- Konu Sahibi agresifkiz
-
Başlamak bitirmenin yarısı demişler ilk adımı atın gerisi gelir bence.
Şu an açıktan ikinci üniversitemi okuyorum, keşke daha önce baslasaymisim diyorum
hemşire olarak okul okuyan dünya kadar insan biliyorum ben..arkeoloji, moleküler biyoloji, çalışma ekonomisi. yani alakalı alakasız bir sürü bölüm okuyan oludu. aslında çalışıp-okumaya uygun 3-5 meslekten birisi. çünkü nöbetli çalışılan 7/24 çalışılan az sayıda işten biri.bu ülkede alınmaz bu risk.
sen 4 sene diyetisyenlik okurken nasıl para kazanacaksın?
sonrasında iş bulması ayrı muamma zaten.
hemşirenin hem devlette hem de özelde işsiz kalma olasılığı yok gibi bişey.
Ben 2. Üniversitemi okurken çalıştığım yeri gösterip stajdan muaf olmuştum. Bu hanımefendi de öyle birşey yapabilir. Ya da çalıştığı hastanede yapabilir.hemşire olarak okul okuyan dünya kadar insan biliyorum ben..arkeoloji, moleküler biyoloji, çalışma ekonomisi. yani alakalı alakasız bir sürü bölüm okuyan oludu. aslında çalışıp-okumaya uygun 3-5 meslekten birisi. çünkü nöbetli çalışılan 7/24 çalışılan az sayıda işten biri.
normal örgün eğitim okudu hepsi.
yine hastanede biyolog vs. çalışan ve bir yandan okuyan bir dünya arkadaşım var.
(gerçi ben bir yandan tam zamanlı (hatta fazla mesaili çalışıp ) bir yandan hukuk okuyan da biliyorum da neyse)
olmayacak şey değil
tek aklıma takılan şu:
diyetisyenlikte staj var mı? çünkü zorunlu stajlarda sigorta yapılıyor normalde çalışan kişinin staj meselesi sıkıntılı oluyor
hukuk bitiren arkadaş avukatlık stajını yapamadı bizde bu yüzden.
bir de kimse alınmasın ama ülkede üniversitelerde kalite yerlerde her türlü okunur, asla 10 sene hele 20 sene önceki gibi değil.
bence mantıklı değil. çok istekli olan insan buraya konu açıp sormaz bile.hemşire olarak okul okuyan dünya kadar insan biliyorum ben..arkeoloji, moleküler biyoloji, çalışma ekonomisi. yani alakalı alakasız bir sürü bölüm okuyan oludu. aslında çalışıp-okumaya uygun 3-5 meslekten birisi. çünkü nöbetli çalışılan 7/24 çalışılan az sayıda işten biri.
normal örgün eğitim okudu hepsi.
yine hastanede biyolog vs. çalışan ve bir yandan okuyan bir dünya arkadaşım var.
(gerçi ben bir yandan tam zamanlı (hatta fazla mesaili çalışıp ) bir yandan hukuk okuyan da biliyorum da neyse)
olmayacak şey değil
tek aklıma takılan şu:
diyetisyenlikte staj var mı? çünkü zorunlu stajlarda sigorta yapılıyor normalde çalışan kişinin staj meselesi sıkıntılı oluyor
hukuk bitiren arkadaş avukatlık stajını yapamadı bizde bu yüzden.
bir de kimse alınmasın ama ülkede üniversitelerde kalite yerlerde her türlü okunur, asla 10 sene hele 20 sene önceki gibi değil.
Hemşirelik kadar popüler olmayacak mı?bence mantıklı değil. çok istekli olan insan buraya konu açıp sormaz bile.
burada mesele sadece okumak da değil. hemşireliği bırakıp diyetisyen olmak söz konusu.
diyetisyenlik hiçbir zaman hemşirelik kadar popüler olmayacak ve kazandırmayacak diye düşünüyorum. şimdi 25 yaşında olmuş olsa 4 sene sonra 29, 29 yaşından sonra sıfırdan bir işe başlamak, tecrübe kazanmak, kariyer basamaklarında ilerlemek vs bilmiyorum benim gözümde büyürdü. tekrar söylüyorum, bence risk almasın.
ya kardeşim ben düşüncemi yazıp geçiyorum, bana göre mantıksız. nokta.Hemşirelik kadar popüler olmayacak mı?
Diyetisyenlik lisansiyer olarak geçiyor hastanelerde hemşireler ise ysp olarak.
Ve bundan 5-6 yıl önce diyetisyenle sayisaldan 30bim sıralama yapanlar giriyordu (çok fakülte açarak itibarını düşürdüler maalesef)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?