YaRABBiM Öyle Bir Sevinç Ver ki Hayatımız HiRA Dağı Kadar Güzel..
Kâbe yi Şerif Kadar Muazzam..
ARAFAT Tadı Kadar Lezzetli Olsun[/QUOT
amin amin amin tatlım
her kulun bi imtihanı vardır bu imtihanda senin bizlerin herkezin ayrı ayrı,:13:
NEDEN HALA ÖZLÜYORUM SENİ.. Neden Yüreğim "SEN"
Diye Çırpınıyor ? Gözlerim Neden Seni Ariyor? Bitmez Bu BoşluK, Yerin Dolmaz!!! Neden KALBİM BUNU ANLAMIYOR ? SEN Yeni Bir Hayata Başladın Belkide, Yeni Sayfa Açtın Kendine... Neden Hala Aklımdasın ? Ben Sende Boşluktan Boşluğa Seyrelirken... BEN SENİN KALBİNDE Hergün Defalarca Kez ÖLÜRKEN.. SEN Neden BENDE HERGÜN DOĞUYORSUN..NEDEN SÖYLERMİSİN...
offfffff bugün herkez duygusal modda sanırım bende aynı duygulardayım ağlicam şimdiher kulun bi imtihanı vardır bu imtihanda senin bizlerin herkezin ayrı ayrı,:13:
cennet ucuz deyil ,rabbim bizleri boşa yaratmadı kulum bana dua etsin ben o duayı er yada geç kabul ederim dedi..:13:
.eskiden peygamber efendimiz (as) zamanındaki sahabeler ellerini açar dua ederlermiş 'YA RABBİM BENİ UNUTTUNMUDA ARTIK BANA İMTİHAN VERMİYOSUN DİYE''bu bir sınav .....unutma ki tatlım firavunun ömrü boyunca dişi dahi agrımamış....
canım üzülme sen hiç hep dua et herzaman ......dualarım herzaman seninle:13::13::13:
bende çok beğendim serra isminisaol encanım oturunca birass dinlendim burda da havalar ısındı ama ben şuan üşüdüm nedense hastalıktan mı bilmem hakkımızda hayırlısı
bugün bi arkadaşla görüştüm kızına serra ismini koycakmış az kaldı bebişinin doğumuna çok hoşuma gitti ilk defa duydum hz ibrahimin eşinin adıymış
ahh canım benim ya ALLAH söyletmiş olsun nasip olsun inşallahbu arada şifaa bizim bir tanıdık önce bir sürü çiçek aldı sonra bağı oldu bak bağ alcağmı bilmiş gibi çiçekleri hazırladım dedi sen de yapmışın takvimini sen de bilmiş olma hamile olcağnı canikooo
evet evet arada bi toplaşıyoz sohbetin hasını yapıyoruz inşallah bidahakine denk geliriz canımohhh valla muhabbet cok ıyıymıss ama kacırmısımmm((
seninde güzel gönlüne sağlık canımcığımmmm​canım arkadaşım yüreğine salık
amin amin amin tatlım
çokkkk haklısın canım benimm evet vefalı dostum hep yanımdasın seviyorum seniher kulun bi imtihanı vardır bu imtihanda senin bizlerin herkezin ayrı ayrı,:13:
cennet ucuz deyil ,rabbim bizleri boşa yaratmadı kulum bana dua etsin ben o duayı er yada geç kabul ederim dedi..:13:
.eskiden peygamber efendimiz (as) zamanındaki sahabeler ellerini açar dua ederlermiş 'YA RABBİM BENİ UNUTTUNMUDA ARTIK BANA İMTİHAN VERMİYOSUN DİYE''bu bir sınav .....unutma ki tatlım firavunun ömrü boyunca dişi dahi agrımamış....
canım üzülme sen hiç hep dua et herzaman ......dualarım herzaman seninle:13::13::13:
offfffff bugün herkez duygusal modda sanırım bende aynı duygulardayım ağlicam şimdi
hüzün dolu gün geçirdim işte tatlım evet ağladımdaşifamm iyi misin tatlım bugün çok ağladın anlaşılan...
canım benim ALLAH razı olsun bu güzel paylaşımın için eline yüreğine sağlıkHAYRLI ÇOCUK VE NESİL İÇİN KURAN-I KERİMDE GEÇEN DUALAR
Bebek sahibi olmayı düşünmeye başladıktan sonra bir araştırma yapmıştım.Acaba Rabbimiz Yüce Kuran-ı Kerimde hayırlı bir çocuk ve nesil için nasıl dua etmemizi istiyordu.Bu dualar Kuranı kerimin tamamında yer alan Çocuk isteme duaları.Eğer Bebeğiniz olmasını istiyorsanız her an bu cümlelerle dua edin.Özellikle tüp bebek aşamasındakiler bu duaları sık sık tekrarlamalılar.Allah c.c. en güzelini nasib eder İnşallah.
رَبَّنَا وَاجْعَلْنَا مُسْلِمَيْنِ لَكَ وَمِن ذُرِّيَّتِنَا أُمَّةً مُّسْلِمَةً لَّكَ وَأَرِنَا مَنَاسِكَنَا وَتُبْ عَلَيْنَآ إِنَّكَ أَنتَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ
Rabbenâ vecalnâ muslimeyni leke ve min zurriyyetinâ ummeten muslimeten leke ve erinâ menâsikenâ ve tub aleynâ, inneke entet tevvâbur rahîm(rahîmu). (BAKARA,128)
Anlamı: Rabbimiz, bizim ikimizi sana teslim olanlardan kıl, zürriyetimizden de sana teslim olan bir ümmet (kıl) ve bize (hac) ibadetinin yerlerini (ve kurallarını) göster ve tövbemizi kabul et. Muhakkak ki Sen, Sen, tövbeleri kabul edensin, rahmet edensin (rahmet nuru gönderensin).
هُنَالِكَ دَعَا زَكَرِيَّا رَبَّهُ قَالَ رَبِّ هَبْ لِي مِن لَّدُنْكَ ذُرِّيَّةً طَيِّبَةً إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَاء
Hunâlike deâ zekeriyyâ rabbeh(rabbehu), kâle rabbi heblî min ledunke zurriyyeten tayyibeh(tayyibeten), inneke semîud duâ(duâi).(ÂLÎ İMRAN,38)
Anlamı: Zekeriyya (A.S), işte orada Rabbine dua etti: "Rabbim, bana Senin katından temiz bir nesil bağışla, muhakkak ki sen duayı en iyi işitensin" dedi.
هُوَ الَّذِي خَلَقَكُم مِّن نَّفْسٍ وَاحِدَةٍ وَجَعَلَ مِنْهَا زَوْجَهَا لِيَسْكُنَ إِلَيْهَا فَلَمَّا تَغَشَّاهَا حَمَلَتْ حَمْلاً خَفِيفًا فَمَرَّتْ بِهِ فَلَمَّا أَثْقَلَت دَّعَوَا اللّهَ رَبَّهُمَا لَئِنْ آتَيْتَنَا صَالِحاً لَّنَكُونَنَّ مِنَ الشَّاكِرِينَ
Huvellezî halakakum min nefsin vâhıdetin ve ceale minhâ zevcehâ li yeskune ileyhâ, fe lemmâ tegaşşâhâ hamelet hamlen hafîfen fe merret bihî, fe lemmâ eskalet deavâllâhe rabbehumâ lein âteytenâ sâlihan le nekûnenne mineş şâkirîn(şâkirîne). (A'RÂF,189)
Anlamı:Sizi bir nefsten yaratan ve onunla sükûn bulmanız için, ondan onun eşini yaratan O'dur. Böylece, onu (sarılıp) örtünce, hafif bir yük yüklendi (hamile kaldı). Artık onunla dolaştı. Ağırlaştığı zaman ikisinin Rabbi Allah'a (ikisi) dua ettiler: Eğer bize bir salih (evlât) verirsen mutlaka şükredenlerden oluruz.
رَبِّ اجْعَلْنِي مُقِيمَ الصَّلاَةِ وَمِن ذُرِّيَّتِي رَبَّنَا وَتَقَبَّلْ دُعَاء
Rabbicalnî mukîmas salâti ve min zurriyyetî rabbenâ ve tekabbel duâ(duâi).(İBRAHİM,40)
Anlamı:Rabbim, beni ve zürriyetimi namazı ikame edenlerden kıl. Rabbimiz, duamı kabul buyur.
وَالَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا
Vellezîne yekûlûne rabbenâ heb lenâ min ezvâcinâ ve zurriyyâtinâ kurrete ayunin vecalnâ lil muttekîne imâmâ(imâmen).(FURKAN,74)
Anlamı: Ve onlar: Rabbimiz, eşlerimizden ve zürriyyetimizden bize göz aydınlığı bağışla ve bizi muttakilere (takva sahiplerine) imam kıl. derler.
وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ إِحْسَانًا حَمَلَتْهُ أُمُّهُ كُرْهًا وَوَضَعَتْهُ كُرْهًا وَحَمْلُهُ وَفِصَالُهُ ثَلَاثُونَ شَهْرًا حَتَّى إِذَا بَلَغَ أَشُدَّهُ وَبَلَغَ أَرْبَعِينَ سَنَةً قَالَ رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَى وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَصْلِحْ لِي فِي ذُرِّيَّتِي إِنِّي تُبْتُ إِلَيْكَ وَإِنِّي مِنَ الْمُسْلِمِينَ
Ve vassaynel insâne bi vâlideyhi ihsânâ(ihsânen), hamelethu ummuhu kurhen ve vadaathu kurhâ(kurhan), ve hamluhu ve fisâluhu selâsûne şehrâ(şehren), hattâ izâ belega eşuddehu ve belega erbaîne seneten kâle rabbi evzınî en eşkure nimetekelletî enamte aleyye ve alâ vâlideyye ve en amele sâlihan terdâhu ve aslıh lî fî zurriyyetî, innî tubtu ileyke ve innî minel muslimîn(muslimîne).(AHKÂF,15)
Anlamı: İnsana, anne ve babasına ihsanla davranmasını vasiyet ettik. Annesi onu güçlükle taşıdı ve onu güçlükle doğurdu. Ve onun taşınması ve sütten kesilmesi 30 aydır. Nihayet erginlik çağına ulaştığı zaman 40 yaşını tamamladı. Şöyle dedi: Rabbim! Bana, anne ve babama verdiğin ni'metlere şükretmekte, Senin razı olduğun salih amel (nefs tezkiyesi) yapmakta beni başarılı kıl. Ve zürriyetimi ıslâh et. Muhakkak ki ben, Sana tövbe ettim ve muhakkak ki ben (Sana) teslim olanlardanım.
وَزَكَرِيَّا إِذْ نَادَى رَبَّهُ رَبِّ لَا تَذَرْنِي فَرْدًا وَأَنتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ
Ve zekeriyyâ iz nâdâ rabbehu rabbi lâ tezernî ferden ve ente hayrul vârisîn(vârisîne).(ENBİYÂ,89)
Anlamı: Ve Hz. Zekeriya, Rabbine (şöyle) nida etmişti: Rabbim, beni tek başıma bırakma ve Sen, varislerin en hayırlısısın.
رَبِّ هَبْ لِي مِنَ الصَّالِحِينَ
Rabbi heb lî mines sâlihîn(sâlihîne).(SÂFFÂT,100)
Anlamı: Rabbim, bana salihlerden (evlâtlar) bağışla.
ALINTIDIR.
canım benim aramıza hoş geldinYaklaşık 3 yıldır takip ediyorum bu siteyi ve ilk kez yazıyorum, okadar faydalandım ki herkese çok teşekkür ederim.
Çocuk denemeden ve henüz hazır hissetmeden acaba ilerde sorun olurmu diye bir sorunun üzerine tahlil yapırdık ve eşimde azospermi çıktı. apar topar tüp bebek dediler, memorialde başladık tedaviye, microteseyle bulunma ihtimali düşük deselerde sperm bulundu eşimden 27 yumurta toplandı ve transfer, derken gebelik. lekelenmeler ve 8 haftalık düşük... yıkıldık, maddi olarak perişan olduk, manevi olarak ayrı... dondurulmuş 4 tane vardı.. 7 ay geçmişti... ilgisiz hastanem, bu sürede 1 kere bile aramayan, üzülme bidaha yaparız diyen doktorum vardı ama orada yaptırmam uygundu yaptırdık.. sonuç kocaman bir ikinci hüsran..
Artık çocuk sevemez, hamilelere bakamaz, hayattan soğumuş, eşiyle sorunlar yaşayan, mutsuz bir insandım...
Psikologlar, antidepresanlar, sigaraya 10 yıl sonra başlamalar derken 1,5 yıl daha geçti..
içimde bir kıpırtı acaba dedim, bu sefer.. hem eşimin dondurulmuş spermleri var onları kullanalım, nasılsa bir daha operasyon olamaz olsada bulunamaz yani son şans...
Aldık spermleri memorialden, geldik bahçeciye... ilk izlenim iyi.. hepsi iyiler zaten başta..
Uzun protokol iğneler, ilaçlar .. bu sefer 30 yumurta.. spermler çözüldü durumu iyi.. embriyo durumu iyi.. geldik transfer gününe.. itiraf etmeliyim titiz bir çalışma, bilgi veren doktor, ilgili , sempatik.. Sabah mutlu, ayaklarım yerden kesilerek gittim kliniğe. Dediler kaldı 5 embriyo geriye 30 taneden!! dediler embriyolar gelişimi durdurdu, 5 tane var ama riskli istediğimiz gibi değil, yarına gelişime bakabiliriz ama bu sefer dondurmamız gerek, ne dersiniz? dondurmayı biliyorum ben, bu kadar acı çekmişim 12 gün daha beklerim koyun dedim, transfer sırasında ve sonrasında ağlayarak iki tane embriyo transferi yaptırdık. kan sulandırıcı iğneler, ilaçlar devam..
Tüm bunlar bugün yaşandı, yatıyorum şuanda, eşim yanımda, annem yanımda içim kan ağlıyor. onlara bir şey söylememeye çalışıyorum, yine tutmayacak gibi geliyor, çok mutsuzum. gerçekten çok yoruldum. Daha 29 yaşındasın daha çook çocuğun olur diyenlerden nefret ediyorum, yaşın genç diyenlerden, bi kadın varmış, 10 yıl olmamış sora bir gün olmuş diye devam eden sözlerden, sokakta çocuklarıyla dilenen kadınları dövmek istiyorum, çocuklarını terkeden, haketmeyen insanlar için tarifsiz duygular hissediyorum.
İsyan ediyorum bazen ben kötü birşey istemiyorumki diyorum, daha çok para, daha çok ev vs.. Her canlının hakkı olanı istiyorum ben.
Bazende ben istemiyorum içim , hormonlarım, doğam bunu istiyor. Kadınlık içgüdülerim yalvarıyor bana ve ben kendime söz geçiremediğim zaman bismillah deyip tekrar başlıyorum.
Hep hayırlısını istedim, yine aynı duaları ediyorum ama tevekkül etmek mutluluk getirmiyor.
Beni en iyi sizlerin anlayacağını biliyorum.
Kim olduğunuzu bilmesemde üzüntülerinizi, heyecanlarınızı , hislerinizi paylaşıyorum.
Duam hayırlı ise tüm anne-baba adaylarına allah bu hissi yaşatsın.
Umarım güzel haberler paylaşırım buradan, sonuç olumsuz olursa bidaha da girmem zaten..
Sevgiyle kalın..
canım benim üzüntünü anlıyorum ama unutma ki şuanda sitres yapmaman lazım şimdi bana diyosundur gelde sen yapma bu bizim kaderimiz ben herzaman söylerim çarşıda pazarda satılan bişi deyilki basıp parayı alasın hem teksen deyilsin dünyada çocuğu olmayan inan ben artık üzülmüyorum 14 yıldır üzüldüğüm yeter ben sebebine sarılıyorum verecek olan rabbim umarım enkısa zamanda güzel haberler verirsin senin yazını okuyunca nekadarda bana benziyor dedim bilmiyorum kaç yıllık evlisin sanırım en uzun evli olan benim inan bunada alışıyorsun artık üzülmekten sıkıldım bende 3.nememi yapacağım ama bu son olursada olmasada bidaha düşünmüyorum inşallah bu son tedavilerimiz olur rabbim göbüşlerimizi dolu etsinYaklaşık 3 yıldır takip ediyorum bu siteyi ve ilk kez yazıyorum, okadar faydalandım ki herkese çok teşekkür ederim.
Çocuk denemeden ve henüz hazır hissetmeden acaba ilerde sorun olurmu diye bir sorunun üzerine tahlil yapırdık ve eşimde azospermi çıktı. apar topar tüp bebek dediler, memorialde başladık tedaviye, microteseyle bulunma ihtimali düşük deselerde sperm bulundu eşimden 27 yumurta toplandı ve transfer, derken gebelik. lekelenmeler ve 8 haftalık düşük... yıkıldık, maddi olarak perişan olduk, manevi olarak ayrı... dondurulmuş 4 tane vardı.. 7 ay geçmişti... ilgisiz hastanem, bu sürede 1 kere bile aramayan, üzülme bidaha yaparız diyen doktorum vardı ama orada yaptırmam uygundu yaptırdık.. sonuç kocaman bir ikinci hüsran..
Artık çocuk sevemez, hamilelere bakamaz, hayattan soğumuş, eşiyle sorunlar yaşayan, mutsuz bir insandım...
Psikologlar, antidepresanlar, sigaraya 10 yıl sonra başlamalar derken 1,5 yıl daha geçti..
içimde bir kıpırtı acaba dedim, bu sefer.. hem eşimin dondurulmuş spermleri var onları kullanalım, nasılsa bir daha operasyon olamaz olsada bulunamaz yani son şans...
Aldık spermleri memorialden, geldik bahçeciye... ilk izlenim iyi.. hepsi iyiler zaten başta..
Uzun protokol iğneler, ilaçlar .. bu sefer 30 yumurta.. spermler çözüldü durumu iyi.. embriyo durumu iyi.. geldik transfer gününe.. itiraf etmeliyim titiz bir çalışma, bilgi veren doktor, ilgili , sempatik.. Sabah mutlu, ayaklarım yerden kesilerek gittim kliniğe. Dediler kaldı 5 embriyo geriye 30 taneden!! dediler embriyolar gelişimi durdurdu, 5 tane var ama riskli istediğimiz gibi değil, yarına gelişime bakabiliriz ama bu sefer dondurmamız gerek, ne dersiniz? dondurmayı biliyorum ben, bu kadar acı çekmişim 12 gün daha beklerim koyun dedim, transfer sırasında ve sonrasında ağlayarak iki tane embriyo transferi yaptırdık. kan sulandırıcı iğneler, ilaçlar devam..
Tüm bunlar bugün yaşandı, yatıyorum şuanda, eşim yanımda, annem yanımda içim kan ağlıyor. onlara bir şey söylememeye çalışıyorum, yine tutmayacak gibi geliyor, çok mutsuzum. gerçekten çok yoruldum. Daha 29 yaşındasın daha çook çocuğun olur diyenlerden nefret ediyorum, yaşın genç diyenlerden, bi kadın varmış, 10 yıl olmamış sora bir gün olmuş diye devam eden sözlerden, sokakta çocuklarıyla dilenen kadınları dövmek istiyorum, çocuklarını terkeden, haketmeyen insanlar için tarifsiz duygular hissediyorum.
İsyan ediyorum bazen ben kötü birşey istemiyorumki diyorum, daha çok para, daha çok ev vs.. Her canlının hakkı olanı istiyorum ben.
Bazende ben istemiyorum içim , hormonlarım, doğam bunu istiyor. Kadınlık içgüdülerim yalvarıyor bana ve ben kendime söz geçiremediğim zaman bismillah deyip tekrar başlıyorum.
Hep hayırlısını istedim, yine aynı duaları ediyorum ama tevekkül etmek mutluluk getirmiyor.
Kim olduğunuzu bilmesemde üzüntülerinizi, heyecanlarınızı , hislerinizi paylaşıyorum.
Umarım güzel haberler paylaşırım buradan, sonuç olumsuz olursa bidaha da girmem zaten..
Sevgiyle kalın..
bende çok beğendim serra ismini
çokkkk haklısın canım benimm evet vefalı dostum hep yanımdasın seviyorum seni
herzaman canımsın dualarımdasın:13::13::13::13::13::13::13::13::13:
Yaklaşık 3 yıldır takip ediyorum bu siteyi ve ilk kez yazıyorum, okadar faydalandım ki herkese çok teşekkür ederim.
Sevgiyle kalın..
Rabbim o kadar yılın acısını bu tedavinle mükafatlandıracak inşallah encanımmmmcanım benim üzüntünü anlıyorum ama unutma ki şuanda sitres yapmaman lazım şimdi bana diyosundur gelde sen yapma bu bizim kaderimiz ben herzaman söylerim çarşıda pazarda satılan bişi deyilki basıp parayı alasın hem teksen deyilsin dünyada çocuğu olmayan inan ben artık üzülmüyorum 14 yıldır üzüldüğüm yeter ben sebebine sarılıyorum verecek olan rabbim umarım enkısa zamanda güzel haberler verirsin senin yazını okuyunca nekadarda bana benziyor dedim bilmiyorum kaç yıllık evlisin sanırım en uzun evli olan benim inan bunada alışıyorsun artık üzülmekten sıkıldım bende 3.nememi yapacağım ama bu son olursada olmasada bidaha düşünmüyorum inşallah bu son tedavilerimiz olur rabbim göbüşlerimizi dolu etsin
canımsın enerjin her zaman hissediyorum dualarınıda huzuruma huzur katıyorsun ALLAH razı olsun canım benimmmherzaman canımsın dualarımdasın:13::13::13::13::13::13::13::13::13:
evet hepimizi anlatmış sanki yumyumokurken sadece agladım ve hep dua edecegim senin için:2:
hiç üzülme burada okadar çok insan varki bu durumda olan
sen moralini yüksek tut hiç aglama unutmaki senin için arkandam dua eden bir çok arkadaşın var:13::13::13::13:
selam canım hoş geldin aramızaselam arkadaşlar benimde ikinci denemem olacak ankara agenartta yaptırmıştım dondurulmuş embriyolarım var 2 ay sonraya gel dediler heyecanlıyım aynı zamanda korkuyorum