• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

merhaba. haftasonu herkes kaçamak yapmış anlaşılan, yalnız değimişim :) ben de dün valla donut yedim iki tane :D tek lokmada yedim yaa yediğimden de bişi anlayamadım, ardından bir pişmanlık kapladı beni. eve geldim valla bir saat spor yaptım ama tartıda 500 gr fazla görülüyorum :/ ama hiç şaşırmadım, şeker ve yağ bombası sonucta. aslında reglm gecikti , sanırım stresten ama canım tatlı çekiyor. ya benim şu kaynarı kesin almam lazım :D gözümün önünden salepler falan geçiyor cafeye gidince :D

Kaynar Tarifi Yöresel

rating_on.png
rating_on.png
rating_on.png
rating_half.png
rating_off.png
(3 oy, puan: 3,67)
Puan verebilmek için üye girişiyapmalısınız.
Kaç Kişilik: 10-12
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 1 saat 30dk

reklam

• Kaynar malzemesi (karanfil, tarçın, yeni bahar, havlıcan ve zencefil)
  • 5 litre su
  • 2 kilo şeker
üzeri için

• çekilmiş ceviz (fındıkta olur)

Öncelikle aktarlardan kaynar malzemesini temin edebilirsiniz. Alınan malzeme güzelce yıkanır Şimdi gelelim tarifine içindeki baharatlar: karanfil, tarçın, yeni bahar, havlıcan ve zencefil.
Bu 5 baharatı da kök halinde almanız gerekiyor. Temiz bir tülbentin içine 4-5 çubuk tarçın, 1 avuç kadar yenibahar ve karanfil, 2-3 kök zencefil ve 2 -3 kök havlucan koyup güzelce temiz bir tülbente sarılır ağzı bağlanır. Düdüklü tencereye atılır üzerine beş litre su eklenir. Kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra 1 saat kaynatılır. 1 saat sonra tencerenin ağzı açılır içindeki kaynar malzemesi çıkarılıp şeker katılır ve yarım saat daha kaynatılır. Yarım saat sonunda altı kapatılır. Bu arada evinizi missss gibi baharat kokusu saracaktır, açın bütün odalarınızı sarsın koku evinizin her yerini. İkrama gelince fincanlara kaynarı doldurun üzerine bolca ceviz serpin sıcak sıcak servis edin. (soğukta başka lezzetli oluyor). Bazı yöreler de lohusa şerbeti de denir. Evet tabi bizde bebek doğduğu zaman yapar ikram ederiz kırk gün boyunca. Ama ben sürekli yaparım şifa küpü size de afiyet şifa olsun :)

bu eğer lohusa şerbeti ise arkadşa bebk görmeye gittiğimizde bol şekerlisinden içmiştim ve bayılmıştım:)
evde kök zencefil-toz tarçın-karanfil belki toz yenibaharım var, olmazsa akşam az da olsa yapiiim belki aşermem geçer:oops:

Hedefffffffffff beni gordunde niye bisey yazmadin.gozden uzak olan gonuldendemi uzak oldu yoksam :KK43:
amaaaaan yazacam kız dur çatlama:KK67: burda boğazımızın derdine düştük:KK53: valla kaynar tarifi peşinde buldum kendimi:KK23:
hoşgeldin şişkom ekip arkadaşım:KK19:sen bana ben sana kaldım gene...belkim akrep o hızlı verdiği kiloları geri alır n'ooooooolur bende sizle yarışayım falan der ama ben gene onunla yarışmam, biz ikimiz yarışalım mı gene:cool:en son kilom 64,9 bu haftasonu bi acayip geçti gene kendime çeki düzen vermeye çalışıyorum.haftasonu şiştim geldim, bu cumaya + olmasam yeter...bana yeter de aslında takıma yetmiyor. ambu + kilolar çok sıkıntı oluyor cumaya ne kadar eksilebilirsen o kadar kar tamam mı. azaltalım killarımızı

eski elbiselerimi yıkadım bugün bir sürü var atmaya da kıyamıyorum ya güzel güzel içine giremiyorum ama çok üzülüyorum, lanet olsun :KK61: 1 aralıkta katılmışım buraya 15 gün olmuş, sanırım haftaya listeye girerim :KK73::KK73: bu hafta acayip geçireceğim. tartımın pili yoktu ilk katıldığımda 98.1 kilo çıktım iki günlük diyet sonrası daha da şişmanmışım belli ki :cry: ama artık durmak yok :stop: sonuna kadar go go go :KK71: az yemeye 15 günde alıştım ve doygunluk hissi geliyor, arada sadece tatlı krizim tutuyor :rolleyes: deliriyorum:rolleyes: bakalım ben de çok merak ediyorum kendimi. hedefim 60 61 kg olmak. yani 37-38 kg verme niyetindeyim. forum çok cansız ondan böyle kendimi gazlamak için uzun uzun yazarım ben kızlar , alışın buna :KK54: oh bol bol cümlelerime uygun smiley de kullanıyorum:KK53: ZAYIFLAYACAĞIM, EVET, YETER YETER YETER. Sinir stres hayat böyle geçmez. Herkes dışarıdan çok gamsız zaten, hepimizin sıkıntıları var ama kendimizi bırakırsak böyle kilo alır daha mutsuz oluruz. en azından dış görünüş takıntılısı biri olarak ben öyleyim. :KK62: hof 38 kilo verebilecek miyim ya. valla yarım gidecek. ben biraz heycanlıyım , tez canlılık yapıyorum.

artık her hafta başında başlangıç kilomu 98.1 alarak, verdiğim kiloya göre hedefime kaç kilo kaldığını yazacağım. :KK58:

eveet

bugüüki menüm

sabah 1 kaşarlı acı soslu tost - nar ekşili güzel z yağlı salata bol bol - papatya çayı
öğle: brokoli salatası - ice tea
akşam: peynir tabağı, salata , etimek tatlısı

Hedefcim aramizda 10 kilo var desene.bizim seninle rakip olmamiz kilomuzun yakinligi degil yerimizde saymamiz oda ayri tabii.
Bu lahusa serbeti tarifine benzemiyo onda kirmizi kocaman kirmizi bir seker ve tarcin var.ama bunu ilk defa duydum ne ise yariyomus ve ac tok ne kadar icilicek hedefcim

eski elbiselerimi yıkadım bugün bir sürü var atmaya da kıyamıyorum ya güzel güzel içine giremiyorum ama çok üzülüyorum, lanet olsun :KK61: 1 aralıkta katılmışım buraya 15 gün olmuş, sanırım haftaya listeye girerim :KK73::KK73: bu hafta acayip geçireceğim. tartımın pili yoktu ilk katıldığımda 98.1 kilo çıktım iki günlük diyet sonrası daha da şişmanmışım belli ki :cry: ama artık durmak yok :stop: sonuna kadar go go go :KK71: az yemeye 15 günde alıştım ve doygunluk hissi geliyor, arada sadece tatlı krizim tutuyor :rolleyes: deliriyorum:rolleyes: bakalım ben de çok merak ediyorum kendimi. hedefim 60 61 kg olmak. yani 37-38 kg verme niyetindeyim. forum çok cansız ondan böyle kendimi gazlamak için uzun uzun yazarım ben kızlar , alışın buna :KK54: oh bol bol cümlelerime uygun smiley de kullanıyorum:KK53: ZAYIFLAYACAĞIM, EVET, YETER YETER YETER. Sinir stres hayat böyle geçmez. Herkes dışarıdan çok gamsız zaten, hepimizin sıkıntıları var ama kendimizi bırakırsak böyle kilo alır daha mutsuz oluruz. en azından dış görünüş takıntılısı biri olarak ben öyleyim. :KK62: hof 38 kilo verebilecek miyim ya. valla yarım gidecek. ben biraz heycanlıyım , tez canlılık yapıyorum.

artık her hafta başında başlangıç kilomu 98.1 alarak, verdiğim kiloya göre hedefime kaç kilo kaldığını yazacağım. :KK58:

eveet

bugüüki menüm

sabah 1 kaşarlı acı soslu tost - nar ekşili güzel z yağlı salata bol bol - papatya çayı

Canim sende benim gibisin menu super ama sonuna tatliyi ekleyerek biraz bozmussun.verirsin canim zamana yay tez canli olma veremeyince pes etme biraz sabir ve duzenle olur İnsaallah

bu eğer lohusa şerbeti ise arkadşa bebk görmeye gittiğimizde bol şekerlisinden içmiştim ve bayılmıştım:)
evde kök zencefil-toz tarçın-karanfil belki toz yenibaharım var, olmazsa akşam az da olsa yapiiim belki aşermem geçer:oops:
Hamile misin hedef? yoksa canının çekmesi anlamında mı dedin

S.a bacilarimmmmmmm.
Masaallah ne guzel kilo vermissiniz.ben arasira gelip okudum ama telefonum tamir oldu ve ben otomatik girdigimdem sifremi bilmedigim icin tekrar giris yapamadim.ismimdeki bir harfi degistirip tekrar uye oldum.valla hepinizi cok ozledim yoklugumda herkesler kilolari vermis.beni hicccc sormayin kaptanimin dedigi gibi oldu.soz verdigim halde kilo alip geri geldim.bu yuzden uzgunum ama verip donmeyi beklesem belki hic gelemezdim.
Uhscim esler ilk zamanki gibi kalmiyo malesef ama senin cabani ve uzuntunu anlar hersey yoluna girer İnsaallah uzme kendini.
dünkü mektup işe yaradı kızlar birbirimize bağırıp çağırmaktansa mektup yazmayı uygun buldum birde ya bir yerde duydum ya da okudum hatırlamıyorum karşındaki insana"sana ihtiyacım var" demek çok işe yarıyormuş
onu da yazdım sonuna gerçekte de ihtiyacım var tabi de ve eşim dün telefonda çok iyiydi.aşkım kelimesi ağzından düşmedi
akşam evde telefonuna hiç bakmadı hep bizimle ilgilendi.inş bu durum geçici olmaz kocacım herşeyin dengesini kurmayı başarabilir.

takma kafana canım erkekler bizim gibi değil boşver akışına bırak
sağol canım sizde inş düzeltirsiniz aradaki kırgınlıkları ben hep şöyle düşünürüm gün gelir anne baba vefat eder çocuklar evlenir bize sadece kocamız kalır.o yüzden kıymet bilmek gerekir(tabi onlarda bize karşı aynı şeyleri düşünmeli)

eveet

bugüüki menüm

süpersin palelandcim ama akşam yemeğinle öğle yemeğin yer değişmeliydi.o şekilde daha güzel kilolar verebilirsin
ben sendeki hırsı hissediyorum başaracaksın yola devam

Herkese gunaydin.ben menu yazmaya bugunden basliyim.yedikce yazarim bu ara cok abarttim ya krep yada beyaz ekmek yedim.halbuki beyaz ekmegi halk ekmek degilse hic sevmiyorum ama rejim modunda olmayinca yedim gitti.

sabah kepek ekmegi peynir form cay zeytin bir mandalina
ara nescafe

herkese günaydın ben bu hafta menü bildirimi yapmayacağım , annemler burda hepimizın maşallahı var iştah konusunda yediklerimi saysam roman olacak ama olsun zaten ayrı illerdeyiz yemek konusunu kafama takmayacağım onlar gidince tam gaz devam. Yeter ki canımız sağolsun.hepinize kolay gelsin

Hamile misin hedef? yoksa canının çekmesi anlamında mı dedin
ayyyy öyle mi anlaşıldı, canımın çekmesi anlamında tabi ki:KK48:...sadece her otu çöpü canım çektiğinden mübalağa sanatı yapma ihtiyacı duydum:KK45:

günaydın arkadaşlar
-ambu aç tok naısl içilir onu bilmiyorum içene sormak lazım:KK53:
-uhs mektubunun işe yaramasına sevindim. ne geliyorsa başımıza her şeyi ben bilirim senin bana ihtiyacın var mantığından geliyor. gerçekten arkalarından konuşsak da dırdır etsek de eşlerimiz en yakın dostlarımız...

menüüüüüüü
öhüm öhüm
böhüm
vazgeçtim:P
dün sabah:- (geç kalıyoruz, gece yatmıyorlar sabah da kalkmıyorlar)
öğlen: 1 kuru incir, 5 badem
saat 14: yarım dürüm döner+150 ml ayran
ikindi:5 badem
akşam: 1 koca tabak kepekli makarna (330 kal)+1 çk yağ ile ,
1 kase yoğurt
ara: 2 kayısı+1 çb süt
(buraya kadar ne kadar normal değil mi?)

saat 9 yatış
9,30da acıktık diye yataktan kalkan ikizlerle beraber mutfağa gidiş, akşam ymeğinde çocuklar için hazırladığım ne onların yediği ne de diyette olduğumdan benim yediğim tavuk kanatlardan 2 tane yedim.
battı balık...15 kadar zeytin(135 kal)...3 dilim kadar ekmek kabuğu (210 kal)
neyse bu kadar yedim madem hadi oruç tıtayım dedim
gece tekrar sahura kalkıp
1dilim peynir, 2 yumurta, 2 dilim ekmek, 10 zeytin...
dünün tek iyi yanı 30 dk koşu bandında yürüdüm 200 kalori

menüüüüüüü
öhüm öhüm
böhüm
vazgeçtim:p
dün sabah:- (geç kalıyoruz, gece yatmıyorlar sabah da kalkmıyorlar)
öğlen: 1 kuru incir, 5 badem
saat 14: yarım dürüm döner+150 ml ayran
ikindi:5 badem
akşam: 1 koca tabak kepekli makarna (330 kal)+1 çk yağ ile ,
1 kase yoğurt
ara: 2 kayısı+1 çb süt
(buraya kadar ne kadar normal değil mi?)

saat 9 yatış
9,30da acıktık diye yataktan kalkan ikizlerle beraber mutfağa gidiş, akşam ymeğinde çocuklar için hazırladığım ne onların yediği ne de diyette olduğumdan benim yediğim tavuk kanatlardan 2 tane yedim.
battı balık...15 kadar zeytin(135 kal)...3 dilim kadar ekmek kabuğu (210 kal)
neyse bu kadar yedim madem hadi oruç tıtayım dedim
gece tekrar sahura kalkıp
1dilim peynir, 2 yumurta, 2 dilim ekmek, 10 zeytin...
dünün tek iyi yanı 30 dk koşu bandında yürüdüm 200 kalori
oh afiyet olsun ama fazla yaramasın kilolara,çocuklara yarasın ama:)

Dünkü menüm:
Sabah:2 yk yulaf ezmesi ve 1 yk nesquik
öğlen: 1 tane simit
akşam:annem kek yapmış iki dilim tarçınlı cevizli kek ve 1 saat sonrasında yarım balık....

Bugün
Sabah:1 simit ve çay,
Öğlen:balık ve roka
akşam daha belli değil:)her gün ne yiyeceğimi düşünmekten kafayı sıyırabilirim:)he bu arada baharatları aldım ama bu yoğurt kafamı karıştırdı benim bağırsakları tembelleştirmesin sakın.Ben internette bir sitede okudum göbek eriten diyet başlığı altında;bu yoğurdu akşam yatmadan 1 saat önce yiyerekten yatasıya kadar su içiyormuşsunuz...Hangisini deneyeyim düşüncelerdeyim...:D

Back