Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Buğdaylı Soğuk Çorba ( 4 Kişilik )
Gerekli Malzemeler :
1 çay bardağı aşurelik buğday
6 su bardağı su

1 tutam tuz

bir buçuk su bardağı yağsız yoğurt

üzerine : kuru nane


Hazırlanışı:
Buğdayı şişmesi için bir gece suda bekletin. Daha sonra süzün ve suyuyla birlikte pişmeye bırakın. Arada bir karıştırarak, tencereye yapışmasını önleyin. İyice yumuşadıktan sonra tuzunu ilave edip ocağın altını kapatın. Diğer taraftan cam bir kasede yoğurdu çırpın ve içine buğdayı ilave edin. Üzerine kuru nane serptikten sonra soğuk olarak servis yapın. 200 kalori




alıntıdır.
 
Verdiğiniz kiloları geri almamanız için PÜF NOKTALARI!

Ø Mümkün olduğunca şeker ve şekerli gıdalardan uzak durun. Saf karbonhidrat olan şeker, insülin metabolizmasının bozulmasına neden olur ve kan şekerin de sürekli iniş ve çıkışlar görülür. Bu da yeme kontrolümüzü yitirmemize neden olur. Şekerli gıdaları protein ve yağ içeren, kan şekerinin ani iniş ve çıkışlarını önleyecek süt, yoğurt gibi gıdalarla tüketelim. Sütlü tatlı, ballı yoğurt vb.
Ø Kesinlikle öğün atlamayın Öğün saatiniz geldiğinde nerede olursanız olun uygun bir yiyecek seçip tüketin. Öğün atlamanız diğer öğünde yeme kontrolünüzü kaybetmenize neden olabilir.
Ø Su içmeyi asla unutmayın. Metabolizmayı hızlandırmak ve doygunluk hissi vermesi için en iyi sıvının su olduğunu unutmayın. Ancak soğuk günlerde sıcak olarak tüketilecek bitki çayları, sıcaklarda da soğuk olarak içeceğiniz soda, ayran. Vb. içecekler suya alternatif olabilir.
Ø Her gün 1 porsiyon sebze yemeği ve 1 porsiyon et, tavuk, balık veya alternatifi baklagil yemeği tüketin. Etin diğer bir seçeneği yumurtadır. Et ürünlerini kullanamadığınız ya da alamadığınız günlerde sebzeli yumurta yemekleri doğru bir seçim olacaktır.
Ø Atıştırmak için en doğru seçim, çiğ sebzelerdir. Bol bol salatayı her öğünde tüketin.
Ø Fast-food yemek kaçınılmaz gibi adeta; ancak kanser riski olduğu bilinen fast-food gıdaları bol yeşillik veya meyve ile tüketin. Böylece posa, C ve A vitamini sayesinde bu riski en aza indirgersiniz.
Ø Son olarak da kalsiyumdan zengin Süt, yoğurdu günde en az 1 bardak almaya özen gösterin. Süt içemeyenler için aynı değerdeki yoğurt tüketilebilir. Aynı miktardaki süt, yoğurt yemeklerin, çorbaların, kahvenin içinde de alınabilir.
Ø Sağlıklı ve zayıf kalmak için doğru beslenmek kadar harekette önemlidir. Mümkün olduğunca aktif yaşayın. Kısa mesafelerde araç kullanmayın, yürüyün. Asansör yerine merdiveni tercih edin. Kendinize en azından haftada 3–4 kez uygulayabileceğiniz bir spor programı yapın. Bunu doktorunuza danışarak ve koşullarınızı göz önünde bulundurarak yapın. Örneğin her gün 1 saatlik açık havada yürümek...
Ø Her şeyden daha önemlisi yaşama güler yüzle bakabilmektir. Yaşamınızda değiştirebileceğiniz şeyleri değiştirmek, değiştiremeyeceklerinizi de kabullenip hayatınızda ki stresi azaltmak doğru bir yaklaşım olacaktır. Zaten mutluluğun anahtarı da bu değil mi. Ne dersiniz


Ara öğünlerde neler yiyebiliriz?

Taze ve kuru meyveler, süt, ayran, çayla birlikte biraz peynir ve galeta, diyet bisküviler, 1 avuç karışık çerez ( badem, fındık, ceviz, leblebi, kuru üzüm&#8230:KK66:, dondurma.

Hanımlar olarak haftalık günlerimiz yani arkadaş toplantılarımız oluyor, ne yapalım bu toplantılara gitmeyelim mi?

Hayır diyet yapmak ya da sağlıklı beslenmek için sosyal hayatımızdan vazgeçmeyelim. O zaman vereceğimiz kilolarda kalıcı olmaz. Beslenme alışkanlığını kazanmak ve sürdürmek hayatın içinde olmalıdır.

Haftalık düzenlenen günlerde neler tüketelim?

Bol yeşillikle kısır, mercimek köftesi, patates salatası, çökelek veya lor salatası, yağsız meyveli kekler, sebzeli az yağlı börekler, aşure, sütlü tatlılar ve tabii ki bu saydıklarımızdan 1–2 seçeneği misafirimize sunmak.


Yemek saatinde dışarıdaysam ne yemeliyim ki diyetim bozulmasın?

Peynirli Tost, portakal suyu
Dürüm döner( soğanlı, yeşillikli), ayran
Zeytinyağlı veya yoğurtlu soslardan hazırlanmış peynirli Akdeniz Salatası
Mayonezsiz Hamburger, Ayran
2 top dondurma

Tuz zayıflarken hiç kullanılmamalı mı?

Hayır. Tuz özellikle hipertansiyonu olan kişilerde ya da vücudu ödem yapan kişilerde kullanılmamalıdır. Ancak fazla alınan tuzun vücuttan atılmakta zorlandığını ve kalp-damar hastalığına yakalanma şansınızı arttırdığını bilmenizde de yarar var. Yaz aylarında ise hiçbir sağlık problemi olamayan birinin tuzu tamamen hayatından çıkarması da vücuttaki sıvı dengesini bozar.

Zayıflama Diyeti yaparken tamamen yağsız yemek mi gerekiyor?

Hayır. Yağda eriyen vitaminlerin erimesi için yağ gereklidir. Günlük olarak alınması gereken yağ miktarı 2–3 yemek kaşığı kadardır. Bunu da et, tavuk, balık girmeyen yemeklere ve salatayla tüketmek yeğ tüketiminizi azaltacaktır.


Diyet Ürünleri gerçekten diyet mi? Kalorisiz mi?

Tabii ki kalorisiz değil. Ancak diyetten ne anlaşıldığına karar vermek gerekir önce; diyet ürünlerinin arkasında etiketlerde ki bu ürünlerde mutlaka besin değeri tablosunu gösteren bir etiket vardır. Bu ürünlerin en büyük özelliği şeker ve yağdan fakir, lif yönünden zengin olmasıdır. Bu da günlük alınan kaloriyi düşürüyor ve daha tok tutucu oluyor. Ben kendi adıma bu ürünleri seviyor ve zevkle tüketiyorum.

Dolma, sarma yemek diyetimi bozar mı?

Dolma ve Sarma Türk mutfağının en dengeli yemekleridir. -Özellikle, etli olarak hazırlananları - İçerisinde tahıl grubundan pirinç ya da bulgur, kıyma ve sebze vardır. Üzerine yoğurt döküp afiyetle ama ekmeksiz yerseniz dengeli beslenir ve diyetinizi de bozmazsınız.

Kahvaltı yapmasam olmaz mı?

Olmaz. Günün en önemli öğünü kahvaltıdır. Çünkü metabolizmanızın çalışması için ve yediklerinizin yakılması için kahvaltı etmek şarttır. Yapılan çalışmalara baktığımızda şişman bireylerin neredeyse %80 ninin kahvaltı yapmadığını gösteriyor.

Diyet yaparken yiyebileceğim tatlı var mı?

Elbette ki var ancak tatlı yiyerek fazla kalori alıp diğer alınması gereken yiyecekleri kaldırmak zorunda kalırız ve tek tip beslenmiş oluruz. Oysa ki düzenli öğün yaparsak ara öğünlerde de meyveyi tercih edersek tatlı ihtiyacımızı karşılarız. Arada sırada tatlı olarak sütlü tatlıları, dondurmayı ve Aşureyi kullanabilirsiniz. Yine de ben çikolatasız yapamam diyorsanız. Yapılan çalışmalar 20 gr çikolatayla 80 gram çikolata arasında fark olmadığını gösteriyor. Çikolatanın salgıladığı serotonin hormonu ki bu hormonun mutluluk verdiği söyleniyor kişiye. Öyleyse günde 20 gram çikolata yiyerek mutlu olabilirsiniz.


IZMIRLI BIR DIYETISYENDEN ALINTI INSAALH FAYDAM DOKUNUR ARKADASLARIM EYLEMLERIM DEVAM EDECEK
 
Son düzenleme:
Zayıflama püf noktaları ve Yaz Aylarında Kiloyu Korunma
Artık kahvaltı yapma zamanı: Sabah yapılmayan kahvaltı kısa vadede olumsuz etkisi olmadığı sanılsa da uzun vadede kilo almanıza neden olacaktır. Sabah düşük kan şekeri ile uyanan vücut, siz besin almadığınızda dengesizleşir. Öğlen saatlerinde yoğun şekilde yenilen yemek ise kan şekerinizin çok hızlı yükselmesine neden olur. Sonuçta kan şekerinde dengesizlik meydana gelir ve metabolizma hızınızda azalmalara neden olur.

Lifli besinleri tercih edin: İçerisinde yüksek oranda lif bulunan besinler tokluk hissinizin daha uzun sürmesini sağlamaktadır. Bunun en büyük avantajı ise bir sonraki öğüne daha tok mide ile oturmanızı sağlayacaktır. Tam tahıllı ekmek, kabuğu ile yenilebilen meyveleri kabuğu ile birlikte tüketmek, kurubaklagilleri yemeklerinizde daha sık tercih etmeniz lif alımınızı arttıracaktır.
Gözlerinizi açmadan su için: Sabah kalkar kalkmaz içilen su barsak hareketlerinizin hızlanması açısından avantaj sağlamaktadır. Özellikle diyet yaparken kabızlık problemi yaşıyorsanız, su ile birlikte iki adet kuru kayısı tüketmelisiniz. Unutulmaması gereken en önemli konu “Su kilo vermenizi sağlamaz”. Suyun en önemli özelliği tüm vücut sisteminde etkili olmasıdır. Sadece kilo vermek isteyenler değil, her birey günde 1,5-2 litre su tüketmelidir. Yemeklerden 30 dakika önce tüketilen su mide hacmini doldurması nedeni ile daha az besin tüketmenizi sağlayacaktır.
Haftada bir gün kaçamak yapın: Tek düze bir yaşam hepimizi sıkacağı gibi tek düze beslenmede sizi sıkacak ve yapmış olduğunuz programda bozulmalara sebebiyet verecektir. Özellikle tatlılara düşkünlüğünüz varsa, et yemeklerini daha çok seviyorsanız veya dondurma yemek sizin için bir tutkuysa bunları önerilmese de tüketeceksiniz. Çünkü yasakları çiğnemek her zaman için keyiflidir. Sevdiğiniz ve kalorisi yüksek olan besinleri haftada bir gün (özellikle hareketli olduğunuz bir gün) tüketmelisiniz. Ama özgürsünüz diye sınırsızca olmamalı.

Yanlış program kullanmayın:
Gazete, internet ve dergilerde yazılan diyetleri uygulamaktan kesinlikle kaçının. Bu diyetler arkadaşınızın kilo kaybetmesini sağlarken size kilo aldırabilir. Unutmayın “Beslenme Programınız Parmak İziniz Gibidir; Sadece Size Özeldir”.

BU DA BASKA BIR DOKTORUMUZDAN...
 
62. Etap Gurup içi Sıralaması

LEAH( 3.11%) BİRİNCİ:hooray::nazar:

sunglıght(2.58%) İKİNCİa.s.

aydasu(1.50%)ÜÇÜNCÜa.s.

singingkettle(0.71%)DÖRDÜNCÜ


tarikim.(0.34%)BEŞİNCİ

merican(0.00%):eek:klava:

SİNEJAN(0.00%):eek:klava:

kocaeli(0.00% ):eek:klava:

silviya(0.00%):eek:klava:

çiçek(0.00%):eek:klava:
 
100 Kaloriyi geçmeyen atıştırmalık yiyecekler

Muz
Muz doğal olarak "paketlenmiş" bir meyve, bu sayede çantanızda kolaylıkla taşıyabilirsiniz. Oldukça doyurucu bir atıştırma olan muz, özellikle spor yapanlar için krampları önleyici potasyum zengini bir besin kaynağı.

Patlamış mısır
3 avuç dolusu yağsız patlamış mısır acıktığınızda imdadınıza yetişecek en masum atıştırmalardan..

10 adet badem içi
Kuru yemişlerin faydaları saymakla bitmiyor. Badem de bunlardan biri. Ama kilo almak istemiyorsanız fazla abartmayın, bu lezzetli kuruyemişten 10 tane yemeniz hem elinizi hem de midenizi oyalayacaktır.

Kraker
18 adet yağsız, şekersiz krakerle açlığınızı bastırabilirsiniz. Çay ile birlikte güzel bir alternatif olabilir...

Bir dilim karpuz ve yağsız beyaz peynir
İşte çekinmeden yiyebileceğiniz bir atıştırma daha; 1 dilim karpuz ve bir parça yağsız beyaz peynir. Yüzde 95'i su olan karpuz idrar söktürücü, böbrekleri temizleyici özelliğiyle biliniyor. İçerdiği B ve C vitaminleri de cabası...

5 adet küçük bitter çikolata
Bol miktarda kakao içeren bitter çikolata zengin bir antioksidan kaynağı. Yüksek tansiyona da iyi geldiği araştırmalarla kanıtlanan çikolata aynı zamanda enerji veriyor, kendinizi çok iyi hissetmenizi sağlıyor.

40 gram kuru kayısı
Çantanızda küçük kese kağıdının içinde 40 gram kuru kayısı bulundurun ve acıktığınızda tüketin. Böylelikle vücudunuz için gerekli olan birçok besin öğesini alırken, kalori bombardımanına uğramayacaksınız.
 
Dikkat sağlıklı zayıflamak için karbonhidrat şart!
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak yeni yıla formda girmek isteyenler için diyet yapanları uyardı: Eğer aç kalmayı seçerseniz yağdan değil, kastan ve sudan verirsiniz. Karbonhidrat almazsanız, sağlıksız zayıflarsınız!..

Her diyet herkesi zayıflatmaz! Diyet yapıp fazla kilolarınızdan kurtulmayı hedeflerken sağlığınızdan olmak istemiyorsanız, Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak'ın önerilerini dikkate alın. Bugüne kadar birçok ünlünün diyet programlarını hazırlayan Koçak, diyete giren kişilerin ciddi hatalar yaptığını söyledi: "Diyet yapan kişilerin düştüğü en önemli hatalardan biri; vücuda yeterli miktarda karbonhidrat vermemektir. Diyete başladığı zaman ekmek, pilav, makarna, patates, mısır gibi besinleri tamamen kesen kişilerin metabolizması, ihtiyacı olan karbonhidratı, glikojen deposu ve kandaki şeker bitince kastan kullanmaya başlar. Bu da kas kaybı anlamına gelir ve vücut beraberinde su da kaybeder. Yani diyette karbonhidratı kesen kimse tartıdaki sonucu görünce kilo verdiği yanılgısına düşer ancak gerçek olan vücudun kaybettiği yağ değil, kas ve sudur."

Yağ değil, su ve kas gidiyor
Yüksek protein ve düşük karbonhidrat içeren düşük kalorili diyetlerin metabolizmayı hızlandırdığı için hızlı kilo kaybı sağlasa da, tartıda görülenin aslında yağ değil, su ve kas kaybı olduğuna dikkat çeken Koçak, "1 gram kas kaybedildiğinde yaklaşık 2.7 gram su verililiyor" diye konuştu. "Tartıda kilo vermiş görünmenize rağmen, yüzünüz ve kollarınız incelirken birer yağ deposu olan karın ve kalça bölgesi incelmiyorsa, yağ kaybetmiyorsunuz ve doğru zayıflamıyorsunuz demektir" diyen Dilara Koçak ekledi:

Aşırı tatlı isteğine yol açar
"Tartıda zayıfladığınızı görmek için 24 saat aç kalmanız yeterli. Ancak bu, gerçek kilo kaybı değildir. Çünkü bu yöntemle vücut su kaybına uğruyor ve kaslar küçülüyor ama yağlar erimiyor. Bu aşamada organizma kendisi için gerekli olan enerjiyi yakalamak için kasları enerjiye dönüştürüyor. İşte bu nedenle gün boyunca yemek yemeyen kişi kendini güçsüz hissetmeye başlıyor. 12 saat karbonhidrat alınmazsa tüm depolar boşalıyor, kan şekeri düşüyor. Tatlı isteği ve güçsüzlük artarken, kişinin iş verimi düşüyor ve baş ağrıları oluşuyor. Öğlen ekmek yemeyen bir kişinin akşam üzeri canının tatlı istemesi çok normaldir çünkü öğlen öğününde şeker depolarına doğru karbonhidratı vermemiştir. Depo boşalınca düşen kan şekeri de kişiyi fizyolojik olarak şeker yemeye mecbur bırakmıştır. Bu nedenle öğün bileşimleri çok önemlidir. Öğlen sadece salata ve ızgara yiyor, karbonhidrat almıyorsanız eve gittiğinizde atıştırma ihtiyacınıza engel olamazsınız ve kendinizi bir anda midenize yüklenerek çok yemekten alıkoyamazsınız."
Diyette en sık yapılan hatalar
Ekmeğin kaldırılması.
Öğün atlamak.
Aç kalmak.
Tek besin içeren diyetler uygulamak.
Popüler diyetleri uzmana danışmadan yapmak.
Laktasif/diüretik kullanımı.
Tatlıyı çok seviyorsanız diyetinizden tamamen çıkarmayın. Haftada bir iki kez sütlü tatlıları tercih edebilirsiniz. Böylece günlük beslenmenize daha çok bağlanırsınız.
Diyet yaparken karbonhidratları ciddiye alın. Hayatınızdan ekmeği tamamen çıkarmayın. Rafine edilmemiş yani kabuğu ayrıştırılmamış ürünleri tercih edin. Örneğin; beyaz ekmek yerine tam tahılları, pirinç yerine bulguru seçin. Yağlı süt, peynir, yoğurt ve etten kaçının.
Bazı vitamin ve mineraller yağda emildiği için salatayı yağsız yemeyin. Örneğin havuç salatasındaki A vitaminini alabilmeniz için bir miktar yağa ihtiyacınız var. Bu nedenle salatalara bir tatlı kaşığı yağ koyun. Meyveleri posa ihtiyacı nedeniyle kabuklarıyla yiyin ve çok iyi yıkayın.
Meyve, sebze ya da et fark etmez. Fazla yediğiniz her bir besinin, vücudunuzda yağ deposuna dönüşeceğini unutmayın.
Diyet uygularken...
Domates, salatalık, marul, kıvırcık, roka, yeşil soğan, maydanoz gibi salata türü yiyecekler istenildiği kadar yenebilir.
Sebze pişirirken 1 kilo sebzeye 2 yemek kaşığı yağ konmalıdır.
Şekersiz olarak açık çay, meyve çayları, ıhlamur serbesttir.
Öğle ve akşam öğünleri yer değiştirebilir. Ara öğünler atlanılmamalı.
Salatalara 1 tatlı kaşığı zeytinyağı veya 5 zeytin ilave edilebilir.
 
Son düzenleme:
Dört büyük diyet yanlışıYANLIŞ 1Yağı azaltırsam, daha kolay kilo veririm
Kilo vermeyi planlayanların çoğu zaman farkına bile varmadan yaptıkları bir yanlış bu. Nedeni "Yağ kaybı için az yağ yemek şart" düşüncesidir. Eğer yiyeceklerinizdeki yağ miktarını azaltırsanız aynı anda karbonhidrat miktarını arttırmak zorunda kalırsınız. Yani (yeteri kadar doymadığınızdan) daha çok şeker, patates, beyaz pirinç, unlu yiyecekler ya da makarna yemeye başlarsınız. Bu durumda kalori tasarrufu yapacağım derken daha fazla kalori alırsınız. Bu yiyecekler kan şekeri ve insülin düzeylerini hızla ve çok fazla artırdıklarından aldığınız fazla kaloriler kolayca yağa dönüşür. Kısacası bu çok önemli yanlışın bedeli kanda trigliseridin, şekerin artması, iyi kolesterol HDL’nin azalması ve kalça genişliğinizin biraz daha fazlalaşmasıdır.

Düşük yağlı diyetleri yapanları ikna eden en önemli önerme "vücutlarında biriken yağın nedeninin yiyeceklerdeki yağ olduğu" yanlışıdır. Gerçekten de yağdan alınan kaloriler, protein ve karbonhidrattan daha fazla olabilir. Ama ne var ki, besinlerden alınan yağların azaltılması kilo kontrolünde işe yaramıyor. Yiyeceklerindeki yağ miktarını, yüzde 40-45’lerden yüzde 30’lara indiren Amerikalılarda şişmanlık sorunu ikiye katlandı. Günlük enerjilerinin neredeyse yüzde 40’ını yağlardan karşılayan zeytinyağı düşkünü Giritlilerin ise böyle bir sorundan haberleri bile yok.

YANLIŞ 2
Tatlı-unlu hiçbir şey yememeliyim
Kilo yönetimini sabote eden yanlışlardan biri de "enerji yoğunluğu" düşük diyet ürünlerinden veya popüler diyet planlarından medet ummaktır. Bu düşünce ve yaklaşım da en az düşük yağlı beslenme yanlışı kadar sık yapılmaktadır. Sadece lahana veya kabak çorbası yiyerek ara öğünlerde yalnızca diyet ürünleri tüketerek ana öğünleri "3S Formülü" (salata, sirke, su) geçiştirerek kilo vermeye çalışanlar kısa bir süre sonra pes etmektedir. Bu yaklaşımla kısa vadeli bazı başarılar sağlansa bile yine aynı tehditler kısa sürede kapımızı çalacaktır: Lezzetsizlik, tekdüzelik ve sosyal yaşama uyumsuzluk bu "lezzet mağduru diyetleri" de kısa sürede rafa kaldırmanıza yol açacaktır. Kısacası, tatlı ve unlu karbonhidratları tamamen unutmak da yeteri kadar iyi sonuç vermiyor.

YANLIŞ 3
Aç kalırsam kilo veririm
Kilo verme yolculuğunu sabote eden önemli bir yanlış daha var. Bu, çok önemli bir yanlış olmasına rağmen hep gözden kaçar: Hareketsizlik. Eğer sadece kilo vermeyi değil, aynı zamanda formda biri olmayı ve ulaştığınız kiloyu korumayı düşünüyorsanız, ne yapın yapın hareketlenin! Her insana ayrı bir beslenme planı gerektiği, her insanın diyet yaklaşımının ona özel olarak hazırlanması gerektiği doğrudur. Ama hareket etmenin ve kas yapmanın yağ yakması herkesin ortak noktasıdır. Yeteri kadar fiziksel aktivite göstermek, metabolizmanızın ihtiyaç duymadığı fazla kalorileri yakmanızı sağlar (artmış enerjinin yağ olarak depolanmasını önler). Kaslarınız, siz uyarken bile sürekli enerji kullandığı, hele bir de merdiven çıktığınızda yüzme, tenis, bisiklet, kayak gibi egzersizleri yaptığınızda bir "yağ yok edecisi" gibi davrandığı için kilo kontrolünüz kolaylaşıyor.

YANLIŞ 4
Şimdi alayım sonrası kolay

Kilo sorunu olanların ortak bir günahı daha var: Sadece kilo vermeye takıntılı olmak. Kilo sorunlarına çözüm aradığım insanların çoğunun bu yanlışın da çoğu zaman farkına varmadıklarını görüyorum. Birçoğunun kilo almanın kazanılan gereksiz yağlardan kurtulmaktan çok daha kolay olduğundan haberi bile yok! Kilo vermek hem zor bir süreçtir, hem de siz kilo alıp verdikçe vücudunuz kilo almaya müsait hale gelir. İşin kötüsü "Aldığım kiloları nasıl olsa veriyorum. Onun için 3-5 kilo almamda mahsur yok" diye düşünenleri bekleyen bir başka tehlike daha var: Gözlemlerimiz tekrarlanan kilo alma-verme süreçlerini sadece kilo almayı kolaylaştırdığını değil, aynı zamanda kilo vermeyi de güçleştirdiğini, hatta imkansız hale getirdiğini gösteriyor.
 
Son düzenleme:
merhaba şekerler.şimdi geldim eve hemen takıma koştum.dündearkadaşım vardı bakamamıştım birazdan geçmişe bakıcam yalnı son msja istianden bioşu resim nasıl yüklenir anlatayım :)

1- linke tılayarak ordaki göz at butonundan bilgisayarınızda fotonuzu bulun ve seçin. eğer fotonun boyutu büyükse resize image bölümünü işaretleyin daha sonrada 15 monitör için uygun olan seçeneği seçin.biraz bekleyin foto upload edilince direc link to image die bişey olması lazım yanlış hatırlamıyosam işte o linki kopyalayın.
2- kadınlar kulübünce mj yazdığımı yerin hemen üzerine işaretler var sırasıyla A B I U gibi gibi :) orda sarı zarf gibi bişey var üzarinde dağ olan .işte ona tıklıyosunuz ve kopylaadığınız linki oraya yapıştırıyosunuz.
3 gönder butonuna basıyosunuz ve işlem tamam

site kulanımı hakknda aklınıza takılabilecvek bir çok sorunun cevabına linkten bakabilirsiniz : http://www.kadinlarkulubu.com/sik-sorulan-sorular-cevaplar-f340/index.html

foto eklemede vardı ama ben bulamadım şimdi.umarım anlatımım iyce kafanızı karıştırmamıştır şekerler
 
Benden size hem doyuru hem hafif iki tarif..

1. bruschetta
malzeme
1/2 kk kaşar peyniri light olabilir
2 biber
1 domates ufak
isteyen 1/2 sosis te koyabilir..
1 ince dilim ekmek

bütün malzemeleri ufak ufak dograyıp ekmegin üstüne koyuyorsunuz.. en üste peyniri rendeliyorsunuz..
Fırına verip 10- 15 dk kadar mikrodalga da olabilir.
pişirin cıkarın sogumaya bırakın ve yiyin..

2. aydasu cökelek diyince aklıma geldi.
2 domates
3-4 biber ( fırında yada ocakta közleyin)
çökelek
domatesleri soyup küp küp dograyın.. közlediginiz biberleri de soyun dograyın. cökelek ide aynı karışıma dogran isteyen aruzya göre 1 çay kaşıgı zeytinyagı ve çok az limon sıkabilir

gercekten hem hafif hemde doyurucu oluyorlar.
Uzun zamandır deneyemiyorum ama
Şu bruschetta yı syarın sabah bende yapıcam
 
Canlarım buhfta 900 gram kaybetmişim kaydirigubbakcemile3

Şimdi hürriyetin bir haberini paylaşmak istiyorum benim çok ilgimi çekti ve azmine hayran oldum..

6 ayda 63 kilo verdi

Fevzi KIZILKOYUN/ANKARA, (DHA)



ANKARA'da oturan ve 130 kiloya kadar çıkan 28 yaşındaki Nursel Tekin, kendi diyet programını uygulayarak 6 ayda 67 kiloya indi.


İŞTE ESKİ VE YENİ HALİ

Çankaya İlçesi Seyranbağları'nda oturan 9 yaşındaki kız çocuk annesi ev kadını Nursel Tekin, hamilelik döneminde kilo almaya başladı .
6177500.jpg


Eşinin de askere gitmesiyle strese giren Tekin, hızla kilo almayı sürdürürken 70 kilodan 130 kiloya çıktı. Fazla kiloları nedeniyle hayata küsen ve toplum içine çıkmaya utanan Tekin, tedavi olmaya karar verdi. Birçok diyetisyen ve doktora başvurduğunu kaydeden Tekin, “Doktorların bana verdiği diyet programı ve ilaçlar işe yaramadı ve kilo almaya devam ettim. Artık kilolarımdan dolayı nefes alamaz durama geldim ve sağlığım tümüyle bozulmaya başladı. Doktorlar obezite teşhisi koydular ve böyle kilo almaya devam ettiğim taktirde öleceğimi söylediler. Ancak verdikleri ilaçlar işe yaramıyordu” dedi.

Birçok doktora gitmesine rağmen kilolarına çare bulunmamasına kızdığını ve kendi diyet programını uygulamaya koyduğunu söyleyen Tekin, şöyle konuştu:

“Öncelikle yiyeceklerime dikkat ettim. Yağlı yiyeceklerden uzak durdum. Ancak, hiçbir zaman aç kalmadım. İstediğim her şeyi belli ölçüde yiyordum. Sabahları beyaz peynir, domates, salatalık, öğlen bazen tavuk, et, sebze gibi yiyecekleri tüketiyordum. Akşamları erken saatlerde yine istediğim yemekten yiyordum. Tek dikkat ettiğim şey yağ oranını düşük olmasıydı. Bunun yanında hergün 1 saat tempolu yürüyüş yaptım. Özellikle yürüyüşün çok faydası oldu.”

Uyguladığı program sayesinde 6 ay gibi sürede 63 kilo verdiği ve 130 kilodan 67 kiloya düştüğünü kaydeden Tekin, şöyle devam etti:
“Düşünün bana uyan elbise bedeni yoktu. Özel diktiriyordum. Ancak, şuan 36-38 beden giyiyorum. Bu halimle doktorlara gittiğimde gözlerine inanamadılar ve kısa sürede sağlığımdan hiçbir şey kaybetmeden nasıl bu kadar kilo verdiğimi sordular. Ancak şuan çok sağlıklıyım ve 63 kilo vermeme rağmen vücudumun bazı bölgeleri dışında hiçbir deformasyon olmadı.”

HAYATA KÜSMESİNLER

Şuan kilolarıyla başı dertte olan kişilere de seslenen Tekin, “Hayata küsmesinler, sağda solda söylenen diyet programları, ilaçlara kanmasınlar. Her şey iradeyle oluyor. Kendi iradelerini ortaya koysunlar ve azmetsinler. Eğer sağlam bir irade ortaya koyarlarsa çok rahat kilolarından kurtulabilirler” dedi.


vee işte bir azim zaferi daha Hepimiz aynı yoldayız ve zayıflacağız.. Hepimize sağlıklı kilolar vrme dileğiyle canlarım kaydirigubbakcemile5
 
ÖKızlar Ayşe Arman birkaç gündür kuşhan'ın kliniğinden yazıyor. Bu da klinikteki yedikleriymiş. Buna ilave olarak günde 14 km yürüyüş yapıyorlar hergün ve 1 haftada 5 kilo verip geliyorlarmış. B enim hesabıma göre 14 km yürüyüş 4 saat filan ediyor yanılıyor muyum?


İyi de ne yiyoruz?

"Merak edersiniz siz şimdi. İyi ama ne yiyorlar diye. Dün sabah kahvaltıda ince bir dilim kavun, 4 cüce domates, 4 salatalık dilimi, yarım katı yumurta, fosforlu kalem büyüklüğünde ince uzun bir peynir ve pabuç gibi bir dilim kepek ekmeği vardı. Yanında çay. Tuz yok. Karabiber, kekik, nane serbest, bir de maydanoz var masalarda.http://preview.hurriyet.com.tr/preview/image.aspx?picid=6271789

Öğlen ton balıklı salata. Büyükçe bir tabak. Ekmek yok. Zeytinyağı yok. Sadece limon.

Öğleden sonra 4 gibi meyve. Bir dilim karpuz.

Akşam yemeği. Kırmızı biberli kepekli makarna. Ve salata. Yine zeytinyağı yok, sadece limon.

Yatmadan önce Kuşhan'ın drinki. Kendi icadı. Çocukların içtiği Nesquick gibi çok tatlı bir şey. Ve beze. İkisi de beni açmadı."
 
okumuşsunuzdur belki yine de göndereyim dedim ;

Avrupa ve Amerika'da diyet denince ilk akla gelen isim Montignac. Ünlü beslenme uzmanı Michel Montignac'ın "yiyerek zayıflama" esasına dayanan diyet yöntemini anlattığı kitabı 10 ülkede, sekiz dilde yayınlandı. "Yedikçe Zayıfla" isimli kitap Türkçeye de çevrildi. İradesini kontrol edemeyenler için en uygun diyet bu. Montignac rejiminin ana kuralı da gayet basit: Her şey yenilebiliyor, ama proteinli ve karbonhidratlı gıdalar aynı öğüne denk getirilmeden... 1. Düşük kalori diyetlerinin aksine Montignac'da besinlerin verdiği enerji ikinci planda kalıyor. Asıl önemli olna besinlerin kalori değerleri değil, "besleyicilik bileşimleri". Yani biraraya geldiklerinde ortaya çıkan etkileşim.
2. Montignac rejimine göre yağlarla karbonhidratların aynı öğünde yenmemesi gerekiyor. Proteinler, örneğin yüksek lif içeren sebzelerle birlikte alındığında vücut yağ depolamıyor. Tüketilen gıdalar karbonhidratlarla karışmadığından pankreas fazla insülin salgılamıyor. Böylece vücutta yağ stokları da gereken enerjiyi sağlamak üzere eriyip gidiyor.
3. Uygulamada her iki aşama için de şekeri, beyaz unu, beyaz pirinci ve patatesi unutmak gerekiyor. Esmer un, kabuklu pirinçle hazırlanmış yiyecekler serbest. Dikkat edilecek en önemli nokatalardan biri karbonhidratlı bir şey yediğinizde bir sonraki öğün üç- dört saat sonra olmalı. Eğer öğününüzde protein varsa sonraki öğün en erken dört saat sonra. Ve kesinlikle öğün atlamak yok.
4. Miktar açısından bir kısıtlama yok. Rejim sırasında bol bol meyve yenmesi öneriliyor. Ama zamanlama çok önemli. Ya kahvaltıdan 15 dakika önce ya da yemeklerden en az üç saat sonra yenmeli. Aksi takdirde meyveler midede alkol haline dönüşüp yağlara yağ katıyor....
 
şekerimizi dalgalandırıp bizi acıktırıp kazındıracak ve bizim diyetimize destek olan yiyecekleri de gönderiyorum menülerimizi oluştururken faydası olur diye düşünüyorum , önümüzdeki hafta akşamları yiyeceklerimi planlarken sizlerle de paylaşmak istedim , sevgiler

KÖTÜ VE İYİ GLUSİDLERİ DE BURAYA EKLEYELİM

KÖTÜ GLUSİDLER(Kan şekeri endeksi 50’den yüksek):

Maltoz 110
Glikoz 100
Fırında patates 95
Hamburger ekmeği 95
Patates püresi 90
Havuç 85
Patates kızartması 80
Bakla 80
Balkabağı 75
Bal 75
Şeker 75
Mısır gevreği 75
Beyaz un 75
Beyaz pirinç 75
Mısır 75
Kraker 75
Beyaz baget ekmek 70
Bisküvi 70
Pancar 70
Çikolata 70
Haşlanmış patates 70
Karpuz 70
Ananas 65
Muz 60
Kavun- 60
Beyaz undan makarna 60
Reçel- 60
Kuruyemiş 60
Taze patates 55
Patlamış mısır 55

İYİ GLUSİDLER(Glisemi endeksi 50-20 arası):

kepek ekmeği 50
Bulgur 50
Bezelye 50
Şekersiz tam tahıl 50
Kivi 50
Üzüm 50
Armut 45
Taze fasulye 40
Barbunya 40
Çavdar ekmeği 40
Şekersiz meyve suyu 40
Şeftali,erik 40
Elma, portakal 40
Greyfurt 25
Kiraz,vişne 25
Siyah çikolata (min.%70 kakaolu) 22
Fruktoz (meyve şekeri)20
Entegral ekmek 35
Nohut 35
Süt ürünleri 35
Meyveli yoğurt 35
Kuru fasulye 30
Entegral makarna 30
Mercimek 30
Kuru kayısı 30
Şekersiz marmelat 30

ÇOK İYİ GLUSİDLER(Glisemi endeksi 20’den az):

Yoğurt 15
Soya fasulyesi 15
Domates 15
Fındık 15
Yerfıstığı 15
Mantar 15
Yeşil sebzeler 15 ve altı
Taze kayısı 10
 
ZAYIFLAMAK İSTEYENLERE ÖNERİLER

İNCELMEK DÜŞÜNCEDE BAŞLAR

"Yarından itibaren rejime başlıyorum!" Kimbilir kaç kere kendinize bu sözü verdiniz, sonra da hiçbir şey yapmadınız, ya da birinci günden sonra vazgeçtiniz. Ama üzülmeyin, herkes sizin gibi. En disiplinli insanlar bile konu zayıflamaya geldiğinde pes ediyor. Mantığınız, "Tamam bu rejimi yapacağım" dese de, bilinçaltınız "Asla başaramayacağım" diye direnip durur. Genellikle bilinçaltının sözü geçtiği için de siz hep şişman kalırsınız.Bilinçaltı tıpkı bir bilgisayar gibi çalışır, duygu ve düşüncelerinizi hiç bir süzgeçten geçirmeden olduğu gibi depolar.

Diyelim ki vitrinlere bakıyorsunuz ya da yeni bir elbiseyi deniyorsunuz... Farkında olmadan kafanızdan şu düşünce geçer: "Ne kadar şişmanım." Kendinizi giderek daha itici hissedersiniz,cesaretiniz kırılır ve az yiyeceğinize giderek daha fazla yemeye başlarsınız. Kendi kendine yapılan olumsuz telkini, tersine çevirmek ve bu sayede zayıflamak da mümkün.
"Mental antrenman" (zihinsel alıştırma) adı verilen yöntem sayesinde kendi kendinize daha olumlu yaklaşmasını ve bu sayede yeme alışkanlıklarınızı değiştirmeyi öğrenebilirsiniz.
İlk yapacağınız iş, geçmişte bilinçaltınızı ne gibi olumsuz ve şişmanlatıcı fikirlerle doldurduğunuzu saptamak olmalı. Sonra bunları olumlu ve zayıflatıcı fikirlere dönüştürün.

Şunun gibi:Çok şişmanım Zayıfım. (Bu sırada kendinizi dar bir bluejean içinde hayal edin.

- Akşam yine televizyon izlerken paket paket cips yerim.
+ Akşam yemeğinden sonra hiçbir şey yemeyeceğim.

- Rejim yapmama rağmen patates kızartmasına dayanamayacağıma eminim.
+ Bedenimi seviyorum ve bunun için sağlıklı beslenmek istiyorum.

- Tatlılardan vazgeçemiyorum.
+ Tatlı krizim tuttuğuna, maden suyu ve meyve suyu gibi sağlıklı içecekleri tercih edersem, benim için daha yararlı olur.

- Çok ağırkanlıyım.
+ Hareketli olmak harika bir duygu, çok hoşuma gidiyor.

- Hafta sonlarında, verdiğim kiloları yine alırım.
+ Boş zamanlarında insan kendini şımartabilir ama ben yemek yiyerek şımarmam.

- Akşamları bir bardak şarap içmezsem sinirlerim gevşemiyor.
+ En iyi gevşeme yöntemi gerilim romanı okumaktır.

Yatmadan önce bu listedeki olumlu cümleleri onar kez tekrarlayın. Bu sırada kendinizi zayıf olarak ve strech giysiler içinde hayal ederseniz bilinçaltınızı daha çabuk ikna edersiniz. Bu iş için kendinize zaman ayırın, rahatsız edilmeyeceğiniz bir ortam ve zamanda telkine başlayın. Ortalama 30 gün içinde bilinçaltınızda zayıflatıcı etkiler belirmeye başlayacaktır.
 
DİYET
AC KALMADAN AYDA 10 KILO VERIN!

KAHVALTI

• Çay, kahve vs. (Şekersiz)

• 2 kibrit kutusu peynir (60 gram)

• Salata

• 1 ince dilim ekmek (30 gram)

ÖĞLE

• 3 köfte kadar et, tavuk, balık (90 gram = 1 porsiyon)

• Salata

• 1 ince dilim ekmek

veya

• 1 kâse çorba

• Salata

• 1 ince dilim ekmek

veya

• 1 adet kaşarlı yağsız tost ve çay - kahve (şekersiz)

SAAT 17.00’DE

• 2 porsiyon meyve

veya

• 2 adet galeta

AKŞAM

•5 - 6 yemek kaşığı sebze yemeği Salata 1 ince dilim ekmek Gece boyunca 2 porsiyon meyve

NOT: Bu diyetin birinci haftasında günde yarım su bardağı yoğurt istenildiği zaman yenebilir. Ayran, cacık olarak da kullanılabilir. İkinci haftada yoğurt kullanılmaz. Diyeti uygulayan erkekler günlük porsiyon miktarlarını 1/2 oranı kadar artırabilirler.

meyveler de bildiğiniz gibi üzüm , karpuz , incir , muz gibi çok şekerli glisemik indeksi yüksek olanlardan değil (önceki maillerimde göndermiştim ) salatalar sossuz olmalı , sebze yemekleri de 1 kaşık zeytinyağı ve az tuzlu pişirilmeli.


Not: uygulanabilir ve kolay değil mi arkadaşlarrrr
 
YÜRÜYÜŞÜN 24 FAYDASI
>>
>> Her yürüyüş faydalı değildir. Faydalı olan yürüyüş tempolu olan ve en az
>> yarım saatten sonraki devam ettirilen yürüyüştür. Yürüyüşün ilk yarım
>> saati vücudun ısınması için gereklidir. Amacımıza hizmet eden ise
>> ısınmadan sonra yapılan yürüyüştür.
>>
>> Düzenli olarak yürüyüş yapanlar kasların kuvvetlenmesinden, şişmanlık
>> riskinin azalmasına, yaratıcı düşünce potansiyelinin artmasından,
>> yaşlanma sürecini geciktirmeye kadar çeşitli kazanımlar elde ediyor.
>> Faydalı yürüyüş için öncelikle bir program oluşturulması gerekir.
>>
>> Programa başlarken, kısa ve uzun dönemli gerçekçi hedefler konması,
>> yürüyüş malzemelerinin özenle seçilmesi, programın tembelleşmeden oluruna
>> bırakılması gerekir. Buna göre:
>>
>> 1- Kilo vermek amacıyla naylon vb. gibi giysiler vücuda sarılmamalı.
>>
>> 2- 40 yaşın üstündekiler doktora görünmeden, yürüyüş programına başlamamalı.
>>
>> 3- Diyabet, hipertansiyon ve diğer sistematik hastalığı bulunanlar sık sık doktor kontrolünden geçmeli.
>>
>> 4- Ciddi bir yemek sonrası hızlı ve ağır yürüyüşler yapılmamalı.
>>
>> 5- Yürüyüş öncesi ve sonrasında susuz kalmamaya dikkat etmeli.
>>
>> 6- İnce tabanlı ve makosen ayakkabılar ile yürüyüş yapılmamalı.
>>
>> 7- Çok sıcak havalarda ve saatlerde yürüyüşten kaçınmalı.
>>
>> 8- Bir sıkıntı hissedildiğinde yürüyüşe inatla devam etmemeli.
>>
BEDENİ KAZANIMLAR:

>> 1- Yürüyüş, kan akımını ve kan damarlarının miktarını artırarak, dolaşımı
>> iyileştirir, kalp-damar ve beynin damarsal hastalıkları riskini azaltır.
>>
>> 2- Kalp kası dâhil, vücut kaslarını kuvvetlendirerek, daha etkin çalışmalarını sağlar.
>>
>> 3- Her bir kasılmada kalbin pompaladığı kan miktarını artırarak,
>> istirahattaki kalp atım sayısını (nabzı) azaltır.
>>
>> 4- Egzersiz ve stres durumunda arteriel kan basıncında (tansiyonda) oluşan yükselmeyi azaltır.
>>
>> 5- Kan basıncını düzenler.
>>
>> 6- Kalp kasının yan damarlardan da beslenmesini destekler. Böylece kalbin
>> ana damarlarında oluşacak tıkanıklıkların vereceği zararı azaltır.
>>
>> 7- Şişmanlık riskini azaltır.
>>
>> 8- Sindirimi kolaylaştırır.
>>
>> 9- Beyine oksijen sağlanmasını artırarak, zihinsel keskinlik ve yaratıcı
>> düşünce potansiyelini yükseltir.
>>
>> 10- Lenfatik dolaşıma yardımcı olur.
>>
>> 11- Egzersiz sırasında ve sonrasında metabolizmayı uyarır.
>>
>> 12- Solunumsal kapasiteyi ve aerobik gücü artırır.
>>
>> 13- Büyümeyi ve travma sonrası toparlanmayı olumlu etkiler.
>>
>> 14- Kan yağlarının (trigliserid) düzeyini düşürür.
>>
>> 15- HDL/LDL (iyi huylu-kötü huylu kolestrol) dengesini düzenler.
>>
>> 16- Koordinasyona olumlu etki yapar.
>>
>> 17- Eklem ve kasların esnekliğini artırarak, bel ve boyun ağrılarını hafifletir.
>>
>> 18-Kemiklerin sertleşmesini ve kuvvetlenmesini sağlar.
>>
>> 19-Dayanıklılığı artırır.
>>
>> 20-Yorgunluk duyumunu engeller.
>>
>> 21-Uykusuzluğu azaltır, rahatlamaya yardımcı olur.
>>
>> 22-Vücudun doğal keyif verici hormonu olan endorfinin salınımını artırır.
>>
>> 23-Yaşlanma sürecini geciktirerek, genç bir görünüm sağlar.
>>
>> 24-Moral, özgüven ve iyimserliği artırır.
 
kimberly_cantergiani_baa.jpg


Kimberly Cantergiani:


Kimberly Cantergiani altı çocuk annesi.Sağlıklı yaşamayı bırakmıştı ama sadece üç ayda kendi ve ailesi için kuvveti, dayanıklılığı ve gücünü geri aldı
12 haftada Kimerly nin vücut yağı %30.3 den %16.4 e giysi bedeni ise 14/16 dan 3/4 e düştü. Üç ay sonrada 0(sıfır) bende giymeye başladı ve vücut yağ oranı %10.5 oldu. Oniki haftada bir çalışma programını değiştirdi ve her dört haftada bir ise çalışma yoğunluğunu azaltıp set sayısını artırdı.
Çocuklarını okula bıraktıktan sonra cardio çalışması için spor salonuna gider ve aç karnına yapardı ve her iki buçuk saatte bir küçük öğünlerle beslenirdi.Ağırlık çalışmasını ise akşamüzeri yapardı.Kaslarn kendini yenilemesi içinde gün sonuna kadar dinlenirdi…

Kimberly 3 gün çalışıp dördüncü gün dinlenme yöntemini uyguladı ve her seti 10-12 tekrar arasında tekrarladı.

Beslenme ve Çalışma programı:
Çalışma Programı:
1. Gün
Sabah çalışması:Cardio
30 dk. İnterval cardio (kendi notumdur:yani sürekli olarak hızı artttrıp azlatarak yapılan çalışma ör: 2 dk 8 km hızda koşu ardından 1 dk4-5km hızla yüryüş ardından tekrar 8 km hızla 2 dk) veya 10 dk koşu bandı 10dk bisiklet 10dk step makinesi şeklinde 30 dk tamamlanır.

Öğlende sonra çalışması:Göğüs/Omuz/Pazu
Dumbbell presses: 3 *10 her el için 25-30-30pound (30paund=13.6 kg)
Flat flyes: 3*10 her el için 10-15-15 pound( 15pound=6.8kg)
Cable crossovers:3*10Her el için 25-30-30 pound
Side raises: 3*10 her el için 10 pound
Front raises: 3*10 her el için 10 pound
Dumbbell shoulder presses:3*10 her el için 10-15-15 pound
Two-handed triceps press downs: 3*10 her el için 50-60-70 pound
Triceps dips: 3*10
Two-handed overhead extensions: 3*10 her el için 20-25-30 pound


2.Gün
(cardio yok)
Sabah çalışması:Bacak
8 dk koşubandında ısınma
Leg presses: 3*10 160-210-230 pound ile
Smith machine squats: 3*10 50-70-90 pound ile
Dead lifts:3*10 20-30-40 pound
Single-leg hamstring curls:3*10 her bacak için 20-30-30 pounds
Abductor and adductor machines:3*10 70-75 - 80 pounds
Seated calf raises: 3*10 270 pounds ile

3.Gün
Sabah Çalışması:Cardio
6. kademe eğimle 40 dk hızlı tempo yürüyüş
Öğleden sonra çalışması: Sırt/Alt kol/Karın Kasları
Wide-grip pull-downs: 3*10 40-45-50 pounds
Close-grip pull-downs: 3*10 40-45-50 pounds
Serratus (straight arm press-down from shoulder height to thighs): 2 *10 10-20 pounds
Low-back hyperextensions: 1*10 25-pound plate ile
Lying cable biceps: (düz barla yere uzanıp kalçadan omuzlara doğru kıvırma) 3*10 40- 50-60 pound ile






Kimberly’nin Beslenme programı

Günlük beslenmesi ve suplement kullanımı
Kahvaltıdan önce:
2 - 3 bardak su

Kahvaltı:
6 - 8 yumurta beyazı
1.5 cup yulaf ezmesi veya stevia lı (şeker bitkisi demekmiş)piriç lapası, tarçın ve kalorisiz tereyağı spreyi
2 bardak su
Kuşluk:
piirnç sütlü ve karbonhidrat tozlu içecek (shake) (toplamda 30 gr protein 25 gr karbonhidrat içeirkli)
1muz
2 bardak su
Öğle:
1 tavuk göğsü
1 cup kahvernegi pirinç
1 porsiyon bebe havucu
2 bardak su

İkindi:
Piirnç sütlü ve karbonhidrat tozlu içecek.
1 porsiyon meyvesuyu “meyveler:tangelo,çilek,kivi,kavun” (not: tangelonun türkçesi ne bulamadım ama portakla türü bir meyve )
Akşam yemeği:
1 porsiyon biftek veya tavuk
1 fırınlanmış patates(salsalı)
2 bardak su

Yatmadan önce: (eğer aç ise)
beslenme barı (açıklama yok tu ama muhtemelen portein bardır veya kendi ürettiği bir vardır içeriğini bilemiyorum)


Dip not:ilgilene olursa hereketlerin yapılışlarıyla ilgli yardımcı olablirim salonda ve aletli çalışılacak hateketler olduğu için detaya girmedim.
 
merhabalar,

Kocaeli çok fazla gözükmedi bana ,karbonhidratlarıı proteinlerle çok karıştırmasan daha az acıkarak daha rahat diyet oluyor ben kendimde bunu keşfettim.

Ben bugün neler yedim ; sabah herzamanki peynir ve 1 dilim çok tahıllı ekmek, öğlen mercimek çorba ve zeytinyağlı kereviz yemeği ekmeksiz, akşam da zeytinyağlı fasulye ekmeksiz, arada da 2 tane kakaolu gofret (hani içinde bir sürü dikdörtgen ince kağıt gibi gofretler varya hani vanilyalısı da var ondan hafifinden yani :))

Bence uzun vade hedeflere ilave olarak perşembe bildirimler yaptıktan sonra cuma günü haftalık hedefl belirleyip birbirimize bildirelim ne olursaya bırakmayalım , ne dersiniz ?

Benim bu haftaki hedefim 68'i korumak çünkü dediğim gibi rahatsız olduğumdan ilaç alıyorum ve ballı çay v.s. içiyorum

Ben kendime böyle bir çizelge yaptım , kurban bayramına kadar önümü görebilmek için;

başlangıç bitiş fark fark %

2008 AĞU 3.4. hafta 75 71,5 3,5 4,67%

2008 eylül 1. hafta 71,5 70 1,5 2,10%

2008 eylül 2. hafta 70 70 0 0,00%

2008 eylül 3. hafta 70 69 1 1,43%

2008 eylül 4. hafta 69 69 0 0,00%

2008 ekim 1. hafta 69 68 1 1,45%

2008 ekim 2. hafta 68 68 0 0,00%

2008 ekim 3. hafta 68 67 1 1,47%

2008 ekim 4. hafta 67 67 0 0,00%

2008 kasım 1. hafta 67 66 1 1,49%

2008 kasım 2. hafta 66 66 0 0,00%

2008 kasım 3. hafta 66 65 1 1,52%

2008 kasım 4. hafta 65 64 1 1,54%

2008 aralık 1. hafta 64 64 0 0,00%

2008 aralık 2. hafta 64 63 1 1,56%

2008 aralık 3. hafta 63 63 0 0,00%

2008 aralık 4. hafta 63 62 1 1,59%

toplam 13 0,188089557 %

Sevgiler,
 
ekim & kasım & aralık haftalık hedeflerim (1 hafta verme 1 hafta koruma olarak planladım , sağlıklı kilo veririm böyle olunca diye düşündüm) ;

DÖNEM BAŞLANGIÇ KİLO BİTİŞ KİLO FARK (KİLO) FARK %

2008 ekim 1. hafta 69 68 1 1,45%

2008 ekim 2. hafta 68 68 0 0,00%

2008 ekim 3. hafta 68 67 1 1,47%

2008 ekim 4. hafta 67 67 0 0,00%

2008 kasım 1. hafta 67 66 1 1,49%

2008 kasım 2. hafta 66 66 0 0,00%

2008 kasım 3. hafta 66 65 1 1,52%

2008 kasım 4. hafta 65 64 1 1,54%

2008 aralık 1. hafta 64 64 0 0,00%

2008 aralık 2. hafta 64 63 1 1,56%

2008 aralık 3. hafta 63 63 0 0,00%

2008 aralık 4. hafta 63 62 1 1,59%

toplam 7 10,62%
 
RealAge
,
RealAge Gerçek Yaş Testi
, gerçek yaş ,
Anne ve Bebek Sağlığı
, Diyet ve Beslenme ,
erkek ve kadın sağlığı
, kanser
Cilt Bakım Testi
,
Güneş Yanığı Testi
,
PMS Testi
,
Prostat Testi
,
VKE Testi
,
Stres ve Anksiyete Testi
“Sağlıklı Gençleşmenin 12 Adımı” başlıklı bir dizi stratejik önlem Lütfen bu önerileri sıklıkla gözden geçirebileceğiniz bir ortamda saklayın ve kendinize özgü bir sağlıklı gençleşme planı oluşturabilmek için göz önünde bulundurun.

1. Vitaminlerinizi alın
Düzenli olarak C vitamini (1200 mg/gün), E vitamini (400 IU/gün), kalsiyum (1000-1200 mg/gün), D vitamini (400-600 IU/gün), folat (400 mikrogram/gün), ve B6 vitamini (6 mg/gün) almak gerçek yaşınızı 6 yaş geriye taşıyabilir.

2. Sigarayı bırakın ve pasif içici olmaktan sakınınSigara gerçek yaşınızı 8 yaş ileriye taşıyabilir.
3. Kan basıncınızı öğrenin ve izleyin
Düşük kan basıncına sahip bir kişi (~115/75 mm Hg) yüksek kan basıncına sahip bir kişiden (160/90 mm Hg’dan daha yüksek) 25 yaşa kadar daha genç kalabilir.

4. Yaşamınızdaki stres kaynaklarını azaltın
Çok stresli olduğunuz zamanlarda gerçek yaşınız takvim yaşınızdan 32 yıla kadar daha ilerde olabilir. Sağlam sosyal ilişkiler kurarak ve stres azaltma stratejilerinden yararlanarak stresin sizi taşıdığı fazladan 32 yılın 30’unu geriye doğru katetmek mümkündür.

5. Diş ipi kullanın
Diş ipi kullanmak ve dişelrinizi düzenli olarak fırçalamak gerçek yaşınızı 6.4 yıl geriye taşıyabilir.

6. Aktif olun
Az miktarda egzersiz bile (günde 2 kez 20 dakikalık yürüyüş) gerçek yaşınızı neredeyse 5 yıl geriye taşıyabilir.

7. Emniyet kemeri kullanın
Emniyet kemeri kullanma alışkanlığını edinmek ve her zaman hız sınırının 10 km/ saat altında araç kullanmak gerçek yaşınızı 3.4 yıla kadar geriye taşıyabilir.

8. Lifli gıda tüketin
Günlük beslenme sırasında 25 gram lif tüketen birinin gerçek yaşı günde 12 gram lif tüketen birine göre 2.5 yıl daha geridedir. Erkeklerin günde 25 gramdan da daha fazla lif tüketmeleri gerekir.

9. Sağlığınızı yakından izleyin
Sağlığı ile ilgili gelişmeleri titizlikle izleyen, tedavi ve bakım konusunda standartlarını her zaman yüksek tutan kişiler bunu yapmayanlara göre 12 yaşa kadar daha genç kalabilirler.

10. RealAge önerilerini izleyin; kendinize bir Sağlıklı Gençleşme Planı oluşturun
Tüm yaşamınızı göz önüne aldığınızda gerçek yaşınızı 26 yıla kadar geriye taşımanız olanağı mevcuttur. Bu yaşamınızın bundan sonraki her gününü daha genç yaşamanız, ve kalan yaşamınızı olabilecek en uzun sürede ve en yüksek enerji ile sürdürmeniz anlamına gelmektedir.

11. Bol bol gülün
Kahkaha stresi azaltır, bağışıklık sistemini destekler ve gerçek yaşınızı 8 yıla kadar geriye taşıyabilir.

12. Yaşam boyu bir "öğrenci" olarak kalmayı hedefleyin
Yaşam sürecinde entelektüel faaliyetlerden uzak kalmayan kişiler gerçek yaşlarını 2.5 yıla kadar geriye taşıyabilir.
 
X