- 20 Nisan 2024
- 342
- 501
Ennn mantikli yorum.Eeeee niye çalışmadın kızım?
Adam gibi bir hedefin, amacın olsun daldan dala atlıyorsun. Sen mezuna kalmış TMsin sayısalcılar seni çiğ çiğ yer ne işin var sayısalda. Başarılı olacağın olsaydı zaten TMde olurdun, zaten başarısız olmuşsun üstüne bir de hayatında görmediğin sayısal derslerini eklemek istiyorsun sence akıl karı mı??? TM derslerini süper yaptın sayısal mı kaldı şimdi??
Akıllı ol, sebat et. madem TMsin TMden bör bölüm seç bana kalırsa, hedeflerin gerçekçi olsun. Gelecek yıl da zaten TMye bile çalışmadım, bir de sayısal getirdim gözüm korktu kafam iyice çorba oldu diye konu açmayasın??? TMde kal bence.
Kusura bakma da, haftada en az 1 konu açıyorsun. Konun hep aynı. Çalışmak istemiyorsun ki çalışmıyorsun. O zaman çalışma. Kendine farklı hedefler koy. Mesela üniversite okumadan yapılacak bir sürü iş kolu var. Evden çıkmadan yapabileceğin işler var. Bunları araştır. " Mezuna kaldım, bölüm mü değistirsem?, canım sıkkın çünkü evde boş duruyorum, ha şu ha bu" diye diye en az 1 senen daha boomboş geçecek.Merhaba . 2. Mezuna kalmak istiyorum ve bu sene çalışmadım pek. Tm bölümündeyim. Fizik kimya biyoloji çalışmadım hiç. Buu sefer sayisaldan hazırlanıp veterinerlik okumak istiyorum . Aranızda böyle yapan var mı diye sormak istedim . Yani tm olup sayisaldan hazırlanan. Veya da 2. mezuna kalan yaşıtlarım var mı diye sormak istiyorum . Çok stresliyim ve açık konuşmak gerekirse utanç doluyum. Neden çalışmadım elimde o kadar imkan varken diye kendi kendimi yiyorum. Var mı benim yaşadığımı yaşayan yaşıtlarım.
Bi önceki konusuna da ben aynı şeyi yazmıştım. Bence çalışasın yok bari zanaat edin işin olsun dedim ama cevap alamadım. Çalışmaya gönlü olmayan isterse 10 sene sınava girsin ne fark edecekKusura bakma da, haftada en az 1 konu açıyorsun. Konun hep aynı. Çalışmak istemiyorsun ki çalışmıyorsun. O zaman çalışma. Kendine farklı hedefler koy. Mesela üniversite okumadan yapılacak bir sürü iş kolu var. Evden çıkmadan yapabileceğin işler var. Bunları araştır. " Mezuna kaldım, bölüm mü değistirsem?, canım sıkkın çünkü evde boş duruyorum, ha şu ha bu" diye diye en az 1 senen daha boomboş geçecek.
Eğer derdin üniversite mezunu olmaksa hiç çalışmadan da bir bölüme girebilirsin. Çünkü ne yazık ki şu an eksi netlerle bile bazı bölümler okunuyor.
İdrak etmişsen ve istikrarlı çalışabileceksen mezuna kalmani öneririm..Hayatını inşa edecek yaş ve enerjidesin, güzelce çalışıp hedefine neden ulaşmayasın.. Başarılar..Merhaba . 2. Mezuna kalmak istiyorum ve bu sene çalışmadım pek. Tm bölümündeyim. Fizik kimya biyoloji çalışmadım hiç. Buu sefer sayisaldan hazırlanıp veterinerlik okumak istiyorum . Aranızda böyle yapan var mı diye sormak istedim . Yani tm olup sayisaldan hazırlanan. Veya da 2. mezuna kalan yaşıtlarım var mı diye sormak istiyorum . Çok stresliyim ve açık konuşmak gerekirse utanç doluyum. Neden çalışmadım elimde o kadar imkan varken diye kendi kendimi yiyorum. Var mı benim yaşadığımı yaşayan yaşıtlarım.
Ben girdim sınava hiç çalışmadan ki okul yılları üzerinden yaklaşık 30 sene geçmiş..her iki sınavda 40'ar net çıkardım sözelde.. Başarı değil tabii ki ama sıfır girdim, böyle düşününce çalışan insan neler başarmazMezuna kalmak deyim olmuş artık. Benim zamanımda yoktu. 1 yıl daha dene derlerdi. Onu da istediği puanı alamayanlara derlerdi. Canı isteyen alan değiştiremezdi. Sistem şimdi benim bildiğimden çok farklı. Ne kadar yaşlı olduğumu fark ettim. Öğrencinin de öğretmenin de niteliği değişmiş artık. Üniversiteden mezun olalı 18 sene oldu,oğluma kitap bakarken deneme sınavları gözüme çarptı,hepsi o kadar basit ki,kalemsiz çözülebilir zihinden. Bu şartlarla bu kadar kolaylıkla hala iyi puan alamayana ne diyelim bilemiyorum. Çok üzücü gerçekten gençlerin hali.
Merhaba . 2. Mezuna kalmak istiyorum ve bu sene çalışmadım pek. Tm bölümündeyim. Fizik kimya biyoloji çalışmadım hiç. Buu sefer sayisaldan hazırlanıp veterinerlik okumak istiyorum . Aranızda böyle yapan var mı diye sormak istedim . Yani tm olup sayisaldan hazırlanan. Veya da 2. mezuna kalan yaşıtlarım var mı diye sormak istiyorum . Çok stresliyim ve açık konuşmak gerekirse utanç doluyum. Neden çalışmadım elimde o kadar imkan varken diye kendi kendimi yiyorum. Var mı benim yaşadığımı yaşayan yaşıtlarım.