2. Sinema Günleri Komedi - Romantik - Müzikal Filmleri 6.Haftası

Hangi filmi izleyelim ?

• Ankete Katılan
    12
  • Anket Kapalı .

prensesin.uykusuyum

standart.
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2009
6.357
15
156
Bursa
Lütfen Listede Olmayanlar Oy Kullanmasınlar...

Tweetypinar'ın Önerisi

Romantik Komedi (2010)

Ana Tür : Komedi ,Romantik
Yönetmenler : Ketche
Senaristler : Ceren Aslan Asli Zengin
Yapım : Türkiye
Süresi : 1sa.35dk.
Imdb puan: 6.2

Konusu:

Esra, Didem ve Zeynep çok yakın arkadaş olmalarına rağmen birbirinden farklı hayatlar sürdüren farklı karakterlere sahip üç kişidir. Sessiz sakin olan Esra, deli dolu olanı Didem ve dominant karaktere sahip olan Zeynep..

Bu üç arkadaştan istikrarlı olarak ilişkisini sürdürebilmiş olan Zeynep'in düğünü hem Esra'nın hem de Didem'in hayatında değişik süprizlere neden olacaktır. ıstemediği bir işte yıllardır çalışan Esra bir cesaret örneği göstererek, hayatını değiştirmeye karar verir. Bunun için ilk adımı atar ve işinden istifa eder, kötü giden ilişkisini sona erdirir.

Uzun iş aramalarından sonra zar zor iş bulduğu reklam ajansına çalışmaya başlayana Esra'yı bir sürpriz bekliyordur.

Ajansın kreatif direktörü Mert ile Esra yakınlaşırken, erkeklere karşı yanlış strateji uyguladığını düşünen Didem'de Mert'in arkadaşı aktör Cem Sezgin'den etkilenir ve onu elde etmek için okuduğu bir kitaptan taktikler uygulamaya başlar. Kızların aşk hayatlarında yaptıklarını tasvip etmeyen Zeynep de evliliğinde sorunlar yaşar. Bu üç kızın aldıkları kararlar hayatlarını sürpriz şekilde değiştirecektir.

Minik06'nın Önerisi

The Notebook | Not Defteri (2004)

Ana Tür : Dram , Romantik
Yönetmenler : Nick Cassavetes
Senaristler : Nicholas Sparks Jan Sardi Jeremy Leven
Yapım : ABD
Süresi : 2sa.3dk.
Imdb puan: 8.0

Konusu:

Sararmış bir not defterinden anlatılan ve yıllar önceden kopup gelen bir aşk hikayesi. 40'lı yıllarda ABD, Kuzey Karolayna'daki sahil kasabası Seabrook'a genç bir kız gelir. Ailesiyle geçireceği sakin bir yazı hayal eden Allie bir karnavalda tanıştığı Noah'la yakınlaşır. Noah kızı gördüğü anda hayatını birleştirmesi gereken insan olduğunu anlar. Genç kız zengin bir ailen geldiği ve delikanlı da değirmende çalışan bir işçi olduğu halde geleceği hiç düşünmeden rüya gibi bir yaz geçirirler ve iyice aşık olurlar. II. Dünya Savaşı'nın kızıştığı bir dönemde hayat, aşıkları ayırıverir. Sevdiği kızı aklından hiç çıkarmamış olan Noah savaştan döner. Oysa Allie gönüllü olarak çalıştığı bir askeri hastanede tanıştığı Lon ile evlenmek üzeredir.

Sarissa'nın Önerisi

The Bridges of Madison County | Yasak ılişki (1995)

Ana Tür : Dram ,Romantik
Yönetmenler : Clint Eastwood
Senaristler : Robert James Waller Richard LaGravenese
Yapım : ABD
Süresi : 2sa.15dk.
ımdb puan: 7.1

Konusu:

Evli ve çocuk sahibi Francesca, Iowa-Madison County'de yaşayan bir kadındır. Kocası ve çocukları kasaba dışındayken National Geographic için araştırma yapmaya Madison County'e gelen fotoğrafçı Robert'a aşık olan Fran, evliliğini de sorgulamaya başlar.

Kendisiyle beraber gelmesini isteyen Robert'ın teklifi nedeniyle aşkı ve ailesi arasında kalır. Çocukları bu ilişkiyi yıllar sonra annelerinin ölümünün ardından buldukları günlüğünü okuyunca öğrenirler.

Robert ve Francesca'nın 4 günlük aşkının hikayesi Yasak ılişki, Robert James Waller'ın çok satan romanından uyarlandı. Başrolü Clint Eastwood ile paylaşan Meryl Streep buradaki rolüyle de Oscar'a aday gösterilmişti.

Tuce'nin Önerisi

Hable Con Ella | Konuş Onunla (2002)

Ana Tür : Dram , Romantik
Yönetmenler : Pedro Almodóvar
Senaristler : Pedro Almodóvar
Yapım : ıspanya
Süresi : 1sa.52dk. F
ımdb puan: 8.0

Konusu:

Altın rengi, üzeri somon güllerle dolu perde Pina Bausch’un Café Müller adlı izletisini sergilemek üzere açılır. ızleyenler arasında birbirini tanımayan iki genç adam vardır. Bir hemşire olan Benigno ve kırklı yaşlarında bir yazar olan Marco. Sahnede ahşap iskemleler ve masalar arasında, Henry Purcell’in The Fairy Queen adlı eseriyle, kollarını açmış danseden iki kadın vardır. Performansın duygusallığı karşısında Marco ağlamaya başlar. Benigno yanında oturan adamın ağladığını farkeder ve kendisinin de bu gösteriden çok etkilendiğini söylemek ister ama cesaret edemez.

Aylar sonra iki adam “El Bosque” adlı Benigno’nun çalıştığı özel bir klinikte tekrar karşılaşırlar. Lydia, Marco’nun profesyonel boğa güreşçisi olan kızarkadaşı yaralanmış ve komadadır. Benigno ise klinikte çalışmakta ve komada bir başka genç kadına, bir bale öğrencisi olan Alicia’ya bakmaktadır.

Marco, Alicia’nın odasının önünden geçerken Benigno onunla konuşmaya başlar. Bu herşeyin altüst olduğu yakın bir dostluğun başlangıcı olur. Kliniğin dört duvarı arasında ne kadar süreceği belli olmayan bu zaman dilimi; 4 insanın hayatını, geçmişini, bugününü ve geleceğini bilinmeyen bir kadere doğru taşır.

Son düzenleme:
Kızlar bu hafta romantik filmler haftası olmuş :)) Aralarından The Notebook ve Hable Con Ellayı izledim ikiside çok güzel filmler ama ama ama Hable Con Ella bambaşkadır benim için . ona oy vermek geçiyor içimden ama kurallar gereği veremiyorum :) bu yüzden oyum The Bridges of Madison County filmine gitti .

The Bridges of Madison County seçimler, sorumluluklar üzerine çok güzel bir filmdir. Kimin aklına gelip önerdiyse teşekkürler yeniden hatırlattığı için bizlere ve tabi izlemeyenleri de haberdar ettiği için:)

The Notebook'u tamamen hatırlamasam dahi severek izlediğim, etkilendiğim bir filmdi, seçilirse tekrar izlemeyi isterim.

The Brides Of Madison Country geçiyor benim de içimden ama veremiyorum kurallar gereği

normalde kurallar gereği izlemediğimiz filmlere oy verebiliyoruz. eğer önerdiğin film daha önce izlemediğin bir filmse oy verilebilir. ama kural ihlali oluyor tabii, ben dikkat ediyorum çünkü izlediğim filme oy verirsem bu kulüpte olmamın bir anlamı olmaz yeni filmler keşfetmekse eğer amaç verilmemeli diye düşünüyorum...

The Notebook dedim eyvahedigeldismile ben son üç filmi izleyemedim okulum çok yoğunlaştı bu aralar ama bir hafta sonra final tatilim var oturup hepsini halledicem nolur beni affedin :sinifsinif:

eğer herkes önerdiği filme oy verirse oyu zaten etkisiz olur ozaman ztn her film 1 oyla başlar :) kaldı ki amaç yeni filmler izlemekse izlenilen bir filmede oy verilmesi saçma . en iyi filmi seçmiyoruz çoğunluğun izlememiş olduğu filmi seçiyoruz.

Zaten sizin tarafından önerildiği için izlediğinizi varsayıyoruz ve başta belirtildiği gibi amaç izlediğimiz filmlere oy vermek değil yeni keşifler yapmak yani izlemediğimiz filmleri oylamak:)

konuş onunla filmi benim için de çok özel bir almodovar filmi, aklıma da ilk o gelmişti zaten, ama şimdi bakıyorum ve diğerlerinin arasından usta clint eastwooda oy veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…