ingilizce biliyorsan almanca öğrenmen kolaylaşır. italyanca komiktir. ispanyolca da çok güzel.
3) bi yabancı dil öğrenmişsen ikinci dili öğrenmek çok da zor olmaz.
4) italyanca bi kelime söylemen gerekirken çok çok nadiren fransızcası çıkıverebilir ağzından mesela. veya birini diğerinden daha sık kullanıyorsan ve az kullandığın dilde bir şeyler söylemen gerekiyorsa cümleye daha çok kullandığın dilde başlayıverebilirsin. ama fazla sıkıntı yaratmaz.
5) öğrenmeyi seviyorsan, ilgin varsa evet.

ingilizce ve japonca öğrenmişliğim var. İngilizce elemenatry seviyesinde,japoncam daha iyidir.

1 - Almancam, ingilizem, Farscam, Arabcam var
2 - birbirine yakin olan diller misal: italyanca+ispanyolca+fransizca, türkce+farsca; italyanca bilen biri icin ispanyolca ögrenmek cok daha kolay
3 - herseyin bi zorlugu var o da ilk adimi atmak
4 - benzer dillerde karisma olur ama bu kötü birsey degil
5 - aliskanlik yapmaz, istege keyfe bagli bi durum

.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar,
konu sahibinden özürdileyerek bende almancami ilerletmek icin benimle SIK SIK almanca yazisacak arkadaslar ariyorum.
biran önce ilerletmeliyim.
ayrica konu sahibi arkadasim sanada cokkkkkkkk tesekkürler burdan sesimi duyura bildim sayende.:43::16::16::16:

1- evet 2. yabancı dil hatta 4. yabancı dilim var
2-ingilizceyi tavsiye ederim çünkü dünyada tek ortak dil ingilizce
3-aslında kolay olur çünkü artık bünyen yabancı dil öğrenmeye alışmıştır yinede sanıldığı kadar kolay değildir
3-iki dil karışmaz ama zaman zaman şaşırtıcı bir şekilde başka bi dil kullanırken türkçe sözcük kullanıyorsun.. yani belki yılda 1-2 kere olabilir
5-alışkanlık yapmaz!

Back