- 25 Temmuz 2007
- 332
- 0
- 296
- 51
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
afiyet olsunnn :1hug: babanın da iyileşmesine çook sevindim gerçekten. açıkçası dün gece hem baban için, hem de zeynep beyzanın oğluşu için yasin okudum. Allah kabul etsin.. :Saruboceq:
iyi akşamlar allah istanbulda yaşayan insanlara yardım etsin çok kötü hele evsiz insanlar için bir gelaket
bu gün bir rekor kırdım bu saate kadar 3 lt su tükettim 2 saat yürüdüm
Kızlar bir konuda düşüncelerimi paylaşmak istiyorum..
Menülerimizi paylaştığımızda bir takım yiyeceklerin ayrıntısını da paylaşmaya özen göstermeyi rica edeceğim. Elbette bazı arkadaşlar (örn. samanyolu, zeynep beyza vs..) kısıtlı zamanlarda girip paylaşımda bulunuyor onları şimdilik tenzih ediyorum.
Mesela öğünlerde belirtilen yiyeceklerin çeşidi, muhteviyatı, cinsi, hatta mümkünse yapılış şeklini (içindeki yağ,tuz,şeker miktarı vs.) belirtmeleri daha iyi fikir edinme şansımızı arttırır diye düşünüyorum.
Örnek vermem gerekirse,
'elma' yazmak yerine 'yeşil elma'
'ekmek' yerine 'kepekli' 'çavdar' 'light' vs..
çay içtiğimizi belirtirken kaç şekerli, açık mı demli mi, kaç bardak/fincan?
yediğimiz sulu yemeğin az yağlı mı, normal mi, tuzlu mu, tuzsuz mu vs..
meyvelerin adeti
omlet yediysek kaç yumurta ile yapıldığı..
gibi...
gibi...
Listeyi uzatırım bana kalsa ama sizi bunaltmak istemedim. Bu konudaki görüşlerinizi ve eleştirilerinizi bekliyorum canlarım... a.s.
canım mesajını okuyunca kendi mesajımı yarıda bırakıp sana cevap vermek istedim ne zamandır söyleyeceğim çünkü seni her gördüğümde yüzünün güzelliğine hayranım ama bu gün anladım ki yüzünün güzelliği kadar kalbin de güzel :1hug:
iyi akşamlar zümrütüankacığımm olumunekankayizsmile
Amin..amin.. sabah 8.30'da benim evimin önündeki ana caddeyi bile resmen sular içindeydi. İşe gitmek için yollara dökülen insanlar mahvolmuşlar. :1no2:
3 lt. su.. bravo Şeniz
bu konuda çok haklısın özelikle bir koçla bu işi yapacaksak onların bize yardım edebilmesi için bu gerekli ben zaten belirtmeye çalışıyordum ilk zamanlar ama ne zamandır belirtmiyordum
Açıkçası ben de belirtmeye özen gösteriyorum ama bazen belirtmediimi de fark ettim. Diğer arkadaşların menülerini de okurken bazı noktalara takıldım ve bunu paylaşmak istedim. yerimseniben
iyi yapmışsın canım:1hug:
Leylacı çooookkkk güzelsin kardeşim..Tam acıklı bi veda metni yazacaktım ki yeni ve eski halini gördüm...Canım benim seni görünce yapabileceğimi hissettim ve sanırım amaç bu,yılan,vazgeçen,pes eden tombullara feyz oluyorsun...Seni canıgönülden tebrik ederim güzelim benim...Bugünü de es geçip inatla kaldığım yerden devam edeceğim...Oğlum sanırım diş çıkarıyor..Doktorunu aradım,yetinmeyip evin yanındaki sağlık ocağına gittim..Ateşi hala yükseliyor ama genel durumu iyi...Bütün gece göğsümde kaldı.Öyle muhtaçki bana bebeğim...Görüşmek üzere canlar....
geçmiş olsun ebrucum. dikkat et kendine. diyeti de sakın bırakma. leylaya özendiğin iyi olmuş. insana gaz veren arkadaşları olması iyi
bir tek beni unutmuşsun bu arada :hulya:
ayyy kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
hiç aklıma gelmemişti :roflol:
ben de bu söz böyle değil ama diyorum kendi kendime
fırın poşetinde yemek pişirdiğinizde piştiği nasıl anlaşılıyor kızlar bilmiyorumkismile
pazar günü ben de tavuk incik yaptım. 40 dakikaya kalmadı etler dökülecekmiş üzerinden nerdeyse kaydirigubbakcemile3 mesela köfte. bayağı çabuk pişer herhalde bilmiyorumkismile
kahvaltıda sosis lüpleten hain bendim kaydirigubbakcemile canının çektiğini söyledin ya şimdi olmadı yaa mafoldumben kaçamaklarımız birbirimizi de etkiliyor demekki. bende pazar günü geçen haftaki muhabbetten dolayı çiğ köfte yedim şimdi de aklıma kumpir düşmüştü kiiiiiiiiii link yukarıda sempatiksalakcinni
bende tebrik ediyorum gerçekten leylacığımı
araştırman için de sağol püsküütüm vereliniortak
hadi yaa ben hiç dikkat etmedim. o zaman ben perşembe günü ayran ve yoğurdu çıkartayım bakalım menümden olumunekankayizsmile sabah müsli ile tükettiğim süt yeterlidir sanırım
bana yemekle gelen ayran ve yoğurt olabiliyor ancak. demekki ara öğün için yanımda birşeyler bulundurmalıyım bayanssulusmile
Tam da yararı olacağında yarıda bırakmışsın Ceydacım aşkolsun..
Sehpa hazır.. koca hazır.. mekik çekmeyen vezir :roflol:
Günün özlü sözüne adaylığımı koymak istiyorum.. :roflol:
Ya şimdi buna da taktım.. Neredeydi benim o sebzeli köfte poşet yemeğimin fotoları..
Şeniz Rica ederim Leylacım.. Dedim ya kafaya takılınca bakıyorum hemen..
Gıda intoleransı dedikleri durum bu işte... Canlı kanıt.
:lepi: Bravo Ceydacım..
Benim yöntemde köfteler kızardığı için oradan belli oluyor canım.. yaklaşık 50 dk sürüyor yanlış hatırlamıyorsam.. Ara öğünde yoğurdu bırakınca ne olacak, bekleyelim, görelim.. yerimseniben
Alemsin Püsküütüm,:roflol::dilcikar:ama ben de mezun olucam...Parti falan heveslenme yane....Ayy düşündüm de çok kötü olur valla....
LEYLACIM Kaptanlık sana yaradı galiba...:dilcikar:e yani birazda bizi düşün....komplekse giriyorum yane......:dilcikar::dilcikar:
ŞAKA BİR YANA dışarıda yemek olayı zor oluyor,ama elimden geldiğince dikkat ediyorum......opuyorumnanaktan
Bu arada babam her geçen gün iyiye gidiyor....Perşembe ciğer filmi tekrarlanacakmış...Tahliller fena değildi bugün.....
DÜNKÜ mENÜM
SABAH Kepekli tost
ÖĞLEN omlet+salata
ARA elma
AKŞAM çorba +tavuk+cacık
GECE meyve çeşitleri....:kedi:
BUGÜN
SABAH Kepekli tost+yumurta
ÖĞLEN 1 muz
ARA leblebi+elma
AKŞAM Kabak salata+cacık yicem
GECE yine meyve olur.....
Oğlum eve sırılsıklam ve aç olarak döndü,yemek hazırlayıp gelicem.....
İkraaacığım ocak üstünde pişen türlüden çok daha lezzetli oluyor.. Mutlaka denemeni tavsiye ederim..
Evet benim usulde de sıfır yağ.
Eşimle acı biber yaklaşımımız farklı olduğu için ben mecburen yanında pişmemiş olarak tüketiyorum.. :sinifsinif:
Kızlar bir konuda düşüncelerimi paylaşmak istiyorum..
Menülerimizi paylaştığımızda bir takım yiyeceklerin ayrıntısını da paylaşmaya özen göstermeyi rica edeceğim. Elbette bazı arkadaşlar (örn. samanyolu, zeynep beyza vs..) kısıtlı zamanlarda girip paylaşımda bulunuyor onları şimdilik tenzih ediyorum.
Mesela öğünlerde belirtilen yiyeceklerin çeşidi, muhteviyatı, cinsi, hatta mümkünse yapılış şeklini (içindeki yağ,tuz,şeker miktarı vs.) belirtmeleri daha iyi fikir edinme şansımızı arttırır diye düşünüyorum.
Örnek vermem gerekirse,
meyvelerin adeti
gibi...
gibi...
Listeyi uzatırım bana kalsa ama sizi bunaltmak istemedim. Bu konudaki görüşlerinizi ve eleştirilerinizi bekliyorum canlarım... a.s.
BUGÜNKÜ MENÜM
KAHVALTI
1 dilim çavdar ekmeği
1 domates
1 salatalık
çok az tulum peyniri
ARA ÖĞÜN
1 ufak şeftali
ÖĞLE
pazar günü kayınvalidemde mangal yakıldığında patlıcan ve biber de közlenmişti. Ben de artan közlenmiş patlıcan ve biberlerden alıp dondurucuma atmıştım. Bugün 1 adet patlıcanı ve 1 adet biberi çıkarıp üzerine 1 diş sarımsak eklenmiş 2 kaşık yoğurt ekleyip yedim. Yanında 1 dilim çavdar ekmeği.
ARA ÖĞÜN
1 adet yeşil elma
AKŞAM
Kayınvalidemin gönderdiği taze fasulye turşusu kavurması 3 kaşık
1 adet söğüş domates
1 adet söğüş çengelköy salatalık
Leylacı çooookkkk güzelsin kardeşim..Tam acıklı bi veda metni yazacaktım ki yeni ve eski halini gördüm...Canım benim seni görünce yapabileceğimi hissettim ve sanırım amaç bu,yılan,vazgeçen,pes eden tombullara feyz oluyorsun...Seni canıgönülden tebrik ederim güzelim benim...Bugünü de es geçip inatla kaldığım yerden devam edeceğim...Oğlum sanırım diş çıkarıyor..Doktorunu aradım,yetinmeyip evin yanındaki sağlık ocağına gittim..Ateşi hala yükseliyor ama genel durumu iyi...Bütün gece göğsümde kaldı.Öyle muhtaçki bana bebeğim...Görüşmek üzere canlar....
Teşekkür ederim Leylacığım..
Ebruşum hoşgeldin canım, oh ne güzel spor yapılmış bugün.. harikasın olumunekankayizsmile
Sen de mi monticiydin samanyolucum.. Ya haberim yok ya da unutmuşum..Valla oğlum kuruyacak gibi değil....:roflol:Sinir tepesinde yine...Hem aç,hem ıslak...Sıçana dönmüş valla....:roflol:.İkra gibi ben de hala monti etkisindeyim...Sabah süt içmedim o yüzden,dikkat ederim...Ayrıcana Püsküüt hanım sizinde belirttiğiniz gibi cacık yoğurtla yapılıyor....naniknanikÖğlen hastanede olduğumdan muzla geçirdim,tabiii gelince de leblebi hüplettim..:mymeka:.:kedi:Akşam ekmek yemem merak etme....
Şimdiden afiyet olsun Ceydacım.. benim de canım çok çekti ama haftaya erteledim mecburen.. Bu haftanın programı belli artık.. yerimsenibenamanınnn.. harika cokacimcoook ellerine sağlık
hemen yarın yapasım var ama yarın bakliyat günü bu sebeple sonraki güne sarkacak.. tek fark ben biber kat(a)mayacağım çünkü eşim biberin hiçbir çeşidini yemiyor
Allah kabul etsin.. Yüreğine sağlık.. a.s.afiyet olsunnn :1hug: babanın da iyileşmesine çook sevindim gerçekten. açıkçası dün gece hem baban için, hem de zeynep beyzanın oğluşu için yasin okudum. Allah kabul etsin.. :Saruboceq:
Vay vay hakikaten de rekor.. :lepi:iyi akşamlar allah istanbulda yaşayan insanlara yardım etsin çok kötü hele evsiz insanlar için bir gelaket
bu gün bir rekor kırdım bu saate kadar 3 lt su tükettim 2 saat yürüdüm
Aklınla bin yaşa Ceydacım..Kızlar bir konuda düşüncelerimi paylaşmak istiyorum..
Örnek vermem gerekirse,
meyvelerin adeti
gibi...
gibi...
Turşu bildiğimiz salamura olan şey mi? Eğer öyleyse kalorisi çok değil midir Ceydacım..BUGÜNKÜ MENÜM
KAHVALTI
1 dilim çavdar ekmeği
1 domates
1 salatalık
çok az tulum peyniri
ARA ÖĞÜN
1 ufak şeftali
ÖĞLE
pazar günü kayınvalidemde mangal yakıldığında patlıcan ve biber de közlenmişti. Ben de artan közlenmiş patlıcan ve biberlerden alıp dondurucuma atmıştım. Bugün 1 adet patlıcanı ve 1 adet biberi çıkarıp üzerine 1 diş sarımsak eklenmiş 2 kaşık yoğurt ekleyip yedim. Yanında 1 dilim çavdar ekmeği.
ARA ÖĞÜN
1 adet yeşil elma
AKŞAM
Kayınvalidemin gönderdiği taze fasulye turşusu kavurması 3 kaşık
1 adet söğüş domates
1 adet söğüş çengelköy salatalık
Demek ki Leylacım tam zamanında eklemiş fotoğrafını.. Görüp feyz alalım diye.. kaydirigubbakcemile2Leylacı çooookkkk güzelsin kardeşim..Tam acıklı bi veda metni yazacaktım ki yeni ve eski halini gördüm...Canım benim seni görünce yapabileceğimi hissettim ve sanırım amaç bu,yılan,vazgeçen,pes eden tombullara feyz oluyorsun...Seni canıgönülden tebrik ederim güzelim benim...Bugünü de es geçip inatla kaldığım yerden devam edeceğim...Oğlum sanırım diş çıkarıyor..Doktorunu aradım,yetinmeyip evin yanındaki sağlık ocağına gittim..Ateşi hala yükseliyor ama genel durumu iyi...Bütün gece göğsümde kaldı.Öyle muhtaçki bana bebeğim...Görüşmek üzere canlar....
Merak ettim gerekli tahlili yaptırarak mı bu sonuca ulaştın yoksa deneme-yanılma yöntem ile mi Leylacım?Gıda intoleransı demişsinde evet doğru Püsküütüm..ben de tv de dinleiştim,ne çok şaşırmıştım..maydanoz falan çok yerdim,yedikçe şişiyordum:1ninca:bunu duyunca bıraktım,düzene girdim yerimseniben
Afiyet olsun ebrucum.. :roflol:teşekkür ederim fıstıklar
leylacım yok yok merak etme sen
iyi gidiyorum bozulsada toparlıyorum bugün bir saat yarım saati yürüyüş yarım saatide koşu şeklinde tempolu vurdum kendimi ormana ama bacaklarım agrımış iyi ter attık arkadaşla :)))
püsküttttttttttttttttttttttt
oyyyyyyyy yutkundum valla gece gece midem ezildi ellerine saglık
gecmiş olsun dilekleri içinde herkese teşekkür ediyorum fıstıklar
yıkılmadım ayaktayım modunda hayata devam