- 9 Mart 2011
- 11.802
- 9.205
- 448
- Konu Sahibi feruzecerci
Bu istekleriniz eşinize fazla gelecektir. Toptan bir hayatı, yaşam tarzını değiştirmek istiyorsunuz ancak sizinle birlikte olanları da düşünmeniz gerekiyor, birlikte yol almak istiyorsanız. Bu kadar keskin bir fark yaşayacaksanız, eşinizle yollarınız ayrılmaya dahi gidebilir. Şahsen beni tutup Anadolu'nun ortasında bir yere hayvancılık yapmaya götürmek isteseydi eşim, "İnternet bile doğru düzgün olmayacak, ben hayatın manasını arayacağım, sadece hayvancıklarım, bitkiciklerim olacak" filan deseydi, maalesef ondan ayrılırdım. Bunun bir ortası olmalı.
Hayvancılık nasıldır bilmiyorum ancak tarım işlerinin zorluğunu biliyorum, burada tropikal uyumlu meyveler yetiştiriliyor (Akdenizdeyiz) ve her şeyiyle bakımı, ilacı tamam diyelim, sonrasında dahi günlerce insanlar bahçelerinde 7-24 nöbet tutmak zorunda kalıyorlar. Don olacak diye de beklerler, çalınacak diye de... Hep beklenmesi lazım. Çünkü bir kamyonet yanaştırıp, çuval çuval toplayıp çalıp götüren çeteler dolu etraf. Sadece meyve değil, fidan da çalıyorlar. İnanır mısınız, toprak dahi çalıyorlar. :)
Geçtiğimiz günlerde, kaktüslerim için bir çuval torf aldım, yarısını kullandım. Kalan yarısını da dükkanımın hemen arkasındaki minnacık bahçeye bıraktım. "Ula allaan toprağını kim çalar ki?" diyerek. Çalındı. :)) Öyle hayal ettiğiniz gibi olmuyor, her yerden tahmin edemeyeceğiniz paralar, olaylar çıkıyor.
2 milyon, sıfırdan bir hayat kurmak için yeterli değil maalesef günümüz ekonomisinde. Yoksa "Ev yaptırmanız lazım" vs saymayacaktım, ne olacak zaten siz karar verdikten sonra prefabrik bir ev dahi işinizi görür. Ancak hayvan, ağaç bakımı, sulaması, ilacı, gübresi vs derken... Evdeki hesap çarşıdakini tutmaz büyük başlamaya girişecekseniz.
Ancak hayalinizin imkansız olduğunu da söyleyemem.
Kararınız netse, önce iyi bir araştırı ile başlayın derim, ardından bu işi bizzat yapanlarla konuşun. Senelerce işin içinde olanlarla ayrı, sizin gibi sonradan hayatını değiştirenlerle de, gerçeklerine de uyanın yani hayalinizin.
Benim tavsiyem her zaman insanın hayalinin peşinde olması gerektiği yönünde olacaktır, hayalperestim evet, dünyaya bir kere geliyorsak, ne için geldiysek, nereye aitsek orada olmalıyız ki bunu da en güzel hayallerimiz gösterir. Yastığa kafamızı koyduğumuzda, gözümüzü kapadığımızda neredeysek, neyin hayali içinde mutluysak oyuzdur. 4 sene istemediğim bir bölümde okudum, kendimi asla o meslekte hayal edemedim, zorladım yapamadım, güzel bir maaş ve kariyeri istemedim. Ardından başka meslekler denedim ve asla tatmin olmadım, sonunda dön dolaş, taaa lisedeki hayalime döndüm, onu gerçekleştirdim ve şu an benden huzurlusu yok. "Yerimi buldum" dedim. Ancak ülke ekonomisi zorluyor işte... Bu coğrafyada çok potansiyel, çok hayal ölüyor, bunu da hesaba katarak biraz gerçekçi olmak ve ölü/öldürülecek yatırım yapmamak da gerekiyor, elinizdeki tek para bu ise.
Siz, işi yapanlarla konuşun, eşinizle birlikte devam etmek istiyorsanız da hayalinizden biraz feragat etmeniz, bir orta yolda buluşmanız gerekebilir nitekim çok köklü bir değişimden bahsediyorsunuz. En olmadı, küçükten başlarsınız, bu, köylük/yazlık bir yerde bahçeli minik bir ev edinerek, orada 4-5 kanatlı hayvan beslemek, 2-3 keçi bakmak ve ağaçlarınızın olması olabilir, denersiniz bi... Biraz alıştırır, kendinizi görürsünüz, sonra sonra olacak gibiyse, o zaman büyürsünüz, o zaman geçmiş mesleğinizi vs geride tam bırakırsınız.
Eskinin bir reklamı vardı, su satan çocuk reklamı, onun gibi işte:
Ayrıca, kaybınız için üzgünüm; destek görüyor musunuz? Lütfen ihmal etmeyin, destek alın.
Ancak şunu da ilave edeyim, evet, ruhsal olarak bir sıkıntıdasınız, kaybınızın ardından bir arayıştasınız belli ki, ben de senelerce pek çok şeyin buhranı ile uğraştım durdum ve tedavi gördüm ama, istediğim yerde olup, tamamen istediğimi yaptığımda, daha farklı bir iyileşme basamağına ulaştığımı da söylemeden geçemeyeceğim. Bu da bir terapi.
Şimdi resim yapıyorum, onları satıyorum vs, aldığım pek çok terapiye bedel olduğunu söyleyebilirim bunun.
ay nerde satıyorsunuz
koca mesajdan aldığım kısım