• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

kızlar bu gün eşimin tahlillerini doktora gösterdim
acil ameliyat olması gerekiyomuş

ama bu hastanede yapmadılar eşim kalp ameliyatlı olduğu ve ilaç kullandığı için yoğun bakımı ve aklp doktoru olan bi hastane gerekiyomuş
bi hastane önerdi doktor randevu aldım pazartesi gününe eşimle gidicez bakalım ameliyatı yapabiliceklermi

canım çok geçmiş olsun allah yardımcınız olsun dua edicem inş :16:

ay akrepçim benimde moralim bozuk.sadece 500 gr gitmiş.ceza verdim kendime.hem sabah hem akşam pilatesimi yaptım.şimdi duşumu aldım bir oh diyeyim.en azından salmadım kendimi o moral bozukluğuyla...
tatlım ne güzel en ideal kiloyu vermişsin işte..bu şekilde devam et ne cazası şekercik:68:
kalkarkalmaz bir bardak elma sirkeli su
sabah 08.00 yarim armut, bir cb akrep hosafi, biraz peynir zeytin ceyrek kepekli simit
ara bir armut
oglen 13.00 bir kase yogurt corbasi bir dilim kepekli ekmek
ara bi cay tabagi irmik helvasi
17.00 bir bardak ayran, 1 yumurta ile kiymali yumurta, 1 kase tarhana corbasi
birazdan meyve yerim yatmadan sut
3lt su
gun boyu temizlik, 25 dk plates( kizim durmadi bitiremedim
akrep senin bu hosaf gercekten cok guzel sut yapiyor emziren annelere tavsiye ediyorum.
tadida cok hos
o hoşaf çok şifalı canım benim..hem de kilo verdiriyor..bu hafta ben de yapıyorum iyi aklıma getirdin canım..bugün incirle kayısı aliim ben.
Tesekkur ederim akrepcim izin icin

kizlar bu hafta 1. olmusuz hepinizi tebrik ediyorum ....:65:
rica ederim tatlım..sana imreniyorum şeker.o mübarek topraklara gidiyorsun..ordaki dualarında beni de unutma olurmu:34:ben de gitmeyi çok isterim nasıl olur bilmiyorum ama benimki işyerinde kıldığım namazlar yüzüne kıyametler koparıyor kaldıki o mübarek topraklara götürücek:43:kısmet tabi:59: Allahım sen büyüksün yarabbi:59:

ama bu hastanede yapmadılar eşim kalp ameliyatlı olduğu ve ilaç kullandığı için yoğun bakımı ve aklp doktoru olan bi hastane gerekiyomuş
bi hastane önerdi doktor randevu aldım pazartesi gününe eşimle gidicez bakalım ameliyatı yapabiliceklermi
Allahım acil şifalar versin canım..çok geçmiş olsun..sen de dikkat et kendine olurmu bu koşturmalarında:16:
kizlar bugün kaynanam sönmüssün biraz dedi :60::60::60::60::60:
kıs kaynanan biraz sönmüşsün diyorsa epey farketmişsindir o zaman:1:
ervamcim sen nasil yanip sonuyorsun boyle, avatarlar bir yanip soner, rengarenk yazilar
yanar donerli ervam :55:
enerji saçıyor etrafına bayan spor şampiyonu:65:
hepinize günaydın bayanlar

akrepcim seninde dediğin gibi artık akşamları sadece meyva yicem

acaba kuru incir yesem o da meyva sayılırmı

bu gün ıspanak yemeği pişiricem öğlen ıspanak yerim akşamda eşimle oğlum yemek yerken bende portakal yerim

kızlar bide folik asit alıyorum kilo yaparmı acaba

akrepcim eşimin durumundan dolayı yoğun olabilirim

haber vermeden bir süre giremezsem hafta içinde haberin olsun vakit bulamadığım için girmiyorumdur ona göre bana kırmızı kart falan vermeyin olurmu
tamam canım..yoğurdunu sütünü ihmal etme ama..incir sayılır tabii.ama mevsimlik taze meyve birinci tercihin olsun..inciri koşturmalarında çantana koy.ağzına atarsınacıktığında sana kuvfvet verir tok tutar.

kzılar bişi sorcam koşu bandı almayı düşünüyorum kimi diyor dışarıdaki yürüyüşle bir olmaz ama benim vaktim de yok 1 saat yürüyüş yapmaya ama evde olursa çocuklar uyuyunca yaparım diyorum sizce kullananlar varmı :59:

tatlım çocuklardan dışarı çıkamıyorsan neden olmasın..ede yerin de varsa al bence..tv karşısına da yerleştir..tv seyrederken yürürsün bol bol:8:

1 SAAT AKTİVİTE KAÇ KALORİ YAKTIRIR

HANGİ FİZİKSEL AKTİVİTE NE KADAR ENERJİ HARCATIR?

Çoğumuzun merak ettiği bir konudur, 1 saat yürüyüş kaç kalori yaktırır? Aslında bu sorunun cevabını değiştirebilecek birçok bileşen vardır. Örneğin kilonuz, metabolizma hızınız, harcadığınız efor, vb. Fakat yinede ortalama olarak listeden bakarak bir fikir sahibi olabilirsiniz.

kadinlarin_ince_bir_bel_hayali.jpg
popo_kaldirma.jpg

yaz_bikini_vucudu_zayiflama.jpg

HAFİF AKTİVİTELER - 150'den az Kalori/saat

Bilardo 140

Uzanmak/uyumak 60

Ofis İşleri 140

Oturmak 80

Ayakta Durmak 100

ORTA DERECELİ AKTİVİTELER - 150-300 Kalori/saat

Oryantal Oynamak 340

Dans Etmek 210

Bisiklete Binmek 170

Bowling Oynamak 160

Kürek 170

Bahçe İşleri 270

Golf Oynamak (araba ile) 180

Golf Oynamak (arabasız) 320

Pazar Alışverişi 180

Ata Binmek 250

Ev Temizliği 250

Pinpon Oynamak 270

Yüzmek 290

Tenis (çiftler) 310

Evde Elektrikli Süpürge 220

Voleybol 260

Yürüyüş 200

Yürüyüş (acele) 240

Yürüyüş (hızlı) 300

Aikido 300

Tai chi 236

duvar_kagidi.jpg

AĞIR AKTİVİTELER - 350'den çok Kalori/saat

Step/Ayrobik 440

Sırtçantalı Gezinti (5 kg'luk) 540

Badminton 450

Basketbol (maç) 660

Basketbol (atışlar) 390

Bisiklet (5 km hızla) 375

Bisiklet (7 km hızla) 600

Kayak Yapmak 460

Dağa Tırmanmak 460

Buz Pateni Yapmak 384

Koşmak 550

Koşmak (hızlı) 690

Duvar Tenisi 620

Rollerblade Kaymak 384

Kürek Makinesinde Çalışmak 540

Koşmak (çok hızlı) 900

Dalmak 570

Kar Temizlemek 580

Futbol Oynamak 580

Spinning 650

Merdiven Çıkmak 480

Yüzmek (hızlı) 680

Su Ayrobiği 400

Su Kayağı 480

Ağırılık Çalışmak (setler arası 30 sn.) 760

Ağırılık Çalışmak (setler arası 60 sn.) 570

gogus_kaslari_egzersiz.jpg

Unutmamalısınız ki sizi stratejiye iten aktiviteler her zaman daha çok kalori harcamanıza sebep olur. Bir kum torbasını 1 saat yumruklamak, 70 kg.lık bir kişi için 354 kalori harcatırken, aynı kişinin karşısında biriyle boks yapması ona 531 kalori yaktıracaktır.

Son düzenleme:
teşekkür ederim kızlar

bu geçireceği ameliyat diğer geçirdiklerine oranla daha basit yinede ben biraz endişeliyim eşime belli etmiyorum ama kalp ameliyatı geçirdiği için kalple ilgili bir sorun çıkma ihtimali var

banu sultan eşim orta yaşlı 2 sene önce başımıza gelen kötü bi olayın sonucunda eşimin kalp kapağının altına pihti gittiği için kapak işlevini yitirmişti ve acil yoğun bakıma yatırmışlardı eşimi 1 ay yattıktan sonra ilaçla ajioyla düzeltemedikleri için hayati tehlikeyide göz önüne alarak kalp kapak ameliyatı oldu
üzerinden 1 yıl geçti
doktor şimdiki ameliyatını ne kadar geç yaparsak risk o kadar az olur demişti
10 yıl sonra falan daha uygun olur demişti
malesefki daha 1 yıl geçti acil olmasa ameliyat etmezlerdi ama acil durumu
lolo cok gecmis olsun insaallah problemsiz atlatirsiniz
uzulme dalarimiz sizinle.

fazla kilolarından kurtulmak isteyenler, uzmanların verdiği basit tavsiyelerle yağlarından kurtuluyor. Formda ve sağlıklı vücuda sahip olmak için bol egzersiz, yürüyüş ve ev işleri yapmayı tavsiye eden uzmanlar, “Bir saat koşarak 650 kalori, ip atlayarak 590, kayak yaparak 470 kalori verebilirsiniz” diyor.
İşte yağ yaktıran formüller:
Canlanın: Günlük işlerinizi yaparken hareketli olun ve gideceğiniz yerlere mümkün olduğu kadar yürüyerek gidin. Örneğin kuru temizlemeciye giderken, canlı ve hızlı bir tempoyla 30 dakika yürüdüğünüz zaman, yaklaşık 120 kalori yakabilirsiniz. Bu, araba kullanmakla yakacağınız kalori miktarının tam iki katına eşittir. Çok yağ yaktıran kaslarınızı çalıştırın: Ne kadar çok kasınız çalışırsa, yaktığınız kalori miktarı o kadar çok demektir, sadece oturuyor olsanız bile. Eğer amacınız yağlarınızdan kurtulmaksa, en çok yağ yakmanızı sağlayacak kaslarınızı çalıştırmanız gerekiyor ki bunlar baldır, kalça ve göğüs kaslarınızdır.
Sık sık hareket edin: Yapılan araştırmalar kendiliğinden gerçekleşen fiziksel aktivitelerin de kalori harcamanızı sağladığını gösteriyor. Örneğin ayak uçlarını yere vurmak ve elleri hareket ettirmek günde ekstradan 800 kalori yakmanızı sağlıyor.
Gücünüzü arttırın: Aerobik çalışmanızda daha fazla kalori yakmak için ya yaptığınız egzersizin şiddetini ya da hızınızı arttırın. Örneğin koşu bandında çalışıyorsanız, yokuş çıkmak 50 kalori daha fazla yakmanızı sağlayacaktır.
Daha çok yiyin: Kalorilere, onları yıkmak için ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Eğer uzun süre yemek yemezseniz, vücudunuz açlık alarmı verir ve :-):-):-):-)bolizmanız daha az kalori harcamak için yavaşlar. Bu yüzden öğün aralarında bir şeyler atıştırmaktan çekinmeyin. Yalnız bu yediklerinizin, salatalık, yoğurt gibi kalorisi düşük besinler olmasına dikkat edin.
Duş öncesi egzersiz yapın: Tuvaletin önünde durup, bir ayağınızı klozet kapağının üzerine koyun ve elinizle lavabodan destek alın. 15 kez oturup, kalkma egzersizi yapın. Daha sonra bacak değiştirip, hareketi tekrarlayın. Tek bacakla yapılan çömelme hareketi, iki bacakla yapılana göre daha çok kas yapar ve bu şekilde güz içinde daha çok kalori yakmış olursunuz.
Merdivenleri ikişer ikişer çıkın: Asansör yerine merdiven kullanmanın kalori yakmaktaki yararı bilinen bir gerçek. Ancak basamakları birer birer yerine ikişer ikişer çıkarsanız, yüzde 55 daha fazla yağ yakmanız mümkün.
Farklı egzersizler deneyin: Güçlendirici egzersizler ve kardiyovasküler egzersizi birleştirdiğinizde, normalden iki kat daha fazla kalori yakabilirsiniz. 5 dakika kardiyovasküler egzersizle başlayıp, güç gerektiren egzersize geçebilirler, daha sonra birkaç dakika için tekrar kardiyovasküler agzersiz yapabilirsiniz. Bu şekilde değişiklikler yaparak devam edebilir, 5 dakika kardiyo egzersizle çalışmanızı tamamlayabilirsiniz.
Ev işinden kaçınmayın: Ne kadar sıkıcı olsa da en azından yakacağınız kalorileri düşünüp, temizlik yapabilirsiniz. Toz almak, yerleri silmek, süpürmek, yatakları toplamakla geçireceğiniz bir saat 200 kalori yakmanızı sağlayabilir.
Duruşunuzu düzeltin: Oturabileceğiniz yerlerde asla yatmayın, ayakta durabileceğiniz yerlerde oturmayın ve dik durmaktan vazgeçmeyin. Çünkü bütün bunlar kaslarınız çalıştıran aktivitelerdir ve kalori yakmanızı sağlar.
En çok yağ yaktıran 5 egzersizi deneyin: Eğer bütün bu tavsiyelerin hangisini yapacağınız konusunda kararsızsanız, en çok yağ yakmanızı sağlayacak 5 egzersizden birini seçebilirsiniz.
1. Kardiyo kicboks (saatte yaklaşık 700 kalori)
2. Koşma (saatte yaklaşık 650 kalori)
3. İp atlama (saatte yaklaşık 590 kalori)
4. Karate (saatte yaklaşık 590 kalori)
5. Kayak (saatte yaklaşık 470 kalori).

Son düzenleme:
zulaley hadi sen al yurume bandi memnun kalirsan bizede onerirsin.
disari cikmak tabi dah aguzel ama cikamadigimiz zamanlarda yuruyusten uzak kalmamak icin alinmali bence. bende zaman zaman aklimdan geciriyorum ama evde nereye koyacaksin koca yurume bandini.
onlar katlanabiliyor mu?

zulaley hadi sen al yurume bandi memnun kalirsan bizede onerirsin.
disari cikmak tabi dah aguzel ama cikamadigimiz zamanlarda yuruyusten uzak kalmamak icin alinmali bence. bende zaman zaman aklimdan geciriyorum ama evde nereye koyacaksin koca yurume bandini.
onlar katlanabiliyor mu?

tamam canım enkısa zamanda alıcam katlanıyo incecik bişi oluyo durbakalım alayım paylaşırım sizinle

[Ev İşleri ve Spor

Fazla kilolarınızdan yakınıyor, spora ayıracak zaman ya daparanızın olmadığından şikâyet ediyorsanız, size en uygunu ev işleri yapmak.Toz almak, ütü yapmak gibi gündelik hayatın sıkıcı uğraşları, fazlakalorilerden kurtulup formda kalmayı sağlıyor. Kâbus olarak görülen bulaşıkyıkamak, banyo ovmak gibi işler hem kasları çalıştırıyor, hem de vücudu zindetutuyor. 30 dakikada kaç kalori?

30 dakikalık ev işine karşılık yakılan kalori oranları şöyle:

• 50 kalori: Toz almak, yüksek rafları temizlemek, perde takıp çıkarmak.

• 70 kalori: Ütü yapmak, yatak hazırlamak, kıyafetleri kaldırmak.

• 80 kalori: Yemek hazırlamak, sofrayı düzenlemek.

• 90 kalori: Yerleri süpürmek ya da silmek.

• 100 kalori: Bulaşık yıkamak, odayı toplamak, eğilip - kalkmak.

• 150 kalori: Camları silmek, araba yıkamak.

• 200 kalori: Banyo ovmak, torba taşımak.

• 250 kalori: Merdiven çıkmak, boya yapmak.

YENi HABER :)

2 bin 300 bayan üzerinde yapılan araştırma, ev işlerinin fazla kilolara engelolmadığı ve kalp sağlığını korumaya yetmediğini ortaya çıkardı.

Türk toplumunda bayanlar, özellikle de ev hanımları genelde spor yapmanınkendileri için gereksiz ve zaman kaybı olduğuna inanırlarken, Sabahtan akşamakadar ev işleriyle uğraşıyor ve böylelikle de spor yapıyoruz diyerek bu durumuaçıklamaya çalışırlar.

İngilterede yapılan bir araştırma, ev işlerinin, kilolara engel olmadığını vekalp sağlığını korumaya yetmediğini gösterdi. Bristol Üniversitesindekiaraştırmacılar, 15 kentte, yaşları 60 ile 79 arasında değişen 2 bin 300 kadınındurumunu değerlendirdi. Bu yaş grubundaki kadınlar, nüfusun göreceli olarak enaz aktif kesimini oluşturuyor.

Katılımcılara düzenli faaliyetleri hakkında sorular yöneltilirken, bufaaliyetler arasında yürümek, bisiklete binmek, fitness çalışmalarına katılmak,spor yapmak, ev işleri, bahçeyle uğraşmak ve evde onarım işleri yapmak da yeraldı. Ayrıca çalışmaya katılan kadınların kalp ve akciğer sağlığıyla, kilolarıda kontrol edildi.

Kadınların üçte ikisi, ancak ev işleri eklendiği takdirde, sağlıklı yaşam içingerekli haftalık egzersizi yaparken, ev işleri sağlık açısından kayda değer biryarar sağlamadığı ortaya çıktı. Örneğin, haftada toplam 2,5 saat tempoluyürüyüş yapan kadınlar, hem daha az kilolu, hem de kalp sağlığı yerinde oluyor.Ev işleri yapan kadınlarda ise böyle olumlu sonuçlar görülmüyor.

Uzmanlar bir çok kadının, ev işleri dahil edildiği zaman gerekli egzersizmiktarını tamamladığını, ancak ev işlerinin sağlığa görünür bir yararıolmadığını vurguluyor.

Bu araştırma sonrasında doktorların, insanlara, ev işlerinin egzersizsayılmayacağı ve mutlaka düzenli ve tempolu yürüyüşlerin yapılmasını tavsiyeedecekleri bildiriliyor.

Son düzenleme:
İki yatak ve hayat ile ölüm arasındaki çizgide yaşamdan yana kalmaya çalışan iki kalp hastası...

yataklardan biri pencere önünde, diğeri duvar dibinde... pencere kenarındaki sabahtan akşama kadar, pencereden dışarıya bakıp seyrettiklerini duvar dibinde bir şey görmeyen, aynı kaderi paylaşan hasta arkadaşına anlatıyor:

"-bugün deniz dünden daha durgun... rüzgar hafif esiyor olmalı... beyaz yelkenliler denizde belli belirsiz ilerliyor, kuğu gibi süzülüyorlar... park mı?... ha, park henüz tenha. salıncakların ikisi dolu, ikisi boş... geçen haftaki sevgililer yine geldiler. hep el-eleler... bir sıraya oturdular. gözlerini birbirlerinden ayırmıyorlar. erkek bilgiç tavırla birşeyler anlatıyor. nekadar da bir birlerine yakışıyorlar... ah kardeşim görmelisin. erguvanlar bugün çıldırmış... öyle bir çiçek açmışlar ki etraf mora boyanmış... erikler desen keza, tepeden tırnağa beyazlar giyinmiş, gelinler gibi. işte parkın neşesi çocuklar geldi. ellerinde rengarenk uçurtmalar, balonlar... umutlarını göğe uçuruyorlar. bugün martıların keyfine diyecek yok. masmavi denizin üzerinde gösteri uçuşu yapıyorlar. arada bir suya şöyle bir dokunup günlük yiyeceklerini topluyorlar"...

Bu böyle hergün sürüp giderken, her gördüğünü anlatıp dururken ansızın yeni bir kalp krizi geçirir pencere yanındaki adam... duvar dibindeki düğmeye bassa doktoru çağırabilir ve belkide arkadaşı kurtulabilir. ama... ama yapmıyor işte.

şeytan karışıyor işe. arkadaşı ölürse pencere kenarı boşalacak ve kendisi oraya geçecek. bugüne kadar kulaklarıyla duyduklarını gözleriyle de görecek ve duvar dibindeki düğmeye basmaz ve arkadaşı ölür. ertesi gün duvar dibindekini yatağından pencere kenarındaki yatağa taşırlar. beklediği an gelmiştir artık. yattığı yerden pencereden dışarıya bakar... dışarıda kapkara bir duvar...

Kıssadan Büyük hisse
Tabii anlayana bilene.

İki yatak ve hayat ile ölüm arasındaki çizgide yaşamdan yana kalmaya çalışan iki kalp hastası...

yataklardan biri pencere önünde, diğeri duvar dibinde... pencere kenarındaki sabahtan akşama kadar, pencereden dışarıya bakıp seyrettiklerini duvar dibinde bir şey görmeyen, aynı kaderi paylaşan hasta arkadaşına anlatıyor:

"-bugün deniz dünden daha durgun... rüzgar hafif esiyor olmalı... beyaz yelkenliler denizde belli belirsiz ilerliyor, kuğu gibi süzülüyorlar... park mı?... ha, park henüz tenha. salıncakların ikisi dolu, ikisi boş... geçen haftaki sevgililer yine geldiler. hep el-eleler... bir sıraya oturdular. gözlerini birbirlerinden ayırmıyorlar. erkek bilgiç tavırla birşeyler anlatıyor. nekadar da bir birlerine yakışıyorlar... ah kardeşim görmelisin. erguvanlar bugün çıldırmış... öyle bir çiçek açmışlar ki etraf mora boyanmış... erikler desen keza, tepeden tırnağa beyazlar giyinmiş, gelinler gibi. işte parkın neşesi çocuklar geldi. ellerinde rengarenk uçurtmalar, balonlar... umutlarını göğe uçuruyorlar. bugün martıların keyfine diyecek yok. masmavi denizin üzerinde gösteri uçuşu yapıyorlar. arada bir suya şöyle bir dokunup günlük yiyeceklerini topluyorlar"...

Bu böyle hergün sürüp giderken, her gördüğünü anlatıp dururken ansızın yeni bir kalp krizi geçirir pencere yanındaki adam... duvar dibindeki düğmeye bassa doktoru çağırabilir ve belkide arkadaşı kurtulabilir. ama... ama yapmıyor işte.

şeytan karışıyor işe. arkadaşı ölürse pencere kenarı boşalacak ve kendisi oraya geçecek. bugüne kadar kulaklarıyla duyduklarını gözleriyle de görecek ve duvar dibindeki düğmeye basmaz ve arkadaşı ölür. ertesi gün duvar dibindekini yatağından pencere kenarındaki yatağa taşırlar. beklediği an gelmiştir artık. yattığı yerden pencereden dışarıya bakar... dışarıda kapkara bir duvar...

Kıssadan Büyük hisse
Tabii anlayana bilene.

akrepcim çok güzel yazmışsın

evet nereye baktığın değil nasıl gördüğün önemli

ayrıca geçmiş olsun dileklerin içinde teşekkür ederim

evvett bügünkü menüm
sabah elmasirkeli sıcaksu 3 kayısı ve tekrar sada sıcaksu
kahvaltı 1 tane simit peynir zeytin
kahvaltıyı geç yaptıgımız için öglen 1 portakal 3 bardak yeşil çay
akşam 1kase çorba 1 kase yogurtlu ispanak 1 dilim ekmek
saat 21.00 gibi muhtemelen acıkırım 1 portakal yerim
:66: :66: 25 dakika ayrobik canım hiç istemiyordu zola anca bukadar yapa bildim

teyzeleri gördünüz mü bilmem resmini koydum minişimin.

Maşallah canım çok tatlı meleğimiz, Allah bağışlasın, Allah hayırlı ömür nasip etsin inşallah.:nazar::nazar:

Akrepcim biliyorsun gecen haftaya kadar bilgisayar sorunum olmustu ablam da burda yeni bilgisayar aldik ama yine de diyet meselesine yeterince konsantre olamiyorum
ablam bu ayin sonunda geri gidiyor ama biz de umreye gitmeyi planliyoruz ay sonuna kadar ablamdan dolayi bi de yusufun dogum gunu ablami gezdirmesi felan ay sonuna kadar yine aktiv katilamayabilirim bi de subat ayinda 2 hafta yokum unmreye gitmeyi planliyoru ondan. Akrepcim sen en iyisi beni izinli mi gosterirsin bilmiyorum kurallari ama ben birakmak istemiyorum. subat sonu olmadi mart basi kafamdaki tum yogunluklari atmis olucam. ben geri geldigimde buraya gelir yazarim

Ne dersin Akrep nasil yapalim?

Yaa çok sevindim umreye gideceğiniz için, ne güzel umreye gitmeyi o kadar çok istiyorumki, Allah herkese nasip eder inşaallah...

Meden bizde en cok kilo veren sensin maasallah :nazar:
herkese her hafta en az 1 kilo vermeler diliyorum

Teşekkürler canım, 3 haftadır sürekli kilo verme oranı aşağı doğru gidiyordu, tekrar yukarı çıkması benim içinde iyi bir moral oldu. :34::34::21::21:

Allah acil şifalar versin şekercim, Bu dönemi inşaallah sağlıklı bir şekilde geçişrirsiniz...

ben veremedm ama yinede üstüme alıyorum tişikr ederiz:86:
takımımı bnde tebrk ediyorm:64::66::74::92:
medencim harikasın idolümsn :34:
minnoş pilatese verdiğin katkılardan dolayı ebru sana bi plaket bi madalya yollasın artk sayende hepimz pilatesçi olduk çıktık:60:

Sağol şekerim, Bu hafta iyi dikkat ettim, sonucunuda aldım, Diğer haftalarda böyle olur umarım.:21:

kzılar bişi sorcam koşu bandı almayı düşünüyorum kimi diyor dışarıdaki yürüyüşle bir olmaz ama benim vaktim de yok 1 saat yürüyüş yapmaya ama evde olursa çocuklar uyuyunca yaparım diyorum sizce kullananlar varmı :59:

Canım benim yürüyüş bandım var, yalnız benimki motorlu değil mekanik bantlardan, çok faydalı olduğunu söyleyebilirim ama benim bandımda yürümek o kadar yoruyorki, 15 dakikalık yürüyüş dışarda 1 saate eşdeğer. öyle yoruyor, terletiyor ki... Ben her zaman yürüyemiyorum, haftada 3 gün 15-30 dk arası yürüyorum.

Ben 2 gündür ne yediğimi not edemedim, Dün sabah erkendin çıktım, gün boyu evdev eve ziyaretlerle geçti. Sabahtan öğleye kadar annemlere, Öğlenden 16.00 ya kadar abimler ve 16.00 dan 20.00 ye kadar görümcemlere gittik, evleri birbirlerine çok yakın bir çıkmışken hepsine gittim ve bitirdim şükür. Sonra biraz market alışverişi yaptık. 21.00 de eve geldim, arkadaşlarım gelecek diye pasta vs hazırlamaya giriştim, bir yandan çocuklar derken saat 1 e doğru yatabildim, yorgundum da üstelik, sabah erkenden kalkıp hazırlık, ev temizliği vs derken hemen öğlen olmuş.
Öğlene arkadaşlar geldi, arkadaş günümden 4 kişi ve üniversiteden bir arkadaşım geldi. Oğlum için geldiler, doğumunda gelememişlerdi. Güzel geçti şükür. Bitirdik, ama bende hayal kırıklığı oldu. Çünkü zayıflamışsın demediler, neden acaba? zayıflamışa benzemiyormuyum ben ya:43::43: Halbuki 3 hafta öncesine göre 3,6 kg vermiştim ben. Allahtan dün kardeşim zayıflamışsın dedi ona sevindim.
Birde benim tam üstüme oturan bir eteğim vardı, Hatta göbekten dolayı eteğin boyu olması gerekenden yukarı duruyordu. Dün eteğimi giydim, etek belimde dönüyor ve boyuda normal olması gereken yerdeydi ve Çok mutlu olmuştum. Bugün kızlardan herhangi bri tepki görmemek beni üzdü ama hırslandırdıda, azmimi arttırdı :41::41:

Back