Kızlar dün ilikli kemik suyu yaptım, yapmayan varsa muhakkak tavsiye ediyorum, biraz uğraştırıcı gelebilir ama inanın değer sağlığımız ve çocuklarımız için. Kasaptan aldığımız ilikli kemikleri parçalatalım ki ilikleri daha rahat çıksın, eve getirip bi güzel yıkayalım, büyük bir tencereye koyup kaynatalım, kaynayan kefini her defasında atalım, sonra biraz kanlı koyu bi su oluşuyor onu dökelim, tencereye yeniden su koyalım ve kısık ateşte kaynatalım,12-24 saat gibi bir süre muhakkak kısık ateş olsun, bunu düdüklüde yapan da var, o da olabilir ama ben annem evde olunca ondan rica ettim takip etmesini ben eve gittiğimde hala kaynıyodu ilikler çıkmamıştı, gece onu gibi ilikleri çıktı, sonra kemikleri attım, ilikleriyle beraber blenderden geçirdim, bembeyaz oluyor, tane karabiber defne ve soğan atın diyolar ama ben kızım olduğu için hiç bişey eklemedim, yaklaşık 30 bardak çıktı, buzluğa attım ve akşamki çorbamıza da ekledik, gerçekten nefis kızlar, diyeti olumsuz etkiler mi sorusuna gelince aksine selülitleri bile azaltıyor, yağ değil bu çünkü, şifa kaynağı.