• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 Milyona ne alınır ? Yeni bir hayat ve sıfırdan başlama fikri...

Her şeyi bırakıp köye yerleşmek mantıklı mı?

• Evet, mantıklı

OY: 50 28,2%
  • Hayır, mantıksız

OY: 127 71,8%

• Ankete Katılan
    177
Soyle kurulu bir cifylik bulabilseniz keşke icinde hem ev h3m hayvan vs. Gelip hemen uyum saglayabileceginiz. Zira arsa al kendin yap olayi zahmetli baya. Bu dedigimin pahalilik seviyesini bilmiyorum normalde coktur ama ucra bir koyde falan belki bulunabilir bilemedim. Ama yesili bol mumkunse barajı denizi vs. Olan bir yer faha iyi olur. Goze hitap acisindan. Bir trt belgeselde izlemistim cift karadenizde bir koye tasiniyor. İzlemesi cok keyifliydi. Ama zor görünüyordu cok calisiyorlardi
Geçen sene öylesine dolaşırken Truva tarafında görmüştük öyle bir yer ama cesaret edememiştik sonra hastalık ölüm ve sonra yine hastalık gibi durumlar yüzünden unutulmustu simdi yeniden düşünmeye başladım ama o zamanlar 700bin civarı olan baktığım yer şuan 3-4 milyon olmuştur. Çanakkale fikri çöp oldu bu yüzden. Yani denize yakın biraz turistik değeri olan yerler uçtu.. kuzey egeden güney Ege'ye indik malum siteden bakıyorum fiyatlara ama tabi alacaksam gidip konuşurum Çanakkale'de alıcı gibi konuşmuş hayal kurmuştuk eşimle sonra işleri bırakmaya cesaret edemedik.

Şimdi benim bir hastalığım yüzünden çocuk sahibi olma fikri zayıfladı yani belki de hiç bir zaman çocuğumuz olmayacak. (Allah'tan ümit kesilmez yine de ) öyle olunca eşim de ben de daha küçük hayatları hayal etmeye başladık ileride çoluk çocuğa miras bırakma gibi bir düşüncemiz kalmadı.

Cidden yapmak istediğiniz buysa , hayvanla değil daha kolay bir şeyle uğraşın arıcılık demişler yukarda mesela öyle.

Lakin yapmak istediğiniz gerçekten hayvancılık mı, yoksa işinizden mi bıktınız önce buna karar verin. Yazdıklarınızda topluma/adalete faydalı olamamaktan bahsetmişsiniz. Avukatlık topluma dilerseniz çok büyük katkılar sağlayabileceğiniz bir meslek. Ben şuna inanırım ki isteyen herkes toplum hizmeti yapabilir, ben mühendisim topluma sunabileceklerim kısıtlı onun yerine para yardımı yaparım mesela. Ama siz çok çok çok iyi bir yerdesiniz ben sizin yerinizde olsam haftada bir gün şiddete uğrayan ve imkanı olmayan kadınlara yardım ederdim. İşyerinizle konuşun, haftada 4 gün çalışın Cumayı toplum hizmetine ayırın. Tonla istismara uğrayan çocuk, kadın var, dayak yiyenler var tehdit edilenler var, nafaka alamayanlar var var kere var siz dilerseniz bu insanlara hızır gibi yetişebilirsiniz. Elinizde bu kadar iyi bir meslek varken bence topluma böyle hizmet edin. Etrafa söyleyin, karakola ilan asın, internete ilan koyun, burda Kazene büro adresinizi söyleyin yardıma ihtiyacı olanları yönlendirsinler. Ben avukat olsam %100000 toplum hizmeti yapardım ve benim için çok önemli olurdu.

Burda bile her gün konu açılıyor, baro avukat verdi ama hiç ilgilenmedi diye. Dilerseniz burda da bir başlık açın hukuk köşesi altında, avukatım isteyenlere ve imkanı olmayanlara tavsiye veriyorum yazın. Burdan bile yardımcı olabilirsiniz yeter ki gönlünüz olsun :KK50:
İşte hiç öyle toplumsal duyarlılık noktasında bir duygum kalmadığı için uzaklaşmak istiyorum. Yani evet bunu itiraf etmek de zor ama yok öyle idealist biri değilim. Herkesi kurtarayım toplumsal adalet vs düşüncelerim yok. Ha eskiden vardı ama şimdi her şey yük geliyor.
Arıcılık çok isterdim, börtü böcek çok severim ama eşimin arı alerjisi var arı vücudunda yürüse kabarır çocukken arı sokmuş hastanelik olmuş. Tatildeyken ya da açık hava bir yere gitsek ödü kopar arıdan.

2 milyona yapılır ya sanki
Daha içerde ormana bakan köyler olur borçsuz yapılabilecekse tabi
Köydeki evini satıp merkeze yerleşen çok
Hangisi mantıklı henüz karar veremesemde yaşını başını almış insanların kaçtığı tek yer köy oluyor
Şehirden köye göçte çok yaygınlaştı
Sanki ileride köyler daha kıymetli olacakmış gibi hissediyorum
Bizleri üstüste sosyal alanlardan dahi kaçarak küçücük dairelere tıkma çabaları çok mantıksız
Onun dışında hareketli bir yaşamı seviyorsanız köy ve hayvanlar, ekip biçmek iyi gelebilir
Her iş zor
tabi köydeki hayatta zor fakat oradakiler vakitlerini verimli geçiriyorlar bana göre
Allah gönlünüze göre versin inşallah

Tarım ve hayvancılık zor, işi hiç bilmiyorsanız daha da zor, hem çok maliyetli maalesef hem hiç alışık olmayan biri için aşırı yorucu, hele hayvancılık, farkında olmuyorsunuz ama beslediğiniz her hayvana bağlanıyorsunuz, hastalık, doğum gibi hallerde yaşadığınız her kayıp sizi üzüyor, bir yorumunuzda zeytin bahçesi gibi bir düşünceniz olduğunu okudum yanılmıyorsam, bu nispeten daha mantıklı gibi geldi bana.

Ege bölgesini düşünüyorsunuz diye okudum, Aydın, Muğla taraflarında şimdilik şöyle 35-40 ağaçlık bir zeytinlik bakabilirsiniz, ortalama 250-400 bin arası bir fiyata 3000-4000 metrekare, 30 ila 40 ağaçlık bir yer bulursunuz bence.

Hem tüm sermayeyi kaybetmemiş olursunuz hem tarım nasıl yapılıyor, hayvancılık yapılırsa ne olur yerinde öğrenir tecrübe kazanırsınız, ayrıca zeytinliğin olduğu yerdeki diğer insanlarla tanıştıkça, eğer istediğinizin bu hayat olduğuna karar vermişseniz daha fazla yeri uygun şartlarda alma şansınız daha fazla olur.

Muğla’da köy evleri, zeytinlikler vs biraz daha pahalı bence, Aydın Germencik, Koçarlı taraflarına bir bakın, zeytinlikler daha uyguna satılıyor, içinde zeytin ve meyve ağaçlarının olduğu, küçük de olsa ekilebilir arazisi olan 2 kişilik bir aileye yetecek büyüklükte köy evleri de var, 1-1,5 milyon arası fiyatlar veriliyor ama kaç tanesi tapulu, kaçında konut da tapuda kayıtlı araştırmak lazım, şimdilik sadece zeytinlik alır hem zeytinlikten gelir elde edebilir hem de kalan sermayeyi arttırırsanız, o zaman kadara da hala bugünkü fikirleriniz geçerliyse belki büyük bir çiftlik alırsınız.

İşte hiç öyle toplumsal duyarlılık noktasında bir duygum kalmadığı için uzaklaşmak istiyorum. Yani evet bunu itiraf etmek de zor ama yok öyle idealist biri değilim. Herkesi kurtarayım toplumsal adalet vs düşüncelerim yok. Ha eskiden vardı ama şimdi her şey yük geliyor.
Arıcılık çok isterdim, börtü böcek çok severim ama eşimin arı alerjisi var arı vücudunda yürüse kabarır çocukken arı sokmuş hastanelik olmuş. Tatildeyken ya da açık hava bir yere gitsek ödü kopar arıdan.

Hukuk tüketici bir meslek gerçekten, yapmak istemiyorsanız peki diyroum:) Sizin gibi hukuk alanını bırakmış bir kadın daha tanıyorum, şimdi butik otel işletiyor. Neden bıraktın diye sormuştuk kendisine (otel yazlık komşumuz sayılır), sistemin insanlara uğrattığı adaletsizlikleri görmek istemiyorum artık nefret ettim demişti. İzmirli bir adamla evliymiş, adamın memleketine geri göçmüşler sonra da kendi otelini işletmeye başlamış şimdi de işleri gayet iyi gidiyor.
Hayvancılık çok çok zor bence başka alternatifler düşünün, maddi durumunuz iyiyse istifa edip biraz avarelik yapın. Umarım hayırlısını seçersiniz :KK200:

Detaylari okumadim sadece üstte yazdiklarinizi okudum

Eşimin ailesi çiftçi ve hayvancilikla ugrasiyorlar ( doğma büyüme )

50 ye yakin buyuk baş hayvanlari var
Tarlalarini kendileri ekiyor

Yem fiyatlari o kadar fazla ki artık süt parasından kâr elde edemiyorlar
Mazot yine ayni pahalı
Mevsimler yagmursuz geçtigi için ekinden mahsulleri az
Samanı para ile aliyorlar ve samanın fiyatı altınla yarışıyor
Ölen,hasta olup veteriner ücreti çikan , süt veremeyen vs hayvanlar oluyor yilda 4-5 bazen daha fazla.
Hayvanlara bakacak yardimci tutarsaniz ücretleri çok yüksek ve kendiniz gibi bakmiyorlar daha fazla hayvan ölümüne veya hastalanmasina sebep oluyorlar
Bu yuzden satışa cikartti eşimin ailesi hayvanlarini

Bu saydiklarim şuan aklima gelen olumsuz özellikler

Meslektasiz. Bu meslek cogu kisiyi insani yiyip bitiriyor. Derdi olmayanla isimiz olmadigi icin, hep dert, sorun icindeyiz. Ben de cok dusundum, her seyi birakip sahil kasabasina yerleseyim diye. Ancak fikrim degisti. Dunyayi gezmeyi amacliyorum. Herkesin gormek istedigi yerler degil merak ettigim yerler. Dinlerin dogdugu, cok tanrili dinlerin hala oldugu ulkeler, tapinaklar, eski yazitlar, lahitler pesinde dolasacagim. Yalniz 2 milyon yeter mi bilmiyorum, nerede bakiyorsunuz araziyi? Hayvanlar hastalanirsa, ekininiz zarar gorurse, atiyorum kamulastirma yapilirsa ne olacak? Kendinizi garanti altina alabileceginiz meblag kenarda duracaksa deneyin derim.

Ben savunurum işim bu, kazandığım dosyalarda bile hakimin yerinde olsam en az şu kadar ceza verirdim derim ve bu bende vicdan yükü olur
bence kötü bir avukat değil iyi bir insansınız. iyi insanlar için vicdan yükü zordur
soruya gelince araba al sat vs pis ve yorucu iş
hayvancılık ve tarım da öyle
eğer böyle bir hayaliniz varsa birkaç yıla yayıp bilgi ve birikiminizi katlayıp sağlam adımlarla ilerlemenizi tavsiye ederim. hiçbir şey bilmeden romantizmle atılan adımların hayal kırklığı büyük olabiliyor. şansınız bol olsun

Detaylı okumak istemeyenler için, Bu birikimle tarım/hayvancılık yapmak üzere eşimin işinden istifa etmesi, benim işimi bırakmam ve bir köye yerleşmek mantıklı mı ?
_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Başlıkta görüleceği üzere çok bir param yok, 2 milyona bir köye yerleşmeyi düşünüyorum. Çünkü mesleğimi sevsem de hayattan bunaldım. Hatta hayvancılık ve tarım yapmayı düşünüyorum. Köy araştırıyorum, hangi köyden bir tarla alsam diye. Geçenlerde anneme bahsettim bana " 2 Milyon ne ki ne yapılır, işi bırakmaya değer mi, bir de eşinin aklına giriyorsun gül gibi işinden istifa ettireceksin adamı.." dedi. Eşim dünden razı çünkü işinden o da memnun değil. Bir kısmıyla bir köye yerleşelim kalan kısmıyla ucuzluk bir iki araba alır ticaret yaparım, şeklinde düşünüyor ama tabi hayvancılık fikrinden habersiz.
İşim başkalarının derdini tasasını üstlenmek, her gün yatarken birinin dosyasını (hayatını) düşünmek, bunu yaparken doğru mu yapıyorum diye düşünmek. Şöyle diyeyim kusurla adam öldüren kişi de müvekkilim dolandırıcılık yapan da mağdur da. Ben savunurum işim bu, kazandığım dosyalarda bile hakimin yerinde olsam en az şu kadar ceza verirdim derim ve bu bende vicdan yükü olur asla kazandım hırsında biri olmadım sadece üzerime düşeni yapıyorum ki bu sıralar bizim işler bile kesat. Nereye kadar başkalarının hayatındaki olayı sırtlayacaksın ki deyip duruyorum.
Hukuken bilgili olduğumu düşünüyorum ama iyi bir avukat olduğumu düşünmüyorum. Dolayısıyla işi bırakıp tarım veya hayvancılık yapayım diyorum. İnternetten köye göçen insanları izliyorum.
Annem köylerin hiç masum olmadığını söylüyor. Hatta çobanlık yapma fikrime aşırı sert çıktı, o kadar okudun çalıştın bunun için mi, köylerde ne kötü insanlar var o dağlarda başına bir kötülük gelir, sen bilmezsin diyor. (Müge Anlı seyircisi)

Evet 2 milyon bu devirde hakikaten çok küçük bir meblağ, hatta o parayla ev almaya kalksan muhtemelen küçük bir daire alırsın onda da istediğin yerde olmaz. İşi bırakma sebebim para değil, babamı kaybettiğimden beri ölümü hatta ölmeyi düşünüyorum. Bir insan doğum gününde mumlara üflerken içinden "umarım tez vakitte kavuşuruz" diye dilekte bulunmaz. Yani hayatın bana bomboş geldiği günlerde doğayla iç içe yaşamanın hayali beni hayatta tutuyor.

Bunları aileme söylemiyorum çünkü iş duygu sömürüsüne dönüşmesin, mantıklı mı değil mi buna karar verecek zihinde değilim. Şuan iş yerinde işlerimi görüşmelerimi bitirdim kapanışı yine bu tarz videolarla yapıyordum ki buraya yazmak aklıma geldi.

Ben gideceğim arkadaşlar belki gittiğim yerde internet de olmaz :) Kediler köpekler tavuklar koyunlar keçilerle sıfırdan bir hayata başlayacağım. Köyde yaşayan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Belki sadece hayal olarak kalır ileride bu sayfaya bakıp hatırlarım, belki de gerçekleştiririm ve buraya bir not bırakırım.
Şimdi bu 2 milyon nakit olarak değil de ev ve araba gibi malların mali değeridir sanırım.
Bizim de ilerisinde benzer fikirlerimiz var ve bunun için adım adım temelleri atıyoruz yani aniden karar alıp basaramazsak dinmek çok daha yıkıcı.
Neler yapıyoruz derseniz öncelikle 2 tane evimiz var kredileri devam ediyor ama ödüyoruz sonuçta, arabamız var. Bir sonraki yatırımımız için gelecek yıl ortam kollayacağız o da yazlık almak olacak. Daha sonra babamın zeytin tarlası var egede, eşimle içerisine ev yaptıracağız. 2 kız kardeş olduğumuz için mal mülk paylaşım sorunumuz yok.
Bunların hepsi olduktan sonra uzaktan işlere geçeceğiz az olsun öz olsun diyerek ki ben zaten şuan tamamen uzaktan çalışıyorum. Maaş ya da iş konusunda sıkıntı olursa hem oturduğumuz evelere kira vermeyeceğiz hem de şuan ki evlerimizden hatırı sayılır kira gelirimiz olacak.
Öyle işte.... Bence tüm malı mülkü bu iş için satıp gitmeyin. Parasız kalırsanız size gelir olacak bir şeyler edinin ve ev sizin olsun.

Hayaliniz güzel ama bence zamanı değil. Yaşınız kaç bilmiyorum eğer emekliliğe az kaldıysa emekli olup yerleşin köye. En azından elinizde geçiminizi sağlayacak bir emekli maaşınız olur.

Tüm birikiminizi araziye, hayvanlara verirseniz nasıl geçineceksiniz? Bu işler gerçekten zor ve hemen para kazanmaya başlayamazsınız. Bir müddet sizi idare edecek paranızın olması lazım. Hele hayvancılık çok çok zor. İlk etapta zeytin yada meyve ağaçlarıyla başlayın, sonra duruma bakarsınız.

Bence önce arazi & ev alıp ne iş yapacağınıza karar verin. Düzeninizi kurar gerekirse siz işi bırakıp gidersiniz, eşinizde arada gelir emekli oluncada temelli kalır.

Bende sizin gibi köyde yaşamak istiyorum ama ticari bir iş yapmayacağım. Biz evi yaptırdık, iyi kötü bir düzen kurduk, eşim emekli olunca oraya yerleşmeyi istiyoruz.
Ama toprağı temizlemek, çapa yapmak, fide dikmek bayağı zormuş. Yaklaşık 100 fide diktim bir günümü aldı, tabi ertesi gün her yerim ağrıdı. Bilmeyen alışkın olmayan için bu işler hem çok zor hemde daha yorucu.

İyi düşünüp karar verin, anlık hareket etmeyin. Çünkü işler umduğunuz gibi gitmezse zararınız büyük olur.

Eldeki parayı ziyan etmeye acımam da eşimin işsiz olmasına çok üzülürüm o istifa ederse (kamuda) yaşına bakarak da yeniden bir işe giremez özel sektörde de yapamaz. Ha benim için giderim yine bir hukuk bürosuna girer çalışırım ya da başka bir firmaya. İş de seçmem asgari ücretle de çalışırım. Ama onun öyle bir şansı olmaz sanırım. Tek korktuğum onun hayatını mahvetmek, kendim için hiç korkmuyorum.
Eşiniz istifa etmesin, 1 yıllık ücretsiz izin hakkını kullansın. Ben yeni şeyler denemekten yanayım. Ucunda başarısızlık olsa bile Allah gösterir de 80 yaşıma gelirsem “bizim de hayallerimiz vardı ama cesaret edemedik” değil de “ohooo biz nelere el attık” demeyi tercih ederim. İyi düşünün, fizibilite analizini güzel yapın, yolunuz açık ve yeşillikle olsun:KK200:

Babamın en yakın arkadaşlarından birinin oğlu şu an Çankırı’da küçük baş hayvancılık yapıyor. Çocuk Odtü İnşaat mühendisliği mezunu. Pek çok iş girişimleri oldu. Hepsinde başarısız oldu. Şu an 600 tane küçük baş hayvanı varmış ve çok güzel para kazanıyormuş. Devletten çok teşvik kredisi aldılar.

Ben memur çocuğuyum ve su zamanda esnaf / işyeri sahibi olmak bile büyük risk ne vergi borcu bitiyor ne çek senet ödemeleri.maasli devlet memuru veya kurumsal bir yerde SGK li calisansaniz şükredip yola devam etmekten yanayım .bana büyük risk geldi .

Detaylı okumak istemeyenler için, Bu birikimle tarım/hayvancılık yapmak üzere eşimin işinden istifa etmesi, benim işimi bırakmam ve bir köye yerleşmek mantıklı mı ?
_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Başlıkta görüleceği üzere çok bir param yok, 2 milyona bir köye yerleşmeyi düşünüyorum. Çünkü mesleğimi sevsem de hayattan bunaldım. Hatta hayvancılık ve tarım yapmayı düşünüyorum. Köy araştırıyorum, hangi köyden bir tarla alsam diye. Geçenlerde anneme bahsettim bana " 2 Milyon ne ki ne yapılır, işi bırakmaya değer mi, bir de eşinin aklına giriyorsun gül gibi işinden istifa ettireceksin adamı.." dedi. Eşim dünden razı çünkü işinden o da memnun değil. Bir kısmıyla bir köye yerleşelim kalan kısmıyla ucuzluk bir iki araba alır ticaret yaparım, şeklinde düşünüyor ama tabi hayvancılık fikrinden habersiz.
İşim başkalarının derdini tasasını üstlenmek, her gün yatarken birinin dosyasını (hayatını) düşünmek, bunu yaparken doğru mu yapıyorum diye düşünmek. Şöyle diyeyim kusurla adam öldüren kişi de müvekkilim dolandırıcılık yapan da mağdur da. Ben savunurum işim bu, kazandığım dosyalarda bile hakimin yerinde olsam en az şu kadar ceza verirdim derim ve bu bende vicdan yükü olur asla kazandım hırsında biri olmadım sadece üzerime düşeni yapıyorum ki bu sıralar bizim işler bile kesat. Nereye kadar başkalarının hayatındaki olayı sırtlayacaksın ki deyip duruyorum.
Hukuken bilgili olduğumu düşünüyorum ama iyi bir avukat olduğumu düşünmüyorum. Dolayısıyla işi bırakıp tarım veya hayvancılık yapayım diyorum. İnternetten köye göçen insanları izliyorum.
Annem köylerin hiç masum olmadığını söylüyor. Hatta çobanlık yapma fikrime aşırı sert çıktı, o kadar okudun çalıştın bunun için mi, köylerde ne kötü insanlar var o dağlarda başına bir kötülük gelir, sen bilmezsin diyor. (Müge Anlı seyircisi)

Evet 2 milyon bu devirde hakikaten çok küçük bir meblağ, hatta o parayla ev almaya kalksan muhtemelen küçük bir daire alırsın onda da istediğin yerde olmaz. İşi bırakma sebebim para değil, babamı kaybettiğimden beri ölümü hatta ölmeyi düşünüyorum. Bir insan doğum gününde mumlara üflerken içinden "umarım tez vakitte kavuşuruz" diye dilekte bulunmaz. Yani hayatın bana bomboş geldiği günlerde doğayla iç içe yaşamanın hayali beni hayatta tutuyor.

Bunları aileme söylemiyorum çünkü iş duygu sömürüsüne dönüşmesin, mantıklı mı değil mi buna karar verecek zihinde değilim. Şuan iş yerinde işlerimi görüşmelerimi bitirdim kapanışı yine bu tarz videolarla yapıyordum ki buraya yazmak aklıma geldi.

Ben gideceğim arkadaşlar belki gittiğim yerde internet de olmaz :) Kediler köpekler tavuklar koyunlar keçilerle sıfırdan bir hayata başlayacağım. Köyde yaşayan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Belki sadece hayal olarak kalır ileride bu sayfaya bakıp hatırlarım, belki de gerçekleştiririm ve buraya bir not bırakırım.
Bari Muğla köylerinden birine yerlesin hayat enerjiniz yükselsin 😍

Bizde erken emeklilik fikrindeyiz eşim icin. Ben çalışmaya devam edeceğim..henüz bıkmadım. İnşallah bikmam.
Borsa ve tarım yatırımı yapıyoruz. Ama eşimin babası bu işte çok iyi. Tabi eşimde babadan yetişmiş. İşi biliyor.
Böyle olunca ufak ufak yatırım yapmaya başladık. 6 yıl icinde eşim tamamen bu işe yonelecek. Fakat ben kendi adıma köyde yaşayamam. Onun için bizim hayatimiz şehir köy arasinda geçecek inşallah. Çünkü ne kadar köyde yaşayamam desem de kopamıyorum da kendi adıma.
Umarım herşey gönlünüzce olur
Borsadan kasıt temettü şirketleri mi

Back