2.mezuna kalsam cok sey kaybeder miyim ?

İstediğiniz ve önü açık olan bölümleri seçmenizi tavsiye ederim, bu yüzden kazanamamayı çok önemsemeyin. Ama ciddi anlamda bir yerlere gelmek istiyorsanız yapın bunu. Okumuş olmak için okuyacaksanız beklemeyin ancak ciddi anlamda hedefiniz varsa 1 yıl daha deneyin derim ben. Sonuçta alakasız bölümü okuyup değil 2 çok daha fazla seneler atanmak için çabalamak var ucunda. Ben ilk senemden hemen bir bölüme yerleştim daha çalışmam diye düşündüm şimdi ise KPSS için uğraşıyorum başka bölümlere yönelmeyi bile düşünüyorum sevdiğiniz ve gelecek vadeden bölüm seçin kolay gelsin
 
Ennn mantikli yorum.
Her sene görenlerin sayısı artarken bölümler 3bin 5bin daha yüksek başarı ile alırken basarman zor.
Veterinerlik öyle çok yüksek değil,işin de hazır ama TM de beceremeyen asla fizik kimya biyoloji yapamaz. Veterinerlik kazanamazsin. Kusura bakma gerçekçi ol diye yazdım. Sayisalciyim.
 
Lisede fizik kimya uğraşmayıp mezuna kalınca mı oturup çalışacaksınız? Ben sayısalcıyım. Fizik ile çok boğuştum. Mühendislik kazandım, fiziğin mantığını anlamamışım meğer, ondan boğuşmuşum o kadar zaman. Sonradan öğrendim. Zor yani.

Yazın çok söz verilir, sınava doğru etekler tutuşur. En son da derin bir pişmanlık... Önce stresinizi yönetin, sonra bir denetleme/kontrol mekanizması oluşturun yapabiliyorsanız kendiniz, yapamıyorsanız bir başkası. En başta da ulaşabileceğiniz bir hedef. Havadan sudan değil, ulaşabileceğiniz bir hedef.
 
Kusura bakma da, haftada en az 1 konu açıyorsun. Konun hep aynı. Çalışmak istemiyorsun ki çalışmıyorsun. O zaman çalışma. Kendine farklı hedefler koy. Mesela üniversite okumadan yapılacak bir sürü iş kolu var. Evden çıkmadan yapabileceğin işler var. Bunları araştır. " Mezuna kaldım, bölüm mü değistirsem?, canım sıkkın çünkü evde boş duruyorum, ha şu ha bu" diye diye en az 1 senen daha boomboş geçecek.

Eğer derdin üniversite mezunu olmaksa hiç çalışmadan da bir bölüme girebilirsin. Çünkü ne yazık ki şu an eksi netlerle bile bazı bölümler okunuyor.
 
Evet; akıl sağlığını...
Konu başlığına istinaden yazdım, ben kaybetmiştim
 
Bi önceki konusuna da ben aynı şeyi yazmıştım. Bence çalışasın yok bari zanaat edin işin olsun dedim ama cevap alamadım. Çalışmaya gönlü olmayan isterse 10 sene sınava girsin ne fark edecek
 
Eğer bu sene bir yere yerleşirsen ve seneye tekrar hazırlanırsan puanında bir kesinti oluyor mu ona göre yorum yapicam
 
İdrak etmişsen ve istikrarlı çalışabileceksen mezuna kalmani öneririm..Hayatını inşa edecek yaş ve enerjidesin, güzelce çalışıp hedefine neden ulaşmayasın.. Başarılar..
 
Ben girdim sınava hiç çalışmadan ki okul yılları üzerinden yaklaşık 30 sene geçmiş..her iki sınavda 40'ar net çıkardım sözelde.. Başarı değil tabii ki ama sıfır girdim, böyle düşününce çalışan insan neler başarmaz
 

Tmci olup sayısaldan yüksek puan hedeflemek biraz uçuk bir hayal. Ben önüne gerçekçi hedefler koymanı tavsiye ederim. Kendi ağzınla söylüyorsun çalışamadım pek diye. Sayısal dersler daha karmaşık vakit isteyen türden.

Ha diyorsan ki ben kendime inanıyorum- tekrardan çalışmadım mezuna kalırım nasıl olsa demeyeceksen- neden olmasın. İnsan hayatında bir senenin kıymeti nedir ki. Amaçların doğrultusunda hareket edersen başarabilirsin.

Ben kendi zamanımı hatırlıyorum ki Türkiye derecesi yapmıştım sınavda. Sene başlamadan Eylül başına kadar tüm yaz konuları sıfırdan tekrar edip, tüm sene boyunca deneme-soru çözümü üzerine yoğunlaşmıştım. Ve ciddi ciddi bu sınava çalışan çocuklar arasında kronometre ile çalışıp yaprak testler üzerinden bitim saatlerine göre tempo ölçme şeklinde bir hazırlanma usulü vardır. Zaten son 3 ay haftada bir deneme sınavına girmek ve son 1 ay her gün deneme çözmek gibi ekstrem çalışma durumları da oluyor. O seviyedeki çocuklar zaten bulundukları şehirde birbirlerini tanıyorlar ve birbirleri ile yarışıyorlar.

Sana tavsiyem iyice düşün taşın. Eğer kararın kesinse bayram sonu lise 1den itibaren son sınıf konularını en geç 1 Eylül tarihine yetiştirecek şekilde tekrarını bitirmeye bak derim. Sonrasında soru çözümü deneme tekrar. Bu arada konu bitimi derken okuyup bitirmekten bahsetmiyorum her konu üzerinde sınavda çok çıkan kısımları not edip kağıtlara yazıp duvara mı asacaksın artık not defteri mi yapacaksın her gece yatmadan tekrar etmen gerekli. Çalışma süreni de kronometre ile ayarlaman gerekli.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…