gunaydın arkadaslar.
yorucu bır gece gecırdım benım velet yuzunden
sımdı kahvaltı edııcez
sızden naaber kılolar gıdıyor mu hızla
inşallah cumaya artar şekerimtamam akrepcım cuma suprızını beklıyoz
ben de dusuk cıkıcam ama cok fazla degıl galıba 400. 500 gram gıbı
akrepcım ımzandakı bebe cooookk tatlı
tamam akrepcım cuma suprızını beklıyoz
tamam akrepcım cuma suprızını beklıyoz
yok canım benim acıkmıyorum..kan şekerini normal düzeyde tutan yiyecekler yersen acıkmıyorsun..zamanla mide küçülüyor zaten..istesende yiyemiyorsun tabii ilk zamanlar çaba göstericeksin..ilk iki günü atlattınmı devamı geliyor canım..ilk fırsatta kitaptan alıntılar paylaşırım canım
masallah posıcım herhafta hemen hemen kılo vermıs oluyorsun
yavas yavas ama azar azar gıdıyor emın adımlarla valla kendıme senı
örnek alıyorum burda bıde akrebımınn menulerınee gıptayla
bakıyorum selmada buara cok guzel duzene soktu neslımm
zatenn uctu kılolar dıycek ınsallah. bende senın menulerıne dıkkat kesıldım
bıde akrebımınn . akrep cok az yıyorsun ya acıkmıyormusun allah askına
montıye bı baktım canım zaman buldukca okurum ara ara yada ana kurallarda
yardımcı olursan sevınırım yapmaya calısıcam cunku
bende akrepten en az 2 kılluk bır suprız beklıyorum
ınsallah daha fazladır cunku uzerıne yapısmıs kılo yok suan enaz
3 kılosu fazladan gelmıstır heme gıder ınsallah
HAYATTA KALMA İÇGÜDÜSÜ
düşük kalorili rejim yapanların hepsi ilk zamanlarda bir türlü sabit kiloda kalamadıklarını görürler.daha kötüsü bir çok durumda fazladan kilo bile alırlar.
bu yüzden organizmanın davranışını inceleyerek bunun nedenini anlamaya çalişacağız.
diyelimki bir insanın harcadığı günlük kalori miktarı 2500 kalori civarında bulunsun ve bir kaç kiloda fazlası olsun.klasik düşük kalori yaklaşımıyla günlük kalorisini 2000 e düşürürsek 500 kalorilik bir açık elde ederiz.
günde 2500 kaloriye alışan organizma hemen yoksunluk hisseder ve bu 500 kaloriyi depolanmış yağlardan sağlamaya kalkışır.böylece o kadar zayıflamış olur..
bir süre sonra ki bu süre kişiden kişiye değişir,düşük kalorili rejim uyguladığı halde insan artık zayıflamadığını görür.Alınan kalorilerle harcananlar arasındaki denge yavaş yavaş kurulmuştur..2000 kalori alındığı sürece organizma gerçekten bununla yetinmeye karar verir..böylece kiloda bir durgunluk görülür.
bir süre ara verdikten sonra belki yeniden kilo alırız diye düşünerek denemeyi daha da sürdürmeye karar verirsek uğrayacağımız düş kırıklığı daha da büyük olacaktır.gerçekten de ağırlık eğrisinin kararlı bir şekilde yükseldiğini fark ederiz.akıl almaz bir durum ortaya çıkar.az yediğimiz halde şişmanlarız..
bu durumun açıklaması kolay.aslında insan organizması bir kısıtlama tehlikesiyle karşı karşıya kalır kalmaz yaşama iç güdüsüyle canlanır.enerji girişi zamanla kısıtlandığı ölçüde harcamları girişe göre ayarladıktan sonra yaşama içgüdüsü organizmanın harcamasını 1700 kaloriye kadar indirir.yani 300 kalori tasarruf ederek yeniden depolamaya başlar.
eski kısıtlamaların yol açtığı yoksunlukların fazla geride kalmadığını akıldan çıkarmamak gerekir.bunların anıları bilinçdışı anıları arasına gizlenmişse bile en küçük bir uyarıda yeniden ortaya çıkalbilir.insan organizması açlıktan ölüyor olsa bile kemiklerini toprağa gömen köpekteki aynı içgüdüyle canlanır harekete geçer.aç olduğu halde kendini koruma içgüdüsüyle yiyeceğini saklayan hayvanın durumu oldukça gariptir.
alıntı (yedikçe zayıfla ve ince kal)
tesekkur ederım arkadaslar
ben su bogazımı tutabılsem sımdıye manken gıbı olmustumda tutamıyorum kendımı
bugunde sabah kahvaltı yerıne ıkı tane halley yedım
ogle yemegıne lahmacun yedım. sımdı buraya kımse gelmezde benı motıve etmezse daha da yıcem
ama mınnos yazdıkların cok hosuma gıttı sımdı yanıma cukulatalı bıskuvı getırmıstım yemek ıcın senın yazdıgını okuyunca vazgectım
akrepcım paylastıkların cok guzel yanı az ve saglıklı ye ama sık sık ye dıyorsun
yemem sakın yeme bak posıcım ben senı örnek alıptesekkur ederım arkadaslar
ben su bogazımı tutabılsem sımdıye manken gıbı olmustumda tutamıyorum kendımı
bugunde sabah kahvaltı yerıne ıkı tane halley yedım
ogle yemegıne lahmacun yedım. sımdı buraya kımse gelmezde benı motıve etmezse daha da yıcem
ama mınnos yazdıkların cok hosuma gıttı sımdı yanıma cukulatalı bıskuvı getırmıstım yemek ıcın senın yazdıgını okuyunca vazgectım
akrepcım bılıyorum ama son gunlerde kendımı cok sıkıntılı hıssedıyorum
ev ıslerını yetıstıremıyorum her ogunde yusuf dılını dısarı cıkarıp agzındakını saga sola fıskırtıyor
kızıyorum ama kızdıgımda aglıyor sonra tekrar yapıyor
o hareketı yaptıgım ıcın kızdıgımı anlamıyor bosuna bebegı aglattıgımla kalıyorum
otekı yandan ev berbat durumda oluyor hamarat degılımkı hergun sıl supur yapıyım.utu ve yemek yapmam lazım ama yetıstıremıyorum. gece de yusuf kalkıp kendısını 1 saat sallandırdı bacagımda o kadar sınırım bozuldu kı gıttım esıme cattım bı gecede kalk yusufu sen salla dedım.
aynı sekılde 2 cocugu olan bır arkadasa gıttım gecen gun evı bal dok yala o kadar duzenlıkı hersey sımetrık temız guzel. ben neden beceremıyorum anlamıyorum
kendımı de kotu hıssedınc eburaya da 2 gundur duzenlı gıremedım bılg. sorunlarından dolayı ben de aburcubur aldım
akrepcım bılıyorum ama son gunlerde kendımı cok sıkıntılı hıssedıyorum
ev ıslerını yetıstıremıyorum her ogunde yusuf dılını dısarı cıkarıp agzındakını saga sola fıskırtıyor
kızıyorum ama kızdıgımda aglıyor sonra tekrar yapıyor
o hareketı yaptıgım ıcın kızdıgımı anlamıyor bosuna bebegı aglattıgımla kalıyorum
otekı yandan ev berbat durumda oluyor hamarat degılımkı hergun sıl supur yapıyım.utu ve yemek yapmam lazım ama yetıstıremıyorum. gece de yusuf kalkıp kendısını 1 saat sallandırdı bacagımda o kadar sınırım bozuldu kı gıttım esıme cattım bı gecede kalk yusufu sen salla dedım.
aynı sekılde 2 cocugu olan bır arkadasa gıttım gecen gun evı bal dok yala o kadar duzenlıkı hersey sımetrık temız guzel. ben neden beceremıyorum anlamıyorum
kendımı de kotu hıssedınc eburaya da 2 gundur duzenlı gıremedım bılg. sorunlarından dolayı ben de aburcubur aldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?