2. üniversiteyi okumak?

Öyle mi diyorsunuz :)
Başarılarınızın devamını dilerim, inşallah bende sizin gibi böyle söyleyebilirim :)
Kesinlikle öyle şu an 31 yaşındayım,seneye inşallah okulum bitecek,ilk okudugum bölümden atanamadim, ikinci okuduğum bölümün çalışma alanı çok geniş inşallah olacak diyorum.Yuksek lisans, başka bir bölüm daha okumak hedeflerim arasında,hayalleriniz hayal olarak kalmasın inşallah başarırsınız
 
Şu an çalıştığım diyetisyen İİBF mezunu. Sonra işi bırakıyor ve diyetisyenlik okumaya başlıyor ve derece ile bitiriyor 2. Çocuğuna hamileyken kendisine bayılıyorum.
 
Bana da yengem 2 yıllık açıktan bölüm oku, belki iş olanakları genişler diyor. 1 senedir işsizim buna istinaden diyor. Ben istemiyorum. Okul okuyacağım da ne olacak. Tecrübe istiyorlar referans istiyorlar. Okul okumakla bitmiyor ki. Okumanın bir değeri olmadığını düşünüyorum. İş bulmak için dünya para verdim, bilgisayarlı muhasebe kursuna gittim yine bulamadım. Sizin konunuzu okuyunca bu aklıma geldi :) Ama belki sizin durumunuz farklı olur. Bilemem ki
 
Calisirkenmi okudunuz hangi bolumu okudunuz
 
Bayılıyorum böyle hikayelere. Çalışırken nasıl sınava hazırlandınız peki?
 
Bayılıyorum böyle hikayelere. Çalışırken nasıl sınava hazırlandınız peki?
Öğle arasında arkadaslarim kahve falı bakarken ben logaritma çalışıyordum her bulduğum fırsatı değerlendirdim toplu taşıma kullandığım günler ezber yaptım mesela. Neticede söylenmek yerine harekete geçenler er ya da geç bir sonuca varıyorlar.
 
Geç değil daha gençsiniz. Yalnız diyetisyenlik mezunu çok kişi var şu anda. İyi kazanmanız için epey medyatik olmanız gerekecek. Sizin gibi gençlere umut olsun diye konu açmıştım. Mezun oldum bile
 
Avukata sigorta yapmıyor kimse stajda ilk defa duydum.hukuk okuyan çok var çalışırken devam zorunluluğu yok ama bu devirde neden hukuk okunur ki?yurtdışı gitme ihtimali 0.diyetisyenlikte zahmete girilcek bir bölüm değil bence hemşirelik çok daha iyi bir hemşire yurtdışınada kolayca gider heryerde iş bulur emekli oluncada işyeri hemşiresi olursun.
 
Bence aklınızda kalacaksa şansınızı deneyin puanlar çok yüksek değil zaten ama yerinizde olsam uğraşmazdım iş bulması sıkıntı bir bölüm devlette çalışacaksanız herkese aynı listeyi verip geçiyorsun zatenözeldeysen daha yeni bitiren arkadaşım var çok komik rakamlar verip müşteriyi kendin bul oradan al falan diyorlarmışEskiden puanı yüksekti revaçta bir bölümdü şuan her bölüm gibi onunda değeri düştü.kısacası ben yerinizde olsam hemşireliğe devam ederdim bir youtube kanalı açıp verdiğiniz kilolarıda göstererek insanlara yardımcı olabilirsiniz zamanla kitlenizde oluşur belki bu şekilde kanal açan insanlar var bu işlerle ilgili olup.ben mühendisliği bıraktım mesela şuan pişmanım ama yapacak birşey yok.çok fazla sınava girip çok fazla bölüm kazanıp çok fazla fırsatı teptim o yüzden size şimdi güzel gelen şey yarın boş gelebilir iyi düşünün.hayatımın özeti şu sözü bırakarak gidiyorum
grass is always greener on the other side
 
Hayal etmiş, istemisseniz başlayın...sizi tutan ne ? istemek ve denemek ile ne kaybedersiniz?pişman olmayacağıniza eminim
 
Size kocaman tebriklerimi iletmek isterim. Azminize hayran kaldım. Lakin zaten Boğaziçi Matematik mezunuymuşsunuz. Sınavda en çok puanı matematik getiriyor. Matematiği fulleyip diğerinden ortalama bir şeyler yapınca bir başarı kaçınılmaz olur zaten. Bu açıdan ilk bölümünüz çok büyük bir artı. Bizde o yok maalesef ki
 
Mühendisliği bırakıp ne okudunuz?
 
yok yanlış anladınız
başka bir yerde sigortalı çalıştığı ve bırakamayacağı işi olan kişi gidip baroya staj kaydı yaptıramıyor. sorun orda. bildiğim kadarıyla devlette çalışırken bu durumda olanlara devlet bir izin veriyormuş ama özelde böyle bir izin verilmiyor, bu durumda olan insanlar var, işini bırakamaz çünkü, hassas bir alanda üretim yapan bir işyerinde imza yetkili bir kişi bu.

diğer mesleklerde ise sigorta yapıyorlar stajda, (zorunlu staj olması şartıyla) e siz zaten sigortalı çalışansınız. normalde 2 ayrı yerde sigortalı çalışmakta sorun yok ama stajlarda bunu çoğu yer sorun ediyor.-muş, öyle bilgi aldım ben de.


"bu devirde neden hukuk okunur ki?yurtdışı gitme ihtimali 0"

arkadaşım zaten ABDde doktora yapıp ABde yıllarca çalışmış, dünyanın istediği ülkesinde çalışabilecek oturumu/çalışma izni vs olan, bir insan.
yurtdışına gitmek için okumadı
ben de yurtdışında çalışıp dönmüş bir insanım. enerjim olsa okurdum ama ben başka bir alana yoğunlaşmayı tercih ettim mesela yine akademideyim... yaşım 40 neredeyse, var yani bizim gibi sürekli alanlar arası işler yapan kişiler.

burada konu açan kişinin yurtdışına gitmek gibi bir kriteri varsa da benim haberim yok.
 
Bi bana 4 yil okumasi zor geliyor su kk da

Ben kendimce düşündüğümü yazicam sadece.

Ben meslegimden hic memnun degilsem ve direk alan degistireceksem lisans ancak oyle okurum.


Ancak bu tarz yan alanlara gececeksem lisans okumaktansa baska yolları arastiririm. Yuksek linsans, sertifika toplamak, o alanlarda uzmanlasan hastanelere gecis yapmak gibi yandan yandan yürürdum sanirim.
 
Yanlışınız var bazı hekimler ve sendikalar Hekim harici tüm meslekleri YSP sınıfına alıyor. Halbuki Yardımcı Sağlık Personeli dediğimiz şey Avrupa ülkelerinde yıllardır var olan ve Türkiyede yeni yeni çıkan Hemşire/Ebe Yardımcısı kadrolarına verilen bir isim. Hatta Yurtdışında Asistan Hemşire olarak geçer ünvanları.

2014 yılında Türk Hemşireler Derneği, Cerrahpaşa Hemşireler Derneği, Türk Psikiyatri Hemşireleri Derneği, Diyabet Hemşireleri Derneğinin yaptığı ve onay aldığı başvuru sonucu Danıştay kararı ile Sağlık Meslek Liseleri bölümleri Hemşire Yardımcılığı, Ebe yardımcılığı, Sağlık Bakım Teknisyeni ünvanları ile mezun verecek ve Daha önce mezun olanların hakkı korunacak. Hiçbir İnvaziv girişim yapma yetkileri yoktur sadece Bakım odaklı eğitim alırlar.

Lisansiyer konusuna gelirsek hastanelerde Diyetisyenler dışında Eczacılar, FTR ler, Hemşireler.. en az Lisans mezunudur. (Daha önceki mezunların çoğu da Lisansa tamamlamış durumda ben çalıştığım kurumda lise mezunu Hemşire ile hiç karşılaşmadım.) Hatta son dönemde mezun olan o meslektaşlarımın çoğu Yüksek Lisans yapıyor ki bende dahil. Uzman Hemşirelik kadroları henüz olmadığı için kimse farkında değil. Bunun için de çalışmalar yapılıypr diye biliyorum. Yani Hemşirelik de Branşlaşma ve Popülaritesi artan bir meslek.
 
Devlette çalışanlar ücretsiz izin alıp yapıyormuş diye duydum ben ama doğru mu bilmiyorum çünkü çalışma yasağı var normalde staj yaparken yani staj yanabilir diyorlardıbenim bir sınıf arkadaşım vardı o nasıl yaptı hiç sormadım gemi kaptanıydı kendisi.yurtdışına gitmek istiyor mu bilmiyorum ama ben genel olarak dedim bence şuan herkes yurtdışına gidebileceği bir mesleğe yatırım yapmalı çünkü ülkenin durumu kötü.
 
3 bitirdim yüksek lisans isterken formasyon da yoruldum daha sonra yapacağım..Çocukla 4 yıllık bitirdim ben siz niye bitirmeyesiniz??
 
bu ülkede alınmaz bu risk.
sen 4 sene diyetisyenlik okurken nasıl para kazanacaksın?
sonrasında iş bulması ayrı muamma zaten.
hemşirenin hem devlette hem de özelde işsiz kalma olasılığı yok gibi bişey.

Hem okuyup hem çalışmak niyetim. memurum zaten işi bırakmayı düşünmüyorum tabi ki hele şu dönemde.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…