sorun değil hepsini cevaplarımyerimseniben yaptığım şeyler yanlış değilmiş ama yeni şeyler öğrendim. mesela zeytin yasak yada günde beş zeytin yeme hakkım var ama bütün gün asla yağ yenmeyecek.. sonra benim kaçamaklar yanlışsırnaşık şey çünkü hamur işleri börek çörek ne varsa yasak.. diyetisyen bile fazla kilom olmadığını söyledi o yüzden 1400 kalorilik diyet verdi :dance: zor bir diyet değil.. yine 3 ana 3 ara öğün olmak üzere 6 öğün besleneceğim..liste şöyle
sabah: 1 bardak şekersiz süt, 1 haşlanmış yumurta, 1 kibrit kutusu peynr, 2 ince dilim ekmek
ara: 1 küçük porsiyon meyve
öğle: 1 bardak yoğurt,salata, 1 porsiyon sebze yemeği,1 dilim ekmek,1 köfte kadar yağsız et( et yerine 4 kaşık kuru baklagil yenilebilir.) 2 kaşık pilav
ara: 1 küçük meyve
akşam: 1 ince dilim ekmek, salata, yoğurt, 1 porsiyon et,ve sebze
gece: 2 küçük meyve
gördüğün gibi diyet fazla zorlayıcı değil. tabiki günde 2,5 litre su içmemi ve özellikle yürüyüş yapmamı söyledi.. düzenli yaptığım taktirde ayda 4 yada 5 kilo verirmişim..
doktor özellikle yürüyüşü üstüne basa basa söyledi günde en az 45 dk yürü dedi. bende öyle yapıyorum artık..
diyette yer değişimleride yapabiliyorsun mesela benim günde 6 dilim ekmek yeme hakkım var eğer ekmek yemez isem ;1 dilim ekmek yerine 2 kaşık pilav, 4 kaşık kuru baklagil veya 1 yumurta yeme hakkım var.. :teytey: