• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

inş.canım benim oğlumda gündüzleri huzursuz geceleri fena değil.bu arada platesi de kaçırdım bugün zaten canım istemiyodu oğlumun huzursuzluğu beni de üzüyo.
bende kacirdim bugun esim gec cikti, birde bugun cok mutluyum yeni bir arkadas grubu ile tanisacagim, calistigi icin gorusemedigimiz bir arkadasim cumartesi tatil olunca bize geldi.
kendi arkadaslari ile tanistiriyor bugun beni bakalim ne olacak. ins. kurtulurum su yalnizliktan

haklısın banucum eger burası olmasa katılım yapmasam kendımı koyverıp gıdıyorum ben
benım hedefım hayal gıbı zaten 1 subatta 60 kılo olucam dedım dedım bıkere gerı de donmıycem
ıste ama bugun canım sıkkın artık bu dıyet konusunda yoruldum vallla sıkıldım bıde yaa artık alısverıs yapmak ıstıyorum hep aynı seylerı gıyıyorum yaa:50: zayıflıycam 60 olunca alıcam dıyorum kendıme oyuzdende almıyorum ıstee hoooff napıcam ben yaa

canım benim.sana git bir dolap dolusu marka kıyafet al diyen yok.arada alıp iyi görünüp iyi hissedeceksin ki motivasyonun artsın.benim triko elbiselerim var mesela,aradaki kilo farkına rağmen rahatlıkla giyilebiliyor.sonradan daraltıp kullanabileceğin bir şeyler de olabilir.ama mutlaka al derim ben.moralin nasıl yükselecek görürsün.

ben bırara buzdolabının ustune asmayı dusunmustum ama sonra dedım her dakka mısafır gelıyor ayıp be yaff:60:
minnos zayiflamaliyiz sekercim, soylemeyeyim diyorum ama dayanamayacagim
son bir ayda 800 gr vermissin listeden anladigim kadari ile. cok ayip :19:
hayatini zayiflamaya calisarakmi gecireceksin.
en fazla iki aydir hedefine ulasman sadece zamanin gecmesini bekliyormussun gibi dusun hadi canim ya bi gayret
kendimi nescafe reklamindaki laz adama benzettim :60: :60:
hadi bi uyan bi çendune cel :60:

ay ben komplekse girerim öyle.şu ara beni motive eden bollaşan giysilerimi dağıtmak.
kıyafetler benıde cok motıve eder
dun kaldırdıgım kıyafetlerımı cıkardım. iclerine giriyorum ama guzel durmuyorlar henuz giyemem, yinede cikardim yikayip utuleyecegim iki haftaya kadar giyebilirim sanirim. gozumun onunde olsunlar. :16:

bu aralar bana bir motivasyon geldi ki.ben 80 kiloyken eşim 76 idi.şakayla beni geçtin,sakın üstüme düşeyim falan deme diyordu.şimdi o 80 olmuş.ben ne zaman bu kadar kilo aldım ki diye bana soruyor dün.kıs kıs güldüm tabii ki.ne sevindim anlatamam.

bende kacirdim bugun esim gec cikti, birde bugun cok mutluyum yeni bir arkadas grubu ile tanisacagim, calistigi icin gorusemedigimiz bir arkadasim cumartesi tatil olunca bize geldi.
kendi arkadaslari ile tanistiriyor bugun beni bakalim ne olacak. ins. kurtulurum su yalnizliktan

Çok sevindin şekercim, inşaallah anlaşırsın onlarla... Böyle başka kişilerle tanışmak iyi oluyor, benim arkadaş günüm var. küçük bir grup başladık 5 yıl önce herkes kendi tanıdığı anlaşabileceğimizi düşündüğü kişileri gruba katarak genişlettik, arkadaş çevremizi. Çok iyi oluyor, ben acayip zevk alıyorum onlarla olmaktan :21::21:

canım benim.sana git bir dolap dolusu marka kıyafet al diyen yok.arada alıp iyi görünüp iyi hissedeceksin ki motivasyonun artsın.benim triko elbiselerim var mesela,aradaki kilo farkına rağmen rahatlıkla giyilebiliyor.sonradan daraltıp kullanabileceğin bir şeyler de olabilir.ama mutlaka al derim ben.moralin nasıl yükselecek görürsün.
bende ayni durumdayim ya hic birsey begenip alamiyorum ki ben sismanlikta yeniyim alisamiyorum aynadaki goruntume, alismadanda kurtulurm insaallah. ay ben hazirlaniyorum cikmam lazim yeni insanlarla tanismaya gidiyorum :84:
hersey yoluna mi giriyor nee :66:

bu aralar bana bir motivasyon geldi ki.ben 80 kiloyken eşim 76 idi.şakayla beni geçtin,sakın üstüme düşeyim falan deme diyordu.şimdi o 80 olmuş.ben ne zaman bu kadar kilo aldım ki diye bana soruyor dün.kıs kıs güldüm tabii ki.ne sevindim anlatamam.

Sen verdiğin kiloları ona yüklemiş gibi olmuşsun yahuuu:60::60:

en fazla iki aydir hedefine ulasman sadece zamanin gecmesini bekliyormussun gibi dusun hadi canim ya bi gayret

canım ben 4 aydır dıyet yapıyorum ve 79 kılodan bu kıloya ındım
buraya takıma katıldıgımda 72 kıloydum oyuzden sn bır ayda 800 gr gıbı aptalca
bır gr ver mısım evet haklısınn bır ayda 800 grla benım dıyetımm yıllar usrecek kesın
:58::58: allahım yaa kafayı yıycem 800 gr suna bak bı dalga gecer gıbı kocamda
yılbasında bıde dun gece bıraz cerez yedım yee yee afıyet olsun dıyor hemen aylardır hıcbıse yemıyorum yılbasının seyıyle ıkı gun yedım dıye hemen konusmaya basladı hemen moralımı bozuyor
zatenn sankı benle evlenırken dal gıbıydım hayır nerdeyse 80 kıloydum neoluyor yanı her lkmada laf sokuyor canım sıkılıyor yaa valla yeter artıkk aglamak ıstıyorumm:43:

bır gr ver mısım evet haklısınn bır ayda 800 grla benım dıyetımm yıllar usrecek kesın
yılbasında bıde dun gece bıraz cerez yedım yee yee afıyet olsun dıyor hemen aylardır hıcbıse yemıyorum yılbasının seyıyle ıkı gun yedım dıye hemen konusmaya basladı hemen moralımı bozuyor
zatenn sankı benle evlenırken dal gıbıydım hayır nerdeyse 80 kıloydum neoluyor yanı her lkmada laf sokuyor canım sıkılıyor yaa valla yeter artıkk aglamak ıstıyorumm:43:

Ahhh canım benim ya sen o kocana bakma hepsi aynı hepsi:41::41: Benimde eşim bazen öyle cümleler kullanıyorki kafayı yiyecek gibi oluyorum :59::59: Güzelim bunların hepsi odun kadın ruhundan anlayamazlar. tekdüze düşünürler ve öyle yaşarlar :27: Sen kendini ezme onun karşısında, laf söyleyecekse sende ona söyleyeceksin.Sen ona en iyi dersi o kiloları vererek göstereceksin tatlım, yolun yarısını geçmişsin diğer yarısın da bitireceksin 1 ayda değilde 3 ayda olsun, önemli olan o yolu bitirmek. Hadi pozitif düşün :16::16::71::71:

akrep çim kitap menümü de yazayım girmişken.dün paulo coelho nun brida sını bitirdim.214 sayfa.bana pek hitap etmedi açıkçası.irlandalı bir kızın doğaüstü tecrübelerini,reenkarnasyon deneyimlerini anlatıyor.tanıtım yazısı kadar ilginçlik içermiyordu maalesef.

Yaa ben bu erkeklere çok mu hakaret ettim acep :1::1::17::17:

canım benim.hatayı biz yapıyoruz baştan.fazla mütevazi olma gerçek sanırlar diye bir laf vardır.her türlü kusurumuzu adamların gözüne gözüne sokuyoruz.e hiç bir yılan arada sokmadan duramaz.en sakini bile.ben biraz ukalalık yapıyorum.aman ben her kiloda şöyle güzelim,ay şu elbisem şöyle yakıştı,arkadaşlar nasıl da zayıflamışsın dedi..vs.şişirin azıcık kendinizi.az öncekiler eşime söylediklerimdi.kendimeyse evet kilo fazlam var ama bu geçici bir durum,eninde sonunda eski formuma kavuşup,kendimi daha da iyi hissedeceğim diyorum.tavsiyem eşinizin yanında kendinizi eleştirmeyin ve asla sizinle kırıcı konuşmasına izin vermeyeceğinizi uygun bir dille anlatın.

kizlar eski turk filmlerindeki bekar erkek evleri vardir ya her duvarinda manken resmi yapistirilmis olan, bizde asarmisiz her yana motive olmak icin :89:
:60::60::60::60::60::60:
benım vermem gereken kac kıl var dıye dusunuyorum kafadan nu ıle hesaplıyasım gelmıyor ayy neoldu bana yaa pozıtıf dusunmem lazımkı hersey pozıtıf olsun ama dusunemıyorum yaa:43:
ben bırara buzdolabının ustune asmayı dusunmustum ama sonra dedım her dakka mısafır gelıyor ayıp be yaff:60:
tatlım elbise dolabının iç kısmına yapıştırabilirsin..senin bölümüne tabi..her açtığında görebileceğin şekilde :82:
canım bazen yalnız kalmak yanlış arkadaş grubunda olmaktan daha iyidir..dikkat et üzülme sonra:29:
evet evet evet söyle canım söyle..
minnoşum
söylüyor +uygulamıyor+ zayıflayamıyor = üzülüyor
aslında
yine burda güzel şeyler söylese + uygulasa + kesinlikle zayıflar =çok sevinir:92::92:
herşey kendi elimizde :34:

kıyafetler benıde cok motıve eder
dun kaldırdıgım kıyafetlerımı cıkardım. iclerine giriyorum ama guzel durmuyorlar henuz giyemem, yinede cikardim yikayip utuleyecegim iki haftaya kadar giyebilirim sanirim. gozumun onunde olsunlar. :16:
bende ütülicem hepsini giymek için hazır olsunlar dimi amaa:62:

ayyyy:1: tıpkı bizim durum gibi olmuş..:27:

işte sana hırslanıp kilo vermek için koca bir neden canikom:13:

KAYNAK : 5 SEVGİ DİLİ (Garry Chapman)

5 SEVGİ DİLİ’ ( sizin sevgi diliniz hangisi :26:)

Gerek arkadaşımız, gerek anne, baba, eşi ve gerekse de iletişime geçmiş olduğu karşı cins arkadaşlarımızla beraber aynı fiziksel ve sosyal ortamı paylaştığımızda bile genellikle anlaşılmamaktan şikayet ederiz.

Genelde ‘biz birbirimizi sevdik ve aldık, flört dönemimiz oldu ama ben bunun böyle olduğunu bilmiyordum’, ‘vay hain demek bana bunu da yapacaktı’, ‘nasıl olur ben bu adama kanabilirim’, ‘ama ne yapabilirim ki bana hep iyi olduğundan bahsetmişti nişanlı olduğumuz yıllarda bunlara kızmazdı şimdi nasıl olur anlamıyorum’ vs sözleriyle sık sık karşılaşırız. Bunların kendimize göre bir açıklaması vardır tabi, ama acaba ‘doğru dili’ konuştuğumuzdan emin miyiz?

İşte Garry Chapman, yılların tecrübesiyle mutluluk yolunu arayanlara ‘5 Sevgi Dili’ni sunuyor...

5 SEVGİ DİLİ...

Sevgi deposunun dolu tutulması gerekmektedir. İnsanlardaki sevgi oluşumu işte bu deponun varlığına bağlıdır. Aşık olan kişi sevdiği kişini mükemmel olduğu illüzyonuna sahiptir. Aşık olma deneyimi 3 nedenden dolayı gerçek sevgi olmadığı sonucuna vardı Dr. Peck.

Kaynak: Bydigi Forum 5 sevgi dili sizin sevgi diliniz hangisi - Bydigi Forum
a) Aşık olma iradi bir fiil veya bilinçli bir seçim değildir.
b) Aşık olmak gerçek sevgi değildir,çünkü çaba göstermeden yaşanır.
c) Aşık olan kişi diğer kişinin gelişimine yardımcı olmakla gerçekten ilgili değildir...

5 sevgi dilini aşağıya sıraladıktan sonra konu açıklamalarına geçeceğiz. Önce bu dillerin nasıl olduğu konusunda sizler tahminde bulunun.

(1) ONAY SÖZLERİ
(2) NİTELİKLİ BERABERLİK
(3) HİZMET DAVRANIŞLARI
(4) ARMAĞAN ALMA
(5) FİZİKSEL TEMAS

Yukarıdaki sıralanan maddeler 5 sevgi dilinin varlığından bahsediyor ve şimdide bunların ne demek olduklarını öğrenelim.

(1) ONAY SÖZLERİ

Antik İbrani bilgesi, Solomon "Dil; yaşamın ve ölümün gücüne sahiptir. Kaygılı bir yürek insanı bunaltır,ama sevecen bir söz onu neşelendirir." Sözlü iltifatlar veyi takdir sözleri sevgiyi güçlü şekilde iletir.
Bu kıyafetle çok şık görünüyorsun...

Ooo ! Bu elbiseyle çok hoş görünüyorsun...

Bu dünyada patatesi en iyi pişiren kişi sen olmalısın...
Sevginin hedefi,istediğiniz bir şeyi elde etmek değil,sevdiğiniz insanın saadeti için bir şey yapmaktır. Bununla birlikte şu bir gerçektir ki onaylayıcı sözler aldığımızda karşılıkta bulunmak için güdülenmemiz çok daha muhtemeldir.

Onay sözlerinde;

a) Cesaret verici sözler: Duyguları sezinlemeyi ve dünyayı eşinizin gözüyle görmenizi sağlar.
b) Sevecen sözler: Seni seviyorum kelimesi buna bir örnek bu tür durumlarda da eşiniz genellikle sesinizin tonuna yüklenmiş olan mesajı yorumlayacaktır. Kullandığınız kelimeleri değil,konuşurken tavrınız ve ses tonunuz çok önemlidir.
c) Alçakgönüllü sözler: Ricalarda bulunmak,takdir edilmek,pardon hanım efendi 2 dakikanızı alabilir miyim? Ricalar iletişime yön verir ve kişinin kendisinin
önemli olduğunu hissini verir.

(2) NİTELİKLİ BERABERLİK

Nitelikli beraberlikte bütün dikkatimizi kiminle berabersek ona vermemiz gerekmektedir. Kanepeye birlikte oturup,beraberce TV. İzlemek değil,televizyonu kapatıp,tüm dikkatlerimizi toplayıp,birbirimize bakmamızdır. İkinizin beraberce konuşması,beraberce yürüyüşe çıkmanız,beraberce dışarılarda yemeğe çıkmanız vs. birbirini seven 2 gençle ,bir karı-kocanın aynı ortamda otururken bile davranışları farklıdır, çıkan gençler gözbebeklerinin içine bakar,dışarıdaki ortam 2.plan beraberdirler,karı-kocadan biri mutlaka dışarıyı izliyordur bunlar ne yapıyor garsona bakar,başka müşterilere bakar. Nitelikli beraberlik yoktur onlarda.
Kaynak: Bydigi Forum 5 sevgi dili sizin sevgi diliniz hangisi - Bydigi Forum

Nitelikli beraberlikte;

a) Birliktelik: Bedensel yakınlık demek değil,odaklanmışlıkla ilgili bir şey hem dikkatimizi hem de ruhen yakınlık ve birliktelik demektir.
b) Nitelikli sohbet : 2 bireyin deneyimlerini, düşüncelerini, duygularını ve arzularını dostça ve rahatsız edilmeyecekleri bir ortamda paylaştıkları anlayışına dayanan diyalogdur.

Nitelikli Sohbet Ve Nitelikli Beraberlikte Dikkat Edilecek Hususlar:

1) Eşiniz konuşurken göz temasını sürdürün.(Eşinize tüm dikkatinizi verdiğini anlatır.)
2) Eşinizi dinlerken başka bir şeyle meşgul olmayın .(Başka bir şey yapmayın.)
3) Duyguları dinlemesini öğrenin. (Haklı olduğunuz belli olacaktır.)
4) Vücut dilini gözlemleyin. (Sıkılmış yumruklar,titreyen eller,gözyaşları.)
5) Sözünü kesmeyin. ( Araştırmalar bir insan en fazla karşısındakinin sözünü kesmeden yalnızca 17 saniye dinler normal olarak ama susması gerektiğini bildiği zamanlar bu uzar ve susma süresi susana bağlı olur.)

c) Konuşmayı öğrenmek: Eşinizle konuşmayı öğrenmeniz gerekmektedir. Mümkün olduğu kadar da eşinizle sohbete girmekten kaçınmayın. 2 kişilik tipi vardır 1. Ölü denizdir : İsrail'de Galileo denizi,Jordan nehri yolu ile güneye ölü denizine akar,alır fakat vermez. Bu kişilikte alır kesinlikle vermez. Bilgisi vardır paylaşmak istemez suskundur. 2.Çağlayan çayıdır. Gözden veya kulaktan her ne girerse ağızdan dışarı çıkar ve ikisi arasında nadiren 60 sn. vardır her gördüğünü ve işittiğini anlatır.

d) Nitelikli faaliyetler : Birinizin veya her ikinizin ilgi duyduğu her şeyi içerir.
Vurgu ne yaptığınız üzerinde değil,neden yaptığınız üzerindedir. Amaç birlikte
şey yapmak ve bu yaşantıyı "bana değer veriyor". İmajını vermektir.

(3) ARMAĞAN ALMA

Armağanlar sevginin görsel sembolleridir. Kriz zamanlarında fiziksel varlığınız eşinize verebileceğiniz en güzel armağandır. Armağanın pahalı olması gerekmez. Nede her hafta verilmesi gerekir. Bu yüzden armağan insanın ilişkilerinde,kendisinin diğer kişinin karşısında kıymetli olduğu izlenimimi verdiği için etkili olacaktır. Bu armağanlar eşinizi ve arkadaşınızı daha iyi tanıdıktan sonra çeşitliliği artacaktır. Bazen bakarsınız bir tatlı söz, bazen bakarsınız bir öpücük,bazen de akşam yemeği bazen de mahallenin çiçekçisinden alınmış kırmızı bir gül armağan için yeterli olacaktır. Ayrıca armağan; verdiğiniz kişide sizi de hatırlaması ve unutmaması ihtimalini verdiği için,ilişkiniz ve sevginiz de hatırlanacak olması yönünden çok önemlidir.

(4) HİZMET DAVRANIŞLARI

Hizmet davranışları ile eşinizin,yapmanızdan hoşlandığı şeyleri yapmayı kastediyorum. Ona hizmet ederek,onu memnun etmeye onun için bir şeyler yaparak ona sevginizi ifade edersiniz, yemek pişirmek,masayı hazırlamak,bulaşıkları yıkamak,evi süpürmek,çöpleri dökmek,bebeğin bezini değiştirmek,odayı boyamak,ütü ütülemek vs. bu gibi durumlarda kişi kendisinin sevildiğini kendisine ve ortamına hizmet edildiği zaman anlar. Ricalar sevgiye yön verir ama talepler sevginin akışını durdurduğu için isteklerinizde rica etmeyi ihmal etmeyiniz.

(5) FİZİKSEL TEMAS

Çocuk gelişim alanlarında çok sayıda araştırma şu sonucu vermiştir. Kucaklan an ve öpülen çocuklar uzun zaman süreçlerinde fiziksel temastan mahrum bırakılmış çocuklara nazaran daha sağlıklı bir duygusal yaşam geliştiriyorlar. Fiziksel temas evlilikte sevgiyi iletmek için güçlü bir araçtır. Öpme,sarılma,cinsel ilişki,fiziksel temasta ileti güçlüdür. Dilin ucu,parmakların ucu, burun ucu dokunmaya çok duyarlı olan yerlerdir. Ama omuzların arkası en az duyarlı olan yerlerdir. Fiziksel temas 2 ye ayrılır,

a) Örtülü temas: Vücudunuzu çaktırmadan sürtmek,elini omzuna koymanız.
b) Aşikar temas: Bilerek temastır. Masaj elle tutma masaj vs.

El tokalaşmaları da bir nevi teminattır. Vücut dokunulmak için vardır. Kriz zamanlarında neden iç güdüsel olarak,birbirimiz kucaklarız. Çünkü fiziksel temas sevgiyi güçlü olarak ilettiği için.

NOT:Yukarıda saymış olduğumuz 5 sevgi dilini iyice anlamış bulunuyorsunuz ama burada unutulmaması gereken en önemli nokta,her insanın farklı sevgi dili olacağıdır. Eşiniz için 1. sevgi dili nitelikli beraberlikken arkadaşınız için de 1.sevgi dili onay sözleri olabilir. Erkek için 1. sevgi dili hizmet davranışları iken kadın için armağan alma 1. sevgi dili olacaktır.

KARŞINIZDAKİNİN BİRİNCİL SEVGİ DİLİNİ
VE KENDİ SEVGİ DİLİNİZİ
NASIL KEŞFEDECEKSİNİZ ?

Eşinizin en çok hangi yönünü eleştiriyorsanız,hangi davranışlarından rahatsız oluyorsanız yaptığı ve yapmadığı davranışlar sizin sevgi dilinizi öğrenme açısından yardımcı olacaktır.

Evlendiğinizde geriye dönüp baktığınızda, şu soruyu sormanız gerekmektedir. Bugüne kadar eşimden ben en çok ne istedim?

Sizin eşinize yaptıklarınız ve yapmaktan hoşlandığınız davranışlar çünkü yaptığınız muhtemelen size yapılmasından hoşlandığınız demektir.

Sizi inciten eşinizin davranışları nelerdir?

Eşinizden en çok neyi ister ve rica edersiniz?

2 türlü insanın 1. sevgi dilini tespit etmekte zorlanırız.
A) sevgi deposu, uzun süredir dolu olan kişiler,
B) sevgi deposu, sevildiğini hissetmeyecek kadar boş olan kişiler

Back