ve gelelim asıl mevzuya..bu günki diyetisyen macerama :)
tahlilerimde bütün değerler normal çıktı.hormonlarda hiç bi sorn yok (sadece prolaktin yüksek işte onun içinde 3 ay sonra tekrar gel dedi doktor)
diyetisyen 2000 cal lik bir diyet verdi bu diyete moda mod uy bir haftasorna duruma bakalım dedi.ilk başta kilo alma pahasına bile olsa kesinlikle diyet dışına çıkmamm gerekiyo.ben beslenme şeklimi sporumu sıvı tüketimimi söylediğimde benim sana öneebileceğim herşeyi sen zatne yapıyosun dedi.sadece yeme miktarlarını düzenlicez.ben yaklaşık 1500 calori aldığımı söyledim oda merile yazdığım şeyleri söyledi.ilk önce metabolizmanı bi düzenleyelim dedi çünki nekadar az yersen bir süresonra vücut az kaloriye alıştığı için kalori miktarını düşürmen gerekir dedi. e ben 1500 lük kaloriyealıştıysam demekki kilo verebilme günlük 1000 calori almam bağlı olur buda çok az yemek demek oluyo...kısacası 2000 calori ile başalyıp zaman içinda kalori alımmı düşürücez ama nekadr sürecek bilmiyorum.yarışmadada yeni kuralalr alınma aşamasında valal bayabi ksama gerek kilo almamk için.eğer becerebilirsem akşam 6-7 saatleri arasında yürüyşe çıkmaya çalışıcam extra olarak
listeme gelince şöyle :
SABAH : 1 çay bardağı açık çay (2 ksme şeker hak verdi günlük olarak)
1 yumurta veya 1 kibrit kutusu beyaz peynir
3 ince dilm ekmek (toplam 75 gr)
domates ,salatalık,roka,tere,maydanoz yağsız olmak koşulu ile sınırsız
2-3 zeytin
KUŞLUK: 1 su bardağı süte veya yoğurt. 2 küçük boy meyve
ÖĞLE: 2 köfte büyüklüğünde et balık veya tavuk (60 gr)
4 yemek kaşığı susuz sebze yemeği( taneleri alıncakmış suyunda yağı olduğu için sebzelleri üstne ve süzerek almamı söyledi)
yağsız söğüş olarak çiğ sebze
3 ince dilm ekmek
2 yemek kaşığı pilav veya makarna veya 1 kase çorba ( eğer öğünümüzde bunlardan hiçbiri yoksa 1 dl ekmek eklememiz gerekliymiş)
İKİNDİ:1 su b. süt veya yoğurt 2 küçük boy meyva ( küçük boydan kasıt elma armut şeftali gibi meyvaların küçü olanlarını seçecekmişiz kiraz 12 adet,kayısı 5 ad. incir 3 ad.,yeşilerik 10 ad. çilek 12,üzüm 15 iri tane listesi var porsiyon miktarları olarak istediğiniz bişey varsa yazarım)
AKŞAM: 3 köfte büyüklüğünde et,balık tavuk
4 yemek kaşığı suusz sebze
çiğ sebze söğüş oalrka sınırsız
3 ince dilm ekmek
2 y.k. pilav ,makrna veya 1 kase çorba
GECE(yatmadan en az iki saat önce ) 1 su bardağı süt veya yoğurt ,1 küçük boy meyve , 1 dl ekmek veya 3 grisini veya 3 galeta
ekmek değişim listesi ,et porsiyon miktarları, sebze değişim listeleri meyve porsiyonları herşey verilmiş yani sıkılmamı gerektirecek bi durm yok.tek korkum kilo artışı olması onuda yürüyüşü artırablirsme dengelerim diye düşünüyorum fakat bacaklarımın ağrısı pek geçmeye niyetli değil kafamçokkarıştı